Hae Anna.fi-sivustolta

”Me kyllä pelkäämme ruotsalaisia”

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 29.07.2020.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  "Professori sanoo Anders Tegnellin olevan omituinen.

  Kokoomuksen entinen kansanedustaja, professori ja lääketieteen ja kirurgian tohtori Sirpa Asko-Seljavaara kirjoittaa Verkkouutisten uutisen kommenteissa Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnellistä.

  Asko-Seljavaara siteeraa Tegnellin sanoneen, että ”ruotsalaisten ei tarvitse pelätä paluuta sellaisesta maasta, missä on runsaasti koronaa”.

  – Tegnell on aivan omituinen. … Ei tietenkään, koska Ruotsissa on virusta enemmän, Sirpa Asko-Seljavaara sanoo.

  – Me kyllä pelkäämme ruotsalaisia.

  Hän kertoo nähneensä Ruotsin rekisterissä olleen auton, jota ”kaikki karttoivat näitä ihmisiä”.

  – Onko kiva olla ruotsalainen, Herr Tegnell?"
  -

  - https://www.verkkouutiset.fi/me-kylla-pelkaamme-ruotsalaisia/#0e96f0f2
  -
  --------------------------------------------------------------

  Ei Tegnell omituinen ole. Ulkopuolisen on vain vaikea ymmärtää aivan toisenlaista toimintaa.

  Minä en ole syntyjäni ruotsalainen mutta elän kuin ruotsalainen ja voin sanoa että hyvin menee, Ruotsi on hyvä maa.

  Ja totta kai Tegnell on tyytyväinen etnisyyteensä.
  Jokain on sitä m itä on

  Suurenteleeko tuo Sirpa tarinaansa pelostaan, me pelkäämme saano hän. Ketä me pelkää ruotsalaisia?
  Onko se yleistä nyt että suomalaiset pelkää ruotsalaisia?

  Minulla on tunne että tuo Sirpan kirjoitus on ironiaa Ruotsia kohtaan juuri nyt joten otan sen ironiaana ja jopa pienenä vitsinä ;)
  -
  Tegnell antaa neuvon ulkomailta palanneille ruotsalaisille että jos heillä on oireita, eristäytyvät silloin, täällä jatketaan vapaaehtoista linjaa edelleenkin.
  Ja ruotsalaisia matkustanut nyt paljon Espanjaan vaikka Espanjassa valtavasti uusia tartuntoja juuri nyt.
  Näköjään nuo ruotsalaiset matkustajat ei näytä pelkäävän espanjalaisia ;)
  Mielestäni se on uhkarohkeaa matkustaa Espanjaan juuri nyt, mutta ymmärrän että jokainen toimii tavallaan

  Corona on muteerautunut jo monta kertaa ja nyt nuoremmatkin on alkaneet saamaan tartuntaa enemmän kuin aikaisemmin, mutta tartuntahan ei nyt kuitenkaan ole sama asia kuin että kuolisi.
  -
   
 2. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
 3. vierailija Vierailija

  Juuriltaan ruotsalaisia ei tarvitse pelätä, koska riikinväki ei ole sairastunut koronavirukseen sen enempää kuin suomalaisetkaan kotimaassaan.
   
 4. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Suomessa ei ole noita laitakaupungin osia tietääkseni, joihin on laitettu paljon maahanmuuttajia asumaan, lehdistönne ei ainakaan ole kertonut että ulkolaisia olisi kuollut tai saanut tartuntaa enemmän mitä suomalaiset. Tai enkä ole vain huomannut sellaisia uutisia? Miten on asian laita, onko Suomessa statistiikkaa tällaisesta?
  -
   
 5. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Tuota miksi ulkolaisia on Ruotsissa kuollut niin paljon, ei ehkä ole selvinnyt ulkolaisille lukijoille kunnolla, sillä syytöksiä ja ihmettelyjä on lennellyt ruotsalaisia kohtaan tämän takia.
  Sehän johtuu elämän tavoista, kunnosta, sairauksista ja niin edelleen.
  -
   
 6. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Selitin tätä tuolla toisessa avauksessani, mutta kukaan ei reagoinnut vastaan sitä millään tavalla, jotta oletan että se on ymmärretty.

  Laitan sen täähän uudelleen nyt.

  Maahanmuuttajat yliedustettuina coronakuolemssa Ruotsissa

  Ne maahanmuuttajat Ruotsissa jotka ei alun perin opettele elämään kuin ruotsalaiset, on aina allttiita kaikelle, kuten esim. coronalle.

  Se ei ole Ruotsin kansan tai poplitiikkojen vika, jos maahanmuuttajat ei kunnolla halua sopeutua Ruotsin oloihin.

  Noin se taitaa olla kaikissa maissa. Ne jotka ei sulaupu maan tapoihin paljokaan, heillä on aina edessä joskus vaikeuksia, sillä hehän on omilla tavoillaan eristäytyneet jonkin verran yhteiskunnasta.

  En tarkoita sitä että pitäisi assimilotua täydellisesti, mutta sopeutuminen maan oloihin kannattaa aina. Pienikin eristäytyminen johtaa siihen että erottuu ruotsalaisista ja esim. nyt coronan aika se aiheuttaa sen että monet maahanmuuttajat on olleet erittäin alttiita coronalle.

  Monet ruotsinsuomalaiset ei ole erikoisasemassa Ruotsissa suomalaisuutensa takia, joten corona iski moneen suomalaiseen vanhukseen.
  Elintavat, lihavuus, tupakointi ja tietenkin alla olevat sairaudet tekee sen että on altis viruksille.
  Monessa muussa tapauaksessa ahdas asunto jossa pari kolme generatiota asuu yhdessä oli hyvin hyvin altis corolalle.

  Corona näyttää nyt sen että hyvä sopeutuminen yhteiskuntaan ja liikunta ja terveellinen ruokavalio on hyvin tärkeää ihmiselle.

  Tietenkin maahanmuuttajat tekevät mielestään hyviä menetelmiä elämässään ja tykkäävät voivansa hyvin, mutta kun virus tulee, silloin iskee se lujemmin moniin maahanmuuttajiin. Valitettavasti.

  Suomalainen sanonta kuuluu että "maassa maan tavalla", niinhän monet muukalaisvihamieliset julistaa aika usein Suomessa.

  Mutta kun ketään ei voi pakottaa elämään kuin esim. suomalaiset Suomessa tai ruotsalaiset Ruotsissa.
  Tietenkin on myös monia maahanmuuttajia jotka on sopeutuneet hyvin ja heillä ei ollut samaa riskiä coronaan.
  Mutta se taitaa olla aivan luonnollinen asia että maahanmuuttajat yleisesti sanottuna monet haluaa olla enemmän oman maalaistensa kanssa. Ja siitä lähtee sitten se pieni eristäytyminen ja ruotsalaistuminen ei onnistu kaikilta, eikä Suomessa onnistu suomalaistuminen täysin.
  Tämä taitaa olla kuin akilleen kantapää kaikkialla maailmassa maahanmuuttajien porukoissa.

  Jotta se on mielestäni aika turhamaista esim. syytellä ruotsalaisia tai politiikkoja siitä että ruotsinsuomalaisia kuoli paljon.
  Jokaisen valitsee itse elämäntapansa.
   
 7. vierailija Vierailija

  "Professori sanoo Anders Tegnellin olevan omituinen.

  Kokoomuksen entinen kansanedustaja, professori ja lääketieteen ja kirurgian tohtori Sirpa Asko-Seljavaara kirjoittaa Verkkouutisten uutisen kommenteissa Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnellistä.

  Asko-Seljavaara siteeraa Tegnellin sanoneen, että ”ruotsalaisten ei tarvitse pelätä paluuta sellaisesta maasta, missä on runsaasti koronaa”.

  – Tegnell on aivan omituinen. … Ei tietenkään, koska Ruotsissa on virusta enemmän, Sirpa Asko-Seljavaara sanoo.

  – Me kyllä pelkäämme ruotsalaisia.

  Hän kertoo nähneensä Ruotsin rekisterissä olleen auton, jota ”kaikki karttoivat näitä ihmisiä”.

  – Onko kiva olla ruotsalainen, Herr Tegnell?
  https://www.verkkouutiset.fi/me-kylla-pelkaamme-ruotsalaisia/#e0bb3660

  Olen samaa mieltä kuin Jyri Snicker jälkikommenteissa:
  Jyri Snicker
  "Ruotsi tautipesänä on otettava tosissaan. Uhkaava toinen tautiaalto aiheuttaa turhia menehtymisiä, kärsimystä ja taloudellisia menetyksiä"

  Minusta Asko Seljavaaran viesti on paikallaan jos Tegnell on noin sanonut. Mahdollisesta kipakkuudesta huolimatta. Itse asia on kuitenkin asiaa.
  Viimeinen kysymys kuulostaa ironiselta eikä istu minun viestintämakuuni (– Onko kiva olla ruotsalainen, Herr Tegnell?) mutta viitannekohan tuo siihen, että
  ei olisi kiva olla ruotsalainen joka huomaa että oman maan virusohjeet aiheuttavat maissa joissa on omaksuttu tarkemmat viruksentorjuntamenetelmät, suurempaa etäisyyttä ja karttelua heitä kohtaan virustartuntavaaran takia. Ruotsalaisethan eivät välttämättä osaa/tiedä noudattaa suomalaisten viruksentorjuntaohjeita. Tai olla päättäjä joka jne...

  Itse en välitä haukkoa henkeä ja/tai kokea lihaskipuja vain siksi kun eihän kaikki siihen kuole ja jotkut ei edes oireile. On siinäkin argumentti ;)

  tv. kaksi rajua influenssa kokenut
   
 8. Näin siis Tegnell Vierailija

  Anders Tegnell: En ole huolissani Ruotsista
  ARNO RYDMAN | 28.07.2020 | 14:52- päivitetty 28.07.2020 | 15:21


  Valtionepidemiologin mukaan virus ei ole käyttäytynyt kuten muut.

  Vahvistettujen koronatartuntojen määrä on kasvussa eri puolilla Eurooppaa ja huoli toisen korona-aallon mahdollisesta vyörymisestä mantereen yli vahvistuu.

  – En ole huolissani Ruotsista, mutta se on hyvin surullista niille maille, joihin virus on vaikuttanut, sanoo Ruotsin koronatoimia johtava valtionepidemiologi Anders Tegnell Aftonbladetille.

  Ruotsi on itse Euroopan johtavia tartuntamaita.

  Tegnellin mukaan on vaikea sanoa, onko lisääntyneissä tartuntamäärissä kyse toisen aallon alkamisesta.

  – On vaikea tietää, onko kyse toisesta aallosta, koska tämä virus ei ole käyttäytynyt samalla tavalla kuin muut virukset. Koronatartuntapiikkejä on havaittu tietyissä paikoissa, kuten työpaikoilla. Piikkejä on myös sellaisilla maantieteellisillä alueilla, joissa tartunnat eivät ole aikaisemmin levinneet laajalti. Ehkä ne ovat yhteydessä siihen, että monissa maissa on purettu laajasti sulku- ja rajoitustoimia.

  Esimerkiksi Kataloniassa tartuntamäärät ovat jälleen kasvaneet paljon. Muun muassa Norja ja Britannia ovat ottaneet uudelleen käyttöön karanteenitoimet Kataloniasta kotimaahan palaaville matkustajille.

  Tegnellin mukaan Ruotsin ei tarvitse turvautua karanteenitoimiin ruotsalaisten lomamatkailijoiden kohdalla, vaikka matkustajat palaisivat alueilta, joilla koronatartunnat ovat lisääntyneet.

  – Me emme ole toimineet tällä tavalla. Ihmiset voivat pysyä vapaaehtoisesti kotona, jos heillä on oireita. Meidän ei tarvitse muuttaa sitä.

  – En ole huolissani Ruotsin osalta. En usko, että se (lisääntyneet tartunnat useissa maissa) vaikuttaa meihin kovin paljon.

  Kotimaahan palaavien ruotsalaisten ei tarvitse ryhtyä erityistoimenpiteisiin.

  – Meidän arviomme mukaan matkustaminen ei ole tämän moottori. Niissä maissa, joissa tartuntamäärät ovat kasvussa, kyse on maan sisäisestä leviämisestä
   
 9. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Tegnel on aina niin vakavaa naamaa kun ne pitää teeveessä corina raportin kansalle.
  Ruotsin nyt otti tällaisen vapaamman linjan.
  Vapaus on aina merkinnyt paljon Ruotsissa. Pakkotoimenpiteitä ei haluta käöyttää, kansalle annetaan vapaus mutta myös vastuu toimia niin kuin tällaisissa tilanteissa esim.
  Luulen että osa kansasta on nyt aika väsynyt tilanteeseen.
  Oli hirhu kauheeta kun vanhustenhoitopaikat on niin huonossa kunnossa. Mutta se on tiedetty jo vuosia sitten.
  Tegnel ja hallitus sani heti alussa että vanhuksia on suojeltava.
  Noin 90 hoitopaikkaa yhteensä toimi erittäin huonosti, 15 niistä on Stockholmin läänissä.
  Muut paikat pärjäsivät aika hyvin.
  Heillä jotka johtaa noita hoitopaikkoja, heillä on suuri vastuu vanhuksista, mutta kun kiristävät joka asiassa, niin ei se mikään ihme ole että vanhuksia ei hoideta kunnolla.
  -
  Mutta kaikesta huolimatta, täällä on hyvä asua, rakastan Ruotsia, en voi ajatellakkaan että muuttaisin täältä pois.
  -
  Minä ja partnerini olemme aika varmoja että meissä on ollut corona. Tämä aikana esim. olen kaksi kertaa ollut raihnainen sairas olo, mutta itseämmehän saamme syyttää siitä eikä ketään muuta.
  -
   
 10. Näin siis Tegnell Vierailija

  Lisään vielä tämän viimeisimmän Tegnellin tiedotuksen ajatuksistaan.

  Ruotsin valtionepidemiologi Tegnell pitää koronapandemian suuntaa huolestuttavana: "Ajattelimme sen tapahtuvan vasta syksyllä"


  JULKAISTU 28.07.2020 17:15

  Ruotsissa valtionepidemiologi Anders Tegnell näkee koronapandemiassa erittäin kielteisen suuntauksen, kun tartuntamäärät kääntyivät jälleen kasvuun Euroopassa.

  – Ajattelimme sen tapahtuvan vasta syksyllä, Tegnell sanoi tiedotustilaisuudessa tiistaina.

  Yli 16 miljoonalla ihmisellä ympäri maailmaa on todettu koronatartunta ja tapausten määrä kasvaa.

  – On huolestuttavaa, jos tämä suuntaus alkaa nyt, Tegnell sanoo.

  Ruotsissa vahvistettujen koronatartuntojen määrät ovat olleet viime aikoina laskussa.

  Ruotsissa vahvistettiin tiistaina lähes sata uutta tartuntaa ja kaksi koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Kaikkiaan Ruotsissa on vahvistettu yli 79 000 koronatartuntaa ja yli 5 700 koronaviruskuolemaa.
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...n-tapahtuvan-vasta-syksylla/7881542#gs.c35d70
   
 11. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Joo, coronakuolemat on täällä vähentyneet ja samoin tartunnat., mutta nythän on kesälomien aikaa ja ihmiset haluaa liikkua ja eräät jopa matkustella ulkomaille, jotta saapi nähdä miten käy.
  Tegnell ei sano olevansa huolissaan siitä että matkustajat toisivat mukanaan tartuntaa, hän näkee tartunnan vaaran nyt kotioloissa ja työpaikoilla.
  -
  Meitä vanhemia käsittelee edelleenkin se että eristäydymme niin hyvin kuin vain mahdollista jotta emme saisi tartruntaa ja kuoli tai sairastuisi vakavasti.
  Itse olen ollut eristäytyneenä jo yli 5 kuukautta, mutta aika hyvin menee, en ole vielä kyllästynyt :)
  -
  Miten mahtaa olla Suomessa, onko annettu jo lupa vanhemmille ihmisille elää kuten aikaisemminkin? Suomessahan estitte aika hyvin coronan leviämisen, se on hyvä.
  -
   
 12. Ruotsalaistutkijoilta varoitus maailmalle: Älkää toistako koronavirheitämme
  JULKAISTU 22.07.2020 11:28
  Ruotsi on erottunut suuresti koronastrategiallaan muista Pohjoismaista. USA Todayn mielipidetekstissä ruotsalaiset lääkärit ja tutkijat varoittavat muita valtioita tekemästä samoin.

  Tekstissä kerrotaan, että Ruotsin koronastrategia oli hyvin erilainen, koska sillä pyrittiin tavoittelemaan laumaimmuniteettia. Muiden maiden eristäessä ja sulkiessa palveluja ruotsalaiset viettivät vapaa-aikaansa lähes entiseen malliin.

  Älkää toistako Ruotsin virheitä
  Tiistaina julkaistun mielipidekirjoituksen ovat allekirjoittaneet 25 lääkäriä ja tutkijaa, jotka varoittavat muita tekemästä samoja virheitä kuin Ruotsi teki.

  Jokaisessa valtiossa, jossa rajoitukset ovat olleet lieviä, viruksen aiheuttamat kuolinluvut ovat olleet ennennäkemättömiä.

  Useat valtiot lähtivät aluksi samalle linjalle kuin Ruotsi, mutta huomasivat melkein heti sen kelvottomaksi. Miksi Ruotsi kuitenkin jatkoi strategian parissa?

  Tekstissä pohditaan, että laumaimmuniteetti ei ollut Ruotsin terveysviranomaisten virallinen tavoite. Väestön immuniteetin on kuitenkin uumoiltu auttavan viruksen torjunnassa.

  Väestöön suhteutettuna Ruotsissa eniten koronakuolemia
  Ruotsi kiilaa kuolintilastoissa jopa Yhdysvaltojen ohitse, kun luvut suhteutetaan väestöön. Maanantaina Ruotsissa oli 556 kuolemaa miljoonaa asukasta kohti, kun Yhdysvalloissa vastaava luku oli 425.

  Ruotsin synkkä luku on myös huomattavasti suurempi kuin muiden Pohjoismaiden luvut yhteensä.

  Vaikka Ruotsin kuolinluvut ovat olleet väkilukuun suhteutettuna suurimpia, strategia pysyy ennallaan.
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...-toistako-koronavirheitamme/7877268#gs.c365f2

  Tämä herättää kysymyksiä: "Vaikka Ruotsin kuolinluvut ovat olleet väkilukuun suhteutettuna suurimpia, strategia pysyy ennallaan."
  Nythän Ruotsissakin tiedetään, ettei koronavirus toimi tunnetulla tavalla, eli laumaimmuniteetin odottamisesta ei ole apua.
   
 13. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Joo, täällä on tutkijat ja monet muutkin eri mieltä asioista.
  Toiset haluaa täydellisen maan sulkemisen, tai sanovat siis että täällä tehtiin väärin, mutta hyvähän se on jälkeen päin kritisoida ja tulla neuvojensa kanssa.
  Kyllä se vaan niin on että vika obn siinä kun vanhusten hoitopaikat eivät kyenneet pitämään virusta poissa hoitopaikoista, siis noin 90 hoitopaikkaa ei toiminut oikein.
  Muut toimi aika hyvin.
  En nuista nyt tarkkaa lukua Ruotsin vanhusten hoitopaikoista, mutta niitä taitaa olla nopin 1500-1900 kokonaisuudessaan.
  Mitäpä se hallitus olisi voinut siihen hätään tehdä estääkseen vanhusten kuolenan nopissa 90 hoitopaikassa?
  Tartunta on tullut sinne työntekijöitten kautta etupäässää ja luultavasti siinä alussa myös vierailijoilta.
  Asiasta on tehty suuri tutkimus ja tutkimusta jatketaan edelleenkin ja menevät syvemälle ja syvemmälle.On käynyt ilin että muutamat on olleet sairaina töissä ja monet ei tienneet muten suojata itseöän ja vanhuksia.
  Täytyy katsoa jos löydän sen tutkimuksen tuloksen....
  -Tässä linkki siihen
  - https://www.ivo.se/publicerat-mater...ch-behandling-pa-sarskilda-boenden-for-aldre/
  -
  Lääkärteillä monilla joille hoitopaikat on soittaneet vanhuksista ja pyytäneet neuvoja miten toimia, ovat myös syyllisiä monien vanhuksien kuolemaan, sillä he ei menneet tapaamaan potilasta, antoivat neuvoja puhelimitse tapaamatta vanhusta ja hoito meni usein palliatiiviseksi hoidoksi ja antoivat morfiiniä joka lamaannuttaa jonkin verran hengitystä. Ajatelkaa potilasta jolla on hengitysvaikeuksia ja siihen päälle morfiinia, siihenhän vanhus sitten kuolee.
  Ja eräissä paikoissa pomot päätti että vanhuksia ei viedä sairaalahoitoon.
  ja monesta hoitopaisata puuttui syen antaminen, ei ollut ja puuttui paljon muutakin.
  -
   
  Last edited: 30.07.2020
 14. vierailija Vierailija

  Hallitukselta tuli lievennys yli 70-vuotiaille – Ministeriö valmistelee jo uusia ohjeita
  5.5.202011:20päivitetty 6.5.2020
  Sosiaali- ja terveysministeriö päivittää yli 70-vuotiaille koronaoloissa annetut ohjeet. Ne päivitetään nyt, kun hallitus ei korosta ikäihmisten kohdalla enää ”karanteenia vastaavia olosuhteita”.
  Sanna Marinin (sd) hallitus lievensi maanantaisessa koronarajoituksia purkavassa paketissaan yli 70-vuotiaita koskevaa liikkumisrajoitusta aiemmasta velvoittavasta käytännöstä suosittavaksi. Hallitus korostaa nyt ihmisten omaa harkintaa.
  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ha...-ohjeita/2926816a-1720-4df1-af83-8994fab9e9c1


  Ministeriö sai uudet ohjeensa valmiiksi ja juuri tuolla sanotulla tavalla. En ehdi etsimään sitä, mutta vanhuksilla on lupa oman harkinnan mukaan elää kuten muutkin, varovaisuutta ja etäisyyttä muihin pitäen.
   
 15. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Hyvä hyvä, varovaisuus vaan pitää olla ja elää harkitusti ja katsoo että ei altista itseään tartunnalle.
  Toivottavasti ette saa sitä paljon puhuttua toista corona-aaltoa mistä Euroopassa nyt paljon puhutaan, kun monessa paikassa tartunnat on alkaneet lisääntyä.
  -
   
 16. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Tässä on toinen suomalainen uutinen joka alkoi minua naurattamaan tuon aloituksessa olevan uutisen lisäksi.
  Pieni ote artikkelista.
  Lukekaa myös kommentit sieltä lopusta :) kommentoija ne taitaa olla huvittavampia mitä se ex-ministeri, hän sentään myönsi että eroja on kulttuureilla.

  ------------------------------------------------------------
  Ex-ministeri ihmettelee: Ruotsi on tekopirteyttä
  Pitkäaikainen keskustapoliitikko kertoo katsoneensa televisiosta Allsång på Skansen -yhteislaulutapahtumaa. Poikkeusolojen vuoksi ohjelma kuvattiin ensi kertaa ilman yleisöä.
  – Pakko sanoa, että kulttuuri on naapurissa toinen. Koko ajan suomalaisena odottaa, että tulee Elämän valttikortit tai muuta yhtä syvällä tunteissa rypevää, mutta ei. Kevyttä on naapurin kama. Naurua vaan, Liisa Hyssälä kirjoittaa Twitterissä.
  Hyssälä pohtii, johtuuko suomalaisten kiintymys slaavilaiseen melankoliaan geneettisistä tekijöistä.
  – ”Oon viikonloppuisä minä vain”-tyyppiset syvissä vesissä kahlaavat ovat hittejä meillä, mutta eivät ikinä olisi Ruotsissa. Ja tekopirteys ei ole koskaan puhutellut suomalaisia, Liisa Hyssälä sanoo.

  - https://www.verkkouutiset.fi/ministeri-ihmettelee-ruotsin-kulttuuri-on-naurua-vaan/#0e96f0f2
  -
  Hän oli katsellut Allsång på Skansen ja valitti ohjelmasta, sen iloisuudesta.

  Taitaa olla niin että sittenkin on eroja Suomen ja Ruotsin kulttuurissa ja suomalaisissa ja ruotsalaisissa ;)
  Olen ollut muutaman kerran yleisön joukossa katselemassa ja kuuntelemassa. Se on iloinen ohjelma, sinne mennään nauttimaan ilmasta ja kesästä ja laukuista, ei sinne suremaan mennä ja tarkopitus ei ole kuunnella sellaista mistä tulee alakuloiunen ja amelankolinen tunnelma kuuntelijalle.
  Se on ihana ohjelma josta nautitaan :) hymyilemällä ja laulamalla mukana.
  -
   
 17. vierailija Vierailija

  En kokenut Hyssälän twiittiä valituksena. Kommenteissa sanottiin Hyssälän ajatuksia analyysiksi ja pohdinnaksi. Sellaisena minäkin sen koin. Kommentit olivat mukavia nekin. Huvittavia?
  Ei ole mikään uusi asia, että suomalaisten ja ruotsalaisten kansanluonteessa on eroja. Yleensä eri kansoilla on joitakin eroja. Se voi olla yllätys sinulle, sitä en tahdo kieltää. Ruotsalaisille ja suomalaisille on aina ollut selvää että kansanluonteessamme on joitakin eroavuuksia.
  Mutta kas ihmettä ja kummaa, meilläkin nautitaan yhteislaulutilaisuuksista. Jos ne pidetään ulkona kesäisessä maisemassa niin nautitaan laulun lisäksi kesästä, linnunlaulusta jne. Tiedäthän? Nautitaan yhteisyydestä, käydään erilaisten laulujen myötä läpi erilaisia tunteita, nautitaan niistäkin ja mahdollisesti heränneistä muistoista, lauletaan mukana. Hieno monipuolinen yhteisöllinen kokemus jonka jälkeen mieli on erityisen virkistynyt ja iloinen. Monipuolisten laulujen kautta monipuolinen tunne-elämä pysyy elossa ja voimissaan. Ei eletä vain yhtä sapluunaa.
  On selvää, ettei kaikilla ole kykyä ymmärtää - saati sitten kykyä ymmärtää erilaista mentaliteettia ja siksi sotkee toisten yhteislaulutilaisuudenkin hautajaisiin. Mutta pääasia on että niin suomalaisilla kuin ruotsalaisilla on mahdollisuus kokea yhteisöllisyyttä ja laulaa omaksi ilokseen. Itse pidän suomenruotsalaisista yhteislaulutilaisuuksista. Soivat duurissa mutta joukossa on myös haikeita elämää syvemminkin ymmärtäviä lauluja. Nautin suuresti myös venäläisistä kansanlauluista ja klezmer musiikista. Ja kun tarkemmin ajattelen, niin myös saksalaisten, sveitsil...mitä niitä luettelemaan. Kaikista kuulemistani eri maiden kansanlauluista. Itse uskon että erot johtuvat pääasiassa historiallisista syistä ja kulttuurieroista ja siksi kaikilla on enemmän tai vähemmän eroja kepeydessä/melankoliassa ym. joka sitten ilmenee musiikissa ja myös sen käyttötarkoituksessa.
   
 18. vierailija Vierailija

  niin.. ruotsalaiset menivät tartuttamaan koronan espanjaan. saatiin hienosti toinen aalto liikkeelle.heja sverige
   
 19. vierailija Vierailija

  olet outo, jos kuvittelet, että jonkun ministerin tai professorin mielipide on kaikkien suomalaisten mielipide. olisiko sinusta kiva, jos alkaisimme puhumaan sinusta ter r r ori stina vain siksi, että olet muslimi ja isiskin katsoo olevansa muslimi. sitä minäkin. ei olisi.

  anna siis suomalaisten nauttia sananvapudestaan äläkä käytä heidän mielipiteitään tekosyynäsi tuoda suomivihaa tälle palstalle. muuten alat saada ruotsivihaa vastalahjaksesi.
   
 20. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Te nautitte rajattomasti sananvapaudesta usein ja siksi se pilaa hyvän ilmapiirin usein. Sananvapauttaa tulisi käyttää harkitusti, niin että jättää yleisiltä foorumeilta pis v-lun ja halveksunnan toisia kirjoittajia kohtaan.
  Totta kai ymmärrän että jostakin syystä elämäänne on tullut vihaisuus mukaan, mutta ei se ole minun tai muitten syytä, se on jokainen ihminen itse joka päättää millä tavalla reagoitsee ja miten käyttäytyy.
  Enemmän positiivistä tai neutraalia ajatista ja reagointia, silloin vihaisuus pikku hiljaa laimenee'pienemmäksi ja olo tuntuu påaljon paremmalta, kun negatiivinen energia ei enää riepottele ja vaivaa aivoja ja lihaksia.
  -
   
 21. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Mitä tulee tuohon suomalaiseen ex-ministeriin, niin en ole sanonut hänen sanomisiaan huonoksi millään tavalla.
  Mainitsin joka että lukekaa kommentit, niissä on outoja kirjoituksia.
  -
  Kannataisi opetella lukemaan kunnolla, eikä tehdä omia tulkintoja toisten kirjoituksista.
  -
   
 22. vierailija Vierailija

  Hyssälä oli Kelan pääjohtaja, puhui haastatteluissa aina vain narsistisesti itsestään, ei ollut mielipiteitä, ei yhteiskunnallisia huolenaiheita, ei mitään. Täysin tyhjä ihminen.
   
 23. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Asiahan on niin että läheskään kaikki ei uskalla sanoa itsestään yhtään mitään. Mutta sanovat sitäkin enemmän muista ihmisistä ja moittivat heitä kun ne uskaltaa kertoa itsestään jotain ;)
  Paljoin kertovaa moittijoista itsestään.
  -
   
 24. vierailija Vierailija

  Jos sinulla on positio, jossa voit vaikuttaa, niin sitä pitäisi käyttää siihen, ei oman itsensä narsistiseen itsetuomiseen.
   
 25. vierailija Vierailija

  Amanda:
  "Tässä on toinen suomalainen uutinen joka alkoi minua naurattamaan tuon aloituksessa olevan uutisen lisäksi.
  Pieni ote artikkelista.
  Lukekaa myös kommentit sieltä lopusta :) kommentoija ne taitaa olla huvittavampia mitä se ex-ministeri, hän sentään myönsi että eroja on kulttuureilla."

  Luin kommentit. En löytänyt niissä outouksia. Pidit ex-ministerin kirjoitusta huvittavana ja kommentoijien kirjoituksia vielä huvittavampina. Sanoiko joku sinun sanoneen kenenkään kirjoitusta huonoksi? Sinähän huvitut heidän naurettavista kirjoituksistaan. Asenteesi on negatiivinen ja muita halveksiva. Voisit harjoitella oman tekstisi lukemista ja ymmärtämistä ennen kuin painat lähetä nappia. Silloin ei tarvitsisi myöhemmin selitellä, ettet tarkoittanut mitä kirjoitit.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti