Hae Anna.fi-sivustolta

Maatalous kriisin kourissa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 17.09.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huoltovarmuus ei Suomenmaan artikkelin mukaan ole peruste säilyttää pieniä tiloja Suomessa, mikä ilmeisimmin viittaa siihen, että keskustakin haluaa vähin erin muuttaa nykyistä tukijärjestelmää suuria maatiloja suosivaksi. Koko maan asuttamisen kannalta pienet tilat ovat olleet tärkeitä, muttei enää, kun toive on saada väestö asumaan kaupungeissa. Kaikkien etu on artikkelin mukaan se, että maatalous pärjää markkinoiden ehdoilla. Huoltovarmuus olisi jutun mukaan jopa parempi, jos maataloussektori pienenisi.

  Pienten tilojen alasajo vaikuttanee Suomen luontoon myös siten, että pellot metsittyvät ja maisemat muuttuvat enemmän eräämaan näköisiksi. Kaiketi karhuja ja susia voisi liikkua enemmän luonnossa sen jälkeen, kun pikkukylien asukkaat muuttaisivat kaupunkeihin. Tällainen luontomaisema sopii hyvin EU:n kuvioihin, sillä Suomi on pieni valtio periferiassa. Hyvätasoisia hotelleja toki voidaan rakentaa, jotta turistit pääsevät ihailemaan koskematonta luontoa sen jälkeen, kun kulttuurimaisemat ovat muuttuneet erämaiksi.

  Suomessa maatalous on kylläkin yksipuolistunut liiaksi, sillä viljelijöille on syötetty vääränlaisia asenteita takavuosina. Suomessa kannattaisi kokeilla lajikkeita, joissa ei ole gluteenia, kuten tattaria ja hirssiä, jota nykyään kasvatetaan vain Intiassa ja Kiinassa. Ihme, ettei niitä voida jalostaa tuottoisiksi, kuten gluteenisia lajikkeita. Lehmänkin pötsi voi tuottaa ehkä vähemmän kaasuja, jos rehuna käytetään enemmän satoisaa maissia kuin kitukasvuista vehnää.


  Aiheen antoi:


  https://www.suomenmaa.fi/
   
  Last edited: 17.09.2018
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilkivalta on yksi tekijä, joka pitää ottaa huomioon, kun pidetään huolta ruuan laadusta. Australiassa on havaittu neuloja muun muassa mansikoissa, eikä varmaankaan kyseinen ilkeys jää pelkästään yhdelle mantereelle, vaan piakkoin ruuasta alkaa löytyä siihen kuulumattomia esineitä kaikkialta, mikä on terroria sekin.

  Nykyajan pakkauksiin voitaneen laittaa jopa myrkkyjä, koska ne ovat ilmatiivistä muovia. Kannattaa siis harkita kerran jos toisenkin ennen kuin luovutaan huoltovarmuudesta, sillä ruuan turvallisuus voi olla tärkeätä tulevaisuudessa.


  https://fi.wikipedia.org/wiki/Karfentaniili
   
  Last edited: 17.09.2018
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Australiassa neuloja on löytynyt mansikoiden lisäksi myös omenoista ja banaaneista, kertoo Helsingin Sanomat. Ja epäiltyinä ovat jo matkijat, joten luultavimmin ilkivalta leviää maailmanlaajuiseksi. Onneksi kukaan ei ole vielä loukkaantunut vakavasti. Neuloja on ollut useiden eri kauppaketjujen tuotevalikoimissa.
   
 4. Maataloutemme Vierailija

  Kriisiytyi jo silloin kun latelimme Venäjälle pakoteita vähän siitä sun tästä aiheesta.
  Suomen maatalous kärsi huomattavaa vahinkoa myöhemmin Venäjän asettamista vastapakotteista. Taisimme saada jopa EU:n rahoitusta kriisiimme.
  Nyt EU ei kuuleman mukaan avusta tässä kriisissä.
   
 5. vierailija Vierailija

  Maatalous on EU:ssa niin tajuton lypsylehmä, ettei sieltä kerta kaikkiaan jokaiseen tipan puutteeseen voi lähettää sitä miljoonaa. Mutta älä huoli:

  https://yle.fi/uutiset/3-10377096

  Sellainen asetelma, jossa jokin elinkeinohaara on riippuvainen viennistä Venäjälle, on aina väärä. Kauppa on hyvä renki, mutta huono isäntä. Venäjään ei voi tukeutua millään lailla, koska se tekee meistä vasallivaltion. Kauppaa voi aina käydä ja tuleekin, mutta tukiaisia Venäjän viennille ei tule maksaa senttiäkään.

  Suurin uhka on nyt käynnistyvät metsäyhtiöiden suurtuotannot. Venäjältä tuodaan paljon puuta ja se hana voidaan vääntää kiinni milloin vaan. Asetelma on epäterve.
   
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Venäjä porskuttaa rahanpesijöiden tuella ihan miten haluaa, mutta suomalaiset maanviljelijät joutuvat luopumaan elinkeinostaan EU:n määräysten vuoksi. Vihreimmät haluavat kieltää avohakkuut ja turkistuotannon, joten kaikki rahahanat pyritään sulkemaan keinolla jos toisella. Arvattavasti venäläiset ovat iloisia siitä, että saavat puusta hyvän hinnan nyt, kun tulipalot tuhosivat Ruotsin metsiä.

  Suurin uhka Suomelle on ymmärtämättömyys pitää kiinni omasta ruuantuotannosta ja maaseudun asutuksesta, sillä autiot alueet on helppo esimerkiksi tuhopolttaa tai vallata sotilaallisesti. Lisäksi yksi vaaratekijä on suomen kielen aliarviointi, sillä sana on pelastanut usein identiteettimme menneinä vuosina. Pahinta onkin se, etteivät suomalaiset tajua itsekään näiden kysymysten tärkeyttä, kun varallisuus annetaan ainoastaan ulkomaisia kieliä pulputtaville.
   
 7. vierailija Vierailija

  Ei hätää, Venäjä on pian eniten viljaa ulkomaille vievä maa maailmassa, tänne on lyhyt matka hakea vilja venäjältä!
   
 8. vierailija Vierailija

  Maataloutta auttaisi varmasti, jos koko maatalouseurojen kiertokulku pantaisiin näkyvästi esille. Tai no, auttaisi, mikäli se tieto sisältäisi puhtaat jauhot pussissa. Keskivertokansalainen harrastaa jakolaskua, eikä ymmärrä, mihin maatalouteen nykyisin käytettävät rahat menevät. Valiokin ilmoittaa jakavansa kaikki voittonsa takaisin maanviljelijöille, omistajilleen.
   
 9. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuskin pienviljelijöiden tulot ovat kovin suuret, sillä koko ajan maanviljelijöiden määrä vähenee Suomessa. Isoiset lienevät heitä, jotka saavat Valionkin tulot itselleen, mutta silti juuri suurtilallisia pyritään suosimaan koko ajan. Näin on näreet!
   
 10. vierailija Vierailija

  Viljaa Venäjältä? Vehnäähän sieltä saisi, mutta millaista? Nyt sieltä on tullut supikoira, hirvikärpäset ja pyrkii afrikkalainen sikarutto.
  Kyse olikin niiden viljelijöiden kirjanpidon avaamisesta, jotta olisi nähtävissä, miksi menee heikosti. Isoilla maajusseilla menee hienosti. Miksei MTK esitä tulontasausta, tai tukiaisten.
   
 11. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Supikoiran lisäksi Venäjältä on tullut susia, karhuja ja ahmoja, jotka ovat erityisesti poronhoitoalueilla riesa, koska tappavat enemmän kuin syövät. Eikä sovi unohtaa Itämeren päästöjä tai ilmansaasteita, joista pahimmat ovat Tsernobylin vuoksi laskeutuneet Suomeenkin. Jäämeren rannikot ovat entisiltä suomalaisilta rannoiltaan pilattu täysin, kuten maa-alakin. Joskus on tullut ihmisiä aseet ojossa, mutta toki sinnekin on menty ikävin aikein.

  Hyvinä tulokkaina voidaan pitää hirviä ja peuroja, kuten lintujakin. Puu on erinomainen tuontitavara, vaikka sen avulla pidetäänkin kotimaisen raaka-aineen hinta aisoissa. Lisäksi itärajalla asuvat ovat voineet ostaa bensiiniä ja muita tuotteita halvalla, eikä liene pahasta sekään, että jotkut ovat löytäneet puolisonsa Venäjältä. Toisin sanoen itänaapuri on hyvä niin hyvässä kuin pahassa, kuten on Suomikin ulkomaalaisten näkövinkkelistä.
   
 12. vierailija Vierailija

  "tullut susia, karhuja ja ahmoja"
  Vertaus on sikäli ontuva, että ne ovat kuulunee Suomen luontoon, supi ei.

  Venäläisiä naisia on käynyt bussilasteittain rajan tällä puolen, sen jälkeen, kun Neuvostoliitto romahti ja ruplasta tuli vaidettava valuutta. Toki ne valuuttabaarit aiemminkin, mutta siihen riitti yleensä suomalaiset turistit sillä puolella.

  Ennen se oli paljon romanttisempaa. Jo yhdellä naisten farkkupuvulla komennusmiehen elämä oli varsin sulokasta. Tämä kapitalisimi on luonut kylmyyttä.
   
 13. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Supikoirat vaikuttavat olevan nykyään myös osa Suomen luontoa, kuten hirvikärpäsetkin, jotka ovat kaiken kukkuraksi äkäisiä toisin kuin ruotsalaiset vastikkeensa. Afrikkalainen sikarutto on toisaalta hyvä tekosyy rakentaa aita rajalle, jottei sieltä juokse suurpetoja tai pakolaisia rajan yli umpimähkään muilta kuin sallituilta rajanylityspaikoilta.

  Taudit leviävät jonkin aikavälin kuluessa kaikkialle, joten ne tulevat olipa aitaa tai ei. Tuskin eläimet ovat asuttaneet Suomea etelästä, koska vesi on ollut esteenä, joten Venäjän suunta lienee ollut tärkein ilmansuunta kaikille tulokkaille.

  Nuo romanttisuudet ovat vähän sitä sun tätä muisteloa, sillä osa väestä on saanut muistoksi sellaisiakin tauteja, jotka tarttuvat ainoastaan ja vain sukupuoliyhteydessä. Näin ollen kapitalismi on luonut terveyttä ja hyvää kuntoa, eikä kipuja nivuksiin. On hyvä muistaa, että kaikessa on paljon hyvää, vaikka ensivaikutelma onkin paha. Jopa itse piru on myönteisten pappien mielestä vähintään ahkera, eikä pidä sapattia, kuten lepoa halajava vastapooli.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti