Hae Anna.fi-sivustolta

mäkikuisma

Viestiketju osiossa 'Vaihtoehtoiset hoitomuodot' , käynnistäjänä Jouhikko, 22.03.2011.

 1. leane Vierailija

  TOP 5 masennukseen:
  1. tunnin hikiliikunta ulkona
  2. perusjooga+hengitysharjoitus
  3. mäkikuisma ja/tai kirkasvalolamppu
  4. avantouinti
  5. Omega3 ja B-vitamiini

  Jos masennus on vaikea niin lääkäriin.
   
 2. Kukapa muu Vierailija

  Tämä nyt oli jo vanha kommentti, mutta etsinpä tuon meta-analyysin, vaikka ei oltu linkkiä laitettu, vaikka varta vasten oli tuo tänne tuotu. Oikein hyvä juttu. Paitsi ettei siinä tutkittu lainkaan mäkikuismaa.

  "Conclusions

  Based on the available evidence, it appears that nutritional and herbal supplementation is an effective method for treating anxiety and anxiety-related conditions without the risk of serious side effects. There is the possibility that any positive effects seen could be due to a placebo effect, which may have a significant psychological impact on participants with mental disorders. However, based on this systematic review, strong evidence exists for the use of herbal supplements containing extracts of passionflower or kava and combinations of L-lysine and L-arginine as treatments for anxiety symptoms and disorders. Magnesium-containing supplements and other herbal combinations may hold promise, but more research is needed before these products can be recommended to patients. St. John's wort monotherapy has insufficient evidence for use as an effective anxiolytic treatment. "


  Lauerma kirjoissaan muistaakseni piti mäkikuismaa kauhistuttavana ja oli heittänyt lahjaksi saamansa mäkikuismateen roskiin! Helmiä sioille. Taitaa olla enemmän ennakkoluuloa kuin tietoa sielläkin päässä.
   
 3. olihan se siellä Vierailija

  Erikoisesti luettu. Mäkikuismaa koskevat tutkimukset löytyvät taulukosta neljä. On viitteet, tulokset, sivuvaikutukset ja kaikki. Ja jos olisit jaksanut lukea edes itse copypasteamasi katkelman abstraktista, olisit löytänyt tuloksen heti siitä.

  Mikäs nyt meni vikaan?
   
 4. niin Vierailija

  Mäkikuisman vaikutuksesta levottomuuden (?) hoitoon (hoito jossa olisi käytetty pelkästään mäkikuismaa) on puutteelliset todisteet.
   
 5. niin Vierailija


  siis puutteelliset, ei todisteet ettei vaikuta.
   
 6. käyttänyt Vierailija

  Mäkikuismaa saa teenä Saksasta, ihan tavallisesta kaupasta. Voit myös itse kerätä tätä yrttiä luonnosta (alkukesä) ja kuivattaa kukat..ja tehdä niistä itse teetä.

   
 7. mäkikuismasta Vierailija

  Ottakaa huomioon että se on kielletty aine monien lääkkeiden kanssa mm. verenpainelääkkeissä on varoituksia samoin muissakin. hommatkaa kunnon lääkärin lääkettä ettei maksa sitten poksahda kaiken keskellä. Siitä on niin paljon varoitettu julkisuudessa, että luulisi vähemmän riittävän.
   
 8. Eki Vierailija

  • Minähän otan Just sitä yrttiä mitä haluan. Ostan mitä haluun ja mistä vaan. Mäkikuismaa ja muita hyviä ja toimivia yrttejä on netti täynnä.
   
 9. kuuntelija Vierailija

  3 viikkoa käyttänyt mäkikuismaa ei mitään vaikutusta vielä
   
 10. Ea66 Vierailija

  Mites, oliko niin ettei mäkikuismaa ja mielialalääkkeitä kannat yhdistellä?
   
 11. Johanniskraut Vierailija

  Hommasin mäkikuismatabletteja paikallismarketista täällä Saksassa. Syönyt niitä nyt viikon verran. Ehkä hivenen kevyempi olo; odotellaan lisäajan kanssa mahdollisia efektejä.

  Kiitos aloittajalle ketjusta!
   
 12. syyslehti Vierailija

  Kyllä, just näin. Luontaistuotteilla ja lääkkeillä voi olla ei-toivottuja yhteisvaikutuksia.
   
 13. Tara Vierailija

  Ei tarvi ottaa muiden lääkkeiden kera. Venäjällä mäkikuisma on käytetty satoja vuosia, sanotaan 100 sairaukseen. Mäkikuisma ehkäisee sappikivet, tee on mielyttävä ja rauhoittava. Ja kasvaa joka paikassa. Tässä taas se suomalaisten pimeys vaikka luulo on suuri.
   
 14. vierailija Vierailija

  Mäkikuisma + e-epa ja väh. 3 kertaa viikossa liikunta on hyvä yhdistelmä. Mikään taikatemppu se ei ole mutta ajan myötä auttaa kyllä
   
 15. vierailija Vierailija

  Olen nyt käyttänyt vasta 3 päivää Mäkikuismaa 3x pvässä ja siis voiko olla että nyt jo on heti parempi olo?! Jotenkin olen todella paljon rauhallisempi ja seesteisempi, eikä kaikki maailman asiat vituta kokoajan. Olen alkanut puhumaan enemmän (yleensä istuin vain hiljaa koska ei huvittanut puhua) ja siis jopa nauranut! :D Mitä ihmettä, en muista milloin olisin nauranut viimeeksi?! En tiedä mitä plaseboa tämä on, mutta meinaan jatkaa näin, koska hyvältä vaikuttaa. Toisaalta ihmettelisin miksi EI voisi olla jo jotain vaikutuksia, jos kerran Mäkikuismaa esim. Saksassa määrätään eniten masennukseen. Niin, minulla siis todettiin jo viime keväänä keskivaikea masennus, mutta en halunnut kemiallisia lääkkeitä syödä. Olen sinnitellyt jotenkin tähän asti, kunnes päätin uskaltaa kokeilla Mäkikuismaa. Ja nyt näyttää että se kannatti!
   
 16. vierailija Vierailija

  Minkä merkkistä mäkikuismaa oot syönyt? Olen nyt syönyt 2 vkoa mäkikuismaa, mutta vaan 1kapselin päivässä. Kuinka monta mg:a syöt päivässä?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti