Hae Anna.fi-sivustolta

Marbella

Viestiketju osiossa 'Espanja' , käynnistäjänä Epsanjaan, 16.12.2003.

 1. minää Vierailija

  On se hieno paikka! hienoa että suomesta löyty vielä näköjään paljon ihmisiä jotka jaksavat narista ja nurista joka asiasta!! ei se varmaan keneltäkään pois ole jos jotkut tykkää että paikat on siisteinä..
   
 2. Perniöläinen Vierailija


  Marbella on elegantti vihreä kaupunki, jossa kuitenkin on pääasiassa tavallisia ihmisiä enemmistö.
  Hotel Lima keskustassa kolmella tähdellä 50 euroa yhden hengen huone keskihintaisella kaudella.

  Todella siistiä keskustassa ja turvallista, ei vetelehtijäporukkaa. Mukava paikka monien turvattomien paikkojen jälkeen. Aurinkoa oli 17 vrk:n aikana lokakuussa 16 päivää, sopivan lämmintä.

  Cabo de Pino on hyvä naturistialue dyynien keskellä. Leppoisaa Espanjaa ilman suomalaista pingottuneisuutta, si´.

  Ravintolahinnat halvempia sivummalla. Hyvää matkaa!
   
 3. Perniöläinen Vierailija


  Espanjassa on olennaista, että osaa edes auttavasti espanjaa. Muuten jää ulkopuolelle.
  Ihmiset arvostavat heikkoakin espanjan taitoa. Avoimia persoonia, ei murjottajia kuten eräässä Suomessa. Kuitenkin espanjalaiset ovat enemmän suomalaiset tyyppisiä kuin esimerkiksi italialaiset tai kreikkalaiset.

  Vamos a Espana.
   
 4. en menisi Vierailija

  Se Marbella jonka pari viikkoa sitten Espanjanmatkallani pikaisesti näin, oli järkyttävä. Halpoja pubiravintoloita vieri vieressä rantabulevardilla silmän kantamattomiin eikä muuta. Taatusti halpaa ruokaa ja juomaa sitä etsivälle. Kaikkea muuta kuin tyylikäs paikka, luojan kiitos emme olleet varanneet majoitusta alueelta.

  Kuulimme että paljon hehkutettu varakkaiden Marbella sijaitsee hieman syrjemmällä Puerto Banuksessa. Mielenkiinnolla sinne. Pettymys tämäkin: Satama-alue täynnä kojumaisia merkkiliikkeitä ja baareja vieri vieressä, ja tummia kavereita myymässä laukkuväärennöksiä (ilmeisesti niille on kysyntää). Kävimme syömässä satama-alueen loppupäässä olevassa ainoassa kriteerimme täyttävässä ravintolassa, jossa rahalla sai laatua, palvelua ja silmänruokaa. Hintataso oli sama mitä Helsingin vastaavissa paikoissa. Halpisravintoloita olisi ollut tarjolla täälläkin.

  Koska ilma oli sateinen, jätimme kaupungin järkyttyneinä taaksemme, sen enempää aluetta tutkimatta. Ihmettelimme kovasti Marbellan hehkutusta. Jälkikäteen kuulin että jossakin siellä oikeasti on "hienoa", ja varmasti niin on oltava koska "bättre folk" siellä viihtyy. Oman kokemukseni jälkeen sanon vain että jos ympäristö ja estetiikka on tärkeää, kannattaa selvittää tarkkaan mille alueelle on majoitustaan varaamassa. Aurinkorannikko on täynnä rumaa uudisrakennusta, yhtä suurta lähiötä. Itse liikuimme autolla ja majoituimme mm. Marbellan edustan kukkuloille ihanaan villaan (suomalaisen rakentama!) josta oli mahtava näköala alas kaupunkiin ja merelle. Suosittelen lämpimästi!
   
 5. Memmuli Vierailija

  Hei,
  miksi ette/et menisi Benalmadenaan, se on lähellä Malaga kenttää. Poikkeaa edukseen Fuengorilasta ja Torremolinoksesta, on tosi siisti ja siellä on mukavaa nähtävääkin, hienon rannan ja luxusvenemarinan lisäksi.
  Hinnat edulliset suomalaisittain, varsinkin ruokakaupoissa, miksei ravintoloissakin. Hinta määräytyy useimmiten laadun ja tasokkuuden mukaan niin meillä kuin muuallakin.
  Vanha kaupunki on aivan viehättävä muutaman kilometrin ja n. 5-6 euron taksimatkan päässä.
  Lapsille löytyy tivoli ja kaikille upea lintupuisto vehreänä keitaana keskellä kaupunkia.
  Yöelämä voi kyllä olla vähän hiljaisempaa, kuin aikaisemmin mainitsemissani paikoissa.
   
 6. inari Uusi jäsen

  liittynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aurinkorannikko on täynnä rumaa uudisrakennusta, yhtä suurta lähiötä. Itse liikuimme autolla ja majoituimme mm. Marbellan edustan kukkuloille ihanaan villaan (suomalaisen rakentama!) josta oli mahtava näköala alas kaupunkiin ja merelle. Suosittelen lämpimästi![/QUOTE]

  Kerrotko mistä varasit ja vähän muitakin tietoja.

  Kiitos!
   
 7. Helmi Arvila Vierailija

  Asun Marbellassa. Totta on, että esim. Puerto banuksen rannan kuppilat ja ravintolat ovat paljon kalliimpia, kuin hiukan syrjempänä. Kaipa kaikkialla turisteilta myös vähän turhaa hintaa kirkotaan. Vaikea se on turistille edullisia paikkoja opastaa. Suur-Marbellan alueelta löytyy todella halpojakin ateriointipaikoja.

  Marbella on kaunis ja todella laaja kaupunki. Parasta olisi vuokrata auto ja kierrellä tutustumassa
  alueeseen. Ehkäpä sitä opastusta trvittaisi enemmän.

  Ökyrikkailla on omat ihanat asuinalueensa ja ravintolansa ynm.

  Minä viihdyn kansainvälisessä Marbellassa. Pidän Marbellaa myös turvallisempana, kuin esim. Helsinkiá, jossa kerjäläiset roikkuu kimpussa. (On se kumma juttu, ettei suomalaista rikollisuutta ja kerjäläisrosvoja saada kuriin).
   
 8. Helmi mikkonen Vierailija


  Marbella on hyvä mtkailukohde ja ravintolat ovat kalliimpia kuin monessa aurinkorannikon kaupungisa. Edullisiakin ruokapaikkoja löytyy. Jos nyt ei tietenkään Puerto Banuksen satamasta, eikä Marbellan turistirannoilta, mutta kyllä niitä löytyy esim. jo Nueva Andaluciasta.

  Joki kirjoitti, että Marbellasta on muutettu pois rikollisuuden vuoksi. Se ei pidä paikkaansa, mutta työttömiksi jääneitä englantilaisia palaa aina kotimaihinsa.

  Rikolisuus on kuitenkin Suomesa mittavampaa ja Merbellasa poliisi on poliisi ja näkyy koko ajan katukuvasakin. Sopisi tarkastaa ensin mieten paljon rikollisuutta on Suomessa. Espanja karkoitti myös mafian maahan kuskaamat romani-kerjäläiset, mutta Suomesa saavat jatkaa rötöstelyä.

  Joskus törmään suomalaisiin turisthin ja he ihailevat kaupungin siisteyttä.
  Viime kesänä
   
 9. matkalainen Vierailija

   
 10. matkalainen Vierailija

  Marbella ja Puerto Banus, ihan pärjää täällä 3 lapsen yksinhuoltajakin. Valinnan varaa riittää ja menut ja hinnastot löytyy ravintoloiden ulkopuolelta. Aurinko, ranta ja uinti ilmaista hupia, ihan tavallinen perhe ollaan, eikä erotuta joukosta. Ranskan Rivieraan verrattuna tämä ei ole liian hienoa tai sliipattua, nuhjuisia espanjalaisia sivukatuja löytyy vaatimattomilla hinnoilla. Ja Aldi ja Lidl on täälläkin.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti