Hae Anna.fi-sivustolta

Melania Trump, Yhdysvaltain ensimmäinen nainen

Viestiketju osiossa 'Julkkisjuorut' , käynnistäjänä First Lady, 08.01.2017.

 1. Viime viikolla Melania osallistui ja piti puheen kongressiedustajien puolisoiden järjestämässä lounastilaisuudessa Washington DC:ssä. Tilaisuudella on pitkät perinteet ja se järjestetään nimenomaan Yhdysvaltain ensimmäisen naisen kunniaksi.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/FLOTUS

  Melania edusti myös miehensä, presidentti Trumpin rinnalla 75th Anniversary of the Battle of the Coral Sea -gaalassa New Yorkissa, jossa he tapasivat samalla Australian pääministeri Malcom Turnbullin ja tämän Lucy -vaimon. Iltapuvukseen Melania oli valinnut Christian Diorin keltaisen silkkiluomuksen.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Christian Dior -muotitalon käsialaa oli aikoinaan myös Melanian hääpuku, joka esiteltiin näyttävästi Vogue -muotilehdessä. Melaniasta tuli tuolloin historian ensimmäinen morsian maailmankuulun Vogue -lehden kannessa.

  [​IMG]
  PHOTO: USMAGAZINE.COM; VOGUE

  Viime viikolla kävi myös ilmi, ettei Melania käytä enää lainkaan turkiksia. Eläintenoikeuksien puolestapuhuja, näyttelijä ja malli Pamela Anderson paljasti asian sosiaalisessa mediassa kertoen samalla lähettäneensä Yhdysvaltain ensimmäiselle naiselle tekoturkiksesta tehdyn takin lahjaksi ja julkistaen Melanialta saamansa kiitoskortin. Valkoinen talo vahvisti myöhemmin tiedon oikeaksi.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; TWITTER.COM/PAMFOUNDATION

  Tällä viikolla Melania emännöi Yhdysvaltain armeijan sotilaita sekä näiden puolisoja ja äitejä Valkoisessa talossa äitienpäivää silmällä pitäen. Melania sanoi pitämässään puheessa, että äitiys muuttaa elämän ikuisiksi ajoiksi ja että lapsen saaminen on yhtä kuin antaisi oman sydämensä kulkea vapaana oman kehonsa ulkopuolella. Myös presidentti Trump kävi tervehtimässä vieraita, minkä lisäksi tilaisuudessa esiintyivät armeijan kuoro sekä merijalkaväen kamariorkesteri.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/SCAVINO45

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  Muuten Melania on laajentanut Valkoisen talon -opaskierrosta sekä valmistautunut ensi viikolla alkavaan ensimmäiseen ulkomaanmatkaansa Yhdysvaltain ensimmäisenä naisena.

  Trumpit matkaavat viikon loppupuolelta alkaen kolmen suuren maailmanuskonnon kannalta keskeisiin kohteisiin: Saudi-Arabiaan, Israeliin ja Vatikaaniin. Äskettäin uskonnonvapautta edistäviä lainsäädännöllisiä toimia tehneen presidentti Trumpin tarkoituksena on tuoda eri uskontokuntia yhteen hyvässä hengessä ja yhdistää voimavaroja rauhan edistämiseksi maailmassa. Lisäksi ohjelmassa on NATO-kokous Brysselissä sekä G7-tapaaminen Sisiliassa.

  [​IMG]
  PHOTO: USMAGAZINE.COM; EVAN VUCCI; POOL VIA BLOOMBERG
   
 2. First Lady Stuff Vierailija

  Melania aloittaa tänään presidentti Trumpin kanssa reilun viikon kestävän ensimmäisen ulkomaanmatkansa Yhdysvaltain ensimmäisenä naisena. Trumpit vierailevat viikon aikana Saudi-Arabiassa, Israelissa, Roomassa, Brysselissä ja Sisiliassa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; GETTY IMAGES

  Presidentti Trump tapaa matkan aikana suurten maailmanuskontojen johtajia sekä lukuisten eri maiden hallitsijoita ja valtionpäämiehiä. Melanialla on matkan aikana sekä yhteistä ohjelmaa presidentin kanssa että omia tapaamisia ja vierailuja.

  Melania sanoi antamassaan lausunnossa tukevansa miestään tämän työskennellessä tärkeiden kansalliseen turvallisuuteen ja kansainvälisiin suhteisiin liittyvien asioiden parissa, mutta myös vierailevansa eri maista tulevien ja erilaisia näkökulmia omaavien naisten ja lasten luona.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; THE WHITE HOUSE

  Juuri ennen matkaa tällä viikolla Melania vahvisti myös, että presidenttiparin 11-vuotias Barron-poika aloittaa syyskaudella uudessa koulussa Washington DC:n tuntumassa. Melania jäi presidentin virkaanastujaisten jälkeen asumaan Barronin kanssa New Yorkiin, jotta tämä voisi käydä siellä loppuun kuluvan kouluvuotensa. Barronin ensivuoden kouluksi valikoitui episkopaalinen yksityiskoulu St. Andrew's Episcopal School Marylandissa.

  [​IMG]
  PHOTO: USATODAY.COM; OLIVIER DOULIERY; SIPA POOL; EPA

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; FACEBOOK.COM/STANDREWSEPISCOPALSCHOOL
   
 3. First Lady Fashion Vierailija

  Presidenttipari lähdössä eilen ensimmäiselle presidentilliselle ulkomaanmatkalleen Valkoisen talon puutarhassa. Melanialla päällään Max Maran pusero ja Hervé Pierren nahkahame.

  [​IMG]
  PHOTO: WWD.COM; AP; REX; SHUTTERSTOCK
   
 4. Melania ja presidentti Trump saivat lauantaina poikkeuksellisen näyttävän ja juhlallisen vastaanoton Saudi-Arabiassa. Päivän asukseen Melania oli valinnut Stella McCartneyn mustan haalarin ja Yves Saint Laurentin kultaisen vyön.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Uutismedioissa oli etukäteen spekuloitu, miten muslimaan edustajat suhtautuisivat presidentti Trumpiin, joka on julkisuudessa puhunut ja vastustanut äänekkäästi radikaalia islamismia, ehdottanut presidenttikampanjansa aikana määräaikaista muslimien maahantulokieltoa Yhdysvaltoihin, kunnes rajavartiosta pystyisi paremmin selvittämään muslimimatkailijoiden taustat, sekä lopulta presidentiksi tultuaan asettanut määräaikaisen maahantulokiellon muutamien muslimienemmistöisten maiden kansalaisille, jotta Yhdysvaltain hallitus saisi luotua paremmat ja tiukemmat metodit selvittää kyseisistä maista tulevien matkaajien taustat.

  Presidenttiparia oli kuitenkin vastaanottamassa heti lentokoneen ulkopuolella itse Saudi-Arabian kuningas Salman bin Abdul-Aziz Al Saud, joka johdatti Trumpeja pitkin päivää fanfaarien säestyksellä yhdestä kuninkaallisesta tilaisuudesta toiseen muun muassa näyttävässä, mustien ja valkoisten hevosten ympäröivässä autosaattueessa. Pääkaupunki Riadin teillä oli valtaisia mainostauluja kertomassa presidentti Trumpin vierailusta, minkä lisäksi lentokoneet maalasivat taivaalle Amerikan lipun värejä. Al Saudin hovissa Trumpit tapasivat ja keskustelivat kuningasperheen ja hallinnon korkea-arvoisimpien edustajien kanssa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; EPA

  [​IMG]
  PHOTO: CNN.COM; MANDEL NGAN; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: CNN.COM; EVAN VUCCI; AP

  [​IMG]
  PHOTO: CNN.COM; MANDEL NGAN; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: JAPANTIMES.CO.JP; AFP; JIJI

  Kansainvälisten uutiskanavien toimittajat toivat toistuvasti esille suorissa uutislähetyksissä, kuinka Trumpien saama vastaanotto on poikkeuksellisen juhlava ja symbolisesti arvokas. Huomiota herätti myös kuningas Salmanin presidentti Trumpille myöntämä Saudi-Arabian korkein kunnia-arvo, kultainen Collar of Abdulaziz Al Saud -mitali.

  [​IMG]
  PHOTO: JPOST.COM; REUTERS; JONATHAN ERNST

  Kuninkaanpalatsissa Trumpit tutustuivat myös esillä olevaan modernin taiteen näyttelyyn.

  [​IMG]
  PHOTO: HEAVY.COM; GETTY IMAGES

  Muodollisten juhlallisuuksien lisäksi jo heti lauantaina ohjelmassa oli myös työkokouksia, ja maat solmivatkin muun muassa teknologiaan ja infrastruktuuriin liittyviä sopimuksia yli 350 miljardin dollarin edestä, mukaan lukien Yhdysvaltain historian suurin, noin 110 miljardin dollarin arvoinen asekauppasopimus. Nämä sopimukset tulevat osaltaan luomaan satoja tuhansia uusia työpaikkoja amerikkalaisille. Trumpin tammikuussa alkaneen presidenttikauden aikana Yhdysvaltain työttömyysluvut ovat laskeneet ennätysalhaisiksi 10 vuoteen samalla kun uutismediat uutisoivat pelkästään huhtikuussa syntyneen yli 200 000 uutta työpaikkaa - nämä kuten monet muutkin positiiviset uutiset ovat tosin jääneet selkeästi presidentin ympärillä vellovien negatiivisten mediakohujen varjoon.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Kuningas Salman ja presidentti Trump allekirjoittivat myös historiallisen julistuksen entistä tiiviimmästä kumppanuudesta maidensa välillä oli kyse sitten terrorismin vastaisesta taistelusta, kauppasuhteista, koulutuksesta tai muista teemoista.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/WHITEHOUSE

  Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson ja Saudi-Arabian ulkoministeri Adel al-Jubeir pitivät kansainväliselle medialle lauantai-illalla tiedotustilaisuuden, jossa ulkoministeri al-Jubeir kertoi, kuinka otettuja saudit ovat presidentti Trumpin historiallisesta ja merkittävästä vierailusta, jota he pitävät käännekohtana Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian sekä muiden arabivaltioiden ja muslimimaiden välillä. Ulkoministeri al-Jubeir kertoi kuningas Salmanilla ja presidentti Trumpilla olleen hyvät ja laaja-alaiset keskustelut ja että kuningaskunta uskoo Trumpin näkemykseen, vahvuuteen ja päättäväisyyteen sekä mahdollisuuksiin edistää rauhaa Lähi-idässä, erityisesti Israelin ja Palestiinan sekä muiden alueen maiden välillä. Ulkoministeri al-Jubeir ylisti Trumpin kaukokatseisuutta ja visiota Lähi-idän rauhan edistämisessä ja piti tämän toimia rohkeina ja historiallisina.

  [​IMG]
  PHOTO: FOXNEWS.COM

  Lauantai-illalla presidentti Trump ja Melania osallistuivat heidän kunniakseen järjestettyihin juhliin kuninkaan lapsuudenkodissa, nykyään museona toimivassa Murabba -palatsissa, jossa presidentti Trump lähti myös mukaan perinteiseen miekkatanssiin. Trumpit saivat illan aikana myös opastetun kierroksen palatsimuseon taidenäyttelyissä, joissa heitä kuljetettiin kuninkaan golfautolla. Illanviettoon Melania oli valinnut ylleen Reem Acran iltapuvun.

  [​IMG]
  PHOTO: FOOTWEARNEWS.COM; REX; SHUTTERSTOCK

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Jopa Trumpien käyttämä Ritz-Carlton -hotelli oli valaistu näyttävästi presidenttiparin vierailun kunniaksi. Muuttuvan valoshow'n lisäksi hotelliin heijastettiin maiden lippujen ja johtajien kuvat.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS
   
 5. Toisena päivänään Saudi-Arabiassa Melania vieraili American International Schoolissa yhdessä Saudi-Arabian opetusministeri Ahmed Al Eissan kanssa. Tähän päivään Melania oli valinnut ylleen Ralph Laurenin safari-henkisen mekon.

  [​IMG]
  PHOTO: THESUN.CO.UK; GETTY IMAGES

  Kouluvierailun yhteydessä Melania antoi suosittuja Dr. Seuss -lastenkirjoja esikoululaisille sekä tutustui näiden päiväaskareisiin.

  [​IMG]
  PHOTO: SAUDIGASETTE.COM.SA

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: THESUN.CO.UK; GETTY IMAGES

  Melania tapasi myös koulun muita oppilaita sekä kävi kuuntelemassa lauluesitystä koulun kirjastossa.

  [​IMG]
  PHOTO: SAUDIGASETTE.COM.SA

  Kouluvierailun jälkeen Melania teki tutustumiskäynnin yhdysvaltalaisen General Electronic -monialayrityksen paikalliseen, pelkästään naistyöntekijöistä koostuvaan palvelukeskukseen.

  [​IMG]
  PHOTO: INDEPENDENT.CO.UK; REUTERS

  Tämän jälkeen Melania pistäytyi riadilaiseen basaariin, jossa hän tutustui musliminaisten käsityötaiteeseen.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/STEPHGRISHAM45

  Päivän sanomalehdissä oli samalla erittäin näyttäviä ja myönteisiä juttuja presidenttiparin vierailusta, jota oli poikkeuksellisesti mahdollista seurata lähes kauttaaltaan suorana lähetyksenä paikallisilla ja kansainvälisillä uutiskanavilla koko kaksipäiväisen vierailun ajan.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/ELIZLANDERS

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/ELIZLANDERS

  Myöhemmin iltapäivällä Melania liittyi koko päivän työtapaamisissa olleen presidentti Trumpin seuraan, kun tämä piti puheen yli 50 muslimimaan johtajille King Abdulaziz Conference Centerissä. Presidentti Trump peräänkuulutti puheessaan yhteistyötä yli uskontorajojen terrorismin vastaisessa taistelussa sekä rauhan edistämisessä Lähi-idässä. Tähän tilaisuuteen Melania oli valinnut ylleen peittävämmän asukokonaisuuden, mediatietojen mukaan Dolce & Gabbanan jakkupuvun.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; FOX NEWS

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  Illalla Trumpit osallistuivat vielä uuden Global Center for Combating Extremist Ideology: Moderation -keskuksen avajaisiin. Kyseessä on jättimäinen kansainvälinen keskus, jonka keskiössä on interaktiivinen taistelu ekstremistisiä ideologioita ja suuntauksia vastaan uuden ajan vaatimusten mukaisesti nimenomaan teknologiaa hyväksi käyttäen.

  [​IMG]
  PHOTO: NEWSTIMES.COM; EVAN VUCCI; AP

  Tänään Trumpit jatkavat matkaansa Israelissa, jonka jälkeen he suuntaavat vielä Roomaan, Vatikaaniin, Brysseliin ja Sisiliaan.
   
 6. Melania ja presidentti Trump viettivät maanantain ja tiistain Israelissa. Ensimmäisenä päivänä Melanialla nähtiin päiväasuna Michael Korsin valkoinen jakkupuku.

  [​IMG]
  PHOTO: YAHOO.COM; REUTERS; AMIR COHEN

  Trumpit saapuivat ensin Tel Aviviin, jossa heitä olivat vastassa Israelin presidentti Reuben Rivlin ja tämän Nechama-vaimo sekä jo entuudestaan tuttu ystäväpariskunta, Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ja tämän Sara-vaimo. Valtionpäämiehet pitivät kukin pienen puheen jo heti lentokentällä.

  [​IMG]
  PHOTO: PREMIUMTIMESNG.COM; AMIR COHEN; REUTERS

  [​IMG]
  PHOTO: TIMESOFISRAEL.COM; AVI OHAYON; GPO

  Siirryttyään helikopterikyydillä Jerusalemiin Trumpit kävivät ensin presidenttipari Revlinin luona.

  [​IMG]
  PHOTO: BREITBART.COM; MANDEL NGAN; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: YAHOO.COM; REUTERS; JONATHAN EARNST

  [​IMG]
  PHOTO: NEWYORK.CBSLOCAL.COM; MANDEL NGAN; AFP; GETTY IMAGES

  Tämän jälkeen Trumpit vierailivat Pyhän haudan kirkossa sekä Länsimuurilla. Trump on historian ensimmäinen Yhdysvaltain istuva presidentti, joka on käynyt virassa ollessaan Itkumuurilla.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Presidentti Trumpin palaveeratessa pääministeri Netanjahun kanssa Melania ja pääministerin Sara-vaimo vierailivat paikallisessa Hadassah Ein Kerem -sairaalassa, jossa he tapasivat työntekijöitä sekä useita lapsipotilaita. Melania vei sairaalaan tuliaisiksi Valkoisen talon pikkureppuja, jotka oli täytetty muun muassa lastenkirjoilla ja väritysvihkoilla.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; ASSOCIATED PRESS PHOTO

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; ASSOCIATED PRESS PHOTO

  Iltapäivään mahtui myös Melanian ja Saran yhteinen teehetki.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/FLOTUS

  Myöhemmin illalla Trumpit osallistuivat Netanjahujen heidän kunniakseen järjestämään iltajuhlaan pääministerin residenssissä, jossa Netanjahut lahjoittivat presidenttiparille 150 vuotta vanhan Raamatun. Ilta-asunaan Melanialla oli Dolce & Gabbanan musta mekko.

  [​IMG]
  PHOTO: WHITEHOUSE.GOV

  Tiistaina presidentti Trump tapasi palestiinalaishallinnon presidentti Mahmud Abbasin Betlehemissä Palestiinan Länsirannalla. Useat muslimaiden johtajat sekä Israelin pääministeri Netanjahu ovat julkisesti kertoneet uskovansa Trumpin mahdollisuuksiin edistää rauhaa Israelin ja Palestiinan välillä sekä muuten Lähi-idässä.

  [​IMG]
  PHOTO: SFGATE.COM; EVAN VUCCI; AP

  Myöhemmin presidentti Trump ja Melania kävivät yhdessä laskemassa muistoseppeleen Yad Vashemissä, joka on israelilaisten virallinen muistopaikka holokaustin juutalaisille uhreille. Tähän päivään Melania oli valinnut ylleen Roksandan valkoisen mekon.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/NETANYAHU

  Iltapäivällä Trumpit vierailivat vielä Israelin kansallismuseossa, jossa presidentti Trump piti puheen muun muassa rauhan edistämisestä Lähi-idässä.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/ISRAELIPM

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/ISRAELIPM

  Museovierailun jälkeen Trumpit saatettiin lentokentälle, josta he jatkoivat matkaansa Roomaan.

  [​IMG]
  PHOTO TWITTER.COM/ISRAELIPM

  Kaiken kaikkiaan Trumpien vierailu sai erittäin myönteisen vastaanoton Israelissa.

  [​IMG]
  PHOTO: YAHOO.COM; MENAHEM KAHANA; AFP; GETTY IMAGES
   
 7. Melania ja presidentti Trump saapuivat Roomaan tiistai-illalla, jolloin Melanian päällä nähtiin Dolce & Gabbanan takki.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Tänään keskiviikkona Trumpit vierailivat heti aamusta Vatikaanissa, jossa he tapasivat paavi Franciscuksen. Lämminhenkisen tapaamisen aikana paavi antoi Melanialle lahjaksi siunaamansa ruusukon ja hauskuutti vieraita kysymällä Melanialta, syöttääkö tämä miehelleen poticaa, mihin yllättynyt Melania vastasi nauraen "Poticaa? Kyllä!". Potica on kakun tai kääretortun muodossa oleva makea herkku Sloveniasta, josta Melania on itse alunperin kotoisin.

  [​IMG]
  PHOTO: REPUBBLICA.IT; LAPRESSE

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Vatikaanissa Trumpit tutustuivat myös Pietarinkirkkoon sekä Sikstuksen kappeliin.

  [​IMG]
  PHOTO:REPUBBLICA.IT

  Vatikaanin jälkeen presidentti Trumpilla oli omassa ohjelmassaan tapaamiset Italian presidentti Sergio Mattarellan ja pääministeri Paolo Gentilonin kanssa.

  [​IMG]
  PHOTO: REPUBBLICA.IT

  Melania puolestaan suuntasi vierailulle Vatikaanin omistamaan Bambino Gesù -lastensairaalaan, jossa hän vietti aikaa eri maista tulevien lapsipotilaiden kanssa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; EPA

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; UFFICIO STAMPA; REX; SHUTTERSTOCK

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  Erittäin myönteisen vastaanoton Lähi-idässä saaneet Trumpit saivat positiivista huomiota myös Roomassa, jossa innokkaat paikalliset olivat kuvaamassa heitä eri paikoissa ja paparazzivideoiden perusteella myös ihastelemassa Melanian kauneutta. CNN-uutiskanavan mukaan noin 35 maassa asuvaa amerikkalaista oli protestoimassa presidentti Trumpin vierailua, mutta toimittajan mukaan paikalliset italialaiset olivat lähinnä huvittuneita amerikkalaisten protestista eivätkä lähteneet siihen mukaan.

  [​IMG]
  PHOTO: ROMA.REPUBBLICA.IT; AGF

  Iltapäivällä Trumpit jatkoivat matkaansa Brysseliin.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS
   
 8. Melania ja presidentti Trump aloittivat eilen iltapäivällä vierailunsa Brysselissä, jossa presidentti Trumpilla oli tapaamisia NATO-maiden johtajien kanssa. Ensimmäiseen päivään Melania oli valinnut ylleen Michael Korsin asukokonaisuuden.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  Tulopäivänään keskiviikkona Trumpit vierailivat Belgian kuningas Philippen ja kuningatar Mathilden luona Brysselin kuninkaallisessa palatsissa, jossa Trump kokousti myös Belgian hallituksen kanssa.

  Melania ja kuningatar Mathilde saivat puolestaan presentaatioon Child Focus -keskuksesta, joka toimii kadonneiden ja hyväksikäytettyjen lasten puolesta. Melania kommentoi antamassaan lausunnossa, että lasten kanssa on tärkeä keskustella näiden Internetin käytöstä, tietokoneiden hyödyllisyydestä sekä toisaalta myös niiden kautta tulevista vaaroista.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/SCAVINO45

  Tänään torstaina presidentti Trump kävi aamupäivästä EU:n päämajassa, jossa hän tapasi muun muassa Eurooppa-neuvoston puhemiehen Donald Tuskin, Euroopan komission puhemiehen Jean-Claude Junckerin ja Euroopan parlamentin puhemiehen Antonio Tajanin.

  [​IMG]
  PHOTO: TWITTER.COM/EU_COMMISSION

  Myös Melanialla oli aamupäivästä menoja, kun hän vieraili Kuningatar Fabiolan lastensairaalassa. Päivän asukseen Melania oli valinnut belgialaisen Maison Ullensin nahkajakkupuvun ja Manolo Blahnikin korkokengät.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; BELGA; REX; SHUTTERSTOCK

  Lastensairaalassa Melania vietti aikaa vastasyntyneiden teho-osastolla sekä askarteli sairaalan vanhempien lapsipotilaiden kanssa kukkia jakaen näille myös tuliaisia Valkoisesta talosta sekä suosikkilastenkirjojaan. Paikalla olleiden medialähteiden mukaan Melania kertoi omien suosikkikukkiensa olevan pioneja, tulppaaneja, ruusuja ja orkideoita.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; ISOPIX; REX; SHUTTERSTOCK

  [​IMG]
  PHOTO: SUNHERALD.COM; VIRGINIA MAYO; AP

  [​IMG]
  PHOTO: SUNHERALD.COM; VIRGINIA MAYO; AP

  Myöhemmin päivällä presidentti Trump ja Melania ottivat Ranskan vastavalitun presidentin Emmanuel Macronin vastaan Yhdysvaltain suurlähettilään residenssissä.

  [​IMG]
  PHOTO: HOUSTONCHRONICLE.COM; PETER DEJONG; AP

  Presidentti Trumpin jatkaessa työkokouksiaan Melania lähti tutustumaan René Magritten museoon, jossa hän kiersi näyttelyä NATO-maiden johtajien puolisoiden kanssa. Mukana vierailulla olivat muun muassa Belgian pääministerin puoliso Amelie Derbaudrenghien, NATO:n pääsihteerin puoliso Ingrid Schulerud, Ranskan presidentin puoliso Brigitte Macron ja Turkin presidentin puoliso Emine Erdogan.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  Museovierailun jälkeen Melania lähti vaihtamaan vaatteita iltaa varten, kun taas osa seurueesta jatkoi vielä vierailulle vuonna 1829 perustettuun Delvaux -luksuslaukkukauppaan, jonka sanotaan olevan maailman vanhin.

  Samaan aikaan presidentti Trump osallistui NATO-kokoukseen liittouman uudessä päämajassa Everessä, jossa hän myös muistutti, että peräti 23 maata 28 jäsenmaasta ei edelleenkään hoida asiaankuuluvia jäsenmaksujaan.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Illalla Melania liittyi kuningatar Mathilden seuraan Laekenin kuninkaallisessa palatsissa, jonne myös muut puolisot saapuivat. Palatsissa ohjelmassa oli muun muassa kuningattaren emännöimä opaskierros palatsin maailmankuuluissa kasvihuoneissa. Tämän illan asukokonaisuuteen Melanialla kuului ainakin Dolce & Gabbanaa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; TWITTER.COM/QUEEN.MATHILDE

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Seuraavaksi Trumpit suuntaavat Sisiliaan, jossa presidentti Trump osallistuu G7-tapaamiseen.
   
 9. Melania ja presidentti Trump saapuivat myöhään torstai-illalla Sisiliaan, jossa presidentti Trump osallistui G7-maiden tapaamiseen. G7-maita ovat Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Italia, Japani, Kanada ja Yhdysvallat, minkä lisäksi EU:lla on tapaamisissa omat edustajansa. Saapuessaan Sisiliaan Melania oli pukeutunut Dolce & Gabbanan pikkumustaan.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  Trump keskittyi Taorminassa järjestetyssä tapaamisessa erityisesti kauppasuhteisiin ja talouskasvuun sekä nettiturvallisuuteen ja monikansalliseen yhteistyöhön terrorismin vastaisessa taistelussa. Trump keskusteli Japanin pääministeri Aben kanssa myös Pohjois-Korean aiheuttamista ongelmista, jotka tultaisiin hoitamaan pois päiväjärjestyksestä.

  [​IMG]
  PHOTO: CNN.COM; ANDREW MEDICHINI; AP

  [​IMG]
  PHOTO: SLTRIB.COM; AP; SALVATORE CAVALLI

  Melania osallistui puolestaan G7-maiden johtajien puolisoille tarkoitettuun ohjelmaan, johon kuului muun muassa helikopterikyyti Catanian kaupunkiin, jossa puolisoille oli järjestetty vastaanotto Chiericin linnassa. Päiväretken aikana puolisot pääsivät näkemään myös tulivuori Etnan.

  Melanian päivän asukokonaisuus oli Dolce & Gabbanaa, ja erityisesti hänen päällään nähty yli $50,000 3D-kukkatakki herätti huomiota ja ihastusta. Epäselvää on, oliko takki lainassa tai lahja suunnittelijalta vai oliko Melania itse hankkinut sen omakseen. Takkia on ollut rajallisesti saatavilla ja Melaniasta julkaistujen kuvien jälkeen myynnissäkin olleet kappaleet loppuivat ainakin tilapäisesti.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK, AP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; EPA

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; TWITTER.COM/FLOTUS

  Perjantai-illalla Melania ja presidentti Trump osallistuivat muiden johtajien ja näiden puolisoiden kanssa Milanon La Scala -oopperatalon filharmonikkojen konserttiin Taorminan kreikkalaisessa teatterissa. Tähän iltatilaisuuteen Melania oli valinnut ylleen Dolce & Gabbanan hopeisen mekon ja kengät.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: BLOGTAORMINA.IT

  Lauantaina presidentti Trumpilla jatkuivat työkokoukset ja Melania tutustui lähemmin kokouskaupunkina toimineeseen Taorminaan - jälleen kerran Dolce & Gabbanan asukokonaisuudessa.

  [​IMG]
  PHOTO: HUFFINGTONPOST.IT; ANSA; TROVATO

  Myöhemmin päivällä Melania ja presidentti Trump kävivät vielä tervehtimässä ja pitämässä puheet yhdysvaltalaisille sotilaille. Tähän tilaisuuteen Melania oli vaihtanut ylleen Dolce & Gabbanan mustan mekon.

  [​IMG]
  PHOTO: REUTERS.COM; JONATHAN EARNST

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Tämän jälkeen Trumpit lähtivät kotimatkalle Washington DC:hen. Trumpien ensimmäinen presidentillinen ulkomaanmatka kesti reilun viikon verran ja kattoi kolmen suuren maailmanuskonnon kannalta tärkeät kohteet (Saudi-Arabia, Israel, Vatikaani) sekä NATO-kokouksen (Brysseli) ja G7-tapaamisen (Sisilia).

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS
   
 10. Melania osallistui presidentti Trumpin kanssa viime sunnuntaina historiallisen Ford's Theatre -teatterin varainkeruugaalaan Washington DC:ssä. Teatteri tunnetaan muun muassa presidentti Abraham Lincolnin murhapaikkana. Ennen iltagaalaa presidenttipari piti myös oman vastaanoton Valkoisessa talossa. Illan asukokonaisuudekseen Melania oli valinnut ylleen Monique Lhuillierin silkkimekon.

  [​IMG]
  PHOTO: WASHINGTONPOST.COM; OLIVIER DOULIERY; EUROPEAN PRESSPHOTO AGENCY

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Tämän viikon maanantaina Melania ja presidentti Trump isännöivät sodassa kuolleiden sotilaiden omaisia Valkoisessa talossa, mutta tilaisuus järjestettiin ilman lehdistöä.

  Tällä viikolla uutisoitiin myös, että Melania ja presidenttiparin 11-vuotias Barron-poika muuttavat ensi viikolla Valkoiseen taloon. Melania ja Barron jäivät tammikuun lopulla järjestetyn presidentin virkaanastujaisten jälkeen asumaan New Yorkiin, jotta Barron pystyi käymään kouluvuotensa loppuun tutussa koulussaan. Kesäloman jälkeen Barron aloittaa uudessa koulussa Washington DC:n tuntumassa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; GETTY IMAGES
   
 11. Melania ja Barron-poika muuttivat sunnuntai-illalla Valkoiseen taloon.

  Useat medialäheet spekuloivat ja uutisoivat etukäteen, että Yhdysvaltain ensimmäinen nainen ja poika muuttaisivat New Yorkin -kodistaan Valkoiseen taloon vasta tämän viikon aikana, mutta medialähteet olivat jälleen kerran väärässä Trump-uutisensa kanssa.

  Presidenttiperhe vietti ensin viikonloppua New Jerseyn -tiluksillaan, josta he suuntasivat Air Force One -koneella sunnuntai-illaksi Washington DC:hen. Melanian muuttopäivän asukokonaisuus piti sisällään Dolce & Gabbanan puseron, Ballyn housut ja Hermèsin Birkin-klassikkolaukun.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: YLE.FI; CHRIS KLEPONIS; EPA

  Mukana matkaseurueessa olivat myös slovenialaissyntyisen Melanian vanhemmat Viktor ja Amalija, joilla on kodit New Yorkissa ja Sloveniassa. Melanian vanhempien tiedetään viettävän paljon aikaa lapsenlapsensa Barronin kanssa, ja he puhuvat kaikki keskenään sloveniaa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Melania kirjoitti virallisilla sosiaalisen median sivuillaan odottavansa muistoja, jotka syntyvät perheen uudessa kodissa, ja julkaisi samalla näkymän nähtävästi perheen uudesta ruokasalista.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; TWITTER.COM/FLOTUS
   
 12. Melania ja presidentti Trump vierailivat keskiviikkona MedStar Washington Hospital Center -sairaalassa Washington DC:ssä. Saman päivän aamuna useat republikaanipoliitikot olivat olleet treenaamassa virginialaisella pesäpallokentällä, kun kiväärillä varustautunut mies alkoi ampua edustajia ja näiden henkilökuntaa päin. Useampi paikalla ollut loukkaantui, mukaan lukien kongressiedustaja Steve Scalise, ennen kuin ampuja saatiin tehtyä vaarattomaksi. Myös hyökkääjä itse loukkaantui tulitaistelussa ja hänet saatiin otettua kiinni heti paikan päältä. Hyökkääjä kuoli kuitenkin myöhemmin sairaalassa. Hänen on uutisoitu olleen demokraattien Bernie Sandersin kannattaja, joka oli myös ollut vapaaehtoisena tämän presidenttikampanjassa. Hyökkääjän sosiaalisen median kanavien perusteella hän suhtautui erityisen vihamielisesti nimenomaan republikaaneihin ja presidentti Trumpiin

  Scalise on Yhdysvaltain valtahierarkiassa sen verran korkealla, että hänellä oli asemansa puolesta pesäpallokentällä mukanaan oma parihenkinen turvatiiminsä, joka loukkaantui hyökkäyksessä mutta jonka onnistui kuitenkin taistella ampujaa vastaan ja mitä ilmeisimmin myös pelastaa paikalla olleiden henget.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Torstaina presidenttipari kävi tapaamassa Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomareita, joiden joukkoon presidentti Trump nimitti keväällä tuomari Neil Gorsuchin.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Tällä viikolla Trump-perhe kokoontui myös suuremmalla joukolla Valkoiseen taloon presidentti Trumpin täyttäessä vuosia.

  [​IMG]
  PHOTO: MIRROR.CO.UK; TWITTER.COM/FLOTUS

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; INSTAGRAM.COM/IVANKATRUMP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; INSTAGRAM.COM/DONALDTRUMPJR

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; INSTAGRAM.COM/LARALEATRUMP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; INSTAGRAM.COM/TIFFANYTRUMP

  Nyt viikonloppuna presidenttiperhe on viettänyt ensimmäistä kertaa yhteistä aikaa Camp David -tiluksilla vajaan 100 kilometrin päässä Washington DC:stä.

  Camp David on syrjäisessä paikassa Marylandin osavaltiossa sijaitseva Yhdysvaltain presidentin virallinen maaseutuhuvila lukuisine vierastaloineen ja monipuolisine virkistyspalveluineen. Camp Davidissa on hyvien ulkoliikuntamahdollisuuksien lisäksi muun muassa oma ravintola, keilarata, pelihuone, koripallokenttä, kirjasto, tenniskentät sekä lämmitetty uima-allas. Kalastuksen ja ratsatuksen lisäksi talvella on mahdollista esimerkiksi hiihtoon ja luisteluun.

  Melania kuvattiin perjantaina Gabriella Hearstin mekossa, kun hän oli lähdössä Valkoisesta talosta kohti Camp Davidia. Mukana viikonlopun vietossa ovat myös ainakin Melanian vanhemmat Viktor ja Amalija.

  [​IMG]
  PHOTO: VOGUE.COM; AP IMAGAES

  [​IMG]
  PHOTO: CBSNEWS.COM; USN; EISENHOWER PRESIDENTIAL LIBRARY

  Presidentti Trumpin perheellä on omasta takaa isot yksityiset vapaa-ajan tilukset ainakin New Yorkin osavaltiossa ja Palm Beachillä Floridassa sekä monia muita lomapaikkoja eri puolilla maailmaa, joten saa nähdä, missä he tulevat presidenttikauden aikana viettämään eniten aikaansa Valkoisen talon lisäksi.
   
 13. Melania ja presidentti Trump sekä heidän 11-vuotias Barron-poikansa viettivät viime viikonloppua Camp Davidissa, joka on Yhdysvaltain presidentin virallinen maaseutukoti Marylandin osavaltiossa. Palatessaan takaisin Valkoiseen taloon sunnuntaina Melania oli valinnut asukokonaisuudekseen mahdollisesti Current/Elliottin vaalean puseron, J Brand Marian farkut, Celinen laukun ja Manolo Blahnikin kengät.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Nyt maanantaina Melanian emännöidessä Panaman presidenttiparia Valkoisessa talossa hänen yllään nähtiin Michael Korsin sininen mekko. Melania kommentoi myöhemmin odottavansa yhteistyötä Panaman presidentin vaimon Lorena Castillon rinnalla. Melania tapasi maanantaina myös Yhdysvaltain opetusministeriön Presidential Scholars Program -ohjelmaan päässeitä, opinahjoissaan hienosti menestyneitä opiskelijoita.

  [​IMG]
  PHOTO: PEOPLE.COM; ZACH GIBSON; BLOOMBERG; GETTY

  Tiistai-illalla Melania ja presidentti Trump illastivat varapresidentti Mike Pencen ja tämän Karen-vaimon luona varapresidentin virka-asunnossa. Lähtiessään illalliselle Valkoisesta talosta Melanian yllä nähtiin Dolce & Gabbanan mekko.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; EPA

  Torstaina Melania ja presidentti Trump isännöivät kongressiedustajille ja näiden perheille kesäistä Picnic in the Park -tapahtumaa Valkoisen talon pihamaalla. Melania oli valinnut ylleen Mary Katrantzoun mekon.

  Tapahtuma oli republikaaneille erityisen mieleinen, koska he olivat juuri voittaneet kaikki erikoisvaalit eri puolilla Yhdysvaltoja demokraattien ennätyssuurista kampanjapanostuksista huolimatta. Erikoisvaaleja järjestetään usein vastavalitun presidentin nimittäessä hallintoonsa kongressiedustajia, joilta jää tuolloin vapaita paikkoja täytettäväksi - nyt kaikki vapautuneet paikat täyttyivät edelleen republikaanipuolueen edustajista.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; EPA

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.VO.UK; REUTERS

  Perjantaiaamulla Yhdysvaltain katsotuimpiin aamuohjelmiin lukeutuva Fox & Friends näytti presidentti Trumpin ja Melanian haastattelun, jonka aikana Melania kertoi viihtyvänsä uudessa kodissaan Valkoisessa talossa ja että hänellä on työn alla paljon tehtävää.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; FOX & FRIENDS

  Lauantaina Melania ja presidentti Trump osallistuivat valtiovarainministeri Steven Mnuchinin ja näyttelijä-tuottaja Louise Lintonin häihin Andrew W. Mellon Auditoriumissa Washington DC:ssä. Melania oli valinnut ylleen Gilles Mendelin silkkisifonkimekon.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; GETTY IMAGES FOR LS
   
 14. Melania ja presidentti Trump aloittivat tämän viikon isännöimällä maanantaina Intian pääministeri Narendra Modia Valkoisessa talossa. Melania oli pukeutunut päivään Emilio Puccin keltaiseen mekkoon.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; EPA

  Keskiviikkona Melania pistäytyi New Yorkin -kodissaan Trump Towerissa, mutta ulkona olleiden valokuvaajien ei onnistunut saada hänestä kummoistakaan kuvaa. Samana iltana Melania osallistui myös presidentti Trumpin kanssa republikaanipuolueen varainkeluutilaisuuteen Trump-perheen pääkaupungissa omistamassa Trump International Hotel Washington DC -hotellissa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; PROBE-MEDIA FOR DAILYMAIL.COM

  [​IMG]
  PHOTO: YAHOO.COM; billy_v_ VIA INSTAGRAM

  Torstaina Melania ja presidentti Trump isännöivät Korean presidentti Moon Jae-iniä ja tämän Kim Jung-sook -vaimoa Valkoisessa talossa, jossa ohjelmassa oli muun muassa yhteinen illallinen. Melania oli pukeutunut vierailua silmällä pitäen Roland Mouretin mekkoon ja Christian Louboutinin korkokenkiin.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; TBS

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; GETTY IMAGES

  Viikolla media sai myös uutta kohistavaa, kun presidentti Trump hyökkäsi Twitterissä sanallisesti kahden suositun aamu-TV-juontajan kimppuun. Juontaja-pariskunnan ohjelmassa on toistuvasti solvattu ja puhuttu erittäin ala-arvoiseen tyyliin presidentti Trumpista ja tämän hallinnon ihmisistä hyvin henkilökohtaiseen sävyyn ja presidentti päätti nähtävästi nyt pamauttaa takaisin.

  Melanian kommenttia pyydettäessä hänen avustajansa vastasi: "Kuten ensimmäinen nainen on aiemmin sanonut, kun hänen miestään vastaan hyökätään, tämä iskee takaisin 10 kertaa kovemmin."

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; MSNBC

  Perjantaina presidenttiperhe suuntasi viikonlopun viettoon yksityiselle golf-klubilleen Bedminsterissä New Jerseyn osavaltiossa. Melania oli valinnut matkavaatteikseen muun muassa Altuzarran hameen ja Christian Louboutinin kengät.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP
   
 15. Melania ja presidentti Trump isännöivät tiistaina armeijan henkilöstölle ja näiden perheille Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä järjestettyä picniciä Valkoisen talon pihamaalla. Melania oli valinnut tilaisuuteen ylleen Esteban Cortázarin kesäisen mekon.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; TWITTER.COM/FLOTUS

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Tänään keskiviikkona Melania lähti presidentti Trumpin kanssa toiselle presidentilliselle ulkomaanmatkalleen. Lähtöpäivän asukokonaisuudekseen Melania oli valinnut muun muassa Valentinon housut ja Hermèsin laukun.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Presidenttipari vierailee matkan aikana ensin Puolassa, jossa presidentti Trump osallistuu itä-, keski- ja eteläeurooppalaisten johtajien kanssa Three Seas Initiative Summit -kokoukseen. Tämän jälkeen Trumpit suuntaavat Saksaan, jossa presidentti Trump osallistuu G20-maiden tapaamiseen.

  Trumpit lähdössä helikopterilla Valkoisen talon edustalta kohti läheistä armeijan Joint Base Andrews -tukikohtaa, josta he vähän aikaa sitten jatkoivat matkaansa presidentin virallisella Air Force One -koneella Eurooppaan.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS
   
 16. Melania ja presidentti Trump saapuivat myöhään keskiviikkoiltana Puolaan. Melania oli pukeutunut saapumisiltaan Diane von Furstenbergin vihreään takkiin.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; EPA

  Torstaina Melania vietti aikaa Puolan presidentin puolison Agata Kornhauser-Dudan kanssa Belwederin palatsissa sekä vieraili paikallisessa Copernicus Science Center -tiedekeskuksessa. Tämän päivän asukseen Melania oli valinnut Delpozon mekon.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; EPA

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: YLE.FI; RAFAL GUZ; EPA

  Presidentti Trumpin ohjelmassa oli puolestaan tapaaminen Puolan presidentti Andrzej Dudan kanssa Varsovan kuninkaallisessa palatsissa, minkä jälkeen he osallistuivat Three Seas Initiative -tapaamiseen, joka kokoaa yhteen keski-, itä- ja eteläeurooppalaisten maiden johtajia Adrianinmeren, Baltian meren ja Mustanmeren alueilta.

  [​IMG]
  PHOTO: REUTERS.COM; CARLOS BARRIA

  [​IMG]
  PHOTO: NEWSOBSERVER.COM; EVAN VUCCI, AP

  Myöhemmin Trumpit puhuivat yhdessä tuhansille hurraaville puolalaisille Krasinskin aukiolla, josta heidän puheensä välitettiin kansainvälisten TV-kanavien kautta myös ympäri maailman.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  [​IMG]
  PHOTO: REUTERS.COM; KACPER PEMPEL

  [​IMG]
  PHOTO: NYTIMES.COM; STEPHEN CROWLEY

  [​IMG]
  PHOTO: REUTERS.COM; LASZLO BALOGH

  [​IMG]
  PHOTO: NYTIMES.COM; STEPHEN CROWLEY

  Myöhemmin iltapäivällä Trumpit jatkoivat matkaansa kohti Saksaa, jonne he laskeutuvat pian.
   
 17. Melania ja presidentti Trump saapuivat torstai-iltapäivästä Saksaan, jossa presidentti Trump osallistui G20-maiden tapaamiseen Hampurissa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Trump kokousti heti torstaina Saksan liittokansleri Angela Merkelin sekä myöhemmin vielä Korean presidentti Moon Jae-inin ja Japanin pääministeri Shinzo Aben kanssa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; GETTY IMAGES

  Yönsä Trumpit viettivät Hampurin senaatin vierastalossa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; GETTY IMAGES

  Perjantaina presidentti Trump kokousti G20-maiden johtajien kanssa, kun taas Melanian uutisoitiin jääneen presidenttiparin majapaikkaan, koska poliisi ei pystynyt tarpeeksi turvaamaan hänen liikkumistaan G20-tapaamista häiriköiviltä mielenosoittajilta, jotka aiheuttivat paljon tuhoa eri puolilla kaupunkia.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  Päivän päätteeksi myös Melania löysi tiensä tapaamaan muiden maiden johtajia ja näiden puolisoja, joista osan hän on ehtinyt tavata jo aiemmin emännöidessään heitä Valkoisessa talossa tai Mar-a-Lago -kartanossaan Floridassa sekä aiemmin tänä vuonna järjestettyjen huippukokousten yhteydessä Italiassa ja Belgiassa.

  Kun presidentti Trumpin puolen tunnin mittaiseksi ajateltu tapaaminen Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa venyi yli odotusten, jopa Melania meni paikan päälle hakemaan miestään pois, jotta he voisivat siirtyä seuraavaan tilaisuuteen, mutta presidenttien tapaaminen jatkui jatkumistaan kestäen lopulta yli kaksi tuntia.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; EPA

  Trumpit ehtivät kuitenkin lopulta myöhäistettyyn iltaohjelmaan, joka piti sisällään klassisen musiikin konsertin Elbphilharmoniessa, jossa illan teoksena kuultiin liittokansleri Angela Merkelin valitsema Beethovenin 9. sinfonia. Presidentti Putin, joka oli käynyt vaihtamassa iltaa varten tumman puvun ylleen, ehti konserttitalolle vasta konsertin jo alkaessa. Melanian ilta-asuna nähtiin 1920-lukua henkivä Michael Korsin valkoinen hapsumekko.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: VOGUE.COM; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Konsertin jälkeen Trumpit osallistuivat vielä yhteiselle illalliselle muiden johtajien ja näiden puolisoiden kanssa, ja vierekkäin istuvilla Melanialla ja presidentti Putinilla näytti juttu luistavan. Eri medioissa arvuuteltiin, josko he puhuivat keskenään saksaksi, jota molemmat osaavat, mutta kääntäjän läsnäolon perusteella he taisivat ainakin aloittaa venäjällä ja englannilla.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Lauantaina Melania osallistui puolisoiden ohjelmaan, joka piti sisällään kaupunginjohtaja Olaf Scholzin vastaanoton Hampurin kaupungintalolla sekä lounastilaisuuden naisten voimaannuttamiseen liittyen. Melania osallistui myös tapaamiseen miehensä presidentti Trumpin kanssa. Tähän päivään Melania oli valinnut ylleen nähtävästi Bottega Venetan punaisen takin, Jil Sanderin mekon, Hervé Pierren vyön ja Manolo Blahnikin kengät.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; EPA

  Päivän päätteeksi Trumpit suuntasivat takaisin kohti Yhdysvaltoja, jossa on presidenttiparin kannalta myönteisinä seikkoina uutisoitu viime päivinä muun muassa jälleen yli 200 000 uudesta työpaikasta sekä Melanian kannatuslukujen johdonmukaisesta nousemisesta.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; ASSOCIATED PRESS PHOTO
   
 18. Melania ja presidentti Trump lähtivät keskiviikkona kohti Pariisia palattuaan edelliseltä Euroopan-matkaltaan viime viikonloppuna. Melania oli pukeutunut lähtöpäivään Escadan housupukuun ja Christian Louboutinin korkokenkiin. Trumpit matkasivat Pariisiin Ranskan presidentti Emmanuel Macronin ja tämän Brigitte-vaimon vieraina. Uudet presidenttiparit ovat tavanneet toisiaan viime aikoina eri huippukokousten yhteyksissä Brysselissä, Hampurissa ja Taorminassa, ja tämän vierailun tarkoituksena oli syventää Ranskan ja Yhdysvaltojen suhteita entisestään, mikä presidenttien kommenttien perusteella myös toteutui paremmin kuin hyvin.

  [​IMG]
  PHOTO: VOGUE.COM; GETTY IMAGES

  Trumpit saapuivat Pariisiin torstaiaamusta, ja Melanian päivän asuna nähtiin Christian Diorin Bar-klassikkopuvun modernisoitu versio.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Presidentti Trumpin siirtyessä Yhdysvaltain suurlähettilään residenssiin Melania lähti oman ohjelmansa mukaisesti Hôpital Necker-Enfants Malades -lastensairaalaan, jossa hän sai kierroksen johtaja Martin Hirschiltä ja tapasi sairaalan henkilökuntaa ja lapsipotilaita, joiden kanssa aikoinaan Pariisissa asunut Melania jutusteli myös ranskaksi. Sairaala-vierailun jälkeen Melania suuntasi miehensä luokse Yhdysvaltain suurlähettilään residenssiin, jossa he tapasivat lähetystön henkilökuntaa ja armeijan väkeä sekä näiden perheitä.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP: GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; TWITTER.COM/FLOTUS

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Myöhemmin Trumpit liittyivät Macroneiden seuraan, kun he vierailivat yhdessä Les Invalides'issa, joka koostuu Ranskan sotahistoriaan liittyvistä museoista ja muistomerkeistä, sotaveteraanien sairaalasta ja vanhainkodista sekä valtaisasta Invalidikirkosta. Museonjohtaja David Guilletin pitämän kierroksen aikana presidenttiparit vierailivat muun muassa Napoleonin haudalla.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; EPA

  Tämän jälkeen presidentit jatkoivat matkaansa työkokouksiin ja pressitilaisuuteen Élysée-palatsiin.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  Melania ja Brigitte lähtivät puolestaan kierrokselle Notre Damen katedraaliin sekä poikkesivat jokiristeilyllä Seinellä.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; EPA

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  [​IMG]
  PHOTO: DAILMAIL.CO.UK; AP

  Illalla presidenttiparit illastivat Eiffel-tornissa sijaitsevassa Jules Verne -ravintolassa. Illalliselle Melania oli pukeutunut Hervé Pierren mekkoon.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; TWITTER.COM/REALDONALDTRUMP

  Perjantaina Trumpit ja Macronit osallistuivat Ranskan kansallispäivän juhlallisuuksiin, joissa huomioitiin myös se, että tänä vuonna tuli kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun yhdysvaltalaiset sotilaat saapuivat Ranskan tueksi ensimmäisessä maailmansodassa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AP

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS

  Juhlaparaatin jälkeen Trumpit suuntasivat lentokentälle ja takaisin kohti Yhdysvaltoja.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES
   
 19. Palattuaan Euroopan-matkaltaan pari viikkoa sitten Melania kävi seuraamassa naisten US Women's Open -golfturnausta, joka järjestettiin Trump-perheen omistamalla golfklubilla New Jerseyn osavaltiossa. Melania oli pukeutunut päivään Lela Rosen valkoiseen mekkoon.

  [​IMG]
  PHOTO: EXPRESS.CO.UK; AFP; GETTY IMAGES

  Melaniasta saatiin havaintoja myös New York Cityssä, jossa hän ehti asua yli 20 vuotta ennen muuttoaan Valkoiseen taloon Washington DC:hen kesän alussa.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; MEGA

  Tällä viikolla Melania puhui ja edusti miehensä presidentti Trumpin rinnalla suuressa yleisötapahtumassa Ohion osavaltiossa. Melanian päivän asuna nähtiin Monique Lhuillierin kesäinen mekko ja Christian Louboutinin korkokengät.

  [​IMG]
  PHOTO: EXPRESS.CO.UK; REUTERS

  [​IMG]
  PHOTO: POLITICO.COM; TONY DEJAK; AP

  Viikolla uutisoitiin myös Melanian osallistuvan syksyllä Invictus Games -tapahtumaan Kanadassa. Kisojen perustaja on Englannin prinssi Harry, ja eri maiden loukkaantuneet sotaveteraanit kilpailevat niissä toisiaan vastaan olympialaisia mukaillen. Ainakin tänä vuonna Yhdysvaltain hallinnon edustajana paikalla nähdään siis Melania, joka on osaltaan tukenut urheilua lapsia ja nuoria koskevien hyväntekeväisyystöidensä puitteissa.

  [​IMG]
  PHOTO: EXPRESS.CO.UK; GETTY
   
 20. First Lady Stuff Vierailija

  Melania kiitti tällä viikolla julkisesti harjoittelijoita, jotka työskentelevät Yhdysvaltain ensimmäisen naisen toimistossa Valkoisen talon itäsiivessä.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; TWITTER.COM/FLOTUS

  Perjantaista alkaen Valkoinen talo on kunnostustöiden alla, ja mediatietojen mukaan presidenttiperhe viettää ainakin osan tuosta ajasta tiluksillaan New Jerseyn osavaltiossa.
   
 21. First Lady Fashion Vierailija

  Melania palasi perheensä kanssa New Jerseyn -tiluksiltaan Washington DC:hen viime viikonloppuna, kun Valkoisessa talossa tehdyt kunnostustyöt saatiin ainakin päällisin puolin päätökseen. Melania oli pukeutunut paluupäivään Delpozon mekkoon.

  [​IMG]
  PHOTO: VOGUE.COM; AP IMAGES

  Nyt viikolla presidenttiperhe seurasi harvinaista auringonpimennystä Valkoisen talon parvekkeelta. Tähän päivään Melania oli valinnut ylleen Jason Wu'n mekon.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; TWITTER.COM/FLOTUS

  [​IMG]
  PHOTO: VOGUE.COM; AP IMAGES

  Tämän viikonlopun Trumpit ovat viettäneet presidentin maaseutukodissa Camp Davidissa Marylandin osavaltiossa. Lähtiessään viikonlopun viettoon Melania oli pukeutunut Missonin vihreään mekkoon. Vieressä Barron-poika ja tämän siskonpoika Joseph.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; UPI; BARCROFT IMAGES

  Trumpit Valkoisen talon puutarhassa menossa kohti odottavaa helikopteria. Presidentti Trumpin vieressä tyttärentytär Arabella, jonka kiinankieliset laulu- ja runovideot ovat herättäneet paljon myönteistä huomiota Kiinassa. Arabella lauloi kiinaksi myös Kiinan presidenttiparille näiden vieraillessa Yhdysvalloissa aiemmin tänä vuonna.

  [​IMG]
  PHOTO: DAILYMAIL.CO.UK; REUTERS
   
 22. First Lady Fashion Vierailija

  Melania oli pukeutunut fuksianpunaiseen asukokonaisuuteen saapuessaan presidentin Camp David -maaseutukodista takaisin Valkoiseen taloon eilen sunnuntaina. Asukokonaisuus koostui nähtävästi J.Crewn paidasta, J Brandin farkuista ja Manolo Blahnikin kengistä. Muodista kiinnostuneet kiinnittivät huomiota myös Barron-pojan Gucci-kenkiin.

  [​IMG]
  PHOTO: AOL.COM; ALEX EDELMAN-POOL; GETTY IMAGES

  [​IMG]
  PHOTO: AOL.COM; ALEX EDELMAN-POOL; GETTY IMAGES
   
 23. Donald & Daisy Duck Vierailija

  Melania ja Donald Trump vierailivat vastikään Teksasin tulva-alueella.Ei tuntunut hyvältä katsella presidentin rouvan korkeita piikkareita.Mitä hienohelma luulee tekevänsä moisissa jalkineissa inhimillisen hädän keskellä?Pinnallisuuden ja kyynisyyden huippu!Missä myötätunto ja empatia kärsiville kansalaisille?

  Onko Melania vain muovinen muotinukke?Itse olisin vetänyt kumisaappaat jalkoihini.
   
 24. Sillä tavalla Vierailija

  Hahhahhahhaaa -vassarin itku ja ulina on musiikkia korville. Obamahan ei käynyt presidenttikaudellaan tulvauhrien luona omaehtoisesti, eli toimi vasta kritiikin jälkeen, mutta Trumpit ravaa siellä jatkuvasti. Ai niin, kuka siellä pressan helikopterissa niitä hiostavia kumisaappaita käyttää.
   
 25. Esimerkillistä! Vierailija

  Miksi levität tuollaisia valheita? Melania ei ole käyttänyt kertaakaan korkokenkiä vieraillessaan hurrikaani Harveyn aiheuttamilla tuhoalueilla, vaan kulkenut ihan lenkkareissa. Levitätkö tahallisesti valheita vai uskotko sokeasti uutisia vailla kritiikkiä ja pyrkimystä ottaa asioista itse selvää?

  Tänään presidenttipari on jo toistamiseen tuhoalueilla, jossa he ovat mutkattomasti ja luontevasti kohdanneet hätään joutuneita ihmisiä, jutelleet ja halailleet näiden kanssa, vieneet lahjoja lapsille, jakaneet ruokaa, pakanneet avustuspaketteja ihmisten autoihin, kannustaneet sekä levittäneet positiivisuutta ja luottamusta paremmasta. Kansainvälisten uutiskanavien suoria lähetyksiä seuratessa on voinut nähdä, kuinka iloisia, otettuja ja kiitollisia ihmiset ovat olleet presidenttiparin läsnäolosta.
   

Tarot-ennustus – valitse kortti ja lue, mitä se enteilee elämääsi

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti