Hae Anna.fi-sivustolta

Maitotilalta julkisuuteen terveisiä

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 06.12.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  -Haluamme ainoastaan, että hyvinä aikoina ostetaan ruokaamme yleisiin keittiöihin, jotta saamme reilut ja kilpailukykyiset ehdot säilyäksemme. Sen jälkeen autamme mielellämme teitä vaikeina aikoina, kirjoittaa maitotilallinen Anette Gustawson. Kertoo varautuvansa ongelmiin, joita ovat muun muassa pitkät sähkökatkot, äärisäät tai rajojen sulkemiset.

  Nykyisin Ruotsi on omavarainen sokerin, porkkanoiden ja viljojen osalta, mutta Anette Gustawsonin mielestä on selviö, etteivät tuotteet riitä ravinteikkaaseen ateriaan, jollei valikoima laajennu. Hänen mielestään mahdollisuuksia lisätä tuotantoa on valtavasti, jos halua löytyy.

  Yksi tärkeä asia on varmistaa polttoaineen saanti, mutta senkin suhteen hyvä on saada fossiiliton vaihtoehto aikaan. Jos polttoaine loppuu, kaikki loppuu. Tilalla on traktorivetoinen sähkötuotanto mahdollista, mutta halua kehittää fossiiliton vaihtoehto yhdessä metsänomistajien kanssa on.

  -Sen lisäksi, että tarjoamme kansalle maailman ilmastoystävällisintä vaihtoehtoa kattaa pöytä, voimme olla pelastus kansallisen kriisin aikana. Haluamme ainoastaan huolenpitoa hyvinä aikoina. Siinä tapauksessa voimme auttaa mielellämme vaikeina kausina.


  Aiheen antoi:


  https://www.expressen.se/debatt/vi-bonder-raddar-er-vid-en-nationell-kris/
   
  Last edited: 06.12.2019
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sopivasti Suomen itsenäisyysjuhliin ajoitettu artikkeli, jonka viesti on selkeä. Eläintilat ovat osa puolustusta jopa siinä määrin, että ne ovat tärkeämpiä kuin kaikkein kalleimmat aseet. Jotta kansakunta säilyy vaikeissa oloissa terveenä, tarvitaan monipuolista ruokaa, joten siinäkin mielessä Anette Gustawsonin kirjoitus on hyvä muistutus päättäjille.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Samalla tavoin Suomessa pitäisi oppia elämään siten, että otetaan huomioon rauhan ajan lisäksi kriisikaudet. Jos syttyy esimerkiksi maailmanlaajuinen sota, kukin valtio alkaa pitää huolta omasta väestään jopa enemmän kuin rauhan aikana. Nälkä on viheliäinen vieras silloin, kun tarvitaan terveitä yksilöitä puolustamaan omia arvoja. Eläinaktivistit unohtavat usein tällaiset seikat, jotka ovat lopulta aina olleet elintärkeitä valtioiden selviytymiselle.

  Erityisen tärkeätä on pitää huolta monipuolisen ruuan ja puhtaan veden saannista, jos joudutaan omavaraisuuteen. Eivät vaikuta lainkaan puolustuksellisilta toimilta, mutta ovat sitä mitä suurimmassa määrin. Kaikenlaisten yrttien tai myös perunapeltojen tärkeyttä ei ehkä havaitse rauhan aikana. Ei varsinkaan, jos asuu kaupungissa, missä kaupat ovat lähellä herkkutiskeineen. Elinvoimainen maaseutu on kaikkien etu, koska kriisiaikojen tuloa ei voi ennustaa.

  Maaseudun väen puolestaan on alettava luottaa siihen, että hitsarit ja muut ammattimiehet kykenevät saamaan aikaan kansakunnalle varallisuutta rauhan aikana. Lisäksi on pidettävä huoli siitä, että tuotettu ruoka on niin puhdasta kuin se suinkin voi olla. Sama koskee jatkojalostusta, sillä nykyisin on osin jopa pyrkimystä pilata hyvä tuote muun muassa liiallisella suolalla tai sokerilla. Härskempiäkin keinoja ilmeisesti käytettäneen.

  Kaupungeissa asuvien tulee puolestaan luottaa siihen, että he saavat sapuskaa kupuunsa silloinkin, kun joko luonnonvoimat tai sodat tekevät tuhoaan ulkomailla. Ja siihenkin, että viljelijät Suomessa tuottavat viljansa ja perunansa mahdollisimman vähin kasvinsuojeluainein. Mieluimmin ilman, koska kaikkein viisainta on tuottaa ruokaa herkimpien ehdoilla, eikä sietokykyisten. Kaiken avain on siis luottamuksen rakentaminen maaseutuväen ja kaupunkilaisten keskuuteen.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti