Hae Anna.fi-sivustolta

Materialismi on haitallinen harhakäsitys

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä TALSHIAR, 14.06.2018.

 1. TALSHIAR Jäsen

  liittynyt:
  19.12.2017
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  23
  Materialismi on haitallinen harhakäsitys josta olisi jo hyvä päästä eroon.
   
 2. MMM. Vierailija

  Yksi lause ilman perusteluja ei oikein vakuuta. Selitä tarkemmin.

  Miksi "materialistisesta harhakäsityksestä" olisi hyvä päästä eroon? Miksi, tai millä tavoin se on mielestäsi harhakäsitys? "Kaikki aine on energiaa" ei mielestäni sellaisenaan riitä perusteluksi tähän.

  Millä tavalla se olisi edes mahdollista että kaikki miljoonat ihmiset luopuisivat tästä "harhakäsityksestä" ja mitä hyvää siitä seuraisi kun sitä ei enää olisi? Etkö näe asialla minkäänlaisia haittapuolia, kuten esimerkiksi maailman talouden romahtaminen?
   
 3. Talshiarin Tapaus Vierailija

  Veikkaan että talshiar oli aikonut kirjoittaa pitkän sepustuksen jossa vastattiin mm kaikkiin MMM.n esittämiin kysymyksiin, mutta sitten tulikin jokin äkkikäänne, esim äiti sanoi että "sä myöhästyt kerhosta ellet mene jo" ja sitten talshiar sanoi että "voi helevetti kesken jäi" ja ärtymyksen sumentamana ja paniikissa kiireestä oikea etusormi kramppasi ja hän lähetti vahingossa tämän keskeneräisen viestiketjun. Viestiä muokkaamaan hän ei ole vielä ehtinyt tai tarkentamaan kun piti lähteä heti paikalla kerhoon ettei myöhästy.
   
 4. vierailija Vierailija

  Näinkö yksinkertaiseksi sinä todella ajattelet pro supernatural ihmisten valitseman maailmankuvan perustan?
   
 5. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 916
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tarkoitatko materialismilla tätä :
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Materialismi

  Vai sitä yleiskielistä käsitettä, jonka mukaan sekä tavaran että omaisuuden haaliminen on elämässä tärkeää?

  Molemmista voin kyllä keskustella, mutta en mieluusti samassa keskusteluketjussa.
   
 6. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  28 262
  Saadut tykkäykset:
  1 814
  Mustakin liian suppee alotus, mitä tarkoittaa Talshiar materialismilla?

  Jos sitä tavaran ja omaisuuden haalimista niin joo, olis hyvä päästä eroon,
  Sivaltajan linkkiin en lauantaiehtoona vähän "naista väkevämpää" maistettuani en jaksanu syventyä, katotaan myöhemmin. :LOL:

  Ja noi kerhojuttujen kirjoittajat vois mennä itse kerhoon, vaikka johonkin
  "miten keskustelen näyttämättä idiootilta" -kerhoon. Miksi joillakin täällä on että pitää kaikille rekatuille vittuilla, mitä te sillä haette?
   
 7. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  28 262
  Saadut tykkäykset:
  1 814
  Tai jos toi Sivaltajan homma meinaa, kun vähän alkua luin, sitä että, mitään "henkistä" ei ole olemassa, ei henkimaailmaa, niin en oo samaa mieltä.
   
 8. TALSHIAR Jäsen

  liittynyt:
  19.12.2017
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  23
  Suppean aloitukseni perusteluja ja taustoja on netti ja kirjat pullollaan, myös tiede on jo aloittanut liikkeen tähän suuntaan. Etsivä löytää, mahdollisesti jopa palstamme aiemmista kirjoituksista.

  Materialismi on toisessa merkityksessään epätosi, ja molemmissa haitallinen. Haitoista laajemmin vaikka seuraavassa.

  https://www.allaboutphilosophy.org/effects-of-materialism-faq.htm
   
 9. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  28 262
  Saadut tykkäykset:
  1 814
  Kun ei ehkä ole aikaa lukea "nettiä ja kirjoja pullollaan" ja mitä niistä tarkoitat, on varmaan monia tulkintoja? Linkkiis perehdyn myöhemmin.
   
 10. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 916
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tässä artikkelissa oli näköjään sekoitettu nuo kaksi mainitsemaani määritelmää keskenään yhteen. Ei jatkoon.
   
 11. vierailija Vierailija

  Totta. Valitettavasti moni tieteentekijä kannattaa maetrialistisia selityksiä ja sen mukaan sitten tiedettä tulkitaan ja viedään eteenpäin. Materialismissa on toki hyötynsä, mutta itsenäisenä käsitekehyksenä se todellakin vie harhaan.
   
 12. vierailija Vierailija

  Minua suunnattomasti ärsyttää Talshiarin tapa laittaa englanninkielisiä linkkejä. Ammattikorkeataustallakaan kun oma kielitaitoni ei ole sitä luokkaa, että pystyisin englantia niin hyvin ymmärtämään... Arvaan, etten ole palstalla ainoa, koska Talshiarin aloitukset eivät ota kunnolla tulta alleen. Aiheet sinällään kiinnostaisivat, mutta aina jää vain tyhjää käteen ja ikävä harmitus, koska ei ponnistelemallakaan pääse niihin kiinnostaviin aiheisiin sisälle, saatika niistä keskustelemaan. Toivonkin että niin Talshiar kuin muutkin kieli-ihmiset tekisivät jutuista tiivistelmän, jotta kaikki pystyisivät osallistumaan keskusteluun. Olisiko se liikaa vaadittu?
   
 13. vierailija.. Vierailija

  Yhdyn edellisen vierailijan kommenttiin. Lisäksi ylläoleva on etovan ylimielinen vastaus. (Tässä mielipiteessäni ei ole kysymys rekatuille vittuilemisesta).
   
 14. vierailija Vierailija

  Talshiar taisi tehdä tiivistelmän jutusta ensimmäiseen kommenttiinsa. Englanninkieliset sivut voi sitten käännättää vaikka oman selaimen kautta, tai google translatorissa. Luulen, että englantia osaavat palstalaiset voisivat hyvinkin kääntää juttuja tänne, mutta siinä tulee sitten aina mukaan tekijänoikeudet, joten kääntäjän tulee hallita ne ja osata tietää ettei tee liian pitkiä käännöksiä, tästä syystäkin usein ihmiset ehdottavat kielitaidottomille, että he itse kääntäisivät tekstit selaimessa tai translatorissa: tuo ehdotus ei siis ole välttämättä mitään ylimielisyyttä tai ilkeyttä, vaan ihan vain käytännön pakon sanelemaa.

  Kääntäminenkin olisi ehkä antoisampaa jos tietäisi, että joku kieltä osaamaton tahtoisi tulla mukaan, siihen nimittäin menee paljon aikaa eikä ihmisillä ole kauheasti ylimäääristä aikaa, valitettavasti, mutta uskon, että tälläkin palstalla on paljon englannintaitoisia, joten varmasti aina silloin tällöin joku jaksaisi lähteä urakkaan.

  (ja jos ei ymmärrä jotain linkkiä, joka tänne on laitettu, mutta aihe on selvillä, niin sittenhän voi tulla siltä pohjalta mukaan keskusteluun ja jos tarvetta tulee, mainita toisille, että en voinut lukea linkkiä, kun en osaa englantia, mutta materialismista olen sitä mieltä, että...) Materialismista löytyy suomeksikin paljon sisältöä ja kun talshiar laittoi sen otsikoksi, olisi googlellakin löytynyt sisältöä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Materialismi
   
 15. vierailija Vierailija

  (y)
   
 16. vierailija Vierailija

  Samat kielitaidottomat kuin tuolla toisessakin ketjussa asialla. Eikö sentään ole aika härskiä vaatia toisilta palkattomia käännöspalveluita?
   
 17. vierailija Vierailija

  "Kielitaidottomille" tiedoks: rohkenen väittää ettei täällä kukaan, ei Talshisar eikä kukaan todella saa aina täysin selvää kaikesta englanninkielisestä sepustuksesta ellei kyseinen henkilö oo enkkua ottanut haltuun hyvin nuorena esim. toinen vanhempi englanninkielinen tai oo joku englannin professori. Sehän on selvää. Tää ei oo mitään kateellisen pätemistä koska osaan enkkua suht hyvin, ja oon kyllä huomannut sen että vaikka tietää että mitä jokin eng.kielinen sanan kaikki merkitykset on niin silti jokin lause joskus jää oudonkuuloiseksi ja tarkotushan on että saa sen käsityksen mitä tällä eng. lauseella haetaan eikä kääntää täydellistä vastinetta suom. kielelle mutta silti ei aina saa käsitystä että mitä tällä lauseella ees haetaan, se on sselvä ja se on vaan hyväksyttävä. "Kielitaidottomille" tiedoksi tuo ja ei oo muuta tietä kun opetella ja treenata eng. kieltä jotta ymmärtää ellei sitten halua istuu pöydän ääreen kynä-paperi-sanakirja meiningillä. Mutta tärkeintä on tosiaan että saa sen idean et mitä täl lauseel haetaan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti