Hae Anna.fi-sivustolta

Mäntykaton kuultomaalaus

Viestiketju osiossa 'Sisustus' , käynnistäjänä Sagas, 01.04.2009.

 1. Sagas Vierailija

  Meillä on noin 30 vuotta vanha oksainen mäntypanelikatto. Olemme miettineet maalausta ja nyt tuntuisi, että valkoinen kuultomaalaus voisi olla hyvä vaihtoehto. Kerro kokemuksista? Onko järkeä?
   
 2. x-odottaja Vierailija

  Ote keskustelusta 17.11.08 15:18
  Vaaleaa (vierailija)
  Tummuneen paneelikaton valostaminen kuultomaalaamalla on riskialtis juttu (yritettiin). Paremmin onnistuu ihan kunnon maalaaminen ja siihen sopii Remonttiässä. Se peittää kunnolla, yritimme ensin himmeällä kattomaalilla, mutta kolmenkin kerroksen läpi tuli puun keltaisiis läpi.
   
 3. kokeillut Vierailija

  Yritin tuota seinäpaneleihin, ei onnistunut.
   
 4. maalisuti Vierailija

  Meillä vedettiin myös Remonttiässällä rivarin kaikki katot. Makuuhuone oli ainoa, missä kivikatto. Mä vihaan niitä mäntykattoja, ihan kuin jossain saunassa olisi. Sama on ne kamalat puolipaneelit...Mutta maalaus ei ollut ihan pikkujuttu, tulos sitten kyllä todella vaivan arvoinen:) Toi valoisuutta ja avaruutta uskomattoman paljon!
   
 5. harrastelijamaalari Vierailija

  Me maalattiin 1988 rakennettuun kattoon valkoinen kuultolakka ja hieno tuli. Kolme kerrosta tosin joutu vetämään. Jos olisi valinnut peittävämmän sävyn, olisi ehkä selvinnyt kahdella. Meidän katto oli myös tummunut, muttei kuultolakan alta näy keltaisuutta ollenkaan vaan väri on oikein raikas vaalea. Kannattaa tehdä johonkin nurkkaan koepläntti. Tai ainahan sen saa maalattua peittävän valkoisella, jos ei jostain syystä lopputulos miellytä.
   
 6. Kattoihin löytyy Vierailija

  En ole itse kokeillut valkolakkausta mutta Tikkurilalla on sisäkattoihin kohdetuote, Paneelikatto Valkoinen, jolla voi maalata lakatutkin paneelikatot. Kahdella kerralla tulee jo hyvännäköinen tulos. Paneelikatto Valkoinen on valmiiksi sävytetty hieman murrettu kaunis valkoinen. Sitä on 3l ja 10l astioissa. Paneeliässän voi sävyttää erilaisiin valkoisen sävyihin, se ois sitten se lakka..
   
 7. esim Vierailija

  Liberonin valkoinen paneelivaha voisi olla hyvä. Sitä voi levittää myös lakatun pinnan päälle.

  http://www.ecostar.fi/kauppa/index.php?art=44
   
 8. valkoiseksi vain Vierailija

  Jos tykkää sellaisesta lehmän nuolaisun värisestä katosta, niin mikäs siinä. Tuttavamme kuultomaalasi mäntykattonsa.

  Me päädyimme maalaaman olohuoneen ja käytävän katon valkoiseksi ja lopputulos on todella upea. Valoisuutta tuli rutkasti lisää. Vielä kun saisi muidenkin huoneiden katot valkoisiksi, niin olisin tyytyväinen.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti