Hae Anna.fi-sivustolta

MAURITIUS EI OLE TURVALLINEN!

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä man friday, 10.03.2006.

 1. man friday Vierailija

  Chikungunya-virus on iskenyt todenteolla Mauritiukselle vuoden hiljaiselon jälkeen. Reunionilla ja Seychilleilla vakavan ongelman aiheuttanut virus tuhonnee myös Mautitiuksen turismin:

  Saarella asuva Britti tuttavani kertoi, että saaren eteläosissa kokonainen pikkukaupunki on infektoitunut ja useita jo kuollut. kaksi isoa festivaalia on peruttu Port Lousin lähellä. Reunionillahan sairastaneita oli/on kymmeniä tuhansia, joten miksi mauritius jäisi jälkeen?! Matkatoimisto ja virallinen Mauritius tietysti vähättelee asiaa, mutta siihen ei kannata sortua.En ole mitenkään paniikissa, sillä siksi tuttu asia virologia on, mutta:
  Chikungunya-kuume on oikeasti vaarallinen, eikä mikään malaria: oireet, yli 40 asteen kuume, nivelten turpoaminen siten, että sairastunut ei pysty liikkumaan ja jopa neurologiset oireet ja vammat (varsinkin lapsilla!) yhdistettyinä sietämättömiin kipuihin ja ripuliin ei houkuta. varsinkaan lomalla. Tosin immuniteetin saisi sairastamalla muutaman päivän…

  Ja mitä tulee myrkytyksiin ja karkotteisiin. haluaako joku oikeasti viettää rantalomansa hotellihuoneessa hätistellen kaikkea lentävää. Ja mitenköhän se hyttysten karkottaminen onnistuu 35 asteen lämmössä, kun se ei onnistu Suomessakaan mökkiolosuhteissa? suositushan on sama kuin malaria-alueilla: pitkät päällä ja DEET karkoitetta joka paikkaan.(ongelma, ei saa suomesta)ongelmana on, että Aedes aegypti hyttyset ovat päiväaktiivisia, eli liikkeellä silloin kun sinäkin. Lisäksi pitää ""välttää"" ihmiskontakteja, sillä tauti leviää nopeimmin juuri Port lousin ja Grande Baien kaltaisissa tiheissä populaatioissa, missä hyttysillä on lyhyt matka ihmisistä toiseen.

  Hyvää matkaa rohkeille ja takaisin tultaessa tervetuloa Auroran sairaalaan. itse peruin matkani heti tammikuussa, kun tieto Reunionilta Mauritiukselle matkustaneiden sairastuneiden tuomasta viruksesta tuli Jenkkien terveysjärjestön sivuille. mikä on tulos? E-matkatoimistot myyvät nyt alennuksella matkoja, kuten vuosi sitten Reunionille. mutta ei kiitos!
   
 2. ritu Vierailija

  Juuri näin, erittäin hyvä kannanotto. Sitä paitsi mauritius on yliarvostettu paikka. Hyttysiä siellä ei todellakaan voi välttää., mm kaikki ravintolat ovat ainakin osittain avointa tilaa tai puutarhaa, josa auringon laskettua et pysty millään keinolla hyttysiä välttämään.Ranskalainen ylimielisyys ja haluttomuus oikeasti palvella ihmisiä lyövät leimansa heidän
  kulttuuriinsa.
   
 3. Matkaaja Vierailija

  Hei,

  Ollessani Mauritiuksella pari vuotta sitten en nähnyt kahden viikon aikana yhtään hyttystä en yö- enkä päiväaikana.   
 4. susa Vierailija

  tämä ei voi totta!

  itse olin syksyllä sekä itä- että länsirannalla, hotellissa ja yksityisessä asunnossa. Ja jalkani syötiin aivan täyteen reikiä. ja ihan huomaamatomasti.

  itse en kyllä uskalla enää palata saarelle, sillä vaikka tapukset vähenevätkin kesällä, se johtuu vain siitä saarelaisilla on immuniteetti ja hyttyskausi vaimenee. mutta meillä ulkonaalaisilla ei ole sitä immuniteettia. sääli, sillä saari oli todella kaunis.   
 5. Mushu Vierailija

  Toukokuussa Mauritiuksella ollessamme näimme tasan yhden hyttyseksi luokiteltavan ötökän (juuri tuolla kaakkoisosassa). Mutta sehän taisi olla heidän talvikauttaan, jolloin hyttyjä ei juurikaan ole. Ei tuollaisen taudin kanssa kyllä leikkimään viitisisi ryhtyä, eli kyllä nyt arveluttaisi Mauritiukselle matkustaa.

  Enkä tiedä että onko sananlasku metsän huutoon vastaamisesta kenties kovinkin todenperäinen, mutta me emme saaneet missään päin Mauritiusta ylimielistä kohtelua, kaikki olivat erittäin ystävällisiä ja palvelu pelasi.
   
 6. Matkaaja Vierailija


  Hei,

  Kansanterveyslaitoksen nettisivuilla ""Tartuntatautilääkärin kommentit"" -osastolla on asiallinen ko. kuumetautia koskevan kirjoitus. Käykääpäs vilkaisemassa!
   
 7. M.A Vierailija

  Mauritiuksella on hyvä olla, ystävällinen porukka,rauhaa, hyvät ruoat , mutta 1 kerta riittää sinne.
  Olin Jouluna, taisi hyttyset olla Reunionilla koska en havainnut.Vastakohdat kovat, köyhemmät vs rikkaammat.
  M on paikka jossa hyvinvoivat asuvat aitauksen sisäpuolella
  ja köyhemmät ulkopuolella. Siispä M on turvallinen, kunhan pysyt aitauksessa.
   
 8. am Vierailija

  ei kai kyse ole siitä ,onko kehitysmaassa turvallista liikkua (mauritiuksella on), vaan hyttysistä.

  täällä ihmiset ei tunnu tajuavan sitä, että se yksikin pisto riittää. ja mitä tiheämpi asutus, sen suurempi todennäköisyys saada se yksikin vaarallinen pisto. ei enää koskaan tuonne- -valitettavasti. häämatkani tulen muistamaan aina.


   
 9. Mauritiukselle Vierailija

  Siis hetkinen, minkäs takia matkatoimistot tekevät matkoja, jos kysymyksessä olisi kuolettava tauti??!! Joka puolella maailmaa on jos jonkinlaista tautia ja lintuinfluessakin jyllää Aasiassa. Älkäähän nyt hyvät ihmiset panikoituko...

  ""Chikungunya-kuume paranee yleensä itsestään. Siihen ei ole tehoavaa lääkitystä eikä suojaavaa rokotetta. Virus ei tartu suoraan ihmisestä toiseen, vaan välittäjäksi tarvitaan hyttynen (Aedes albopictus-laji).

  ""Intian valtameren saarten chikungunyaepidemia alkaa laantua.

  Nämä tiedot tosiaan www.ktl.fi

   
 10. ininä Vierailija

  Itsekin mietin ihan samaa, jos tämä olisi jotenkin vaarallista, eihän matkoja silloin järjestettäisi tuonne? Muutenkin luulisi, että jos tilanne ""vakava"", niin tästä olisi ollut esim. mediassa juttua. Itse en ole kuullut asiasta muualta kuin täällä palstalla. Lähinnä mua mietityttää, uskaltaako tuonne lähteä tammi/ helmikuussa, jos sataakin vain vettä ja ilmat huonot!
   
 11. Mauritius Vierailija


  Tällä palstalla on kyllä välillä ihme vouhottamista ja hysteriaa, joten kriittinen lukutaito kunniaan näitä kirjoituksia lukiessa! Toki tuota kuumetautia ei kannata vähätellä ja sen olemassaolo on hyvä tiedostaa, mutta ihan yhtä lailla kuin LINTUINFLUENSSA Aasiassa. Luotan ainakin täysin siihen, että matkanjärjestäjät eivät vie ihmisiä kohteeseen, jossa oleminen on vaarallista. On ilmi selvää, että tuosta kuumetaudista vouhotetaan, koska kyseessä on kuitenkin maa, joka on monen mielissä siintävä paratiisipaikka, ja sinne matkoja tehdään myös Suomesta!

  Ilmeisesti tosiaan tammi-maaliskuu on hiukan sateisempaa, mutta palstoja lukiessa olen saanut käsityksen, että sataminen tarkoittaa sadekuuroja... Me olemme varanneet matkan joulukuuksi, joten hyvillä mielin reissuun. Ihanaa Mauritiuksen paratiisilomaa kaikille!!
   
 12. Pina Vierailija

  No miten se sun Britti tuttava (pitäisi olla brittituttava) yhä asuu saarella???Lluulisi, että olisi lähtenyt sieltä noin karmeaa tautia karkuun ????!!!!!
   
 13. tv Vierailija

  Olimme pari vuotta sitten tammi-helmikuun vaihteessa Mauritiuksella eikä sateet haitanneet. Joinakin iltoina satoi ja kovaa mutta aamulla ilma oli taas ok. Hotellissa sateenvarjoja joten pääsi huoneeseen pahemmin kastumatta.
  Nyt uusi matka varattuna, joten ehkä taas jaksaa ensi talven yli.
   
 14. Johanna Vierailija

  Joo, vaikuttaa siltä, että täällä palstalla joku palkataan aina pilaamaan vuorollaan jonkun kohteen maine, viime kaudella se oli Isla de Margarita Venezuelassa ja nyt tuntuu olevan tämä Mauritius.
   
 15. tv Vierailija

  Niin sekin vielä, että mikä tänään on turvallista ei sitä huomenna olekkaan. Nytkin Sri Lankassa on jotain hässäkkää. Taas.
  Eli ei vielä kukaan tiedä mikä on hyttystilanne vuoden päästä Mauritiuksella.
  Viime reissulla emme kyllä hyttysiä huomanneet.
   
 16. Pina Vierailija

  Tässä tietoa KTL:n sivuilta:

  Intian valtameren saarten chikungunyaepidemia alkaa laantua

  Hyttysten levittämä, arboviruksen aiheuttama chikungunya-kuume-epidemia on riehunut Afrikan itäpuolella sijaitsevilla saarilla viime vuoden keväästä lähtien. Viimeaikaisten raporttien mukaan se on nyt laantumassa.

  Erityisen paljon sairastuneita on ollut Mauritiuksen eteläpuolella sijaitsevalla Reunionilla (212 000 sairastunutta), mutta myös Seychelleillä, Mauritiuksella, Madagaskarilla ja Intiassa on raportoitu chikungunya-kuumetta.

  62-vuotias saksalaisnainen sairastui kolmeviikkoisen Mauritiuksen lomansa kolmanneksi viimeisenä päivänä. Hänen oireensa olivat taudille tyypilliset: kuume, päänsärky, erittäin voimakkaat nivelkivut, ihottuma ja jalkojen turvotus. Kotiin palattuaan hän hakeutui sairaalaan, jossa oireiden ja matkustusanamneesin perusteella osattiin epäillä chikungunyaa. Diagnoosi varmistettiin chikungnunya-spesifisellä RT-PCR –tutkimuksella. Muut oireet väistyivät viikon kuluessa, mutta taudille tyypillisesti nivelkivut jatkuivat pitempään. Alueelta tulevilla matkailijoilla on todettu tautia Saksan lisäksi myös Ranskassa, Sveitsissä, Norjassa ja Ranskan Guyanassa.

  Chikungunya-kuumeen mahdollisuus on siis edelleen hyvä pitää mielessä, mikäli alueelta palaavalla turistilla on tautiin sopivia oireita matkan jälkeen.

  Saarille matkustavien on tärkeää suojautua hyttysiltä mahdollisimman hyvin. On syytä käyttää pitkähihaisia vaatteita, hyttysensuoja-aineita ja hyttysverkkoja. Erityisen tärkeätä hyttysiltä suojautuminen on raskaana oleville ja henkilöille, joilla on vastustuskykyä alentavia perustauteja.
   
 17. mauritiukselle Vierailija


  Tuosta päätellen pitäisi ruveta uhittelemaan Intiaan matkaavia, koska sielläkin näyttää kuumetautia olevan. Joten kriittisyys tätä palstaa lukiessa on paikallaan...

  Hyvähän on tiedostaa kaikkien maiden vaarat, mutta kohtuus kaikessa! Aivan sama kuin lintuinfluenssan vouhottaminen esim. Thaimaassa. Kyllähän sielläkin täytyy olla varovainen syödessään kanaa, ettei osu kohdalle saastunut yksilö...

  Ihan takuulla Mauritius on TURVALLINEN! Afrikan suunnalla matkatessa täytyy aina varautua hyttysongelmiin, kuten mm. malariaan.

  KAIKILLE MUKAVAA MATKAA PARATIISIIN JA TURVALLISIN MIELIN!
   
 18. Matka varattu Vierailija

  Tulipahan nyt matka varattua tähän ""kuumeparatiisiin"" ensi talveksi. Sitten näkee kuinka meikäläisen käy. Jos kaikkea alkaa pelkäämään, niin ehkä on parempi kun pysyy kotona neljän seinän sisällä. Innolla odottelen matkaa Mauritiukselle ja toivotan hyvää matkaa muillekin sinne meneville!
   
 19. Aurinkoon! Vierailija


  Joo, kuumeparatiisin myös :) Sitten kuumeillaan, jos näin on. Eihän sitä minnekään voisi lähteä, jos oikein rupeaisi katasastamaan kaikkien maiden taudit..

  Kertakaikkisen upeaa, että Finnmatkat alkoivat tehdä lomalenoja Mauritiukselle, nimittäin kahden viikon hinta on aika hyvin kohdallaan verratessa räätälöityjen matkatoimistojen hintoihin...

  Innolla odotan kyllä reissuun lähtöä, sillä moni on kehunut kovasti Mauritiusta! Hyvää reissua minunkin puolesta kaikille :)
   
 20. olette menossa? Vierailija

  Hei,

  Mauritiukselle tekisi mieli, mutta vaikea päättää että mihin hotelliin sitä kannattaisi mennä. Rahaa ei ole kylläkään niihin aivan luksusluokan hotelleihin:(
  Matkalta haetaan lähinnä rentoutumista kivalla rannalla, lämpöä, uimista kirkkaassa vedessä ja snorklailua.
  Mihin hotelleihin te, matkanne jo varanneet päädyitte?
   
 21. Aurinkoon! Vierailija


  Joo, melkeinpä ne 4 tähden hotellit ovat aika hinnakkaita, joten päädyimme itärannikolla sijaitsevaan 3 tähden all inclusive hotelliin. Piti ottaa varman päälle, kun ei tiedä kovinkaan paljoa yleisestä hintatasosta siellä. Muistaakseni hotellin nimi oli Silver Beach.

  Katselin tripadvisorista ko. hotellin arvosteluja ja hyvältä kyllä näytti, joten ei luksusta, mutta ei mikään murjukaan :)
   
 22. Meillä myös.. Vierailija

  Eli me lähdemme myös Silver Beachiin helmikuussa, ja ei kyllä vielä ole yhtään arvelluttanut hyttyset:D Hintatasosta olen kuullut, jotta se on aika laidasta laitaan. Jotta halvallakin pääsee jos haluaa, mutta ensi talvena sen näkee sitten itse:)
   
 23. alkuperäinen Vierailija

  Moi,

  Olen yrittänyt vertailla kolmen hotellin kesken ja päättää että mihin niistä lähdetään ja Silver Beach on yksi näistä kolmesta. Muut ovat Le Coco Beach ja Ambre. Ambressa se ""huono"" puoli ettei ole All inclusive, muuten oltais päädytty siihen ilman muuta (näytti kivalta ja tuttapariskunta oli tykännyt).
  Vaikeeta on valinta, mutta eiköhän me saada päätös tehtyä.
  Ja hyttyset ei todellakaan pelota!
   
 24. Aurinkoon! Vierailija


  Joo, ei pelota meitäkään...Aika paljon on tullut reissattua ja kaikenlaista koettua ;-) Mietin samojen hotelleiden kanssa kuin sinä, mutta all inclusive veti pidemmän korren sen helppouden takia.. www.tripadvisor.com, sieltä pystyy katsomaan hotelliarvosteluja ja kuvia, jos ihmiset ovat laittaneet.
  meillä lähtö mauritiukselle joulukuussa :)
   
 25. Matka varattu Vierailija

  Me valitsimme hotelli Pointe aux Bishesin länsirannikolta. Halusimme länsipuolelle saarta, koska sieltä on lyhyemmät matkat Port Louisiin ja Grand Baielle sekä tilastojen mukaan sataa vähemmän sillä puolen saarta.
  Itse majoitus ei ole meille niin tärkeä, kunhan saa jossain vietettyä yönsä. Hotellin hintaan kuului puolihoito, joka riittää aivan mainiosti. Ja sijainti on aivan rannalla, kuten muutkin hotellit ja hotelli muutenkin näytti ihan ok:lta.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti