Hae Anna.fi-sivustolta

Megatsunami Kanarialla?!!

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä ehkä seuraava, 03.01.2005.

 1. ehkä seuraava Vierailija

  Tänään ilmestyneessä Iltalehdessä kerrottiin että on mahdollista syntyä megatsunamit Kanariansaarille.
  Tiedemiesten mukaan La palma saari on pahin. Vuonna 1949 Cumbre Viejan tulivuorella tapahtunnut purkaus sai aikaan suuren halkeaman vuoren kylkeen, ja seuraavaan purkauksen yhteydessä suuri palanen saarta saattaa romahtaa mereen. Mikäli näin tapahtuisi se aiheuttaisi tiedemiesten mukaan massiivista tuhoa, jollaista ei ole nähty satoihin vuosiin. 500 000 miljoonaa tonnia painavan maamassan mureneminen mereen saisi aikaan jättimäisiä hyökyaaltoja, jotka syöksyisivät muutamassa tunnissa koko Atlantin valtameren ylitse yhdysvaltain itärannikolle.
  Tämän luokan tsunami nielaisisi kokonaan Kanariansaaret ja vauriottaisi pahoin Afrikan, Euroopan ja yhdysvaltojen rannikkoja.
  10 metrin korkeat aallot tuhoaisivat ainakin Bostonin, New Yorkin sekä Miamin muutamassa hetkessä. Vesi massat voisivat jopa 20 km sisämaahan. Eurooppaan kantautuisi jopa 7 metrin aallot.
  Tiedemiesten mukaan todennäköisyys on pieni tuollaisille hyökyaalloille, mutta katsovat nyt että on alettava välittömästi tutkimaan asiaa tarkemmin.   
 2. Keksi lisää... Vierailija

  Eikö sulla ole tosiaan mitään muuta tekemistä ku keksiä tollasta.... Eipä Iltalehdessä ollut asiasta mitään..... HEH...
   
 3. \s\s\s\s Vierailija

 4. voi voii Vierailija

  Tsekkaa maanantain ilta lehteä 3.1 eli tämän päivän lehteä.
  Kuvitteletkos tosiaan että heittelen asiasta potaskaa.. tarkista vaan ja näet itse..!!
   
 5. Kaitsu Vierailija

  Tästä on tullut myös dokumentti, joten ei ihan puppua vissiin ole.
   
 6. tosi on!! Vierailija

  Tässä koko juttu iltalehdessä luettavana

  (Vaatii ensiksi että rekisteröityy ja sitten näet otsikon)

  Tässä linkki http://www.iltalehti.fi/2005/01/03/extra/2512941_ex.shtml
   
 7. mikko Vierailija

  Tässä aiheesta juttua englanniksi

  http://comment.independent.co.uk/commentators/story.jsp?story=597245
   
 8. mikko Vierailija

  sori tässä oikea linkki:

  http://news.independent.co.uk/world/asia/story.jsp?story=597277

  Juttu löytyy kun klikkaa "" Sir David King "" olevaan otsikkoon,,
  keskeltä oikealla .)
   
 9. jojokas Vierailija

  Asiantuntijat todella uskovat Kanariansaarten aiheuttavan seuraavan katastrofin, saari uppoaa lähes kokonaan ehkäpä maanjäristyksen vuoksi, koska tulivuoren juuressa suuri halkeama! Hyvä, että ehdin käydä siellä, muuta en sittenkään sinne asumaan!
   
 10. jaa a Vierailija

  Olen asunut siellä osan kuudesta viime talvesta ja taasen lähden helmikuun alusta kevääseen ja ei mitkään tsunamit saa minua muuttamaan mieltäni asiasta. Maapallolla on paljon muitakin epävakaita alueita kuin kanariansaaret. Se ei pelaa joka pelkää!
   
 11. Maria Vierailija

  Hei, käyppä katsomassa karttaa. Kanariansaaret on nimensä mukaisesti useita saaria, eikä siellä ole tuliperäistä toimintaa kuin tiettävästi kolmella saarella. Tulivuorenpurkaus ei sinällään aiheuta tsunameita eikä välttämättä saaren kokoisia vajoamia.
   
 12. krhm Vierailija

  Maanjäristyksiä on tulossa ja aurinkokin sammuu pian (5 mrd vuoden päästä), mutta niille ei voi mitään. Liikenneonnettomuuksissa kuoli viime vuonnakin enemmän suomalaisia kuin tsunamin uhreina.
   
 13. helmikuussa Vierailija

  Huomasin saman jutun iltalehdestä. Tottakai asia pysäyttää ja pelottaa. Hotellimme Playa del curassa on ihan meren vieressä.
  Mutta on todellakin hyvin pieni mahdollisuus että edes sadan vuoden sisällä tapahtuisi maanjäristys kanarialla.
  Ja toiseksi, kaikesta huolimatta kuitenkin kuollaan ennemin tai myöhemmin.
   
 14. Tsunami Vierailija

  Tuskin sitä ihmisiä huvikseen pelotellaan. Teneriffalla on maa järissyt maaliskuusta lähtien ja ties milloin Teide purkautuu sen seurauksena, puhumattakaan La Palman kohtalosta.
   
 15. Sheidi Vierailija

  No huomenaamulla lento Oulusta Kanarialle, jospa ei seuraavan viikon aikana mitään kovin kamalaa kanarialla sattuisi :) ainakin siellä on vähän paremmat ilmat kuin täällä Suomessa...

  Muutenkin melkoista ylireagointia täällä kaikesta mitä voisi sattua..hirveätä paniikin lietsontaa. No, jokainenhan päättää haluaako elää elämänsä ""turvallisesti"" kotosuomessa vai matkustella kaikkien mahdollisten vaarojenkin uhalla. Itse en kyllä haluaisi homehtua kotona kun todennäköisyydet kaikenmaailman suuronnettomuuksiin ovat todella pienet juuri minun kohdalla.

  Ei muuta kun heissulivei ja hauskaa lomaa kaikille lähiaikoina kanarialle lähtijöille!
   
 16. anneli Vierailija

  Joo ihan turhaa panikointi. Loppujen lopuksi jos sitä nyt tulee loppu, niin eipä sitä itse jää suremaan. Ja toisaalta mikä sen parempi tapa kuolla kuin kesken ihanan loman, hymy kasvoilla. Ja eikös kotona kuole eniten ihmisiä...
   
 17. matti Vierailija

  Totta! Riskit kasvavat aina kotiinpäin tultaessa!
   
 18. niinja Vierailija

  Turhaahan tuollaista lomafiilistä pilaavaa viestiä oli nostaa ylös vaikka olisi voinut antaa vaipua unholaan.
   
 19. joyride Vierailija  Kuten jo aiemmin tuli mainintaa: se väistämätön on meillä kaikilla edessä jokatapauksessa. Siis turha stressata ja spekuloida tälläisilä asioilla. Kun aika tulee, niin sitten mennään ja tyylillä. Sikari vaan suuhun ja otetaan allot vastaan avosylin. Kannattaakin muistaa nauttia näistä elon päivistämme täysin rinnoin. Siinäpä perimmäinen syy miksi universumi heittä globaaleja katastrofeja ihmiskunnan päälle...Se muistuttaa..
   
 20. Samaa mieltä Vierailija

  Heippa tässä sinä olet aivan oikeassa ,eikö olisi aika herätä ja olla onnellinen ja nauttia siitä mitä meillä on.
   
 21. \s\s\s\s\s Vierailija

 22. Matkamies Vierailija

  Kyseisestä Megatsunami vaarasta on kuulemma varoiteltu monelta taholta.- monelta tutkijalta sekä tiedemieheltä, mutta Espanjan viranomaiset on hyssytellyt asiaa turisti kadon pelossa.
  Tosiasiat ei aina kuulosta hyvältä, mutta huomioitava silti !!
  Turha on laittaa päätä pensaaseen.
  Thaimaan tsunami tuli yllättäen mutta Kanarian megatsunami vaarasta on ainakin tieto levinnyt.
   
 23. fakta Vierailija

  Canary Islands Volcano Could Trigger Monster Tsunami
  Powered by CDNN - CYBER DIVER News Network
  by SUSAN SCHLACHTER

  The eruption of a volcano in the Canary Islands could trigger a ''mega-tsunami'' that would devastate Atlantic coastlines with waves as high as 330 feet, scientists said on Wednesday.

  They said an eruption of the Cumbre Vieja volcano on La Palma, part of the Spanish island chain off West Africa, was likely to cause a massive chunk of rock to break off, crashing into the sea and kicking up huge walls of water higher than any other in recorded history.

  The tsunami would be capable of traveling huge distances at up to 500 miles an hour, the scientists said in a research paper to be published in September's Geophysical Research Letters.

  Simon Day, of the Benfield Greig Hazard Research Centre at the University College of London, said that as the volcano was not erupting at present, the short-term and medium-term risks were ''negligible.''

  But Cumbre Vieja should be monitored closely for any signs of activity so that emergency services could plan an effective response, he said.

  ''Eruptions of Cumbre Vieja occur at intervals of decades to a century or so and there may be a number of eruptions before its collapse,'' said Day, who collaborated on the research with Steven Ward of the University of California.

  ''Although the year-to-year probability of a collapse is therefore low, the resulting tsunami would be a major disaster with indirect effects around the world.''

  Eli ei mitään hätää muutamaan vuosikymmeneen:)
   
 24. Wow Vierailija

  Vain 10 metrin korkuset? Miks ei 50 metrin?
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti