Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

microsoft.com/security

Viestiketju osiossa 'Tietotekniikka' , käynnistäjänä laila, 24.03.2010.

 1. laila Vierailija

 2. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  Hyvä kysymys. Tuo on minullakin harkinnassa, joten toivotaan, että tulee vastaus kysymykseen. Minulla tuo on ajankohtainen ens kuussa, kun toukokuussa loppuu koneessa oleva F securen virustorjunta, joka oli ensimmäisen vuoden ilmainen.
   
 3. Pyyhis Vierailija

  Käytin MSE:tä aikanaan xp:ssä ja nykyään Windows 7:ssä, eikä mitään ongelmia ole tullut. Security Essentials huomattavasti kevyempi skanneri kun esim. Avast. Palomuurina olen käyttänyt jo vuosia xp:n ja nyt seiskan omaa palomuuria. Se ajaa asiansa, en jaksa koko ajan säätää jotain. Vistan ja seiskan omaa palomuuria voi säätää jos haluaa, siihen on olemassa oikein oma firewall control -ohjelmansa. Windows 7 Firewall Control : Sphinx Software

  Palomuuri- ja virusskanneriasiaan on varmasti kaikilla oma (se ainoa oikea :) ) mielipide. Itse olen pärjännyt näillä ongelmitta jo pitkään - ilmaiseksi.

  Kannattaa muistaa, että useimmissa adsl- ja kaapelimodeemeissa sekä reitittimissä on itsessään pätevä palomuuri ja nat, eikä sitä voi kaataa millään haittaohjelmalla.
   
 4. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  Toimiiko tämä siinäkin tapauksessa, että on kannettava ja ns. "mokkula"?
   
 5. vastaaja Vierailija


  Ei toimi.
   
 6. Pyyhis Vierailija


  Mokkulassa ei tosiaan ole palomuuria, mutta käyttöjärjestelmässäsi on. Yksi palomuuri riittää, oli se sitten Norton tai Windowsin oma. Virusskannerin toimintaan ei vaikuta, oli nettiyhteys mokkula, adsl tahi muu vastaava.
   
 7. laila Vierailija

  Kiitos.

  No oma lukunsa onkin sitten Nortonin tai f-securen poistaminen kokonaan :)
   
 8. Pyyhis Vierailija

  Norton poistotyökalu: Lataa ja suorita Norton-poistotyökalu

  F-Secure: F-Secure Support pages

  F-securella käytetään poisto-ohjelmaa vain jos normaali poisto ohjaupaneelin kautta ei onnistu.
   
 9. omena. Vierailija

  Tuo Mikkissoftan virustorjunta on ns. kevytversio eli ei todellakaan ole samaa tasoa kuin F-Secure tai Norton. Ja kannattaa ottaa koko paketti; virustorjunta+palomuuri. Olipa se sitten se Norton tai F-Secure. Saman firman palot ja virusskannerit toimii parhaiten yhteen.
  Ja vielä purkista nattaava yhteys päälle, niin kohtalaisen turvassa pysyy. Ainoa mikä sitten päästää pöpöjä koneelle, on oma hölmöily.
   
 10. laila Vierailija

  Mulla on tw-ea510 motukka, ja siinä 1. ja 2. portti on natattu tehdasasetuksina. Ja sit siinä on palomuuri, mut ei kait sitä tarvii kun Nortonissa jo on?
   
 11. omena. Vierailija

  ^Ei kai välttämättä, jos kerran on Norton.
  Tuo nat ei sellaisenaan ole palomuurin ominaisuus, vaan reititysominaisuus. Siinä vaihdetaan sisäisen verkon IP osoite julkisen verkon IP osoitteeseen ja reititetään paketit eteenpäin ja toisinpäin ulkoapäin tulevien pakettien kanssa ja palomuuri taas valvoo liikennettä (protokollia ja portteja). Monesti noissa adsl-modeemeissa ja motukoissa on tuo palomuuri alkeellisempi, joten jos sitä käyttää niin sitten laittaisin vielä tuon Nortoninkin.
   
 12. Win asentaja Jäsen

  liittynyt:
  03.02.2009
  Viestejä:
  131
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos pitäisi valita joko rauta- tai ohjelmapalomuuri niin ottaisin raudan. Luotan adsl-reitittimen palomuuriin enemmän kuin ohjelmalliseen. Sisäverkossani on ollut useita täysin palomuuriohjelmattomia testikäyttöön tehtyjä koneita mutta koskaan ei ole mitään ongelmia ilmennyt koska ne ovat Telewellin palomuuri/adsl reitittimen takana. Kuten joku jo mainitsikin niin palomuurikone on vakaa eikä siihen Windows-virukset tepsi.

  Ohjelmallinen palomuuri kuitenkin täydentää sitä koska sillä saadaan yleensä suojausasetukset säädettyä monipuolisemmin ja voidaan valvoa ulospäin lähtevää liikennettä ohjelmakohtaisesti. Näin esim. ulos pyrkivät haitta- ja vakoiluohjelmat paljastuvat jos niitä jostain syystä on verkkoon päässyt. Rautapalomuurissa ei ota kantaa siihen mikä ohjelma jotain porttia käyttää. Näin ollen ohjelmallisella palomuurilla saadaan yksi suojaustaso lisää.

  Jos verkossa on useita koneita niin ohjelmallinen palomuuri suojelee muita koneita jos yksi saa viruksen esim. surfatessa.

  Virustorjunta pitää olla kunnossa käytti mitä palomuuriratkaisua tahansa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti