Hae Anna.fi-sivustolta

Malagan lentokentältä Fuengirolaan

Viestiketju osiossa 'Espanja' , käynnistäjänä Selma, 23.04.2007.

 1. Selma Vierailija

  Hei!

  Olemme menossa matkalle Fuengirolaan ja olemme varanneet pelkät lennot. Meille ei siis kuulu kuljetusta lentokentältä kohteeseen. Olen lukenut jostain, että Malagan lentokentältä menisi juna Fuengirolaan? Onkohan asia näin ja osaisiko joku neuvoa jo näin etukäteen, että missä päin se siellä on ja mistä lippuja saa ostaa? Tiedustelisimme myös, että meneeköhän lentokentältä busseja kohteeseemme? Mikä olisi mielestänne helpoin tapa matkata? Taksi ilmeisesti on aika kallis, ainakin verrattuna bussiin ja junaan?
   
 2. Jade64 Uusi jäsen

  liittynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paikallinen juna on nimeltään renfe. Tosi loistava tapa kulkea malagasta fuengirolaan. www.Renfe.es- varmaan sieltä jostakin löydät aikatauluja. Ongelma saattaa olla se, että jos lentonne tulee myöhään illalla, niin junat ei taida kulkea enää. Itse menimme taksilla benalmadenaan, joka on n. 10 km lähempänä malagaa. Hinta oli n. 20 euroa ilta-aikaan. Taksasta kannattaa sopia kuulemma ennakkoon, ennen taksiin astumista. Kuljimme junalla fuengirolasta benalmadenaan ja junat oli aivan uusia ja todella siistejä. Niihin kannattaa tutustua
  aikataulut löytyivät osoitteesta:
  http://www.renfe.es/cercanias/malaga/index_horarios.html
  Eka juna lähtee aamulla 5.44 ja viimeinen 22.44 - eli muut ajat ajelkaa taksilla
   
 3. Jade64 Uusi jäsen

  liittynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Bussi /junabenalmadenasta fuengirolaan maksoi n. 1 euron - hintya muistaakseni vaihteli hiukan matkan pituudesta johtuen, mutta halpaa se on silti
   
 4. matkatar Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen mennyt renfellä lentokentän ohi joitain kertoja ja mielestäni siitä on jokunen sata metriä matkaa kentälle. Juna on kyllä tosi halpa, eli kannattaa laukkujen raahaus suorittaa jos vaan viitsii! Seisake on pieni,mutta ainkin lipunostoautomaatti löytyy. Varatkaa euron kolikoita taskuun ja valitkaa automaatista pelkkä "ida" -meno. En ole varma voisiko lentokentältä jo ostaa junalippuja, ainakin sitä kannattaa kysyä jostain infokopista!
   
 5. Barca Vierailija

  Taksi kentältä Fuengirolaan n 30E, autoja on paljon heti tuloaulan ulkopuolella. Taksi vaivaton vaihtoehto ja nopea. Matka kestää n 25-30 min , hieman liikenteestä riippuen. Asuntomme on aivan Fuengirolan keskustassa ja olemme siellä aina alle tunnissa siitä , kun olemme saaneet laukut nauhalta.
  Renfee pysäkille löytää helposti ja juna on halvempi vaihtoehto. Asema on Fuengirolassa ihan keskustassa, joten siitä on vielä varmasti matkaa majoitukseen. Vedättekö laukkuja mahdollisessa +35 asteen helteessä kilometrin johonkin suuntaan vai otatteko junasemalta taksin.
  Jos menette taksilla, kannattaa kohteen tarkka katuosoite. Malagan taksit eivät tunne Fuengirolan kaupungia kovin hyvin, aina pitää itse neuvoa mistä käännytään ja mihin ajetaan.
   
 6. Anya Vierailija

  Menin itse muutama viikko sitten junalla Malagan kentältä Fuengirolaan. Juna on todella kätevä ja maksoi 1,90 € per suunta. Kuulutukset junassa ovat selkeät ja tulevat myös Englanniksi.
  Kentältä junalle löydät näin: nouse portaat saapuvien hallista ylös lähtevien halliin. Kulje hallin läpi niin, että ulko-ovet jäävät vasemmalle puolellesi. Ovista ulos ja parkkipaikan halki kävelysillalle (departures-hallissa, kuten ulkonakin on opasteet junan seisakkeelle), kävelysiltaa pitkin seisakkeelle, osta lippu seisakkeen automaatista (todella selkeä, kielen voi vaihtaa englanniksi, mutta muista varata euron kolikoita tai mielellään tasaraha automaattiin) ja nouse junaan! Matka kestää puolisen tuntia ja matkalla näkee mukavasti maisemia. Itselläni oli hotelli noin 100 metrin päässä Fuengiron rautatieasemalta, joten tämä oli ehdottomasti kätevin vaihtoehto minulle.
   
 7. ertsi Vierailija

  moikka..
  mahdatko enää ikinä tätä lukea. olen myös käyttänyt junaa näissä maisemissa. todella valtavan hienoa ja hyvää kyytiä ja ennenkaikkea yksinkertaista. automaattia vaan tarvii lukea oikeen. vyöhekeliput kun ovat käytössä.. terkuin viime keväältä..
   
 8. moyamum Vierailija

  Onko tänä vuonna junaa käyttäneitä? Paljonko maksaa? Ja mikä vyöhyke, kun lippua ostaa. Entä taksin hinta malagasta fuengirolaan?
   
 9. asdf Vierailija

  Junalippu Malagasta Fuengirolaan on n. 3 e, Los Bolishesiin 2,60 e. C1-linja.
  Juna-asema on lentokentän lähellä, pääovesta ulos ja tien yli.
   
 10. turisti Vierailija

  Olimme kuukausi sitten isommalla porukalla Fuengirolassa (8 henkeä). Olemme kaikki vielä opiskelijoita, joten mietimme halpaa junaa vaihtoehtona ja lueskelin näitä ennen matkaa. Meillä oli kuitenkin lopulta niin paljon matkatavaraa (osassa laukuista ei pyöriä) ja hotellillemme Nuriasol Apartamentos (todella halpa ja hyvä) olisi ollut Fuengirolan juna-asemalta 2,5km, että päätimme jo lähtiessä, että mennään vaan taxeilla. Meitähän on juuri sopivasti kahteen taxiin. Kerron nyt kuitenkin tarinamme täällä mahdollisesti avustamaan muita matkalle aikovia ja kuljetusta pohtivia.

  Saavuimme malagaan ja lentokentältä heti etsimme taxijonon ja yllätyimme, että taxit olivat pieniä henkilöautoja. Ei yhtään farmaria, saati tilataxeja (ilmeisesti näitä ei edes ole espanjassa). Saavuimme taxeille ja kyselimme hintoja parin isomman auton kuljettajalta. 40€ olivat vailla. Samalla heidän edellään taxijononssa olleen pienemmän auton kuljettaja ilmeisesti suuttui tästä "etuilusta". Yritimme englanniksi selvittää, että meidän laukut eivät mahdu teidän autoon ja siksi menemme toisella autolla. Kuski ei oiken ymmärtänyt englantia ja puhui vielä vähemmän (itseasiassa ei kukaan kuskeista). Pienen auton kuski otti yhden laukun ja heitti sen auton perään, joten ajattelimme, että no jos osa laukuista laitetaan isompaan autoon niin ehkä me sitten mahdutaan.

  Eihän me sitten oikein mahduttu, melkein kaikki käsimatkatavara oli kuljetettava sylissä molemmissa autoissa. Muutenkin autossa oli todella ahasta, sillä pari meistä on vähä isompia miehiä. No kyllä semmoisen puolen tunnin matkan niinkin kesti, ei siinä. Olin ottanut hotellin nimen lisäksi sen osoitteen ylös ja kuski ymmärsi mihin olimme menossa. Isommassa autossa olijoista ei kukaan ollut nimeä ottanut ylös, sanoivat vaan määränpääksi Nuriasol, jonka kuski kyllä näytti ymmärtävän.

  Puolen tunnin päästä olimme hotellilla, mutta toinen auto ei. Hetken odotettuamme toisen auton kyytiläiset soittavat ja sanovat, että kuski taitaa olla hukassa. Kerrottuani heille osoitteen, saapuivat he lopulta onneksi perille. Kuski oli kuitenkin ilmeisesti sitä mieltä, että ylimääräisestä matkasta pitää maksaa 5 euroa. Hän väitti, että se oli meidän vika kun olimme antaneet väärän osoitteen tjsp. No lopulta annoimme periksi ja maksoimme hänelle 5e. Taxit maksoivat siis lopulta 85e ja jätti epämiellyttävän maun suuhun.

  Päätimme, että poispäin menemme junalla, sillä olihan se ihan kauheeta semmoinen epätieto, kun ei ole kuskin kanssa mitään yhteistä kieltä ja kuskiltakin meinaa mennä hermot. Lisäksi onhan se aika kallista ja ostimme pari laukkua lisää, joissa kuljetimme matkamuistoja ja tuliaisija, joten emme millään enää mahtuisi kahteen taxiautoon.

  No poislähtömme oli 5ltä aamulla ja muistin vasta viimeisenä päivänä täältä lukeneeni, että junat eivät kulje öisin ja emme halua tietenkään viettää yötä kentällä. Olimme taas päätymässä kuitenkin taxeihin, kun löysin sattumalta netistä suomalaisen tilausajo kuljetusfirman. Firman nimi oli replay ja heillä oli 9 paikkainen (8+1 kuski) minibussi ja hinta lentokenttäkuljetukselle 70 euroa. Kuski oli ystävällinen ja rento keski-ikäinen suomalaismies ja sanoi asuneensa 12 vuotta aurinkorannalla ja tuntevansa kaikki paikat kuin omat taskut. Hän oli kyllä todella hyvin perillä kuljetus, lentokenttä kuten muissakin espanjan asioista: hän tiesi heti missä hotellimme sijaitsee, sanoessamme lentomme lähtöajan hän tiesi lentoyhtiön, hän kertoi kuinka paljon aikaisemmin lentokentällä kannattaa olla ja moneltako meidät kannattaa hakea. Hän lupasi tarkistaa myös, että lentomme lähtee ajallaan ja ilmoittaa mahdollisista muutoksista. Kaikki meni loistavasti ja suosittelen ehdottomasti muillekkin, jos autokuljetusta miettii.

  Reissusta jäi kuitenkin niin hyvä maku, että varasimme jo uuden reissun elokuulle mieheni kanssa kahdestaan. Aiomme käyttää ensikerralla varmasti junaa, sillä varasimme ajat päiväaikaan ja nuriasol on tosiaan vain sen 2,5km kävelymatkan päässä asemalta. Joilla hotellit ei ole juna-aseman lähellä tai ei muuten halua kulkea junalla tai haluaa varman kuljetuksen, suosittelen ehdottomasti kyseistä replayn kuljetuspalvelua! Kerron kesän reissun jälkeen, kuinka junat toimivat. Aurinkoista kesää kaikille! :)
   
 11. Mathilde Vierailija

  Nuriasoliin on asemalta vajaa 500 metriä. Nuriasolia lähin juna-asemahan on Los Boliches, ei tarvitse eikä edes kannata mennä Fuengirolan asemalle asti !
   
 12. Torrelainen Vierailija

  Lähin Nuriasol-hotellia oleva pysäkki/asema on Los Boliches. Se sijaitsee "hotellin ja rannan välissä" eli ei kovin kaukana.
   
 13. vierailija Vierailija

 14. ekkeri Vierailija

  Varmistelen, jos joku vois kertoo, mistä noi junat tänä päivänä lähtee Malagan lentokentältä-Benalmadenaan, siiskö kävelysillan takaa, vai terminaalinalta, kun täällä pyörii kahdenlaista tietoa.kiito jo etukäteen
   
 15. coutliyox Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.07.2019
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Last edited: 02.08.2019
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti