Hae Anna.fi-sivustolta

Mansikoiden pakastus

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä apua?, 17.06.2011.

 1. HeVi Vierailija

  Täysin samaa mieltä !
   
 2. HeVi Vierailija

  Ja tämä perustuu omakohtaisiin havaintoihisi toimiessasi Puolalaisessa teollisuus-liiketoimintaympäristössä ? Mediapropagandaan ? Johonkin Suomen TV:n "dokumenttiin" ? Omiin harhakuvitelmiin ?

  Ympäristölupien myöntämisen jälkeen viranomaisvalvonta todellisuudessa on nykyisin kovinkin tiukkaa. Pilkkua viilataan aivan liiankin kanssa epäoleellisistakin asioista. Siis todellisuudessa.

  Jahas, tossahan toi lähde tulikin sitten.

  Tämä on yksi oleellisimmista luvuista käytännössä. On ihan yleisesti tunnettu tieto, että jaettuna populalla yksittäinen Suomalainen kuormittaa eniten Itämerta - huomattavasti enemmän kuin Puolalainen kolleegansa. Miten luulet Polskien suhtautuvan Suomalaisiin, jotka tulevat levittämään itse tekemiensä valtuuksien avulla Itämeren suojeluevankeliumiaan Puolaan ja kertomaan heille, miten tulisi toimia, että Itämeri säästyisi ? Jos se oma pesä siivottaisiin ennenkuin mennään neuvomaan muita ?

  Joo, ei ole Venäjä EU maa. Eli jotain tieto / totuuspohjaistakin faktaa on. Ja entäs sitten ? Miten tässä keskustelussa on otettu kantaa Venäjään EU maana ?

  Tämäkin varmaan Ulkolinjan dokkarista. Tai sitten sen kotitynnyrin sisältä. Itse asiassa viimeisten muutaman sadan vuoden aikana länsimaat ovat kupanneet aika huolella näitä "sossumaita" ja Venäjä "vapauttaessaan" nämä maat muiden länsimaiden ummistaessa silmänsä Venäjän "vapauttamistavoille". Aika maksaakin jotain takaisin vai mitä ?

  Näinhän se menee. Ensiksi kupataan muita ja ympäristön kustannuksella rakennetaan oma yhteiskunta. Kun rakenteet on saatu valmiiksi aletaan estämään perässätulijoita rakentamaan omaa talouskasvuaan samoin keinoin kertomalla ettei näin saa tehdä.

  Ihan sama juttu kuin se, että vain ydinasevaltiovat saavat päättä kellä saa olla ydinaseita. Jos tulee joku uusi pyrkyri niin kaikki heti vastustamassa ja kriminalisoimassa.

  Tai se, että koko Euroopan teollistuminen ja nykyaikaistuminen pohjasi ilmaa pahasti saastuttaviin tekniikoihin. Nyt kun tilanne on moderni ja puhtaampi ollaan heti osoittamassa Euroopan viitoittamaa polkua kulkevia kehittyviä maita ja kerrotaan ettei ilmaan saa päästää muuta kuin vesihöyryä.

  Ja taas paluu arkeen...kukaan ei parjaa tai polje Suomalaista ruokaa vaan yrittää saada ihmiset ymmärtämään, että muuallakin maailmassa on mahdollista saada hyvää ja maukasta.

  Mutta totuus on myös se, että niin kauan kun mennään vain Suomessa tuotetuista raaka-aineista vain Suomalaisten ruuanlaittotapojen mukaan tehdyillä vain Suomalaisin perusreseptein tehtyä ruualla pysyy Suomalainen keittiö poissa maailman ruokakeskusteluista. Mikä tätäkin keskustelua läpi käyneenä on ehkä ihan hyvä juttu.

  Olen niin Suomessa kuin useassa Euroopan maassa asuneena hankkinut lihoja, siivekkäitä, juureksia ja vihanneksia niin suoraan tuottajilta, tukuista, toreilta, suoramyynneistä, supermarketeista, kaupoista ja pikku erikoisliikkeistä. Isoja ruhonpalasia, valmiiksi pienemmiksi leikattuja tai ihan paistovalmiiksi perattuja. Suomessa sitä kuuluisaa maitoakin suoraan maitotilalta (oli se sitten sallittua nykyään tai ei). Marjoja olen kerännyt itse tai ostanut marjatiloilta niin Suomessa kuin muuallakin. Minun ei tarvitse "romantisoida" Suomikuvaa raaka-aineiden ylivertaisuudella kun tiedän käytännössä missä mennään. Mielipiteisiini ei myöskään propagandamedia pääse puremaan tältä osin.

  Siispä...miksi maailmalla ei arvosteta suomalaista keittiötä puhtaine raaka-aineineen ? Varmaan siksi, että kaikki muut kuin Suomalaiset ovat arvostelukyvyttömiä ja tietämättömiä tässä asiasssa.
   
 3. no Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.02.2007
  Viestejä:
  2 428
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä ihmeestä hevi olet saanut päähäsi, että suomalaiset ja ruotsalaiset saatuttavat eniten Itämerta. ja sitten vielä heität kliseen, että suomalainen maatalous on Itämeren pahimpia saastuttajia. Tällä lausumalla ilmaiset vain, että et tiedä asiasta mitään tai sitten olet propagandan uhri. Suomessa on tehty tutkimuksia järvien tilasta ja yllätys, yllätys järvet ovat puhdistuneet ja niiden kunto on hyvä, PAITSI suurten asutuskeskusten alapuoliset vesistöt eivät ole niin hyvässä kunnossa. Tämä antaan mielestäni viitteen siitä, että maatalous ei olekaan syntipukki ja todellisuudessa Suomen kuormitus on hyvin pitkälle luontaista kuormitusta ja on typeryyttä alkaa syyttämään itseään jostakin itämeren tilasta, jos esimerkiksi venäjällä lasketaan mereen lantaa ja puhdistamattomia jätevesiä. Pietarin alueella toimivat suuret elintarvikeyritykset eivät omista omaa jätteidenkäsittelyjärjestelmää, vaan heidänkin jätevetensä menevät kunnalliseen puhdistamoon, joka ei ole suunniteltu tämän teollisuudenalan jätevesille.

  Puolan tuhansien sikojen sikalat ovat sikatehtaita ja pistekuormittajia.

  Meille suomalaisille riittää kovin hyvin meidän keittiö ja on aivan sama mitä siitä muut ajattelee, pääasia on , että arvostamme itseämme ja kunnioitamme hyvää ruokaamme.
   
 4. Hmmm!!!! Vierailija

  Suomi ja Ruotsi ovat Euroopan AINOAT salmonella vapaat maat kananmunien osalta ;)))
   
 5. passionate Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.10.2010
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0

  Salmonella, salmonella, salmonella
  Riikka Kaihovaara – MOT-ohjelmani Vaarallinen muuttolintu käsitteli siipikarjan virustauteja, kuten lintuinfluenssaa ja Newcastlen tautia. Toistaiseksi suurempi ongelma ovat kuitenkin siipikarjan lihan välittämät bakteeri-infektiot, lähinnä ripulitaudit. Yleisimmin tauti välittyy broilerinlihan välityksellä.

  Kun kyselee suomalaisten siipikarjatilojen tautitilanteesta, saa vastaukseksi, että ”tuotanto on ehdottoman puhdasta, koska meillä ei ole salmonellatapauksia”. On totta, että Suomi on yksi maailman puhtaimpia maita, mitä tulee siipikarjan salmonellatartuntoihin. Alle prosentissa tiloilta teurastamoon menevästä lihasta on löytynyt salmonellaa. Puhtaampi on vain Ruotsi, josta ei viime vuosina ole löytynyt yhtään tapausta. On myös totta, että salmonellaan ehkäisyyn tähtäävät toimet pitävät loitolla myös muut taudinaiheuttajat, kuten lintuinfluenssan.

  Muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa salmonella on todellinen ongelma. Euroopassa salmonellaa löydetään keskimäärin joka neljännestä näytteestä. Eräissä Keski-Euroopan maissa jopa puolet myynnissä olevista broilereista arvioidaan olevan salmonellan saastuttamia.

  Yhdysvalloissa liha puhdistetaan salmonellasta kemiallisella käsittelyllä, jossa se ”pestään” kloorihapolla salmonellabakteereiden tappamiseksi. Käytäntö oli yleinen Suomessakin ennen tuotantoketjun ryhdistäytymistä ja tautien ennaltaehkäisyn terästymistä. Kauppapolitiikan paineessa EU:n komissio on hiljattain sallinut broilerinlihan pintakäsittelyn kemikaaleilla myös Euroopassa.

  Suomen ja Ruotsin salmonellapuhtauden takia maat ovat saaneet erityisluvan tehdä pistokokeita tuontilihalle. Elintarviketurvallisuusviraston Eviran vuonna 2005 tekemissä ratsioissa salmonellaa löytyi joka viidennestä lihaerästä. Käsiteltyä, esimerkiksi suolattua tai marinoitua lihaa saa kuitenkin tuoda ilman salmonellatutkimuksia. Lihan alkuperämaata ei tarvitse enää merkitä. Brasiliasta ja Kaukoidästä tuleva siipikarjanliha saatetaan sulattaa ja myydä kuluttajille tuoretuotteena.

  Kun raaputtaa Suomen siipikarjateollisuuden siloista pintaa, alta löytyy muutakin kuin salmonellavapautta. Helsingin ympäristökeskus teki vuonna 2004 tutkimuksen patogeenisten bakteerien esiintymisestä marinoidussa kotimaisessa broilerin ja kalkkunan lihassa. Salmonellaa ei todettu yhdessäkään näytteessä, mikä osoittaa, että maamme salmonellantorjuntaohjelma on erittäin tehokas. Sen sijaan muita tautia aiheuttavia eli patogeenisia bakteereita löytyi runsaasti, kaikkiaan 42 prosentissa näytteistä. Näytteistä löytyi muun muassa kampylobakteereita, stafylokokkeja ja listeriaa.

  Myös Helsingin Yliopiston Ruralia-instituutti on tehnyt tutkimusta kampylobakteerin esiintymisessä suomalaissa teurastamoissa. MOT:n saaman vihjeen mukaan kerätyt näytteet ovat olleet hätkähdyttäviä: kampylobakteereita on löytynyt muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikista tutkittavana olleista siipikarjateurastamoista. Tuloksia ei ole vielä julkistettu, eikä päätutkija suostunut kertomaan edes mistä tutkimuksessa oli kyse, eli mitä tutkittiin ja miten. Suhtautuminen toimittajaa kohtaan oli aggressiivista. ”Ja kukas sä olitkaan? - - Mihin tarvitset tätä tietoa?”

  Siipikarjan tuotantoketju on pitkä ja monipolvinen. Pyramidimaisessa tuotantoprosessissa taudinaiheuttajat saattavat siirtyä tasolta toiselle, jolloin ongelma moninkertaistuu. Suomessa tiedetään tapauksia, joissa esimerkiksi kolibakteeri on siirtynyt hautomoista untuvikkojen mukana siipikarjatiloille. Näistäkään ei julkisuudessa paljoa puhuta, kun tiedotusvälineille hoetaan vain mantraa salmonellavapaudesta.

  Lähde: YLE blogit, YLE.fi
   
 6. HeVi Vierailija

  Per capita - näin on. Kun sinullakin nettiyhteys on, niin voit itse tutkia. Tosin, suhtaudu tuloksiin varovaisen kriittisesti kuten aina nettitietohakuihin, kaikki ei ole totta mikä on julkaistu. Jos kiinnostaa vielä enemmän niin kysypä vihervasureilta tai greenpeacelta uusia tuloksia.

  Ja niistä Suomen saasteista yli 50% on maataloudesta. Tämäkin tieto on helppo hakea. Netistä tai virastosta.

  Tai sitten olen kriittinen ja lukutaitoinen. Molemmat taidot hyvä taito sinänsä. Suosittelen.


  Hyvä näin. Paitsi taas mentiin Venäjälle jostakin syystä. Suomessa fosfaatin + typen aiheuttama rehevöityminen ja sinilevä on siis mennyttä. Eikö vain ?

  Monta olet itse nähnut luonnossa, siis livenä ? Itse olen useamman. Kumpikohan meistä pystyy kertomaan lähempänä totuutta olevan version ? Niin joo...noita useamman tuhannen sikaloita en ole vielä nähnyt. Mutta täytyyhän niitä sitten olla. Tarvii tsekata - lähde mukaan ?


  Omastaan pitääkin olla ylpeä. Itsekin olen. Suomesta. Erittäin ylpeä. Mutten silti polje lokaan muiden kulttureiden keittiöitä.
   
 7. HeVi Vierailija

  Hyvä ja mielenkiintoinen artikkeli.
   
 8. nallepuh52 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 9. no Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.02.2007
  Viestejä:
  2 428
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on hyvä keskustelu. Ruoka on myös ympäristöpolitiikkaa. Kuluuttajat voivat tehdä päätöksiä ostaessaan elintarvikkeita. Suomessa kehityssuunta maataloudessa on menossa huonompaan suuntaan, koska meilläkin on vallalla suuruuden ihannointi ja samalla menetetään pienemmän ja hajautetun tuotannon hyötyjä.

  Puolassa tulee olemaan valtavia ongelmia maataloudessa ja Puola tulee tämän johdosta menemään mutamassa vuodessa erittäin syvään lamaan. Puolan ongelma on erittäin pieni tilakoko ja maatalouden suhteellisen suuri osuus työllistävyydestä. Kun Puolaan perustetaan suurtiloja, niin se merkitsee tuottajahintojen laskua ja valtavan väestömäärän joutumista tyhjän päälle.

  Mitä Suomeen tulee, niin Suomessa oma hajautettu tuotanto pitäisi maaseudun asuttuna ja hoidettuna, taudit eivät olisi nin suuri uhka pienille yksiköille ja tuotanto olisi eettisempää ja tuotanto työllistäisi aina perheen. Myös ympäristöhaitat olisvat pienempiä ja lannankäsittely olisi huomaamattomampaa.

  Ruokatiskillä joutsenmerkillä varustettu paketti antaa työtä Suomessa ja merkittävä etu on myös se, että tuotanto on tällä rannalla Itämerta ja valvotuissa olosuhteissa.
   
 10. murmar Jäsen

  liittynyt:
  01.10.2008
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aihe on vaikea - ei mansikoiden pakastus - vaan saastuttaminen. Harmi etten nyt muista tarkalleen missä yhteydessä ja miten asia esitettiin, TVssä kylläkin, mutta yliopiston tutkija oli sitä mieltä, että saastumisen ehkäisyyn tarkoitetut miljoonat ovat menneet Itämeren pelastamisen sijasta Kankkulan kaivoon. Olen odottanut Hesarin artikkelia aiheesta, mutta ei ole vielä sattunut silmiini.

  Tällä en tarkoita sitä, ettei pitäisi tehdä mitään, vaan tempuista pitäisi päästä oikeanlaisiin keinoihin eikä asiassa auta se, että jokainen maa puolustaa ensiksi omia etujaan ja vasta toissijaisesti mertamme, Itämerta. Tällä asennetasolla Suomi ja Ruotsi ovat pisimmällä - niin kuin pitääkin olla.
   
 11. murmar Jäsen

  liittynyt:
  01.10.2008
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. HeVi Vierailija

   
 13. tinkijä Vierailija

   
 14. HeVi Vierailija

  QUOTE=nallepuh52;10915724]
  Ei ole ollenkaan paheksuttavaa, että asioita tuodaan esille. Paheksuttavaa on se, että yhden huomiohakuisen dokumentin perusteella muodostetaan kaikenkattava mielikuva vieraista kulttuureista. Ihan vastaavasti voidaan Suomesta Eurooppalaisessa mediassa viime aikoina esillä olleiden julkaisuiden perusteella vetää johtopäätös, että Suomi on perussuomalaisten vaalivoiton myötä luisunut natsivaltioksi ja on käynnistämässä oman rodun puhdistamiseksi suunnattuja toimia maahanmuuttajia vastaan. Eli kyse on ihan vaan lähdekriittisyydestä. Maailmoja kummemmin syleilemättä.

  Pidän itseäni hyvinkin neutraalina osapuolena elintarvikkeiden laatua vertailtaessa kun minulla ei ole mitään tarvetta lähtökohtaisesti pitää jossain tuotettua tavaraa jotain muuta parempana. Minulla ei myöskään ole mitään taloudellisia sidoksia tai pakotteita ainoaankaan elintarviketuottajaan, tukkuun, vähittäiskauppaan tai muuhun. Eli valintojani ohjaa vain laatu – joskus toki saatavuuskin.

  QUOTE=nallepuh52;10915724]
  Tämä ainakin Puolan osalta on puppua.

  QUOTE=nallepuh52;10915724]
  Kielitaito on hyvä taito. Itse olen ollut Venäjällä vain kerran, eikä paikallista touhua nähtyäni takaisin tee mieli. Mutta mennäänkö takaisin Puolan tilanteeseen ? Puola ja Venäjä on eri asia.

  QUOTE=nallepuh52;10915724]
  Kovin spesifisen kuvan olet Puolan busineksesta, käytännöistä ja toiminnoista saanut muodostettua - Puolassa ikinä käymättömältä hyvä saavutus… Puolassa toimii useita suomalaisia yrityksiä ja tietoa todellisesta tilanteesta lahjonnasta, ympäristöasioista summuista saa heiltä. Kohtuuhintaisen työvoiman ja erittäin keskeisen sijainnin lisäksi se, että puolassa ei ole liiketaloudessa sellaisia ”sudenkuoppia” kuin vaikka kovasti mainostamallasi itänaapurilla houkuttelee monikansallisia yrityksiä Puolaan. Puola pyrkii aktiivisesti rakentamaan itseään Eurooppakelpoiseksi ja tämä asenne on aistittavissa nykyään lähes kaikkialla.

  Paitsi liikenteessä...köyhän maan huono tieverkko yhdistettynä saksasta hankittuihin liian tehokkaisiin autoihin ja liian useaan vastuuttomaan kuskiin on erittäin ikävä yhdistelmä. Nyt meni sivuraiteille :)


  QUOTE=nallepuh52;10915724]
  En ole missään vaiheessa kirjoittanut, että Puolassa olisi siantuotanto järjestetty loistavasti. Ainoa tämän suuntainen kommentti koski käyttämieni sianlihasta leikatujen lopputuotteiden laatua, mikä yltää vähintään nykysuomalaiselle tasolle mitä makuun tulee. Eurooppatuntemustani en ole missään vaiheessa tuonut esille enkä ole lytännyt ainuttakaan asiantuntijalausuntoa. Olen peräänkuuluttanut vain lähdekriittisyyttä.

  QUOTE=nallepuh52;10915724]
  Minun asenteeni tähän keskusteluketjuun niputetuissa jutuissa on lyhyesti :

  - Muuallakin kuin Suomessa on olemassa laadukkaita raaka-aineita.
  - Muuallakin kuin Suomessa on hyvää ruokaa
  - Muualtakin kuin Suomesta löytyy puhtaita sieniä ja marjoja
  - Ympäristön suojeleminen ja päästöjen pienentäminen on oleellista ja tärkeää.
  - Puola tulee aina olemaan Itämeren suurin saastuttaja…ihan siitä syystä että suurin Itämeren ympärillä asuvista potentiaalisista saastuttajista ovat Puolalaisia. Samasta syystä Tamperelaiset saastuttavat Pyhäjärveään enemmän kuin Helsinkiläiset. Onneksi henkilökohtainen saastekuorma / saastuttaja on kuitenkin alempi kuin vaikka Suomessa, muutoin Itämeren tilanne olisi vielä huonompi. Suomalais / Ruotsalaisen Itämerikoaliition sanoissa olisi paljon enemmän pontta jos vaikka Suomalaiset olisivat Itämeren pienimpiä saastuttajia / yksilö - niinkuin malliesimerkkejä. Puolan näkövinkkelistä tämä on nyt tyyliin ”älä tee niin kuin me teemme, tee niin kuin me neuvomme teitä tekemään” - omasta mielestäni tietenkin kaikki toimet ympäristön suojelemiseksi ovat tärkeitä.

  Mikä yllä olevasta viestii kummalisesta ja värittyneestä asenteesta ?


  QUOTE=nallepuh52;10915724]
  Lyhyesti muutamat kuppaukset:

  Silesia, Pomeria ja Neumarkki kupattiin osaksi Rooman pyhää imperiumia noin 960. Hallitsemaan maata laitettiin Otto ensimmäinen. Noihin aikoihin Piasti perust ensimmäisen todellisen Puolan em. alueiden itäpuolelle jääneistä alueista.

  1600 luvulla alkoi rajumpi kuppaaminen ja Puolaa vedettiin milloin Ruotsiin, Saksiin tai Venäjälle. Puolalla ja Suomella oli mm. yhteinen kuningaskin (Sigismund Vaasa muistaakseni).

  1700 luvulla kuppaus jatkui ja lopulta Puola jaettiin Itävallan, Preussin ja Venäjän kesken kolmeen osaan ja Puola häipyi kokonaan Euroopan kartalta.

  1800 luvulla Napo muodosti Puolasta Varsovan herttuakunnan ja alisti sen jälleen Saksin kuninkaan alle ja Napon kaaduttua jaettiin tämäkin ”Puola” jälleen

  1900 luku oli totaalikuppauksen aikaa. Ensiksi Puola itsenäistyi ja ”toinen” Puola ilmestyi jälleen kartalle. Tosin Molotovi ja Ribbentrop olivat jo sopineet keskenään jakavansa Puolan jälleen Saksan ja Venäjän kesken. Näin kävikin. Liittoutuneiden ummistaessa silmänsä täysin Saksan rikkoessa kaikkia rauhanehtojaan kuten varustautuessaan uuteen hyökkäyssotaan, miehittäessään Reininmaan ja lopulta hyökätessään Puolaan. Liittoutuneilla ei ollut sisua tulla pienen Puolan avuksi jo lähtökohdiltaan kovin epäreilussa sodassa ja kaiken kruunasi Molotovi-Ribbentrop diili minkä valtuutettuna Neuvostoliitto hyökkäsi Puolaan idästä.
  Tässä totaalikuppauksessa Puolasta hävisi reilu neljä miljoonaa ihmistä ja sodan lopulta rauettua maa joutui Neuvostokuppaajien käsiin jotka jatkoivat maan kuppausta aina 1980 luvun alkuun. Tällöin kaikkeen kyllästynyt kansa uskalsi ensimmäisen kerran nousta Neuvostoliiton asettamaa hallitusta vastaan ja ensimmäiset askeleet kohti Eurooppalaista Puolaa oli otettu.

  Tässä kuppauksia muutaman vuosisadan ajalta. Länsimaat ovat siis kupanneet Puolaa. Toki on Neuvosto-Venäjäkin.

  QUOTE=nallepuh52;10915724]
  En ole itse kuullut keltään paikallisilta, että Neukut olisivat antaneet Puolaan mitään tukea missään vaiheessa. Päinvastoin. Asenne Puolassa nykyään on kovin erilainen kun se oli Neuvostoaikana. Se, että Puola on tällä hetkellä nettosaaja mitä EU tukiin tulee ei ole vaikka viimevuosisadan tapahtumien valossa moraalisesti mielestäni kovinkaan väärin.

  QUOTE=nallepuh52;10915724]
  Tämä on ihan terve asenne ja näin sen pitää ollakin. Tästä ei ole missään vaiheessa mitään ongelmaa tehty. Se, että VAIN Suomesta (ja muutamin poikkeuksin ehkä Ruotsista) saa hyvää ja puhdasta ja kaikki mikä tuotetaan muualla, esim. Puolassa, on täyttä kuraa, epähygieenistä, huonolaatuista ja rajusti ympäristöä saastuttavaa – asenne on se, mikä pistää silmään.

  Kaikessa yksinkertaisuudessaan näin.
   
 15. mamma49 Vierailija

  Onpa hyviä mansikoita nämä kotimaiset oman maan mansikat. Makeita ja mehukkaita, kakku tehty ja syöty ihan sellaisenaan. Huomenna keräys päivä ja ne laitetaan osaksi pakasteeseen.
  Suosittelen kaikille lähiseudun mansikoita, kaikki kotiin päin. ei pitkiä kuljetuksia!
  Kaikille oikein hyvää mansikka kesää!
   
 16. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 104
  Saadut tykkäykset:
  17
  Mansikat pakastin lauantaina ja nyt tätä kirjoittaessani syön mansikkakakkua. Omatekoista tietenkin.
   
 17. mamma49 Vierailija

  Juuri laitoin viisi litraa pakasteeseen, aamulla mies keräsi ja purkitti. Osan mansikoista syömme tuoreeltaan, ovat tosi hyviä! Mansikkakakkua taas teen loppuviikosta, pojan kavreita tulee kaffeille, lähtee maanantaina armeijaan. Hyvää kotimaista mansikkakesää!
   
 18. HeVi Vierailija

  Tämä on oikein hyvä neuvo kaikille tuoreille marjoille, kasviksille ja vihanneksille. Muutoinkin Lähiruuan suosiminen silloin, kun se on mahdollista on usein hyvä laadun tae. Ja jatkuvuuden.
   
 19. marjaterttu Vierailija


  Olen jo iät ja ajat myös plkastanut marjat kaikki ,enkä myöskään ole laittanut sokeria pakastimeen koskaan. Hyvin ovat aina säilyneet ja maistuneet luonnollisilta,
   

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti