Hae Anna.fi-sivustolta

MATTI NYKÄSELLÄ

Viestiketju osiossa 'Erityislapset' , käynnistäjänä ADHD, 06.10.2005.

 1. ADHD Vierailija

  Tiesitkö että Matti Nykäsellä on ADHD? Menisipä hoitoon söisi lääkkeitä ja terapiaan.Muita ADHD tyyppejä ovat:taikuri Luttinen, Hjallis Harkimo, Tapani Kansa, J.F Kennedy,Einstein,Monzart, Beethowen, Clinton,Ozzy Osborne, Ahathe Cristine, siinä muutamia tiedätkö lisää? Jatka listaa
   
 2. ma-de/bipo Vierailija


  Eikös Tapani Kansalla ole ma-de eli maanis-depressiivisyys eli hän on kaksisuuntainen?

  Taiteellisten ja lahjakkaiden ihmisten vitsaus, jonka kanssa vaan on opittava elämään ... niin kuin minunkin. :)

  Ma-de usein diagnisoidaan ensiksi väärin ADHDksi ja ""sukulaisiahan"" ne ovatkin.

  Tsemppiä kaikille erikoislasten vanhemmille! Omalla nuorellani on dysfasia (3 lasta) vaan hyvin on pärjätty, kun 3-vuotiaana kuntoutus aloitettiin ja nyt kaverilla normaalilla luokalla ka 8.5!

  Aivotutkimus edistyy ja näin ""huippulahjakas"" M. Nykänenkin voisi todellakin nyt aikuisena kuntoutua ja petrata niitä aivohäiriön aiheuttamia heikkouksiaan. Kuntoutuminen kannattaa aina ... nyt kun siihen alkaa olla ""tietous ja taitous"".

  Joulun odotusta vaan kaikille!
   
 3. joo Vierailija

  Ei noilla kaikilla mainitsemillasi ole ADHD vaan lukihäiriö ja se on tykkänään eriasia.
  Matilla se on mutta valitettavaa on ettei hän itse ole sisäistänyt lääkityksen tärkeyttä. Pakkohoitoa ei voi tehdä.
   
 4. Dreamer* Vierailija

  Eikö teillä ole muuta tekemistä kuin aina vaan jaksaa jauhaa Matti Nykäsen adhd:stä..??
  Onko se kenties maailman kamalin sairaus?
  Tekeekö se Matista jollain lailla arvottomamman tai huonomman ihmisen, kun hänellä on se sairaus?
  Pitäisikö hänen kenties hävetä sairauttaan?

  Menkää hyvät ihmiset itteenne ja ajatelkaa vähän.
  Ei tuo ole enää mikään ""uutinen"" tuo Matin adhd, kyllä sen jo varmasti tietää yks sun toinen, koko Suomen kansa. Ei sitä tarvi enää toitottaa joka foorumissa, eiköhän nuo iltapäivälehdet ole sen asian jo tehneet hyvin selväksi kaikille.
  Pitääkö häntä vielä tännekin tulla nöyryyttään ja halveksimaan?!
  You should shame.
  Get a life.

  Matti on ollut, ja on, paljon muutakin kuin ""vain"" joku adhd:ta sairastava julkimo, muistakaamme se ja kunnioittakaamme häntä Ihmisenä.
  On tuonut aikoinaan paljon mainetta ja kunniaa maallemme, sen on tahtonut niin moni unohtaa.
   
 5. jaa Vierailija

  No hyvä kun jaksoit noin pitkästi vastata :O
   
 6. haloo Vierailija

  Siis eihän tämä ole mikään ""halventamispalsta"" tämä erityislasten palsta vaan nimenomaan täällä yritetään auttaa ja ""tiedottaa"" muita, jotka samojen asioiden kanssa painiskelevat.

  Tämä oli vanha viesti, jossa puhuttiin nimenomaan muistakin ""muun häiriönomaavista"" ihmisistä.

  Matti N. on kuitenkin hyvä esimerkki oireilevasta aikuisesta, joka halutessaan saisi apua häiriöönsä nyt aikuisena - kun se kerran nyt on mahdollista.

  Kaikki kunnia siis hänen hyppyuralleen - näyttäisipä esimerkkiä nuorisolle nyt myös huippu ADHD-kuntoutujana.
   
 7. merzi Vierailija

  Matti Nykänen on todella hyväkäytöksinen ja siisti mies.
  Viina vain ei sovi tällekään miehelle yhtään.
  Naapurin kommentti.
   
 8. alkoholi Vierailija


  ei sovi kenellekään ""häiriön omaavalle"", jollei hallitse kohtuukäyttöä. Kohtuukäytön voi oppia pitkän itsetuntemusopiskelun kautta mutta koska tässäkin pätee vanha sääntö: ""virheistä oppii"" niin eipä kannata paljon opetella vaan lopettaa kokonaan ... se on helpompaa ja säästävämpää: monessa suhteessa.

  Matti ei ole tätä asiaa vielä sisäistänyt. Alkoholi on viisasten juoma, mikä esim. kivasti avaa sosiaalisia pelkoja ja ehkäisee myös joitakin sairauksia ... sopivasti käytettynä. Muuten se on hyvin tuhoava myrkky!

   
 9. On hyvien tapojen vastaista kirjoittaa toisen ihmisen asioista nimeltä mainiten, ellei laita myös omaa nimeään näkyviin.
   
 10. julkkikset Vierailija

  ovat antanneet nimensä vapaasti käytettäväksi. Hehän elävät kirjaimellisesti sanottuna sillä julkisuudella eli leipä tulee sieltä. Kaikki eivät halua edes julkkiksiksi ja näin nimimerkkikeskustelu ei ole mielestäni mitenkään epäkohteliasta, jos asioista puhutaan asiallisesti - myös häiriöistä ja sairauksista puhuttaessa. Tämäkin em. diagnoosi (ADHD) on annettu lehdistön käyttöön julkisesti, joten mikään henkilökohtainen asiahan se ei enää ole eikä siis mikään ""salaisuus"".
   
 11. ps itse Vierailija

  toivon tälle nimeltä mainitsemattomalle julkisuuden henkilölle kaikkea mahdollista hyvää ja tervetuloa meidän mt-kuntoutujien joukkoon, jotka itsekin kuntoudumme aikuisena saatuun diagnoosiin.
   
 12. näin on Vierailija

  Matti nykäsellä on adhd ja will.i.am se kuuluisa räppäri nii sil on kans. Luin wikipediasta. Joo ei se oo todellakaan maailman kamalin sairaus kaikilla on oikeus tulla kuulluksi!
   
 13. Joku outo Vierailija

  Mulla on jotenki sellanen tunne että Matti ei oo saanu mitään virallista diagnoosia. Lehdistö on tehny vaan ite omat diagnoosinsa.
   
 14. birigisdottirfarmor Vierailija


  tämä huhu taisi lähteä liikkeelle monta vuotta sitten, kun jonkun keski-suomalaisen radiokanavan toimittaja soitti Nykäselle jonkuntyyppisen yllätyspuhelun ja Nykänen sanoi siinä itse, että on juuri menossa/juuri tulossa psykiatrilta hakemasta adhd lääkkeitä. kuulin itse tuon lähetyksen. Sitä en sitten tiedä, että oliko tätä ennen julkisuudessa arveltu adhd:ta ja soittiko toimittaja sen takia Nykäselle.

  Ja olipa Nykäsellä adhd tai ei, niin se lienee hänen oma asiansa. Arvailla saa kaikenmoista.

  Sekin vielä, että tutkimusten mukaan adhd ei parane terapialla eikä siitä ole adhdeille hyötyä, adhd kun itsessään ei ole mikään mielisairaus. Silloin, jos henkilöllä itsellään on niin sanottuja liitännäisiä, niin terapia voi auttaa (niihin liitännäisiin). Lääkityskään ei paranna adhd:ta, se vain auttaa keskittymiskyvyttömyyteen.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti