Hae Anna.fi-sivustolta

Miehellä erektiohäiriö, mitä voin tehdä?

Viestiketju osiossa 'Parisuhteessa' , käynnistäjänä epätoivoinen iita, 14.04.2009.

 1. korvien välissä Vierailija

  Se nyt on niin, että mies ei ole kone. Ja impotenssi on silloin kun penis ei lainkaan jäykisty. Jos se jäykistyy, ei siinä ole silloin elimellistä vikaa joka estäisi sen jäykistymistä. Vähän kuin se, että jalka olisi tänään poikki, mutta huomenna ei, ja ylihuomenna taas poikki. Jos vika on suonissa tai veren virtauksessa, se on siinä alusta lähtien.

  Ap on aivan oikeilla jäljillä. Ja on aika loogista, jos miehesi edellinen suhde todellakin kaatui erektioongelmiin, että se asia todellakin painaa tässäkin suhteessa. Paineet on varmaan kovat, että sinä et lähtisi samasta syystä, ja kierre on valmis. Aikaa, rakkautta ja kärsivällisyyttä. Kun luottamus omiis kykyihin miehenä menee, niin siinä on korjattavaa pitkäksi aikaa.

  Yksi keino on sopia "seksikielto" eli kaikkea muuta saa tehdä, mutta ei yhdyntää. Eli sitä ei tarvitse silloin jännittää ja siitä tulee jopa "kielletty hedelmä". Mun mieheni vastaavien ongelmien kanssa se toimi ihan hyvin. Kahdeksi kk ajateltu kielto meni parissa viikossa rikki. Senkin jälkeen on ollut välillä ongelmia kun töissä tai muualla on stressiä, mutta aina ne menee ohi. Osa miehistä on vain tällä alueella herkempiä kuin toiset. Sillä taas ei ole miehisyyden kanssa mitään tekemistä. Vuosien kuluessa mies kun on oppinut vaikka mitä temppuja sen varalle jos lerpahtaa. Yhdyntä ei ole seksiä. Seksi on aivan jotain muuta.
   
 2. Samaa nähnyt Vierailija

  Itse olen ollut vastaavassa tilanteessa, mutta taustalla oli jo pidempi suhde, jonka aikana miehelle kehittyi erektiohäiriö. Oli jo ennen suhdettamme ollut lievempiä ongelmia, kun ei pystynyt juuri laukeamaan. Kuulemma nykyisin ei pysty seksiin ollenkaan, tai pystyisi siis muuhun kuin yhdyntään, mutta ei halua kun ei itse siitä mitään kostu. Sääliksi käy nykyvaimoa, pari vuotta olleet yhdessä jo nyt jo miettii eroa samasta syystä kun itse erosin miehestä.

  Ei siinä mitään jos tulee erektio-ongelmia, mies ei ole kone, mutta kannattaa pitää huoli siitä, että mies ymmärtää ettei naisen seksihalut lopahda siihen, ettei hänellä enää seiso. Oma ex-mieheni ei olisi suonut minullekaan seksiä, kun hänen värkkinsä ei pelittänyt. Eli minun olisi sitten vaan tyydyttävä olemaan ilman - alle nelikymppisenä! Uskomatonta itsekkyyttä mielestäni. No, äijä ei sitten oppinut mitään erostamme ja nyht seuraa sitten taas uusi ero. Ei ole varmaan paljoa itsetunnon rippeitä jäljellä, mutta omaa itseään saa syyttää.
   
 3. joopastajoooo Vierailija

  Saattaa olla todellakin, että sinä olet liian "tunkeilevainen" etkä anna hänen tehdä sitä ns tarkeää aloitetta. Minulla oli aikoinaan erittäin viriili (nymfomaani) tyttökaveri, joka olisi halunut aina naida, kysymättä haluanko minä. Aluksihan se oli mahtavaa kun ei tarvinut olla puutteessa, mutta se alko käymään jo työstä.Niinpä minä päätin ettei se ollu mun heiniä, ja läksin litomaan. Itse kuitenkin haluan olla se aloitteen tekijä ja sieltä kautta saan tyydytystä, jos saan mimmin keihästettyä. Toki partnerin ulkonäkökin voi olla syynä, mutta sitä epäilen jos hän kuitenkin sun kans muuten hengaa. Tilatkaa netistä erektiolääkkeitä, niin eiköhän se ala onnistumaan, kunhan saa alkulaakin onnistumaan.
   
 4. Usko mammaa Vierailija

  niin ei se siitä harvinaista poikkeusta lukuunottamatta noususuuntaan lähde. Mikäli jätkä on niin herkkähipiäinen, että sitä pitää kohdella kuin jotain haurasta liljaa niin luulenpa, että alkaa jatkossa ap:tä tympimään. Ja jokaisella on oma omituinen seksuaalisuutensa - mitä kivaa siinä olisi vuosien saatossa, että saisit aina kieli poskella miettiä uskallanko nyt lähestyä vai meneekö hällä spasmat niin sekaisin, että saan taas seuraavaa seksisessiota odottaa esim. kuukauden päivät.

  Jätä kaveri kotiin pitämään omaa kivaa ja myöhemmin löytämään naisystävä, jolle vaillinainen/puuttuva seksi on ehkä helpotus.
   
 5. Mies_82 Vierailija

  Täällä on paljon roskaneuvoja. Sanotaan, että jätä se tyyppi jne. Naiset itsekin monesti jännittävät todella paljon ensimmäisiä seksikertoja uuden kumppanin kanssa. Se jännitys vain ei ole seksin esteenä, toisin kuin miehellä. Miehellä se alkujännitys näkyy nimittäin usein erektion hiipumisena.

  Jos ensimmäisellä kerralla seksin harrastaminen estyy sen vuoksi, niin siitä helposti tulee kierre. Juttu tietysti hävettää ja koska alkaa pelkäämään ongelman toistumista se pelko saa jatkossakin erektion hiipumaan.

  Paras lääke tähän on aika ja ymmärrys. Tämä ongelma korjaantuu, kun lopulta vähemmän jännittää asiaa. Ensimmäisen onnistumisen myötä ongelmakierre usein häviää. Ei varsinkaan pidä jättää toista sen vuoksi.

  Kuinka luulette seuraavan naisen kanssa onnistuvan ensimmäisen kerran, jos edellinen tyttöystävä jätti suorituspaineista johtuvan erektio-ongelman vuoksi. Ei ainakaan vähennä suorituspaineita.
   
 6. Ihan hyvä joo Vierailija

  niin sitten meidän vielä pitäisi olla huolissaan jonkun kaverin tulevasta seksielämästä, että ollaanko me loukattu sitä niin ettei sillä enää (tai siis taaskaan) toimi. Vähän rajaa kunnette te jäbät yleensä oo huolissaan edes parisuhteessa siitä, miten sen naisystävän orgasmit sujuu.
   
 7. Mies_82 Vierailija

  Ei voi vaatia enempää, kuin antaa. Jos ei tosiaan välitä toisesta tai ole kiinnostunut siitä loukkaako toista, niin ei voi itsekään odottaa sen parempaa kohtelua.

  Onko tämä asia tosiaan "koko parisuhdepaketti". Olin siinä luulossa, että naisten mielestä parisuhteeseen kuuluu paljon muutakin, kuin seksi.
   
 8. Tässä nyt käynyt mielessä ruveta kertomaan Kodin-Anttilasta ostetusta ruokailusetistä, pussilakanoista tai "anoppikokelaalle" tarjotusta safkasta. Mä luulin, että perille menisi et tää oli tää sarka eikä tarvitse koko elämäänsä avartaa. Että joo on kirjoa yhteiselämän kukkakentillä ja blaa blaa, mutta seksiinks me nyt keskityttiin?

  Ja edelleen niinkuin sanoin ellei se seksi alunperin lähde käyntiin niin turha odotella liikoja. Nimittäin impotentteja keski-ikäisiä miehiä kyllä riittää. Ja muuten ei, ei naiset tule impotenteiksi. Mulla on yksi tuttava, joka on töissä vanhainkodissa käyden myös yövuoroissa ja hän sanoo että ihan ysikymppisilläkin naisilla vielä peitto heiluu. Ja ei, ei limakalvojen ohentuminen vaikuta, naisella on semmoinen Bartholdin-rauhanen mistä se kosteus tulee. Ei siis niistä kuivuneista limakalvoista.
   
 9. eräsperäs Vierailija

  Voi mammaa, on vielä paljon oppimista. Rauhasistakin.

  Naisillakin esiintyy yhdyntävaikeuksia, joko kuivuudesta tai lihaskouristuksista johtuvia.

  Mutta eihän se mitään. Sovitaan että miehet ja naiset saavat hyvällä omallatunnolla dumpata seurustelukumppaninsa heti jos seksi ei lähde sujumaan toista osapuolta tyydyttävällä tavalla.

  Mietityttää että kenen kanssa ne ysikymppiset mummot muuten peuhaa, jos keski-iästä lähtien miehet kärsivät impotenssista..
   
 10. juuri näin Vierailija

  Miten upeasti sanottu! Olet todella fiksu ihminen.
   
 11. Eräsperäkselle Vierailija

  kun vanhainkodista sentään löytyy vielä sukupolvi, joka osaa itsensä kanssa lustinpidon ilman nettipornoakin.
   
 12. eräsperäs Vierailija


  Itsetyydytyksessä naisen kostumisella ei ole ollenkaan samaa merkitystä kuin yhdynnässä. Eli se että vanhukset harrastavat itsetyydytystä ei kerro mitään heidän kyvystään harrastaa yhdyntää ilman keinotekoista kostuketta.

  Naiseen toki voi tunkeutua väkisin tilanteessa kuin tilanteessa, eli tietysti nainen ei siinä mielessä ole koskaan impotentti.

   
 13. Eräisperäkselle Vierailija

  tule loppua. Alkupeleissä muistaakseni otettiin kantaa sen ikäisen naisen ongelmiin ettei tarvitse vielä liukastusvoiteita. Mieskokelaalla oli vissiin jotain feeluu tossa seksipuolessa. Ymmärtää tietenkin tytön täytyy miesparkaa. Lopputulos vaan on yleensä sama: ne miehet jotka on kovia panomiehiä ei yleensä yhteen naiseen tyydy ja heikolla libidolla varustettujen pitää lähteä katsastamaan että josko löytyisi joku kenen kanssa ottaisi miehekkäästi eteen.
   
 14. eräsperäs Vierailija

  Taidan punastua.
   
 15. Kotikonsti Vierailija

  Oletteko kokeilleet silikonista tehtyä peniksen varteen laitettavaa rengasta? Renkaita myyvät sex-kaupat. Rengas "viritetään" erektion aikana ja annetaan olla. Ei tunnu eikä häiritse rakastelua. Erektio kestää, koska rengas puristaa kevyesti peniksen vartta. Kannattaa kokeilla. Rengas on halpa eikä aiheuta mitään haittavaikutuksia kuten lääkkeet.
   
 16. Toripolliisi Vierailija

  Haukkua sen pystyyn...vaan mahtaisiko se lerpahtaa entistä enemmän..?
   
 17. Holmes Vierailija

  Tuskin yhdelläkään miehellä on erektiohäiriöitä jos nainen on seksikäs. Enhän itsekään saa stondista esim. läskistä tai muuten rumasta naisesta.
   
 18. T.K- Vierailija

  Yksi vaihtoehto on hypnoosiäänite, mikäli vaiva on henkistä laaatua. Tarjolla on myös kotimaisia vaihtoehtoja, kuten Suomen Terveysklinikan äänite: Onnistu seksissä -hypnoosiäänite
   
 19. Zsaukkisd Vierailija

  esim hengityksesi haise pahalle ja käytkö muuten pesulla?
   
 20. Joulumuori%% Vierailija

  Nimim. "Mamma aina luulee tietävänsä"

  Vai Bartholdin rauhanen se kostuttaa vanhojakin naisia! HAHAA, tidätkö mikä se sellainen on?

  Bartholdin rauhanen on kipeä patti naisen emättimessä, vaatii pitkän lääkehoidon parantuakseen!

  Uskokaa vaan kaikkia ääliökirjoittajia, niin joudutte itse naurunalaisiksi.
   
 21. asenne Vierailija

  – Olisiko mitään kotikonsteja, joita voisimme kokeilla?
  Voisiko olla niin, ettei kaikkia konsteja tarvitse kokeilla?

  – Suhteellisen tuoreella poikaystävälläni on erektiohäiriö
  Häiritseekö hänen ongelmansa? Jos häiritsee, niin kenellä on häiriöitä?

  – jonka takia emme ole onnistuneet rakastelemaan kertaakaan kunnolla.
  Mitä se on, kun onnistuu kunnolla? Häiriötön erektiokokemus?

  – Seisokki vain lakkaa olemasta jossain vaiheessa,
  Jos se ei ole ikuinen, niin missä vaiheessa sen on oikea aika lakata olemasta?

  – vaikka on ensin kestänyt pitkäänkin.
  Tarkoittaako tämä että pitkään ei ole vielä tarpeeksi pitkään?

  – Poikaystäväni sanoo ongelman olevan henkinen,
  Jos niin, missä ongelma on, kun se ei sijaitse peniksessä?

  – ja todella uskon häntä,
  Kun uskot sen, niin mitä muuta uskot, tai et usko?

  – vaikka tietenkin epäilen olevani liian ruma..
  Mitä poikaystäväsi tietenkin epäilee olevansa?

  – En vain ymmärrä mitä voisin/voisimme tehdä asialle.
  Ymmärtääkö hän mitä voisit/voisitte tehdä asialle? Voisitko kysyä?

  – Hänellä oli sama ongelma edellisen tyttöystävänsä kanssa
  Mitä samankaltaisuuksia tästä voi löytää, paitsi saman miehen ja hänen saman ongelmansa?

  – ja luulen, että suhde kaatui juuri seksin sujumattomuuteen.
  Mitä se sujuminen on? Mitä seksi on? Miten sitä on tehtävä, jotta voi pitää sitä sujuvana?

  – Ymmärrän siis, että stressi saattaa olla valtava
  Kenellä on ja kuinka valtava stressi?

  – ja ahdistus vain kasvaa, mitä useammin erektio lörpähtää.
  Miksi ahdistus kasvaa? Kenen ahdistus useammin uudistuu?

  – Mitä muuta voin tehdä kuin vakuuttaa hänelle,
  Onko se enemmän vakuuttelua, vai vakautta?

  – ettei meillä ole mikään kiire
  Jos kiirettä ei ole, pitäisikö pian kuitenkin?

  – ja että rakastan häntä ja että uskon, että seksi alkaa joskus sujua?
  Entä jos ei ala sujua, kuinka käy rakkauden? Minkälaisen suorituksen voisi hyväksyä? Tarvitaanko siihen rakkautta, jos ei niin mihin rakkautta tarvitsee? Onko rakkaus seksiä tai seksi rakkautta?

  – Emme ole olleet yhdessä niin kauaa, että voisin ehdottaa pari- tai seksuaaliterapiaa. Vai voinko?
  Mitä riskejä sisältyy sen ehdottamiseen? Miksi nyt (jo) ja kuka on terapian tarpeessa? Kenen terveyttä tulisi tukea?

  – Olisiko mitään kotikonsteja, joita voisimme kokeilla?
  Oliko se taiteilija ruotsiksi konstner, vaikkapa tuttavallisesti konstailija?

  – että rakastan häntä ja että uskon, että seksi alkaa joskus sujua?
  Voiko ilman tunteita, rakastelun taidon sijaan, yllättäen syntyäkin konstikasta taidetta? Olisiko se sujuvimmillaan sitä mitä pornoksikin sanotaan?

  – Mutta mitä helkkaria asialle voi tehdä?
  Voisiko olla niin, ettei yhtään helkkarin konstia tarvita?
  Olisiko uusia jippoja tärkeämpää löytää MOLEMMILLE mahdollisimman toimivia yhteisiä asenteita, että osaisi suhtautua mieluummin kriittisesti toimintatapaan, kuin kriisiytyä asiasta?

  Voiko olla niin että rakastelun taidon saa aikaan rakastava asenne?
   
 22. J.Kar Vierailija

  Sanoisin että kysymys on jännittämisestä ja siihen on lääkkeet olemassa..
  Itse kokeilin moiseen Fullcontact merkkista tuotetta mutta sen myynti lopetettiin ja uusi vastaava ei kuulemma toimi aivan yhtä hyvin mutta minulla se auttoi ja kun tuli onnistumisia niin nyt pärjää ilman mitään, kysymys ei todellakaan ole sinun rumuudesta sillä jos te olette toisenne valinneet niin olet se kaunein sille partnerillesi varsinkin jos suhde on vasta aluillaan....
  Kärsivällisyyttä.....
   
 23. Miettikää sitä Vierailija

  Ehkäpä nainen ei vain ole haluttava jos miehellä ei stondaa. Kyllä kaunis ja seksikäs nainen saa kalun kuin kalun kovaksi...
   
 24. Kotikissa Vierailija

  Juuri näin! Onko kyseessä muuten alle 25-vuotias mies? Nuorilla miehillä kuvaamasi ongelma on hyvin tavallinen vaikka he eivät usko "kohtalotovereita" olevan juuri lainkaan koska miehet eivät puhu keskenään noin arasta aiheesta (yleistys, tiedän!)

  Kun miehesi tuntee, ettet odota häneltä onnistunutta "suoritusta", seksi kyllä vielä onnistuu. Ja Viagraa/Cialista ei tarvitse pelätä jos ei kärsi sydänsairaudesta. Se ei todellakaan aiheuta kuoliota!
   
 25. asenne Vierailija

  Medikalis-teknis-tieteis-fysiobiologiaa ja psyykkausvalmennusta.
  Siitäkö homma kiikastaa?

  "Kyllä kaunis ja seksikäs nainen saa kalun kuin kalun kovaksi... "
  Sitäpä se ap:kin näyttää saavan aikaan.
  (Seisokki vain lakkaa olemasta jossain vaiheessa, vaikka on ensin kestänyt pitkäänkin.)

  "Nuorilla miehillä kuvaamasi ongelma on hyvin tavallinen…"
  Niin, ei taida olla vielä käsitystä millä konsteilla vanhempi väki onnistuu.

  "Kun miehesi tuntee, ettet odota häneltä onnistunutta "suoritusta", seksi kyllä vielä onnistuu."
  Onnistuuhan se, kun vain tietäisi mitä siihen onnistumiseen kuuluu. Pitäisikö painaa kunnolla, panna pitkään, koukkia kovalla kangella, tehdä naiselle niitä kuuluisia orkkuja, vai mitä helkkaria? Jos on rakastunut, ei nuo edelliset jaksa kiinnostaa ja tyyli on ihan toinen, kaukana tavallisesta, mutta mitä se taas on ja onko rakastuminen yksipuolinen?

  "Ja Viagraa/Cialista ei tarvitse pelätä jos ei kärsi sydänsairaudesta. Se ei todellakaan aiheuta kuoliota!"
  Voihan niitä käyttää. Eihän siitä heppi rikki mene. En kuitenkaan usko että tässä erektio on ollenkaankaan pääasia.
  Jos se erektio on vaikka lääkkeellä niin itsepäinen ettei saa pehmenemään jäilläkään, niin mitä sillä pitäisi sitten tehdä? Puhutaan että se miten sitä käyttää, on homman ratkaiseva pointti. No, miten? Ei harmainta aavistustakaan? Miten siinä suhteessa voi onnistua? Mikä ketäkin tyydyttää, voiko sitä etukäteen tietää, missään iässä?

  "Kärsivällisyyttä....."
  Ei ollenkaan huono asenne. Ei niitä nuorten vahvimpia ominaisuuksia, josko kenenkään varsinainen lemppari.

  Ennakkosuosikin asema on vaikea: Mitä tärkeämmäksi kokee kumppaninsa, sitä enemmän haluaa onnistua, sitä kovemmat paineet, sitä suurempi on vaara epäonnistua, sitä rankemmilta takaiskut tuntuvat.

  Taitaa olla niin paljon pelättävää ja liikaa menetettävää, että kumpikin kipsaa. Aika tavallista muutenkin miettiä vain omassa päässään syntyjä syviä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti