Hae Anna.fi-sivustolta

Maca-jauhe

Viestiketju osiossa 'Vaihtoehtoiset hoitomuodot' , käynnistäjänä Tuulikka, 12.09.2009.

 1. Tehdäänkö maca puolukasta?
   
 2. mansikka Vierailija

  Molemmat kasvaa luonnossa.

  Toki luonnossa kasvaa myös myrkyllisiä kasveja myös esim. kärpässieni.
   
 3. tunelle_ Vierailija

 4. Uskottavuuden parantamiseksi voisit kehitellä tarinaasi hieman. Esimerkiksi voisit keksiä itsellesi sairauden, johon olet macaan mukamas ottanut. Sitten kuvailisit, miten oireesi ovat helpottaneet. Tosi fiksua olisi, jos vielä opettelisit kirjoittamaan mainostamasi tuotteen nimen oikein.

  Mutten taitaa jäädä suosittelubisneksen provikat saamatta.
   
 5. maca Vierailija

  Eikö voi syödä terveellisesti olematta sairas?
   
 6. terveesti Vierailija

  Terveellinen syöminen olisikin tosi hyvä idea. Valitettavasti moni ei ole niin kiinnostunut terveydestään että se vaikuttaisi elintapoihin, vaan asiaa yritetään fiksailla tilailemalla lisäravinnekemikaaleja ulkomailta.
   
 7. Maca-man Vierailija

  Sieni ei ole kasvi.
   
 8. ja pointti oli Vierailija

  Voitko vielä kertoa, onko tällä tiedonjyvällä mielestäsi jokin relevantti yhteys macan mahdolliseen myrkyttömyyteen/myrkyllisyyteen?
   
 9. tunelle_ Vierailija

  Mikä kirjoituksessani tökkii? Kieltääkö foorumin nettiketti suosittelun? En tunne asiaa.

  Käytän Macaa piristämään päivää, koska en käytä kahvia. En tarvitse sairautta enkä tarinaa. Kirjoitit muuten itsekin väärin, "Mutten".

  Tällaisen kommentin yhteydessä syntyy negatiivinen kuva. Ettei vain ole kyse kateudesta, siitä että joku saa hyötyä. En voi väittää mitään varmaa, ehkä joku voi saada leipänsä siitä, että yrittää myydä samanlaista tavaraa Suomessa???? Itse olen ollut tosi tyytyväinen IHERBIN asiakas.

  Lopuksi: ensikertaa tilaavalle on mahdollista saada alennusta viisi dollaria kun käyttää alennuskoodia IKI555 (referral code).

  Ihmettelin itse, miten vaivatonta tilaaminen on ja käytin itse luottokorttia/visa. Suotakoon jokaiselle vapaus toimia sen mukaan kuin toimii.
   
 10. Nibsiläine Vierailija

  Itse laitan nibsit jogurtin sekaan ja hyvää on. Joskus sekotan myös sekaan MACA jauhetta.
  Tilaan nibsini suoraan iHerb.com - Vitamins, Supplements & Natural Health Products edullisempi ja nopea. Siel löytyy kaikki maholliset lisäravinteet.

  Laita alennuskoodi kohtaan PEK241 niin saat ensimmäisestä tilauksesta 5 Dollarin alennuksen. Paketti toimitetaan kotiin. Hyvin on toiminu jo useamman kerran. Mun kannalta viel postiivista että voi maksaa VISA Electronilla
   
 11. MAcaMaca Vierailija

  Kamalan makuista ja hajuista toi maca mut menee kyl jogurtin joukossa.
  Tilaan macani suoraan iHerb.com - Vitamins, Supplements & Natural Health Products edullisempi ja nopea. Siel löytyy kaikki maholliset lisäravinteet.

  Laita alennuskoodi kohtaan PEK241 niin saat ensimmäisestä tilauksesta 5 Dollarin alennuksen. Paketti toimitetaan kotiin. Hyvin on toiminu jo useamman kerran. Mun kannalta viel postiivista että voi maksaa VISA Electronilla
   
 12. Macarama Vierailija

  Kamalan makuista ja hajuista mut menee kyl jogurtin joukossa.
  Tilaan macani suoraan iHerb.com - Vitamins, Supplements & Natural Health Products edullisempi ja nopea. Siel löytyy kaikki maholliset lisäravinteet.

  Laita alennuskoodi kohtaan PEK241 niin saat ensimmäisestä tilauksesta 5 Dollarin alennuksen. Paketti toimitetaan kotiin. Hyvin on toiminu jo useamman kerran. Mun kannalta viel postiivista että voi maksaa VISA Electronilla
   
 13. alennuskoodi Vierailija


  Välillä sä väität, että on hyvää ja välillä että kamalan makuista. Syötkö tätä moskaa oikeasti vai postailetko vaan saadaksesi provikoita suostuttelustasi?
   
 14. Jeesushippi Vierailija


  Jos "vatsataudista" tuli synnytyspoltot mieleen, ja se kesti kuukauden, voisiko olla, että vaiva oli hormoniperäinen? Macahan vaikuttaa hormonitoimintaan, ja siksi tuli mieleen, että kohtu tai munasarjat ovat siihen jotenkin reagoineet. Jos näin, luulisin sen olleen vain hyvä asia. Ehkä kohtu poisti itsestään polyyppejä, loisia tai muuta roinaa?

  Oma macani ei muuten maistu erityisen pahalle, jos ei hyvällekään, ja kuulemma vain vahva-arominen maca on hyvälaatuista. Ehkä vahvanmakuista jauhetta siis tarvitaan vähemmän, mutta täällä mainitut annokset tuntuu aika pieniltä kun kyseessä on kuitenkin vaan ruoka. Pussin kyljessä lukee että 2 rkl on sopiva määrä päivässä.
   
 15. Tic Vierailija

  Oon syöny maca-jauhetta nyt viikon ajan 1rkl päivässä ja voin kertoo et seksittää kyllä ihan koko ajan.. Poikaystävä on tosin enemmän ku tyytyväinen, joten lasketaan se hyviin puoliin. :) Samoin tuntuu, että ihan ku olis jotenki virkeämpi ja pirteämpi, en sitten tiedä johtuuko se just macasta vai siitä seksin määrästä! :D Toivon, että macasta olis hyötyä hankaliin pms-oireisiin ja että hormonitoiminta tasapainottuis muutenkin. Lopetin hormonaalisen ehkäisyn sivuvaikutusten ja "luomuistumisen" myötä vuodenvaihteessa, nyt sitten naama kukkii vähän väliä ja selkäänkin on tullu välillä kipeitä paiseita ihan ku murrosikäsenä...
   
 16. maca-allergia Vierailija


  Maca voi aiheuttaa vakavia allergia-oireita, joihin siis kuuluu ripuli ja suoliston tulehdus ja mahdollisesti kuume. Macalle itsessään voi olla allerginen ja sen lisäksi on mahdollista, että monet koivuallergiaa sairastavat saavat ristiallergisen reaktion, etenkin jos he eivät siedä retiisiä, paprikaa, lanttua tms. koivun ristiallergeenisia kasviksia.

  "Ehkä kohtu poisti itsestään polyyppejä, loisia tai muuta roinaa?" No heh heh, mitenköhän maca sen olisi saanut aikaan? :D
   
 17. käyttäjä Vierailija


  Maca ei aiheuta allergisia oireita, se parantaa allergiaa.
   
 18. mikimii Vierailija

 19. maca-allergia Vierailija

  Mistä olet tuon keksinyt? Onko siitä mitää todisteita ja (tieteellisesti) tutkittua tietoa?

  Maca on kasvi ja voi aiheuttaa allergiaa siinä missä mikä tahansa ruoka-aine, sen sisältämien valkuaisaineiden takia.

  Suomessahan maca on aika uusi juttu, mutta ulkomailla esim. USA:ssa jossa sitä on myyty jo kauemmin kuin täällä, niin pakkauksissa varoitetaan allergisen reaktion mahdollisuudesta, etenkin jos on vihanneksille ja juureksille allerginen, jolloin neuvotaan kysymään lääkäriltä ensin voiko alkaa käyttämään macaa ravintolisänä.
  (Tästä löytyy tietoa englanniksi, senkun googlettaa maca ja allergy.)

  Maca kuuluu ristikkukkaisten kasvien heimoon ja ne voivat aiheuttaa mm. koivuallergikoille allergiareaktioita eritoten siitepölyaikana, mutta myös muulloin riippuen siitä kuinka paha koivuallergia on. Se on hyvin yksilöllistä, jotkut eivät saa mitään oireita ruoka-aineista ja toisille iän myötä myös koivuun liittyvät ruoka-aine-allergiat puhkeavat ja pahenevat.

  "Kasviallergiat johtuvat usein immunologisesta ristiinreagoinnista: esimerkiksi koivun siitepölylle syntynyt IgE-vasta-aine tunnistaa myös muiden kasvien samantyyppisiä valkuaisaineita. Sellainen on esimerkiksi profiliini, joka on hedelmien ja juuresten yleinen valkuaisaine. Oireet ovat usein erityisen pahat siitepölyaikaan. Kasvisten kuumentaminen, pakastaminen ja muu käsittely yleensä poistaa tai vähentää allergeenisuutta."

  (Huom. poikkeuksena selleri, josta mikään käsittely ei poista allergeenisuutta.)

  "Mitä voimakkaampi koivuallergia, sitä suurempi on kasviyliherkkyyden todennäköisyys. Noin kolmannes kasveihin reagoivista saa oireita hedelmistä, kolmannes juureksista ja vihanneksista, noin 90 % pähkinöistä ja pieni osa mausteista."

  Siitepölyallergiaan liittyvä ruoka-allergia :: Terveyskirjasto

  Suomessa ollaan vähän jälkijunassa, mutta ulkomailla paketeista löytyy asianmukaiset varoitukset myös seuraaville ryhmille:
  Maca sisältää niin paljon jodia, että sitä ei suositella henkilöille, joilla on kilpirauhasen toiminnassa häiriöitä (vajaatoiminta/liikatoiminta).
  Myöskään raskaana oleville ja imettäville naisille sitä ei suositella.
   
 20. albert69 Vierailija

 21. macamaca Vierailija

  Mä maistoin äsken ensimmäisen kerran, eikä se maistunut yhtään miltään. Ei miltään. Maistoin paljaaltaankin, kun ajattelin että se on vaan niin hyvin laimentunut jugurtin ja myslin sekaan.
   
 22. macamaca Vierailija

  Niin tosiaan, sain maca- jauhe pussin ystävältäni jonka mielestä se oli niin käsittämättömän pahaa ettei yksinkertaisesti pystynyt sitä käyttämään.
   
 23. vieras234 Vierailija

  Hain eilen puhdistamon maca-jauhetta ja se on todella pahaa. Hajukin on tosi voimakas ja minun ainakin täytyi sulkea jauhe vielä toiseen pussiin, ettei haju "leviä". Aion kyllä sitkeästi syödä pussin loppuun, kun oli niin kallista, mutta olen sitä mieltä, että ruuan tulisi olla hyvän makuista tai muuten voi ottaa vitamiinit purkista.
   
 24. Macao Vierailija

  En lukenut ihan koko ketjua mutta voisin heittää vinkkinä kaikille mausta kärsiville: juokaa macaota! Henkilökohtainen reseptini:

  Macao
  3-4 tl kaakaota (fazerin 99%)
  1/2 - 1 tl macaa
  pari dl kylmää vettä

  Sekoita kunnolla. Kaakao peittää macan maun lähes täysin. Ei toimi mielestäni yhtä hyvin raaka kaakaon kanssa.
   
 25. ripaus Vierailija


  Juuri näin kävi minullekin. kamalat mahakivut :( Ja ihan noudatin ohjetta ja pieniä olivat annokset. Ei ikinä enää!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti