Hae Anna.fi-sivustolta

Maskisuosituksen vaikutus on nolla

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 04.08.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Työterveyslaitoksen asiantuntija Erja Mäkelä:

  "Kangasmaski on halvin, mutta suojaukseltaan heikoin. Kangasmaskeja pitää olla useampia, ja ne pitää pestä jokaisen käyttökerran jälkeen.

  Hengityksensuojaimet eli suodattavat puolinaamarit ovat kaikkein turvallisin maskivaihtoehto. Ne ovat vaihtoehdoista ainoat, jotka suojaavat käyttäjäänsä hengityksen tuottamilta aerosoleilta eli ilmassa leijuvilta hiukkasilta. Hinta suojaukselle on aika korkea ja tarve hivenen kyseenalainen.

  Oli maski lopulta minkä mallinen tahansa, on riittävien turvavälien pitäminen aina parempi suojautumiskeino."

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006590764.html

  Maskia on käytettävä aina kun lähellä on muita ihmisiä jotta siitä olisi hyötyä. Perheen kaikkien jäsenten on käytettävä maskia jotta siitä olisi hyötyä. Käytännön elämässä kumpaakaan sääntöä ei noudateja ja sitten se virus iskee.

  Sen jälkeen kun maskibusiness on saatu hyvään vauhtiin onkin tilausta jo erityisille maskiminipesukoneille ja hygienisille maskisäilytysrasioille.
   
 2. vierailija Vierailija

  Jep, jep, sanoisi isokenkäinen! Kaikkein köyhimmät alkavat onkia maskijätettä Itämerestä, missä niitä killuu lopulta samalla tavoin kuin Aasian vesistöissä. Joku voi tehdä rahaa silläkin tavoin, että pesee käytettyjä maskeja ja myy niitä käyttäjille. Värjäävät mustaksi, jottei kukaan voi havaita, että ne ovat joskus olleet valkoisia.
   
 3. annmatti Jäsen

  liittynyt:
  21.10.2018
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  3
  Talouskasvun politiikka pois ja kuluksen ihannointi loputtava tahi loppu tulee melskaamiseen tähän. Sikakaan ei makuuksiaan pasko mutta ihminen paskoo.
   
 4. vierailija Vierailija

  Ja lepakkovirus sen korjaa, joka ei opi ihmisen tavoille.
   
 5. vierailija Vierailija

  Eipä nuo läpinäkyvät visiirit ole kuin kympin halvimmillaan.
   
 6. vierailija Vierailija

  F1 osakilpailuissa kaikkien on käytettävä koronasuojaa. Toto Wolf, Mercedeksen F1 kilpailutallin pomo, käytti aluksi muovista visiiriä. F1 sarjan säännöistä päättävä FIA kielsi kuitenkin visiirin käytön, koska se ei suojaa riitävän hyvin.
   
 7. vierailija Vierailija

  Kaupoissa on jo tarjolla käsidesiä. Tulevan maskisuosituksen seurauksena voidaan joutua asettamaan myös kertakäyttöisiä maskeja tarjolle asiakkaille. Tämän tyypin maskit eivät suojaa kantajaansa, vaan muita eli kaupan henkilökuntaa (ja asiakkaita) kantajan pärskeiltä.
   
 8. vierailija Vierailija

  THL suosittelee kangas- tai paperimaskin käyttöä:

  1) Jos kuljet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja on vaikeaa välttää
  2) Olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta, ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  3) Palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä karanteeniin, ja lisäksi jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

  Ihmiset karttavat sinua kuin ruttoa jos käytät maskia muualla kuin joukkoliikenteessä, koska silloin sinä olet koronasairas (kohdat 2 ja 3)
   
 9. vierailija Vierailija

  Maski onkin sairaan merkkausta!
   
 10. vierailija Vierailija

  Tavallaan kyllä mutta sairaus voi olla jokin muu kuin korona.
   
 11. vierailija Vierailija

  Käyn Prismassa ostamassa Minigrip-pusseja. Videossa neuvottiin laittamaan käytetty maski tiiviiseen muovipussiin ja sitten sekajätteeseen.
  Paljon ohjeita kansalaisille.
  Käyn usein Prismassa enkä ole huomannut tässä ketjussa mainittua ilmoitusta. Kesällä kuuluneita kuulutuksia en ole enää kuullut. Kai niihin kyllästyttiin.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti