Hae Anna.fi-sivustolta

Maton pesu

Viestiketju osiossa 'Niksit ja vinkit' , käynnistäjänä inhottaa, 18.06.2005.

 1. inhottaa Vierailija

  Täytyis alkaa pestä mattoja ennen loppukesää jolloin ne ei enää kuivu niin hyvin. Tuntuu vaan niin tosi työläältä hommalta, Ei meinaa millään saada inspiraatiota hommaan ryhtymisessä. Kertokaa omat niksinne kuinka mattonne pesette. Helpointa olis tietenkin viedä pesulaan, mutta se maksaa
   
 2. elämä on kallista Vierailija

 3. höh Vierailija

  Meillä pesetetään matot vaan silloin, kun ne ovat likaiset.

  Pakkoko niitä on kesällä pestä?
   
 4. Tuulia Vierailija

  Tuo mulle pestäviks, mä rakastan mattopyykkäystä, tuolla kaupungin pesupaikalla, ei se oo niin keljua kun näin aattelee. Mä ite aattelin ikkunapesusta et se on tosi inhottavaa, mut kun siihen ryhtyy niin ihan kivaa puuhaa.Nyt vois pestä naapurinkin ikkunat:)
   
 5. Marina Vierailija

  Minakin voisin pesta sinun mattosi, jos sina peset minun ikkunat!

  OIkeasti mina kaytan matot itsepalvelupesulassa, maksaahan se kylla mutta isot matot ovat painavia liikuteltavia.
   
 6. Tuulia Vierailija

  Tuo matonpesu on tuolla matonpesupaikalla sosiaalinen tapahtuma, voi tavata kivoja ihmisiä, hei ei se oo edes raskasta, mut pitää olla hyvä sää että saa nopeesti kuivumaan ne, ettei tule sellasta pahaa hajua niihin, et siinä pysyis se raikkaus. Aatelkaa ikkunoita saa pestä usein yksin, vaikka toisaalta ei yksin puuhastelussa vikaa oo, rentouttavaa, mut hei pyykkipino odottaa...
   
 7. Mutta se Vierailija

  lähteminen sinne maton pesuun on kuin tervan juontia. No sitten kun sinne on saanut mentyä niin alkaa tuntua että olisihan näitä voinut pestä enemmänkin. Minunkin mattoni odottavat vielä inspiraatiota. Asian ikävin puoli on se, että ne pesemättömät matot ovat joka päivä mielessä. Ehkä jo tulevalla viikolla se tapahtuu!!!
   
 8. Liisa Vierailija

  Minusta se on juuri kivoin kotihomma se matonpesu pesupaikalla. Räsymatot ainakin pesulassa kärsivät koneellisesta pesusta. Värit haalistuvat ja matot tulevat lötköiksi.
   
 9. mie Vierailija

  pesen matot kotipihalla, maalla. Mattotelineeseen laitan vanhan oven, jonka päällä hinkkaan. Sit huuhtelen painepesurilla. Pelkästään painepesurilla kun pesee, niin tulee läikikkääksi. Mäntysuopa on vesistöystävällinen. Pesen matto per/vko, ettei tunnu niin raskaalta. 4 mattoa tänä vuonna pesen.
   
 10. Puhtaaks Vierailija

  Jos on mahdollista, niin pese matot pitkällä ""lsttiaharjalla"" , semmoisella joka esim. kaikissa taloyhtiöissä on.

  Puolikova harja tekee puhdasta, mutta ei riko, etkä sinä riko selkääsi ja polviasi kun ei tarvitse kyykkiä tai olla polvillaan.. Pesuaineet matolle, vähän vettä perään ja kuuraamaan. Yllättävän helppoa ja kivaa!

  Pesuintoa!
   
 11. Tipsu Vierailija

  Ota kaveri mukaan. Ja kahvia termariin sekä voileipiä.
  Pesette ensin matot ja laitatte kuivumaan. Sitten juotte kahvit ja nautitte kauniista ilmasta. Rupattelette mukavia kunnes matot ei enää valu vettä ja voitte viedä ne kotiin kuivumaan. Päivä siinä menee mutta matot tulee pestyä mukavasti.
   
 12. Asta Vierailija

  Maton pesu on kivaa puuhaa mutta eniten mulle tuottaa päänvaivaa se kuivaksi saaminen. Ei ole rivitalon pihalla tilaa kuivatella, sisällä vielä vähemmän. Miten olette ratkaisseet asian te samassa tilanteessa olevat?
   
 13. kieku Vierailija

  Asun kerrostalossa ja pesen matot kylppärissä. Laitan ammeen päälle harjanvarren ja valutan matot siinä. Sitten siirrän parvekkeelle pari tuolia ja harjanvarren tuolien varaan. Siihen matto kuivumaan. Lopuksi pistän kuivaustelineen olkkariin ja matot siihen pariksi päiväksi että varmasti ovat läpi asti kuivia.
  Sama systeemi käy myös rivitaloon.

  Matot voi kuivattaa myös pelkästään tuolien päällä. Kaksi tuolia selät vastakkain, puolen metrin väli, ja matot siihen päälle.

  Eikun mattoja pesemään.
   
 14. kemiaa Vierailija

  mäntysuopa on erittäin haitallista vesistössä!
   
 15. Pike Vierailija

  Asun itsekin rivarissa ja meillä on vanhanaikaiset kuivaustelineet talon molemmissa päissä, joiden päädyissä on vielä pyöreät lankut mattojen kuivatusta varten.

   
 16. Asta Vierailija

  Meillä ei lankkuja ole. Ja telineitäkin on kaksi mutta taloja 9.
   
 17. Sissi Vierailija


  Nykyään saa pesulassa laakapestävät matot pesetettyä kotona! Täällä Helsingin seudulla toimii ainakin Jussin pesula -niminen yritys. Kaverini pesetti heillä mattonsa, oli tosi innoissaan (=tyytyväinen) ja suositteli minullekin. Kävin tutustumassa sivuihin ja asiakaspalaute ainakin oli tosi hyvää. Pesevät myös tekstiilihuonekaluja... Käykää tutustumassa!
  Jussin Pesula

  PS. Ai niin! Palvelun kuitit saa laittaa kotitalousvähennyksiin!!! :)
   
 18. pippuri Vierailija

  Olipa mielenkiintoinen juttu, laitanpa korvan taakse.
   
 19. Maija Vierailija


  Toi on kyl aivan helmipalvelu! Ite oon aina kanssa pesettänyt aiemmin pesulassa matot (törkeen kallista) mutta toihan vaikuttaa ihan huipulta, täytyy laskeskella miltä toi jussin pesulan hinta ton kotitalousvähennyksen jälkeen vaikuttaa. Alkukeväästä meille soitti tänä vuonna tuollainen mattopesupalvelu.com ja se oli kyllä todella edullinen verrattuna noihin aiempiin pesulareissuihin ja ne haki vielä matot kotoa, eikä ollut jäljessä valittamista. Mutta täytyypä tutustua ensi vuotta ajatellen myös tuohon Jussin Pesulaan. Kiitoksia vinkistä :)
   
 20. Jyrki Höyry Oy Vierailija

  Jokainen maton ja sohvan omistaja joutuu varmasti tuskailemaan erilaisten siivousongelmien parissa. Mattojen ja sohvien puhdistaminen kotikonstein ei ole niitä helpoimpia tehtäviä. Erilaisten tahrojen poistaminen on lähes mahdotonta. Sohvien ja mattojen puhdistaminen on usein työlästä ja monivaiheista.

  Jyrki Höyry Oy:n tarjoamat palvelut ovat jokaisen kodin helpotus. Tarjoamme jokaiselle kodille helpotusta mattojen, sohvien sekä muiden kodin kalusteiden puhdistukseen. Teemme myös asuntoautojen ja henkilöautojen tekstiilien puhdistusta.

  Käyttämämme höyrypuhdistusmenetelmän avulla voimme puhdistaa kaikki vesipesun kestävät kodin matot ja kalusteet. Matot ja kalusteet puhdistetaan paikallaan niitä siirtämättä. Palvelussamme asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään ennakkojärjestelyjä, sillä me teemme kaikki asiakkaan puolesta. Palvelumme sisältää aina kohteen imuroinnin ja pesun.
  Palvelumme on kotitalousvähennyskelpoinen 60 %

  Soita ja kysy lisää:
  Jyrki Höyry Oy 050 555 9430
  Jyrki Höyry Oy
   
 21. pyykkimuori Vierailija

  parasta aikaa pestä matot on heti alkukesästä,kuivaa parhaiten.itte pessy jo 20 mattoa yleisellä matonpesupaikalla jossa ilmanen vesi ja mattolinko ym,tosi hyvä paikka täälä meidän pienellä paikkakunnalla.mäntysuopaneste ja porsta vaan mukaan ja iloista mieltä!!!
   
 22. Kirsikka Vierailija

  Eräs tuttu psykiatri sanoi aikanaan, että kun pesee mattonsa itse, niin samalla sielukin puhdistuu.
  Näet kättesi jäljen heti, nautit tuloksesta, auringosta ja lämmöstä.
  Halpaa ja helppoa terapiaa - itse kullekin.
  Mottona - pese surusi ja ahdistuksesi pois - pala kerallaan. Suosittelen.
   
 23. Elli123 Vierailija


  Hyvä palvelu ja täällä hyvä juttu siitä...

  Juha Vuorinen pesee matot asiakkaan kotona | Helsingin Uutiset
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti