Hae Anna.fi-sivustolta

Merten takaa katuojaan

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 27.07.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Suomensukuisten elintavat ovat Ruotsissa täysin erilaiset kuin synnyinmaassa, sillä koronavirus on länsinaapurissa tappanut suhteessa eniten juuri Suomesta sinne muuttaneita. Syyksi on kerrottu tiedon puute ja kehnot elintavat, jotka ovat totta siinä mielessä, että suomalaiset ovat tehneet raskaimmat ja likaisimmat työt. Ja raskas työ vaatii raskaat huvit, mikä merkitsee myös sitä, että ruotsin kielen opiskelu unohtuu.

  Kaikki menehtyneet suomensukuiset eivät suinkaan tehneet likaista ja raskasta työtä, mutta siitä huolimatta virus korjasi heidät muita useammin Ruotsissa. Näillä ihmisillä on voinut olla erilaisia taustasairauksia, koska ovat syntyneet muualla kuin Ruotsissa, jos mediatietoja on uskominen. Ei välttämättä ole, koska tutkimuksia ei ole tehty, vaan yksinomaan päätelty asioiden tola. Kaksi kolmesta virukseen kuolleesta suomalaisesta on ollut iältään yli 70-vuotias, mikä merkitsee kauniisti sanoen sitä, että kestävyysvaje korjaantui.

  Kotimaassaan suomalaisia ei ole kuollut koronavirukseen sen enempää kuin Ruotsissa riikinväkeä, joten ilmeisesti kotimaalla on merkitystä silloin, kun joudutaan kohtaamaan erilaisia sairauksia. Raukat vain menkööt merten taa, kirjoitti joku nälkämaan kirjailija. Toisaalta ei ole ihme, jos katuojaan syntynyt haluaa hetkeksi vaurauteen, joka johtaa lopulta elintapojen rappeutumiseen vieraalla kamaralla, mutta kokemuksen jälkeen voi palata takaisin ja korjata elintapansa.


  Ei lainkaan käännös, mutta aiheen antoi:


  https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/hog-coronadodlighet-bland-sverigefinlandare/
   
 2. vierailija Vierailija

  Raskaimmin työtä tekevä kuolee ensimmäisenä. Suomalaisia on kuollut yli neljä kertaa enemmän kuin riikinväkeä.


  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/lAprV3/den-som-jobbar-hardast-dor-forst


  (Moni suomalaisista iäkkäistä on kuollut vanhusten hoivakodeissa, joihin on annettu tulla töihin ulkopuolisia. Ilmeisesti riikinväen hoivakodeissa on pidetty tarkka huoli siitä, ettei tartunnan saaneita tai sille altistuneita pääse niihin töihin.)
   
 3. vierailija Vierailija

  Itse asiassa Muoniojoen varrella asuvat uskoivat olevansa samalla tavalla turvassa kuin suomalaiset kotimaassaan, mutta eivät olleet, sillä länsirajan puoleisen Karesuvannon vanhusten hoivakotiin tuli eteläisestä osasta maata tartunnan saanut hoivahenkilö. Sen vuoksi sielläkin on kuollut vanhuksia koronavirukseen, jos paikallisia on uskominen.
   
 4. vierailija Vierailija

  Suomalaisessa yhdessä pohjoisen osan mediassa on ollut uutisjuttu myös aiheesta, missä kerrottiin koronaviruksen aiheuttaneen kuoleman Ruotsin puoleisessa Karesuvannossa.
   
 5. vierailija Vierailija

  Koronavirus johdattaa miettimään, mikä on tärkeysjärjestys annettaessa hoivaa vanhuksille. Vaikuttaako ihmisen synnyinmaa päätökseen vaiko ainoastaan hänen kuntonsa, mutta selviö on, ettei kaikkia voida kohdella tasa-arvoisesti, jos virus aktivoituu yli sen määrän, mitä sairaalat kykenevät kestämään. Ruotsissa tiedetään, ettei virus ole kohdellut riikinväkeä yhtä paljon kuin muualta tulleita. On todella rehellistä kertoa asia virallisesti, eikä salata asiaa. Riikinväen vieroksuntaan ei ole siis tarvetta, mutta Ruotsissa töissä olleiden ulkomaalaisten osalta tilanne on toinen.
   
 6. vierailija Vierailija

  Maanpetturuus on ilmeisesti melko yleistä yksilötasolla, sillä kotimaa joutuu usein vihan kohteeksi heille, jotka muuttavat vieraisiin oloihin. Ikävää havaita suomalaistenkin mollaavan sukujuuriaan nimimerkin takaa julkisesti heti, kun siihen avautuu mahdollisuus.
   
 7. annmatti Jäsen

  liittynyt:
  21.10.2018
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  3
  Maanpetturuudesta syyttäsin maahanmuuttoa kaikintavoin hyysäävät poliitikot. Vähempi riittäisi ihan hyvin ja tarvis tutkia taustat paremmin.
   
 8. vierailija Vierailija

  Ei voida suomalaisina kuin hyväksyä, sillä ruotsalaiset omistavat jo kaiken teollisuuden, jonne voivat tuoda Ruotsista työntekijöitä halutessaan niin paljon kuin haluavat. Maittemme raja on avoin, joten turha enää vastustaa maahanmuuttoa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti