Hae Anna.fi-sivustolta

Maitohappobakteerit?

Viestiketju osiossa 'Rantalomat' , käynnistäjänä Janina, 25.05.2005.

 1. Janina Vierailija

  Kertoisitteko ystävällisesti kokemuksia erityyppisistä maitohappovalmisteista, mikä tehoaa parhaiten? Joku hajoaa vasta suolessa ,joku taas pureskellaan suussa ja sitten on vielä ne tavalliset jotka hajoavat vatsalaukussa. Onko sellaiset parempia jotka hajoaa vasta suolistossa?
   
 2. Puos Kari Vierailija

  Asia on ajankohtainen, mutta esitä kysymys Ellien lääkäriosastolla voit saada paremmin vastauksia.
   
 3. mars mars Vierailija

  apteekkiin.Kysele siellä asiantuntijoilta.Pääset paljon vähemmällä ei tarvi koneen ääressä päivystää ja bakteerit on jo laukussa.T:itse jo bakteerinsa ostanut
   
 4. tetebepe Vierailija

  Apteekin asiantuntijat neuvovat, mutta hyvän maitohappobakteerilisän saa hapanmaitotuotteista esim. jugurtista tai hapankaalista, jota saa monessa paikassa ainakin sakasalaista purkissa, valko- ja punakaalista, viinin, valkosipulin kera tai ilman, ovat usein ""sopivan"" kokoisissa peltipurkeissa. Niitä ei tarvitse paljon päiväannoksen saamiseksi.
   
 5. idoform Vierailija

  Itse kamppailin samaisen ongelman kanssa pari viikkoa takaperin. Kamppailin kahden valmisteen välillä... biophilus ja idoform... minulle suositeltiin kuitenkin idoformia... on kuulemma tehokkaampi.... no reissussa testataan teho ;-)
   
 6. idoform Vierailija

  Idoform hajoaa vasta suolistossa, eli siitä saattaa olla jotain tehoja. Useimmat maitohappobakteerit eivät kestä mahan ph.ta joka on vähän yli 1, toinen joka voisi tomia on Rela-tabs.
   
 7. Janina Vierailija

  Millä perusteella Rela ""voisi toimia"",sehän hajoaa jo suussa!
   
 8. liäkär Vierailija

  Kuuntelin juuri TV:stä juttua aiheesta. Niillä ei sanottu olevan minkäänlaista merkitystä, mutta jos haluat pilleriä purra niin siitä vaan. Saa ainakin apteekki rahaa.
   
 9. leimu Vierailija

  Tuskin kannattaa terveen henkilön syödä mitään.
   
 10. doc Vierailija

  Kestävimpiä ovat ne jotka hajoavat vasta peräsuolen jälkeen. Muut tehoavat paikallisluontoisesti. Päätä nyt vihdoinkin minkälaisen ripulin aiot hankkia ja syö ihmeessä kaikkia sortteja. Se löysyys kun kulkee koko putkiston läpi.
   
 11. EPT Vierailija

  Maitohappobakteereiden ero on siinä, että osa bakteereista tuhoutuu jo vatsalaukussa, mutta osa selviytyy hengissä suolistonkin läpi. Tokihan kaikki tabletit fyysisesti hajoavat suussa tai vatsalaukussa (ainakin luulisin niin), mutta oleellista onkin, että tabletin sisältämät bakteerit selviävät vatsahapoista eri tavalla. Suolistoon saakka selviävät bakteerit ovat ns. enterokapseleissa. Käsittääkseni sana entero tarkoittaa nimenomaan sitä, että tabletin bakteerit eivät tuhoudu vielä vatsalaukun happamissa nesteissä.

  RELA on yksi maitohappobakteeri, joka on muistaakseni amerikkalaisella patentilla erotettu äidinmaidosta (Ingmanin konsulentti kertoi niin). Rela-tuotteilla ei sinällään ole mitään tekemistä äidinmaidon kanssa, ainoastaan bakteeri on sama. Rela-bakteerin ainakin sanotaan pysyvän hengissä suolistoonkin saakka. Äidinmaitohan tunnetusti lisää vauvan vastustuskykyä. Idoform on myös enterokapseli. Muitakin vastaavia valmisteita varmaan on markkinoilla.

   
 12. BASILLI Vierailija

  Hä? Kyllä meidän perheellä mahat pysyy kunnossa
  kotimaassakin ko. bakteereilla. Ulkomaille otamme käyt-
  töön vahvemmat satsit.
  Onhan näistä m-h-bakteereista ollut puhetta jopa lasten
  allergioiden yms. hallinnassa.
   
 13. Mikki Vierailija

  Enpä ole koskaan moisia syönyt, mutta en ole koskaan myöskään saanut Kreikassa vatsatautia, vaikka olen lähes 40 kertaa siellä käynyt joka puolella maata. Kaikkea mahdollista syön siellä majoneesikastikkeista alkaen ja jäät teen aina jääkaappiin hanavedestä.
  Uskon siihen, että kun siellä muutaman kerran käy, niin on saanut jo kreikkalaisen bakteerikannan eivätkä pöpöt iske helposti.
   
 14. Relaa vähän Vierailija

  Janina luulee, että maitohappobakteeri toimii kuin Andy eli räjäyttää pöpöt heti hajotessaan. Mitähän siellä apukoulussa opetettiin hajota -verbin tarkoittavan. Ei ainakaan liukenemista.
   
 15. doc Vierailija

  Entero tarkoittaa suolistoa. Siitä nimitys enterotabletti. Sen sisällys vaikuttaa siis suolistoon. Kestänevät siis vatsalaukun.
   
 16. Maailmanmatkaaja Vierailija

  TäH? suolistoo... ????? ;D ;D ;D
  Älkää uskoko kaikkia täällä kirjoittavia... apteekki on oikea paikka kysyä lääkeasioista ... ja tietysti lääkärit tai hoitohenkilökunta!!!!!!!!!!!!!!!!
   
 17. sisa Vierailija

  Meidän perheestä kaikki ne jotka söivät Thaimaan matkan aikana maitohappobakteeritabletteja saivat mahataudin. Päivän oksetelun jälkeen heitin tabut roskikseen.
   
 18. doc Vierailija

  Toistan: älkää uskoko Maailmanmatkaajaakaan. Hän ei näet ole asiaa tarkistanut yhtään mistään. Te lukutaitoiset voitte katsoa enteron merkityksen vaikkapa tästä:

  http://www.gastrolab.net/dictfe.htm

  ""Entero- (pre) Suoleen liittyvä, esim enteroskopia, suolen tähystys.""
   
 19. apo Vierailija

  Yliopiston apteekki selittää näin:

  Entero: Lääkeaine vapautuu vasta ohutsuolessa.
  Näin merkitty lääke otetaan aina tyhjään mahaan (ks. Lääkekäytön nyrkkisäännöt) runsaan veden kanssa. Ruokamassan mukana kulkeva lääke ei vaikuta toivotulla tavalla.
   
 20. SeppoKovi Vierailija

  Fermix maitohappobakteerijuoma on toiminut vatsavaivoihin paremmin kuin mikään aiempi lääke tai tuote!
   
 21. Riitta järvinen Vierailija

  Fermix on käytössä meidänkin perheellä ja hyvältä tuotteelta vaikuttaa.
   
 22. Minna Mäkelä Vierailija

  Mahtava juoma tuo fermix! Vatsa toimii hyvin ja huomaan olevani paljon energisempi!Alussa maku oli aivan kamala, mutta pikkuhiljaa siihen tottuu. Suosittelen kokeilemaan ja olisi kiva kuulla miten tämä on teillä toiminut.:)
   
 23. Vastaaja Vierailija

  Fermix kyllä auttoi vatsavaivoihin. Hyvä hinta/laatu.
   
 24. vierailija Vierailija

  Fermix on kyllä tehokas. Kärsin kroonisesta ripulista ja monet ruuat saivat vatsan turpoamaan ja vatsa oli kipeä. Sain suosituksen Fermix juomasta ja päätin kokeilla. Juoma auttoi heti ja nyt en edes ajattele aloittavani aamua ilman lasillista Fermixiä. Juoma tuntuu myös piristävän
   
 25. vierailija Vierailija

  Mulla fermix on taas aiheuttanut enemmän suolisto-oireita kuin mitä oli ennen käyttöä..
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti