Pistän "vahingon" kiertämään:
Suklaakakku
3 dl maitoa
1 1/2 dl sokeria
50 g (11/4 dl) kaakaojauhetta (esim. Pirkka kaakao, sitä tummaa ts. ei näitä kaakaojuomajauheita)
Kiehauta ja jäähdytä seos.
180 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 rkl vaniljasokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sekoita margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Lisää jäähtynyt suklaaseos. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan.
Paista n. 170 asteessa. Tarkkaa paistoaikaa on vaikea sanoa, koska se riippuu käytettävästä vuoasta. Keskiarvo kahvikakuksi paistettaessa on n. 45 minuuttia ja sacheriksi n. tunti tai vähän yli. Kokeile välillä tikulla.
P.S. Tuota vanilasokeria siis todella on 2rkl!
:heart:
Suklaakakku
3 dl maitoa
1 1/2 dl sokeria
50 g (11/4 dl) kaakaojauhetta (esim. Pirkka kaakao, sitä tummaa ts. ei näitä kaakaojuomajauheita)
Kiehauta ja jäähdytä seos.
180 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 rkl vaniljasokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sekoita margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Lisää jäähtynyt suklaaseos. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan.
Paista n. 170 asteessa. Tarkkaa paistoaikaa on vaikea sanoa, koska se riippuu käytettävästä vuoasta. Keskiarvo kahvikakuksi paistettaessa on n. 45 minuuttia ja sacheriksi n. tunti tai vähän yli. Kokeile välillä tikulla.
P.S. Tuota vanilasokeria siis todella on 2rkl!
:heart: