Hae Anna.fi-sivustolta

Majoitusvinkki Roomaan menijöille

Viestiketju osiossa 'Kaupunkilomat' , käynnistäjänä Sissa, 29.05.2006.

 1. Sissa Vierailija

  Kovasti keskustellaan Rooman hotelleista, mutta kokeilkaapas majoittua huoneistoihin. Niitä löytyy paljon halvemmalla kuin hotelleja, varsinkin jos liikutte isommalla porukalla.
  Itse olimme viime viikolla tällaisessa huoneistossa. Homma toimi hienosti. Majoitus oli Gheton alueella parisataa metria Piazza Venezialta, Pantheonista ja Trasteverestä. Meillä huoneisto maksoi 100 €/yö (2 henkeä), mutta paljon halvemmallakin majoittuu. Tutkailkaapas!
  http://www.romecityapartments.com/
   
 2. ninni Vierailija

  Tässä toinen hyväksi havaittu linkki:

  http://www.rentalinrome.com/index.htm

  Varaus toimii kätevästi ja vahvistus tulee sähköpostilla.
  Kaikenhintaisia asuntoja hyvillä paikoilla.
   
 3. Tornatore Vierailija

  Huoneistoon majoittuminen on mitä suositeltavinta, jos viipyy Roomassa hieman pitempään. Yleensä vaativat 3-4 pv. minimioleskelua. Edullisimpia (80-100) on varsin vaikeaa enää saada tälle kesälle - muuta kuin onnella.
   
 4. Kristi Uusi jäsen

  liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen aina yöpynyt hotellissa ja nyt ensimmäistä kertaa menossa huoneistoon parin viikon päästä. Hinta kolmelta yöltä on 450 euroa ja siihen päälle deposit 200 euroa, tämä maksetaan sitten käteisenä upon arrival. Se kuulostaa hurjalta kun käytän yleensä aina korttia. Millaisia kuitteja olette saaneet asuntojen omistajalta. Haluan toki sen 200 euroa sujuvasti takaisin. Ja ovatko teiltä vaatineet kaikkien passeista kopion vaiko vaan yhdeltä? Onko jollain kokemusta sleepinitalyn palveluiden sujuvuudesta?
   
 5. Tornatore Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0

  En aivan ymmarrä mitä viestit. Itse olen varannut huoneistoja netistä ja systeemi on toiminut niin, että välittäjälle maksetaan luottokortilla noin kolmannes huoneiston hinnasta (välittäjän palkkio). Sitten välittäjä toimittaa sinulle huoneiston omistajan tai vuokraajan tiedot tai vuokraaja ottaa sinun sähköpostilla yhteyttä, hänen kanssa voit kommunikoida tarkemmin tuloajoista ym. Ko. henkilö on asunnolla sinua vastassa ja hänelle maksat KÄTEISELLÄ loppuosan vuokrasta.

  Saat varmaan jonkinmoisen kuitinkin, jos pyydät. Ainakin saat avaimet:) Jos olet tyytyväinen huoneistoon, vuokraat sen seuraavalla kerralla suoraan omistajalta ilman välittäjää ja hintakin on aivan toinen.

  Huoneiston omistajalta kannattaa kysellä seudun ravintolat ym. Näin tämä on toiminut Roomassa hyvin, ja miksikäs ei. Roomassa on kesällä tuhansia (?) vuokrattavia huoneistoja - heille tärkeä elinkeino ja pelkkää rutiinia.

  Mitään passin kopiota minulta ei ole koskaan vaadittu. HOTELLIEN täytyy ilmoittaa asukkinsa viranomaisille.

   
 6. Kristi Uusi jäsen

  liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varasin huoneiston ja sain vahvistuksen välittäjältä. Vahvistuksessa lukee hinta, mitä hintaan kuuluu ja maksuohjeet eli käteisellä saavuttaessa. Maksaa pitää huoneiston vuokran lisäksi 200 euron takuumaksu. Lisäksi vahvistuksessa ilmoitettiin, että tarvitsevat kopion passista. Välittäjä otti tässä tapauksessa 30 euroa kortilla. Lähinnä arvelutti tuon takuumaksun suuruus ja sen takaisin saaminen sujuvasti.
   
 7. Tornatore Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuskin tarvitsee pelätä maksun takaisin saamista. Ehkä et joudu sitä maksamaankaan, jos teet "bella figura & simpatico" - vaikutuksen. Useissa Rooman huoneistossa on ihan oikeaa antiikkia käytetty sisustukseen ym. joten haltija haluaa ehkä passin kopiolla varmistaa henkilöllisyytesi. Passin kopiota ei missään tapauksessa tarvita muuta kuin yhdeltä henkilöltä, eli pariskunnalla vain mieheltä, naisen passista ei olla kiinnostuneita hotelleissaakaan. Sitäpaitsi Italiassa ei enää tarvita passia, pelkkä virallinen henkkari riittää.

  Veikkaisin, että ainoa "vastoinkäymisesi" tulee olemaan se, että saavuttuasi huoneistolle, sitä ei vielä ole ehditty siivota edellisten jäljiltä ja joudut odottelemaan tunnin-pari esimerkiksi lähiseudun baarissa:)). Aikataulut siellä ei ole samat kuin meillä Suomessa. Tämä kannattaa pitää mielessä esimerkiksi poislähtiessä, jotta ehditte lennolle.

   
 8. Ria Vierailija

  Takuumaksun olen joutunut aina maksamaan huoneistoista ja huviloista. Sehän on ihan normaali vakuus siitä, että vuokraajat eivät laita huoneistoa/huvilaa huonoon kuntoon. Olen saanut sen joka kerta lähtöpäivänä lyhentämättömänä takaisin. Siis periaatteessa vain muodollisuus. Suurin takuumaksu oli yhdestä huvilasta 350 euroa, tuntui melkoiselta, mutta oli kiva saada takaisin loman loppuessa...
  Visa-kortin numeroa tarvitsee varatessa, koskaan ei ole tarvinnut passeista ottaa kopioita.

   
 9. Kristi Uusi jäsen

  liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oikeassa olit Tornatore, ei ottanut kuitenkaan sitä varausmaksua vaikka varausvahvistuksessa luki kyllä selvästi, että 200 euroa pitää maksaa. Ajattelin, että olisivat jäykempiä kun välitysfirma välitti ja huoltofirma toimitti avaimet. Sleepinitaly toimi mainiosti ja ottivat vain 30 euroa varausmaksua/välitysmaksua. Aion majoittua huoneistoihin jatkossakin mikäli seurue on suurempi kuin kaksi hlöä. Kahdestaan reissatessa haluan nauttia hotellin palveluista.
   
 10. Tornatore Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mukava kuulla, että kaikki meni niinkuin pitikin Kristi. Missäpäin Roomaa asuntonne oli, itse viimekerralla Trasteveressä. Aikaisempina kertoina lähellä Piazza Navonaa, mutta nyt oli kämppä remontissa, joten omistaja suositteli toista paikkaa ja yksiö oli ihan nappi, koska nähtävyydet on jo juostu muutaman kerran läpi ja ympäristö oli intiimimpi ilman vauhdikasta yöelämää.

   
 11. Kristi Vierailija

  Majoituimme Trasteveressä. Sijainti oli erinomainen, mutta niinhän kaikki sanovat olivatpa missäpäin Roomaa tahansa. Olin ekaa kertaa Roomassa, joten tein valinnan muiden ihmisten kuvausten perusteella ja halusin majoituksen joko Campo Dei Fiorin tai Trasteveren alueelta. Löysin useita asuntoja, ja Sleepinitaly ja Rentalinrome olivat sopivimpia hinta/laatusuhteeltaan. Kriteerit olivat sijainnin lisäksi: 2 makuuhuonetta, joissa toisessa oltava erilliset vuoteet + 2 kylpyhuonetta + siisti sisustus. Ohessa kämpän linkki http://www.sleepinitaly.com/files/apt_vicolocinque.html Kuvat pitävät paikkansa.

  Ehdottomasti parasta oli sijainti: n. 100 metriä Ponte Siston sillalle ja suoraan ihanalta mukulakivikadulta sisään katutason asuntoon. Makuuhuoneet olivat sisäpihan puolella, joten saimme nukuttua rauhassa vaikka menimmekin jo puolen yön jälkeen nukkumaan. Lähimmät ravintolat olivat viiden metrin päässä ulko-ovesta...

  Tuskin maltan odottaa, että pääsen uudelleen Roomaan. Täytyy käydä välissä tsekkaamassa pari muuta paikkaa. Miehelläni on valitettavasti periaate, että kerran vuodessa Italiassa riittää ja seuraava Italian kohde on Venetsia.

   
 12. Tornatore Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Myös Venetsiassa voi majoittua jopa edullisesti yksityismajoitukseen. Omakohtainen kokemus on Lidon saarelta. Lido di Venezia sijaitsee vain 10 min. vesibussimatkan päässä Markuksen torilta - aluksia liikennöi 20 min. välein. Sesonkiaikana useimminkin.

  Lidolle pääsee Marco Polon lentokentältä 40 minuutiss, siis yhtä nopeasti kuin Venetsian pääsaarelle. Lidon saaren etuja ovat pitkä hyvin hoidettu uimaranta ja pienempi tungos, tunnelma Lidon vanhassa keskustassa on kuitenkin sama kuin pääsaarella: on kanavia ja vanhoja rakennuksia. Kaikki palvelut kuitenkin paikalla.

  Bonusta: uintimahdollisuuden lisäksi ratsastu, pyöräily, golf ym. Venetsian huippunähtävyydet kuitenkin lyhyen venematkan päässä.

  http://www.venezia-lido.it/index_en.htm


   
 13. hostel beautiful Vierailija

  sijaitsee via napoleonella nro.35.erit.siisti hostelli kävelymatkan päässä nähtävyyksistä.lähellä terminin juna-asema jonne saavut suoraan lentokentältä.yö oli joku 30-35 euroa,joka päivä siivosivat huoneen ja vaihtoivat lakanat.omat pyyhkeet mukaan!huoneessa suihku+wc.keittiö aulassa jossa saa rauhassa tehdä omia ruokia.mikrokin löytyy!.ilmaista nettiaikaa joka päivä 50min läheisessä kahvilassa.Tsekkaa ebookersilta.
   
 14. asunnonetsijä Vierailija

  Kirsti: Juuri samoilla kriteereillä olemme etsimässä asuntoa Roomasta. Erittäin hyvältä kuulostaa tuo asunto, mutta sijainti hieman epäilyttää: kartasta ei näytä olevan ihan kävelymatkan päässä colosseumilta ym. nähtävyyksistä. Oliko hyvät bussiyhteydet vai olitteko autolla liikkeellä?
   
 15. Vappu Roomassa Vierailija

  Tutkailin juuri tuota samaa huoneistoa, näyttää kyllä tosi hyvältä. Oliko kylppärit ja suihkut hyvät? Mitenkäs tuolta tosiaan pääsee kätevimmin liikkumaan, meneekö jotain busseja tms. läheltä?
   
 16. Kristi Vierailija

  Nähtävyyksien suhteen majoittuminen Trastevereen on ok, ei ehkä ihan paras. Iltaelämän suhteen sijainti kuitenkin loistava. Tosin niin kai moni muukin paikka... Meille oli tärkeää alueen ilmapiiri ja se ettei illallisen jälkeen enää tarvinnut lähteä "matkustamaan" kämpille.Bussi ja ratikka menee ihan läheltä, mutta siirtymät kyllä vievät aikaa. Metrosta ei juuri ole hyötyä tuolla alueella. Kävelyä tulee parisen (?) kilsaa Vatikaaniin ja Pantheonille. Bussilla ja ratikalla mentiin moniin paikkoihin, mutta käveltiin esim. Campo dei Fiorin kautta Pantheonille ja takaisin. Ja sunnuntaina käveltiin tietysti Porta Porteseen. Vatikaaniin mentiin bussilla kun tiedettiin, että seisotaan ja kävellään sitten useita tunteja. Seuraavallakin Rooman reissulla aion majoittua tuolle alueelle, on se vaan niin viehättävä.

  Huoneisto näyttää juuri samalta kuin kuvissa eli on ihan mukavan näköinen verrattuna moneen muuhun tarjolla olevaan. Huonoja puolia oli kuitenkin joitain, en ehkä enää majoittuisi ainakaan pidemmäksi ajaksi ko. huoneistoon. Huoneistossa oli pieni maakellarin tuoksu, oli kuulema ollut pitkään käyttämättömänä. Jos on paljon sisällä niin ehkä ärsyttäisi. Suihkut olivat ok pari päivää sitten toinen viemäri alkoi vetää huonosti eikä vetänyt vettä riittävän nopeasti. Koska olimme niin lyhyen aikaa ongelmaa ei ehtinyt muodostua. En tiedä kuinka nopeasti huoltoyhtiö olisi korjannut asian kun huoneisto oli asuttu. En tiedä onko se sitten pidempiaikainen probleema kun talo on kuitenkin aika vanha ja asunto pohjakerroksessa. Kylppäreistä vielä: suihkuissa oli muoviverhot, joka ei mielestäni vastannut huoneiston muuta tasoa. Ja nyt kun muistelen niin pyyhkeet oli onnettomat - vohvelikangasta. Nää on pieniä juttuja, mutta täytyy miettiä mitkä on tärkeitä, mistä haluaa maksaa. Mulle on aina tärkeetä kylppärit ja siisteys. Ja SIJAINTI, joka tässä oli kohdallaan.

  Oikein mukavaa matkaa Roomaan teille molemmille. Toivottavasti sopiva majoitus löytyy.

   
 17. Marjut Vierailija

  Rantalomia on nähty ihan tarpeeksi ja olemme ajatelleet vaihtaa lomakohdetta kaupunkien suuntaan. Rooma kiinnostaisi kovasti meitä aikuisia ja myös 14-vuotiastamme historian näkökulmasta. Pakettimatkoilta ei löydy huoneistohotelleja. Eli omatoimimatka suunnitteilla. Olemme suht noviiseja vielä näiden suhteen. Eli kysyn näin tyhmää, mutta miten olette käytännössä "räätälöineet" lentonne ja erityisesti miten matka lentokentältä Rooman keskustaan ja takaisin onnistuu ilman suurempia kommelluksia. Olisiko asuntosuosituksia (toive läheltä nähtävyyksiä, rauhallinen)?
   
 18. cv Vierailija

  Nyt sitten harjoittelemaan omatoimisuutta. Kaikkiin kysymyksiisi löytyy Rooma- ja Italia -keskusteluista valmiit vastaukset.
   
 19. Marjut Vierailija

  Kyllä, mutta melko aikaa vievää hommaa kahlata koko aineistoa. Ajattelin, että jos joku ystävällisesti "konkareista" olisi lähtenyt keskustelemaan asian tiimoilta. Joten sana on vapaa edelleen..
   
 20. Eilen pallannut Vierailija

  Lentokentältä on tosi helppo matkustaa junalla Rooman keskustaan. Opasteet junan lähtölaiturille tosi selkeät (lähtee lentoaseman "sisältä"), matka kestää n. puoli tuntia ja maksaa 11€/hlö
   
 21. Marjut Vierailija

  Kiitos tiedosta. Junalla kannattaa ilmeisesti pysähtyä Terminin asemalle?
   
 22. omatoimisuutta Vierailija

  Et jaksa selata Rooma-ketjuja,hertti sentään,sieltä sitä infoa saa vaikka minkälaista.Luulisi kiinnostavan,kun olet Roomaan lähdössä."pysähtyä Terminin asemalla"voi luoja tuota matkaajaa.Suosittelen kotiinjäämistä tai kulkemista tiukasti oppaan rinnalla.Turha kaiketi edes suositella mitään opaskirjaa,tai tietysti jos joku lukee sen sinulle ääneen.
   
 23. andata e ritorno Vierailija

  Paras Rooma-gägi pitkästä aikaa:)

   
 24. Ria Vierailija

  Aikaa vieväähän se selailu on, mutta antoisaa. Kannustan omatoimisuuteen minäkin... Vinkitkin löytyvät sieltä - ilman piikkejä...
   
 25. Pirre&Allu Vierailija

  Me häämatkalta palanneet olimme tyytyväisiä www.sleepinitaly.com sivustolta löytyneeseen huoneistoon:

  http://www.sleepinitaly.com/files/apt_cappellari.html

  Kahdelta hengeltä 120 euroa/yö aivan campo dei fiorin kulmalla. Asiointi hoitui kätevästi sähköpostitse ja palvelu on luotettava. Eikä ne vähän erikoiset kirkon tai luostarin kellot soineet onneksi yöllä... Myöskään vilkkaan torin yöelämä ei aivan kantautunut asunnolle asti.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti