Hae Anna.fi-sivustolta

Melania Trump, Yhdysvaltain ensimmäinen nainen

Viestiketju osiossa 'Julkkisjuorut' , käynnistäjänä First Lady, 08.01.2017.

 1. Viime viikolla Melania osallistui ja piti puheen kongressiedustajien puolisoiden järjestämässä lounastilaisuudessa Washington DC:ssä. Tilaisuudella on pitkät perinteet ja se järjestetään nimenomaan Yhdysvaltain ensimmäisen naisen kunniaksi.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/FLOTUS

  Melania edusti myös miehensä, presidentti Trumpin rinnalla 75th Anniversary of the Battle of the Coral Sea -gaalassa New Yorkissa, jossa he tapasivat samalla Australian pääministeri Malcom Turnbullin ja tämän Lucy -vaimon. Iltapuvukseen Melania oli valinnut Christian Diorin keltaisen silkkiluomuksen.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Christian Dior -muotitalon käsialaa oli aikoinaan myös Melanian hääpuku, joka esiteltiin näyttävästi Vogue -muotilehdessä. Melaniasta tuli tuolloin historian ensimmäinen morsian maailmankuulun Vogue -lehden kannessa.

  [​IMG]
  PHOTO: USMAGAZINE.COM; VOGUE

  Viime viikolla kävi myös ilmi, ettei Melania käytä enää lainkaan turkiksia. Eläintenoikeuksien puolestapuhuja, näyttelijä ja malli Pamela Anderson paljasti asian sosiaalisessa mediassa kertoen samalla lähettäneensä Yhdysvaltain ensimmäiselle naiselle tekoturkiksesta tehdyn takin lahjaksi ja julkistaen Melanialta saamansa kiitoskortin. Valkoinen talo vahvisti myöhemmin tiedon oikeaksi.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; TWITTER.COM/PAMFOUNDATION

  Tällä viikolla Melania emännöi Yhdysvaltain armeijan sotilaita sekä näiden puolisoja ja äitejä Valkoisessa talossa äitienpäivää silmällä pitäen. Melania sanoi pitämässään puheessa, että äitiys muuttaa elämän ikuisiksi ajoiksi ja että lapsen saaminen on yhtä kuin antaisi oman sydämensä kulkea vapaana oman kehonsa ulkopuolella. Myös presidentti Trump kävi tervehtimässä vieraita, minkä lisäksi tilaisuudessa esiintyivät armeijan kuoro sekä merijalkaväen kamariorkesteri.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/SCAVINO45

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  Muuten Melania on laajentanut Valkoisen talon -opaskierrosta sekä valmistautunut ensi viikolla alkavaan ensimmäiseen ulkomaanmatkaansa Yhdysvaltain ensimmäisenä naisena.

  Trumpit matkaavat viikon loppupuolelta alkaen kolmen suuren maailmanuskonnon kannalta keskeisiin kohteisiin: Saudi-Arabiaan, Israeliin ja Vatikaaniin. Äskettäin uskonnonvapautta edistäviä lainsäädännöllisiä toimia tehneen presidentti Trumpin tarkoituksena on tuoda eri uskontokuntia yhteen hyvässä hengessä ja yhdistää voimavaroja rauhan edistämiseksi maailmassa. Lisäksi ohjelmassa on NATO-kokous Brysselissä sekä G7-tapaaminen Sisiliassa.

  [​IMG]
  PHOTO: USMAGAZINE.COM; EVAN VUCCI; POOL VIA BLOOMBERG
   
 2. First Lady Stuff Vierailija

  Melania aloittaa tänään presidentti Trumpin kanssa reilun viikon kestävän ensimmäisen ulkomaanmatkansa Yhdysvaltain ensimmäisenä naisena. Trumpit vierailevat viikon aikana Saudi-Arabiassa, Israelissa, Roomassa, Brysselissä ja Sisiliassa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; GETTY IMAGES

  Presidentti Trump tapaa matkan aikana suurten maailmanuskontojen johtajia sekä lukuisten eri maiden hallitsijoita ja valtionpäämiehiä. Melanialla on matkan aikana sekä yhteistä ohjelmaa presidentin kanssa että omia tapaamisia ja vierailuja.

  Melania sanoi antamassaan lausunnossa tukevansa miestään tämän työskennellessä tärkeiden kansalliseen turvallisuuteen ja kansainvälisiin suhteisiin liittyvien asioiden parissa, mutta myös vierailevansa eri maista tulevien ja erilaisia näkökulmia omaavien naisten ja lasten luona.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; THE WHITE HOUSE

  Juuri ennen matkaa tällä viikolla Melania vahvisti myös, että presidenttiparin 11-vuotias Barron-poika aloittaa syyskaudella uudessa koulussa Washington DC:n tuntumassa. Melania jäi presidentin virkaanastujaisten jälkeen asumaan Barronin kanssa New Yorkiin, jotta tämä voisi käydä siellä loppuun kuluvan kouluvuotensa. Barronin ensivuoden kouluksi valikoitui episkopaalinen yksityiskoulu St. Andrew's Episcopal School Marylandissa.

  [​IMG]
  PHOTO: USATODAY.COM; OLIVIER DOULIERY; SIPA POOL; EPA

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; FACEBOOK.COM/STANDREWSEPISCOPALSCHOOL
   
 3. First Lady Fashion Vierailija

  Presidenttipari lähdössä eilen ensimmäiselle presidentilliselle ulkomaanmatkalleen Valkoisen talon puutarhassa. Melanialla päällään Max Maran pusero ja Hervé Pierren nahkahame.

  [​IMG]
  PHOTO: WWD.COM; AP; REX; SHUTTERSTOCK
   
 4. Melania ja presidentti Trump saivat lauantaina poikkeuksellisen näyttävän ja juhlallisen vastaanoton Saudi-Arabiassa. Päivän asukseen Melania oli valinnut Stella McCartneyn mustan haalarin ja Yves Saint Laurentin kultaisen vyön.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Uutismedioissa oli etukäteen spekuloitu, miten muslimaan edustajat suhtautuisivat presidentti Trumpiin, joka on julkisuudessa puhunut ja vastustanut äänekkäästi radikaalia islamismia, ehdottanut presidenttikampanjansa aikana määräaikaista muslimien maahantulokieltoa Yhdysvaltoihin, kunnes rajavartiosta pystyisi paremmin selvittämään muslimimatkailijoiden taustat, sekä lopulta presidentiksi tultuaan asettanut määräaikaisen maahantulokiellon muutamien muslimienemmistöisten maiden kansalaisille, jotta Yhdysvaltain hallitus saisi luotua paremmat ja tiukemmat metodit selvittää kyseisistä maista tulevien matkaajien taustat.

  Presidenttiparia oli kuitenkin vastaanottamassa heti lentokoneen ulkopuolella itse Saudi-Arabian kuningas Salman bin Abdul-Aziz Al Saud, joka johdatti Trumpeja pitkin päivää fanfaarien säestyksellä yhdestä kuninkaallisesta tilaisuudesta toiseen muun muassa näyttävässä, mustien ja valkoisten hevosten ympäröivässä autosaattueessa. Pääkaupunki Riadin teillä oli valtaisia mainostauluja kertomassa presidentti Trumpin vierailusta, minkä lisäksi lentokoneet maalasivat taivaalle Amerikan lipun värejä. Al Saudin hovissa Trumpit tapasivat ja keskustelivat kuningasperheen ja hallinnon korkea-arvoisimpien edustajien kanssa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; EPA

  [​IMG]
  PHOTO: CNN.COM; MANDEL NGAN; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: CNN.COM; EVAN VUCCI; AP

  [​IMG]
  PHOTO: CNN.COM; MANDEL NGAN; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: JAPANTIMES.CO.JP; AFP; JIJI

  Kansainvälisten uutiskanavien toimittajat toivat toistuvasti esille suorissa uutislähetyksissä, kuinka Trumpien saama vastaanotto on poikkeuksellisen juhlava ja symbolisesti arvokas. Huomiota herätti myös kuningas Salmanin presidentti Trumpille myöntämä Saudi-Arabian korkein kunnia-arvo, kultainen Collar of Abdulaziz Al Saud -mitali.

  [​IMG]
  PHOTO: JPOST.COM; REUTERS; JONATHAN ERNST

  Kuninkaanpalatsissa Trumpit tutustuivat myös esillä olevaan modernin taiteen näyttelyyn.

  [​IMG]
  PHOTO: HEAVY.COM; GETTY IMAGES

  Muodollisten juhlallisuuksien lisäksi jo heti lauantaina ohjelmassa oli myös työkokouksia, ja maat solmivatkin muun muassa teknologiaan ja infrastruktuuriin liittyviä sopimuksia yli 350 miljardin dollarin edestä, mukaan lukien Yhdysvaltain historian suurin, noin 110 miljardin dollarin arvoinen asekauppasopimus. Nämä sopimukset tulevat osaltaan luomaan satoja tuhansia uusia työpaikkoja amerikkalaisille. Trumpin tammikuussa alkaneen presidenttikauden aikana Yhdysvaltain työttömyysluvut ovat laskeneet ennätysalhaisiksi 10 vuoteen samalla kun uutismediat uutisoivat pelkästään huhtikuussa syntyneen yli 200 000 uutta työpaikkaa - nämä kuten monet muutkin positiiviset uutiset ovat tosin jääneet selkeästi presidentin ympärillä vellovien negatiivisten mediakohujen varjoon.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Kuningas Salman ja presidentti Trump allekirjoittivat myös historiallisen julistuksen entistä tiiviimmästä kumppanuudesta maidensa välillä oli kyse sitten terrorismin vastaisesta taistelusta, kauppasuhteista, koulutuksesta tai muista teemoista.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/WHITEHOUSE

  Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson ja Saudi-Arabian ulkoministeri Adel al-Jubeir pitivät kansainväliselle medialle lauantai-illalla tiedotustilaisuuden, jossa ulkoministeri al-Jubeir kertoi, kuinka otettuja saudit ovat presidentti Trumpin historiallisesta ja merkittävästä vierailusta, jota he pitävät käännekohtana Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian sekä muiden arabivaltioiden ja muslimimaiden välillä. Ulkoministeri al-Jubeir kertoi kuningas Salmanilla ja presidentti Trumpilla olleen hyvät ja laaja-alaiset keskustelut ja että kuningaskunta uskoo Trumpin näkemykseen, vahvuuteen ja päättäväisyyteen sekä mahdollisuuksiin edistää rauhaa Lähi-idässä, erityisesti Israelin ja Palestiinan sekä muiden alueen maiden välillä. Ulkoministeri al-Jubeir ylisti Trumpin kaukokatseisuutta ja visiota Lähi-idän rauhan edistämisessä ja piti tämän toimia rohkeina ja historiallisina.

  [​IMG]
  PHOTO: FOXNEWS.COM

  Lauantai-illalla presidentti Trump ja Melania osallistuivat heidän kunniakseen järjestettyihin juhliin kuninkaan lapsuudenkodissa, nykyään museona toimivassa Murabba -palatsissa, jossa presidentti Trump lähti myös mukaan perinteiseen miekkatanssiin. Trumpit saivat illan aikana myös opastetun kierroksen palatsimuseon taidenäyttelyissä, joissa heitä kuljetettiin kuninkaan golfautolla. Illanviettoon Melania oli valinnut ylleen Reem Acran iltapuvun.

  [​IMG]
  PHOTO: FOOTWEARNEWS.COM; REX; SHUTTERSTOCK

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Jopa Trumpien käyttämä Ritz-Carlton -hotelli oli valaistu näyttävästi presidenttiparin vierailun kunniaksi. Muuttuvan valoshow'n lisäksi hotelliin heijastettiin maiden lippujen ja johtajien kuvat.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS
   
 5. Toisena päivänään Saudi-Arabiassa Melania vieraili American International Schoolissa yhdessä Saudi-Arabian opetusministeri Ahmed Al Eissan kanssa. Tähän päivään Melania oli valinnut ylleen Ralph Laurenin safari-henkisen mekon.

  [​IMG]
  PHOTO: THESUN.CO.UK; GETTY IMAGES

  Kouluvierailun yhteydessä Melania antoi suosittuja Dr. Seuss -lastenkirjoja esikoululaisille sekä tutustui näiden päiväaskareisiin.

  [​IMG]
  PHOTO: SAUDIGASETTE.COM.SA

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: THESUN.CO.UK; GETTY IMAGES

  Melania tapasi myös koulun muita oppilaita sekä kävi kuuntelemassa lauluesitystä koulun kirjastossa.

  [​IMG]
  PHOTO: SAUDIGASETTE.COM.SA

  Kouluvierailun jälkeen Melania teki tutustumiskäynnin yhdysvaltalaisen General Electronic -monialayrityksen paikalliseen, pelkästään naistyöntekijöistä koostuvaan palvelukeskukseen.

  [​IMG]
  PHOTO: INDEPENDENT.CO.UK; REUTERS

  Tämän jälkeen Melania pistäytyi riadilaiseen basaariin, jossa hän tutustui musliminaisten käsityötaiteeseen.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/STEPHGRISHAM45

  Päivän sanomalehdissä oli samalla erittäin näyttäviä ja myönteisiä juttuja presidenttiparin vierailusta, jota oli poikkeuksellisesti mahdollista seurata lähes kauttaaltaan suorana lähetyksenä paikallisilla ja kansainvälisillä uutiskanavilla koko kaksipäiväisen vierailun ajan.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/ELIZLANDERS

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/ELIZLANDERS

  Myöhemmin iltapäivällä Melania liittyi koko päivän työtapaamisissa olleen presidentti Trumpin seuraan, kun tämä piti puheen yli 50 muslimimaan johtajille King Abdulaziz Conference Centerissä. Presidentti Trump peräänkuulutti puheessaan yhteistyötä yli uskontorajojen terrorismin vastaisessa taistelussa sekä rauhan edistämisessä Lähi-idässä. Tähän tilaisuuteen Melania oli valinnut ylleen peittävämmän asukokonaisuuden, mediatietojen mukaan Dolce & Gabbanan jakkupuvun.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; FOX NEWS

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  Illalla Trumpit osallistuivat vielä uuden Global Center for Combating Extremist Ideology: Moderation -keskuksen avajaisiin. Kyseessä on jättimäinen kansainvälinen keskus, jonka keskiössä on interaktiivinen taistelu ekstremistisiä ideologioita ja suuntauksia vastaan uuden ajan vaatimusten mukaisesti nimenomaan teknologiaa hyväksi käyttäen.

  [​IMG]
  PHOTO: NEWSTIMES.COM; EVAN VUCCI; AP

  Tänään Trumpit jatkavat matkaansa Israelissa, jonka jälkeen he suuntaavat vielä Roomaan, Vatikaaniin, Brysseliin ja Sisiliaan.
   
 6. Melania ja presidentti Trump viettivät maanantain ja tiistain Israelissa. Ensimmäisenä päivänä Melanialla nähtiin päiväasuna Michael Korsin valkoinen jakkupuku.

  [​IMG]
  PHOTO: YAHOO.COM; REUTERS; AMIR COHEN

  Trumpit saapuivat ensin Tel Aviviin, jossa heitä olivat vastassa Israelin presidentti Reuben Rivlin ja tämän Nechama-vaimo sekä jo entuudestaan tuttu ystäväpariskunta, Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ja tämän Sara-vaimo. Valtionpäämiehet pitivät kukin pienen puheen jo heti lentokentällä.

  [​IMG]
  PHOTO: PREMIUMTIMESNG.COM; AMIR COHEN; REUTERS

  [​IMG]
  PHOTO: TIMESOFISRAEL.COM; AVI OHAYON; GPO

  Siirryttyään helikopterikyydillä Jerusalemiin Trumpit kävivät ensin presidenttipari Revlinin luona.

  [​IMG]
  PHOTO: BREITBART.COM; MANDEL NGAN; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: YAHOO.COM; REUTERS; JONATHAN EARNST

  [​IMG]
  PHOTO: NEWYORK.CBSLOCAL.COM; MANDEL NGAN; AFP; GETTY IMAGES

  Tämän jälkeen Trumpit vierailivat Pyhän haudan kirkossa sekä Länsimuurilla. Trump on historian ensimmäinen Yhdysvaltain istuva presidentti, joka on käynyt virassa ollessaan Itkumuurilla.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Presidentti Trumpin palaveeratessa pääministeri Netanjahun kanssa Melania ja pääministerin Sara-vaimo vierailivat paikallisessa Hadassah Ein Kerem -sairaalassa, jossa he tapasivat työntekijöitä sekä useita lapsipotilaita. Melania vei sairaalaan tuliaisiksi Valkoisen talon pikkureppuja, jotka oli täytetty muun muassa lastenkirjoilla ja väritysvihkoilla.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; ASSOCIATED PRESS PHOTO

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; ASSOCIATED PRESS PHOTO

  Iltapäivään mahtui myös Melanian ja Saran yhteinen teehetki.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/FLOTUS

  Myöhemmin illalla Trumpit osallistuivat Netanjahujen heidän kunniakseen järjestämään iltajuhlaan pääministerin residenssissä, jossa Netanjahut lahjoittivat presidenttiparille 150 vuotta vanhan Raamatun. Ilta-asunaan Melanialla oli Dolce & Gabbanan musta mekko.

  [​IMG]
  PHOTO: WHITEHOUSE.GOV

  Tiistaina presidentti Trump tapasi palestiinalaishallinnon presidentti Mahmud Abbasin Betlehemissä Palestiinan Länsirannalla. Useat muslimaiden johtajat sekä Israelin pääministeri Netanjahu ovat julkisesti kertoneet uskovansa Trumpin mahdollisuuksiin edistää rauhaa Israelin ja Palestiinan välillä sekä muuten Lähi-idässä.

  [​IMG]
  PHOTO: SFGATE.COM; EVAN VUCCI; AP

  Myöhemmin presidentti Trump ja Melania kävivät yhdessä laskemassa muistoseppeleen Yad Vashemissä, joka on israelilaisten virallinen muistopaikka holokaustin juutalaisille uhreille. Tähän päivään Melania oli valinnut ylleen Roksandan valkoisen mekon.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/NETANYAHU

  Iltapäivällä Trumpit vierailivat vielä Israelin kansallismuseossa, jossa presidentti Trump piti puheen muun muassa rauhan edistämisestä Lähi-idässä.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/ISRAELIPM

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/ISRAELIPM

  Museovierailun jälkeen Trumpit saatettiin lentokentälle, josta he jatkoivat matkaansa Roomaan.

  [​IMG]
  PHOTO TWITTER.COM/ISRAELIPM

  Kaiken kaikkiaan Trumpien vierailu sai erittäin myönteisen vastaanoton Israelissa.

  [​IMG]
  PHOTO: YAHOO.COM; MENAHEM KAHANA; AFP; GETTY IMAGES
   
 7. Melania ja presidentti Trump saapuivat Roomaan tiistai-illalla, jolloin Melanian päällä nähtiin Dolce & Gabbanan takki.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Tänään keskiviikkona Trumpit vierailivat heti aamusta Vatikaanissa, jossa he tapasivat paavi Franciscuksen. Lämminhenkisen tapaamisen aikana paavi antoi Melanialle lahjaksi siunaamansa ruusukon ja hauskuutti vieraita kysymällä Melanialta, syöttääkö tämä miehelleen poticaa, mihin yllättynyt Melania vastasi nauraen "Poticaa? Kyllä!". Potica on kakun tai kääretortun muodossa oleva makea herkku Sloveniasta, josta Melania on itse alunperin kotoisin.

  [​IMG]
  PHOTO: REPUBBLICA.IT; LAPRESSE

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Vatikaanissa Trumpit tutustuivat myös Pietarinkirkkoon sekä Sikstuksen kappeliin.

  [​IMG]
  PHOTO:REPUBBLICA.IT

  Vatikaanin jälkeen presidentti Trumpilla oli omassa ohjelmassaan tapaamiset Italian presidentti Sergio Mattarellan ja pääministeri Paolo Gentilonin kanssa.

  [​IMG]
  PHOTO: REPUBBLICA.IT

  Melania puolestaan suuntasi vierailulle Vatikaanin omistamaan Bambino Gesù -lastensairaalaan, jossa hän vietti aikaa eri maista tulevien lapsipotilaiden kanssa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; EPA

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; UFFICIO STAMPA; REX; SHUTTERSTOCK

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  Erittäin myönteisen vastaanoton Lähi-idässä saaneet Trumpit saivat positiivista huomiota myös Roomassa, jossa innokkaat paikalliset olivat kuvaamassa heitä eri paikoissa ja paparazzivideoiden perusteella myös ihastelemassa Melanian kauneutta. CNN-uutiskanavan mukaan noin 35 maassa asuvaa amerikkalaista oli protestoimassa presidentti Trumpin vierailua, mutta toimittajan mukaan paikalliset italialaiset olivat lähinnä huvittuneita amerikkalaisten protestista eivätkä lähteneet siihen mukaan.

  [​IMG]
  PHOTO: ROMA.REPUBBLICA.IT; AGF

  Iltapäivällä Trumpit jatkoivat matkaansa Brysseliin.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS
   
 8. Melania ja presidentti Trump aloittivat eilen iltapäivällä vierailunsa Brysselissä, jossa presidentti Trumpilla oli tapaamisia NATO-maiden johtajien kanssa. Ensimmäiseen päivään Melania oli valinnut ylleen Michael Korsin asukokonaisuuden.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  Tulopäivänään keskiviikkona Trumpit vierailivat Belgian kuningas Philippen ja kuningatar Mathilden luona Brysselin kuninkaallisessa palatsissa, jossa Trump kokousti myös Belgian hallituksen kanssa.

  Melania ja kuningatar Mathilde saivat puolestaan presentaatioon Child Focus -keskuksesta, joka toimii kadonneiden ja hyväksikäytettyjen lasten puolesta. Melania kommentoi antamassaan lausunnossa, että lasten kanssa on tärkeä keskustella näiden Internetin käytöstä, tietokoneiden hyödyllisyydestä sekä toisaalta myös niiden kautta tulevista vaaroista.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/SCAVINO45

  Tänään torstaina presidentti Trump kävi aamupäivästä EU:n päämajassa, jossa hän tapasi muun muassa Eurooppa-neuvoston puhemiehen Donald Tuskin, Euroopan komission puhemiehen Jean-Claude Junckerin ja Euroopan parlamentin puhemiehen Antonio Tajanin.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/EU_COMMISSION

  Myös Melanialla oli aamupäivästä menoja, kun hän vieraili Kuningatar Fabiolan lastensairaalassa. Päivän asukseen Melania oli valinnut belgialaisen Maison Ullensin nahkajakkupuvun ja Manolo Blahnikin korkokengät.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; BELGA; REX; SHUTTERSTOCK

  Lastensairaalassa Melania vietti aikaa vastasyntyneiden teho-osastolla sekä askarteli sairaalan vanhempien lapsipotilaiden kanssa kukkia jakaen näille myös tuliaisia Valkoisesta talosta sekä suosikkilastenkirjojaan. Paikalla olleiden medialähteiden mukaan Melania kertoi omien suosikkikukkiensa olevan pioneja, tulppaaneja, ruusuja ja orkideoita.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; ISOPIX; REX; SHUTTERSTOCK

  [​IMG]
  PHOTO: SUNHERALD.COM; VIRGINIA MAYO; AP

  [​IMG]
  PHOTO: SUNHERALD.COM; VIRGINIA MAYO; AP

  Myöhemmin päivällä presidentti Trump ja Melania ottivat Ranskan vastavalitun presidentin Emmanuel Macronin vastaan Yhdysvaltain suurlähettilään residenssissä.

  [​IMG]
  PHOTO: HOUSTONCHRONICLE.COM; PETER DEJONG; AP

  Presidentti Trumpin jatkaessa työkokouksiaan Melania lähti tutustumaan René Magritten museoon, jossa hän kiersi näyttelyä NATO-maiden johtajien puolisoiden kanssa. Mukana vierailulla olivat muun muassa Belgian pääministerin puoliso Amelie Derbaudrenghien, NATO:n pääsihteerin puoliso Ingrid Schulerud, Ranskan presidentin puoliso Brigitte Macron ja Turkin presidentin puoliso Emine Erdogan.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  Museovierailun jälkeen Melania lähti vaihtamaan vaatteita iltaa varten, kun taas osa seurueesta jatkoi vielä vierailulle vuonna 1829 perustettuun Delvaux -luksuslaukkukauppaan, jonka sanotaan olevan maailman vanhin.

  Samaan aikaan presidentti Trump osallistui NATO-kokoukseen liittouman uudessä päämajassa Everessä, jossa hän myös muistutti, että peräti 23 maata 28 jäsenmaasta ei edelleenkään hoida asiaankuuluvia jäsenmaksujaan.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Illalla Melania liittyi kuningatar Mathilden seuraan Laekenin kuninkaallisessa palatsissa, jonne myös muut puolisot saapuivat. Palatsissa ohjelmassa oli muun muassa kuningattaren emännöimä opaskierros palatsin maailmankuuluissa kasvihuoneissa. Tämän illan asukokonaisuuteen Melanialla kuului ainakin Dolce & Gabbanaa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; TWITTER.COM/QUEEN.MATHILDE

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Seuraavaksi Trumpit suuntaavat Sisiliaan, jossa presidentti Trump osallistuu G7-tapaamiseen.
   
 9. Melania ja presidentti Trump saapuivat myöhään torstai-illalla Sisiliaan, jossa presidentti Trump osallistui G7-maiden tapaamiseen. G7-maita ovat Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Italia, Japani, Kanada ja Yhdysvallat, minkä lisäksi EU:lla on tapaamisissa omat edustajansa. Saapuessaan Sisiliaan Melania oli pukeutunut Dolce & Gabbanan pikkumustaan.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  Trump keskittyi Taorminassa järjestetyssä tapaamisessa erityisesti kauppasuhteisiin ja talouskasvuun sekä nettiturvallisuuteen ja monikansalliseen yhteistyöhön terrorismin vastaisessa taistelussa. Trump keskusteli Japanin pääministeri Aben kanssa myös Pohjois-Korean aiheuttamista ongelmista, jotka tultaisiin hoitamaan pois päiväjärjestyksestä.

  [​IMG]
  PHOTO: CNN.COM; ANDREW MEDICHINI; AP

  [​IMG]
  PHOTO: SLTRIB.COM; AP; SALVATORE CAVALLI

  Melania osallistui puolestaan G7-maiden johtajien puolisoille tarkoitettuun ohjelmaan, johon kuului muun muassa helikopterikyyti Catanian kaupunkiin, jossa puolisoille oli järjestetty vastaanotto Chiericin linnassa. Päiväretken aikana puolisot pääsivät näkemään myös tulivuori Etnan.

  Melanian päivän asukokonaisuus oli Dolce & Gabbanaa, ja erityisesti hänen päällään nähty yli $50,000 3D-kukkatakki herätti huomiota ja ihastusta. Epäselvää on, oliko takki lainassa tai lahja suunnittelijalta vai oliko Melania itse hankkinut sen omakseen. Takkia on ollut rajallisesti saatavilla ja Melaniasta julkaistujen kuvien jälkeen myynnissäkin olleet kappaleet loppuivat ainakin tilapäisesti.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK, AP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; EPA

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; TWITTER.COM/FLOTUS

  Perjantai-illalla Melania ja presidentti Trump osallistuivat muiden johtajien ja näiden puolisoiden kanssa Milanon La Scala -oopperatalon filharmonikkojen konserttiin Taorminan kreikkalaisessa teatterissa. Tähän iltatilaisuuteen Melania oli valinnut ylleen Dolce & Gabbanan hopeisen mekon ja kengät.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: BLOGTAORMINA.IT

  Lauantaina presidentti Trumpilla jatkuivat työkokoukset ja Melania tutustui lähemmin kokouskaupunkina toimineeseen Taorminaan - jälleen kerran Dolce & Gabbanan asukokonaisuudessa.

  [​IMG]
  PHOTO: HUFFINGTONPOST.IT; ANSA; TROVATO

  Myöhemmin päivällä Melania ja presidentti Trump kävivät vielä tervehtimässä ja pitämässä puheet yhdysvaltalaisille sotilaille. Tähän tilaisuuteen Melania oli vaihtanut ylleen Dolce & Gabbanan mustan mekon.

  [​IMG]
  PHOTO: REUTERS.COM; JONATHAN EARNST

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Tämän jälkeen Trumpit lähtivät kotimatkalle Washington DC:hen. Trumpien ensimmäinen presidentillinen ulkomaanmatka kesti reilun viikon verran ja kattoi kolmen suuren maailmanuskonnon kannalta tärkeät kohteet (Saudi-Arabia, Israel, Vatikaani) sekä NATO-kokouksen (Brysseli) ja G7-tapaamisen (Sisilia).

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS
   

Kannattaako nukkua alushousut jalassa vai ilman alushousuja? Asiantuntija vastaa

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu