Hae Anna.fi-sivustolta

Luumustelma, kokemuksia kaipaan

Viestiketju osiossa 'Klinikalla' , käynnistäjänä Lukko, 08.04.2017.

 1. Lukko Vierailija

  Hei. Minulle sattui tapaturma kaksi viikkoa sitten, liukastuin työpaikan pihassa kaatuen vasemmalle ja polvi otti kovan osuman ensimmäisenä. Kipu alkoi heti eikä polvea saanut suoraksi. Ajattelin, että tärähti ja teen vuoroni, teinkin, mutta vaikeaa oli. Kipu oli illalla jo niin kovaa, etten voinut varata jalalla yhtään. Vajaa viikko tapahtuneesta, kävin ortopedilla, joka laittoi mri kuvaan. Soitti vastauksen ja sanoi, että mitään ei ole rikki, luumustelma löytyy. Mri kuvan jälkeen tämä kuvat ottanut henkilö sanoi heti, että kunnossa se ei ole, sääriluu näyttää "kasaan painuneelta/erikoiselta" ja luussa mustelma ja jotain se puhui nesteestä ja verestä polvessa. Ortopedin lausuman mukaan kuitenkin ohjeena on, että ei vikaa ja eikun vaan käytöön koko jalka. Nyt siis kaksi viikkoa kulunut kaatumisesta, polvi tuhottoman kipeä, pahasti lukkiutunut edelleen, ei ojennu tai koukistu, ei anna varata kun hetkittäin muutaman askeleen, tuntuu että pettää vaan alta, yksi keppi käytössä. Sitä särkee ja kipu säteilee kauttaaltaan polvessa sekä sääressä ja pohkeessa. En voi toimia lääkärin ohjeiden mukaan, yritän päivittäin, mutta saan vaan kipua enemmän aikaiseksi.

  Onko kokemuksia luumustelmasta? Kauan meni parantua? Epätoivoinen olo, kun tilanne vain pahenee ajan kuluessa, ei se kunnossa ole yhtään eikä tahdonvoimalla parane vaikka kui koittaa. Suoraan sanottuna, epäilen, että liekkö diagnoosi oikein?
   
 2. vierailija Vierailija

  Kysymyksestäsi jo melkein vuosi, mutta minua kiinnostaa kuinka polvi parani. Kauan kesti ja tarvitsitko fysioterapiaa? Itsellä sama tilanne nyt ja tuntuu toivottomalta. Minullekin ortopedi antoi ohjeeksi liikkumisen normaaliin malliin. Kuntopyöräilyä ja venyttelyä. On vaan edelleen tosi kipeä. 2 viikkoa sitten satutin. Leposärkyä on paljon ja liikkeessä pistävä kipu polven sivussa.
   
 3. vierailija Vierailija

  Itse kaaduin mopolla syyskuussa 2017 eli tapaturmasta jo viitisen kuukautta. Silloin polven diagnoosina oli nivelside vaurio, jonka pitäisi parantua 3-6 viikossa, mutta edelleen vaivaa. Kävin viikko sitten ortopedilla, joka määräsi minut magneettikuvauksiin. Magneetissa selvisi, että polvessa on luumustelma, jonka takia polvi on edelleen kipeä. Ortopedini sanoi että parantumisessa voi mennä jopa puolivuotta.
   
 4. vierailija Vierailija

  Minulla oli vamman aiheuttama laaja luumustelma myös tuon ulkosivuun sivusiteen revähdyksen lisäksi. Neljä viikkoa tapahtuneesta. Edelleen kipeä. Hirvittää tämä särkylääkkeiden syöminen. Ortopedi sanoi että n 2 kk menee paranemisessa...mutta jopa 1/2 vuotta huh. Töihin haluaisin mennä mutta on niin kipeä että hoitotyön rasittavuus ja paljon käveltävä tuntuu mahdottomalta .
   
 5. pyöräkolari Vierailija

  Kaaduin pyörällä parisen vuotta sitten. Jalka ei taipunut ja sille ei voinut varata ollenkaan painoa. Polvi myös petti usein alta. Kävin ortopedillä, joka määräsi magneettikuviin. Reisiluun sisällä oli halkaisijaltaan kolmen sentin luumustelma. Sain pitkän liikuntakiellon, jonka jälkeen liikkuminen tuli lopettaa aina, kun polveen sattui. Paraneminen kesti 1,5 vuotta ja polvi vieläkin.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti