Hae Anna.fi-sivustolta

Meripoiju oli varma sukellusvene

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 15.10.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tukholman saaristossa jahdattiin vuonna 2014 venäläistä pienoissukellusvenettä, josta oli Ruotsin puolustusvoimien mukaan saatu varmennettu tieto. -Loukkaus, joka tapahtuu Ruotsin aluevesillä on törkeä ja vakava, sanoi puolustusministeri Peter Hultqvist tuolloin. Mutta signaali, joka tulkittiin sukellusveneen loukkaukseksi, tuli yhdestä meripoijusta, raportoi SvD.

  Viisi vuotta sitten puolustusvoimien komentaja Sverker Göransson varmistui siitä, että pieni sukellusvene oli loukannut Ruotsin aluevettä - ja opereaatio Kotka alkoi. -En toimisi tällä tavoin, jollen olisi täysin varma, sanoi hän. Myös hallitus oli varma asiasta. -Me suojelemme alueemme koskemattomuutta kaikin mahdollisin keinoin, tarkensi pääministeri Stefan Löfven.

  Aiheen antoi:


  https://www.expressen.se/nyheter/bekraftad-ubat-var-en-ljudsignal-fran-en-havsboj/  (Ilmeisesti johti siihen, että Suomi ja Ruotsi aloittivat yhdessä etsiä pieniä venäläisiä sukellusveneitä, joiden epäiltiin loukkaavan aluevesiä. Sittemmin on päätetty rakentaa sota-aluksia, jotka voivat olla hyödyksi aluevesien suojaamisessa.)
   
  Last edited: 15.10.2019
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Oli arvokas virhearvio, mutta vaikutti sotilaallisesti enemmän kuin uskotaan. Ikävä epäillä, mutta ehkä Ruotsi käytti kyseisiä etsintöjä hyödykseen, jotta sai Itämeren rantavaltiot varpailleen. Pohjoismaiset "valeuutiset" ovat yhtä mahdollisia kuin ulkomaiden vastaavat, eivätkä lisää eettistä luottamusta heihin, jotka on valittu tekemään päätöksiä. Surku sinänsä!
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ruotsissa ollaan ilmeisesti yhä varmoja siitä, että venäläinen pienoissukellusvene kynti Itämeren pohjaa. Sieltä löydetyt jäljet osoittavat ainakin erään kirjoittajan mielestä, että vieraan valtion vakoilijat olivat olleet liikkeellä. Tukholman saaristossa on hänen mielestään yhtä vaikeaa etsiä sukellusvenettä kuin neulaa ulkosalla säilytettävästä heinäsuovasta.

  Aiheen omaan ajatteluun antoi:

  https://www.expressen.se/ledare/linda-jerneck/sprid-inte-spinn-om-att-ubaten-bara-var-en-boj/
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti