Hae Anna.fi-sivustolta

Metropolia, terveydenhoitajan pääsykoe

Viestiketju osiossa 'Opinnot ja kurssit' , käynnistäjänä kabaduu, 25.10.2012.

 1. kabaduu Vierailija

  Hei!

  Olisiko täällä joku joka osaa kertoa terveydenhoitajan pääsykokeesta?
  En ole mistään saanut selville minkälaisia aiheita ryhmäkeskustelussa on ennen ollut, minkä kokoisissa ryhmissä tämä on ja millainen on kirjallinen koe. Onko tuossa keskustelussa tarkoitus tuoda asioita esiin etiikan pääsykoekirjan avulla? Vai vain yleisellä tasolla jutella? Kirjallisessa kokeessa oliko paljon eritasoisia kysymyksiä? Niiin, ja muistatko minkä aikaa yhdelle ryhmäkeskustelulle oli varattu aikaa sekä menivätkö ne esim. aakkosjärjestyksessä? : D

  Itse olen menossa Metropolian pääsykokeeseen, joten mieluiten tietoja siitä (myös jonkun muun paikan terveydenhoitaja-linjan tiedot ovat tervetulleita)...

  Kiitos jo etukäteen vastauksista! : )
   
 2. th-alalla ollut Vierailija

  Pääsykokeeseen vaadittu kirja kannattaa lukea hyvin, sillä kysymykset ovat suoraan kirjasta, mitään omia sävellyksia ja sovelluksia ei vaadita eikä edes hyväksytä, vaikka olisivat kuinka hienoja tahansa. Tämä on yleinen käytäntö kaikissa pääsykokeissa.

  Ryhmätilanteessa testataan lähinnä vuorovaikutus-ja keskustelutaitoja, kykyä ilmaista itseään ja kuunnella muita. Aihe lienee jotain yleistä tai voi olla vaikkapa, mitä odottaa koulutukselta, miksi hakeutuu alalle tms. Omien mielipiteiden perustelu on tärkeää, myös myöhemmin koulutukseesa.

  Ole vain oma itsesi, se on parasta.
   
 3. Hum Vierailija

  Terveysalan pääsykokeissa saa ymmärtääkseni lisäpisteitä lähihoitajan tutkinnosta. Eli jos terveydenhoitajan tai sairaanhoitajan paikka ensimmäisellä kerralla aukene, kannattaa käydä lähäritutkinto.
   
 4. th-alalla ollut Vierailija

  Tiedän monia, jotka ovat edenneet urallaan pidemmän kaavan mukaan: ensin lähihoitajaksi (2,5 v.), sitten töissä joku vuosi, sitten sairaanhoitajaksi/terveydenhoitajaksi (4,5 v.), jos haluaa edetä urallaan, seuraavaksi yliopistoon opiskelemaan hoitotiedettä/hallintoa, joka tehdään yleensä työn ohessa ja ottaa n. 4 vuotta saadakseen maisterin paperit.
  Noin 40-50 vuotiaana voi olla osastonhoitaja/klinikan ylihoitaja/lehtori.
  No kaikkki ei tietenkään etene näin pitkällisen prosessin kautta, mutta työkavereista näitä löytyy.
  Siinä välissä perhe ja oma talo vielä.
   
 5. Ninni- Vierailija

  Hyviä vinkkejä sulle tulikin tuossa, olen itse ollut th-pääsykokeissa, silloin meillä oli mm. ryhmätilanne, jossa keskusteltiin annetusta aiheesta ja psykologi ja opettaja tekivät merkintöjä siinä samalla. Lisäksi oli psykologiset testit, kirjallinen ja matemaattinen osio+ lopuksi haastattelu. Nuo pääsykokeetkin vaihtelevat varmasti aika paljon eri kouluissa. Omien mielipiteiden perustelu on mustakin tärkeää, ja se, että on vaan ihan oma itsensä, sillä pääsee jo pitkälle.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti