Hae Anna.fi-sivustolta

Mandariinipuu

Viestiketju osiossa 'Piha ja puutarha' , käynnistäjänä Miirukka, 15.04.2007.

 1. vierailija Vierailija

  Itsellä kasvanut mandariini nyt viisi vuotta. Istutin itse syömän mandariinin siemenestä helmikuussa. Itämisaika oli pitkä ja vei noin 1,5kk. Taimet erottelin heti eri ruukkuihin, joista yhden pidin lopulta itsellä.

  Mandariini on ollut aina sisällä ja olen kastellut muutamien päivien välein, aina kun muistanut. Lannoittanut en ole koskaan, mutta jo kahdesti vaihtanut isompaan ruukkuun, ja samalla tietysti vaihtanut uutta multaa sille. Nyt kasvaaa noin 25cm leveässä ruukussa ja pituutta metrin verran. Pitäisi vaihtaa isompaan taas, niin mahtuisi kasvamaan lisää.

  Talvisin on pudottanut aina lehdet, mutta aina vaan auringon lisääntyessä kasvattanut ne takaisin. Ei siis kannata säikähtää lehtien pudottamista, vaan odotella rauhassa josko se jatkaisi kasvuaan...

  Nyt kasvaa erittäin valoisalla ikkunalla, joten näin talviaikaankin jatkanut kasvua, eikä lehtien pudotuksesta onneksi ole mitään merkkejä, ainakaan vielä! :)
   
 2. MariaNNe Vierailija

  Mandariinipuussani on paljon hedelmiä, jotka kylläkin nyt ovat jokseenkin jo nahistuneita. Silti ulkonäöllisesti kivan näköisiä edelleen enkä raaskisi ottaa niitä pois. Täytyykö ne poimia vai antaa olla niin kauan että itsellään putoavat? Vai vievätkö puulta turhaa energiaa jos annan vain olla?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti