Hae Anna.fi-sivustolta

Mieheni outo tahaton naamanrepiminen ihmetyttää

Viestiketju osiossa 'Parisuhteessa' , käynnistäjänä aviovaimo 37v, 07.05.2010.

 1. aviovaimo 37v Vierailija

  Tilanne on tämä: mulla on rauhallinen mies eli mistään väkivallasta ei ole kyse.

  Ikää on jo sen verran että jos meinaa lapsia haluta, se on tehtävä nyt, mä olen 37v ja mies 39v. Sain mieheni lopulta suostumaan ja nyt olen raskaana.

  Onnea kuitenkin häiritsee hiljattain alkanut outo ilmiö: mieheni naamanrepiminen. Ikään kuin pakkoliikkeitä, sellaisia tahattomia irvistyksiä. Onko hän niin paniikissa/peloissaan/innoissaan vai mitä? On liityttävä tuohon lapsijuttuun. Kerran kysyin että miksi sä revit sitä naamaasi niin hän suuttui.

  Myös äitini on kiinnittänyt huomiota tähän ja on huolissaan. Kohta olen minäkin, mitä tämä enteilee, kertokaa joku? Mieheni ei todellakaan ole väkivaltainen vaan ihan tavallinen mies.
   
 2. ap jatkaa Vierailija

  Hän siis saattaa ihan hyvin esim. kahvi tai ruokapöydässä yhtäkkiä "repäistä" sen naamansa jotenkin kummalliseen asentoon, eli ikään kuin irvistäisi, tai joku asia nykisi hänen leukaperiään.

  Autoillessammekin joskus saatan sivusilmällä nähdä tämän ilmiön. Hävettää kun sukulaiset ja kaveritkin näkevät sen, eli hän todellakin tekee sen tahattomasti. Onneksi hän ei ole asiakaspalvelussa duunissa. Tietääkseni hänellä ei ole mitään lääkityksiä eli ei voi olla sivuvaikutus.


  ps. Ei ole sukua Lauri Tähkälle, ennen kuin joku neropatti kommentoi
   
 3. En osaa auttaa Vierailija

  Eli tahaton pakkoliike. Ex-anoppini 'irvistelee' kun on ottanut pari paukkua liikaa.

  Ps. Onko näitä irvistyksiä enemmän silloin kun on hiljaista? Voi olla, että hän miettii jotain asioita tai 'kuivahrjoittelee' jotain tilannetta varten ja eläytyy siihen täysin.
   
 4. Voi olla Vierailija

  Tuollainen pakko-oireilu voi olla viesti jännittyneisyydestä. Alitajuisesta stressistä, jonka syy voi olla mitä tahansa. Epätodennäköisempi syy voi olla neurologinen, eli aivoista johtuva.

  Omalla pojallani oli niskan nykiminen silloin, kun hän oirehti sisäistä jännittyneisyyttään. Joku voi räpytellä silmiään, purra kynsiään, naksutella sormiaan. Joku nostelee harteitaan, kuin vaatteet olisivat jatkuvasti hankalasti. Housujen nosteluakin olen nähnyt ja lukemattomia muita vaihtoehtoja.

  Aikansa se kestää eikä ihminen itse voi tälle toiminnolleen mitään, hänhän ei tee sitä tietoisesti. Ei siitä pidä mennä moittimaan tms., se pahentaa tilannetta.

  Jos vauvan odotus jännittää, se lienee ihan normaalia. Kyllä siinä miehellä kuin miehellä vähän puntit tutisee. Mitä vähemmän kiinnitätte ilmiöön huomiota, sitä parempi. Hillitkää omat ilmeenne!!
   
 5. jk Vierailija

 6. tic -pojan isä Vierailija

  Kuvauksesi miehesi kasvojen pakkoliikkeistä vaikuttaa TIC -oireelta. Tahdosta riippumatomia pakkoliikkeitä, jotka vaihtavat ajoittain muotoaan ja voivat jäädä hyvinkin pitkäksi aikaa kokonaan pois palatakseen myöhemmin jossain muodossa takaisin. Niihin voi liittyä myös hartioiden tai käsien liikkeitä. Ilmeisesti ne ovat yleisempiä poikalapsilla ja oireet lievenevät aikuisiän kynnyksellä ja voivat jäädä kokonaan pois. Syitä oireiden syntyyn ei kai aivan tarkalleen tiedetä, ilmeisesti kyse on joistakin aivojen välittäjäaineisiin liittyvästä asiasta. Ne eivät ole millään muotoa vaarallisia, vaikka ne jossain tilanteessa aiheuttavat muissa hämmennystä. Niillä ei ole yhteyttä älyllisen suorituskykyyn.
   
 7. Perus-Elli Vierailija

  Perus-Ellin perusvastaus: Jätä se sika! Maailma on täynnä kunnon miehiä pulloillaan!
   
 8. Purevat jo toistensa saparoja, ainakin DTM:ssa....
   
 9. ap. Vierailija


  Mun mies on 39v ja ne oireet ovat siis alkaneet nyt, ei missään vauva-iässä :(
   
 10. Lapsiraukka Vierailija

  Ei se ihmekään jos irvistyttää, jos vaimo on jankuttamalla puolipakottanut miehen isäksi :(. Mitenpä meinaat vastata lapsellesi, jos/kun hän joskus kysyy miksi hänet teitte? "No minä halusin lasta mutta isäsi ei, mutta kyllä se aikani jankutettuani antoi periksi."? Voi luoja, kyllä lapsen tekeminen pitäisi olla molemmille tarkkaan harkittu ja haluttu asia, ei jotain mihin toinen saadaan lopulta suostumaan!!!
   
 11. joo-o... Vierailija

  Se on perinnöllistä. Lapsennekin alkaa repimään naamaansa. Totut kyllä siihen aikanaan, ethän voi hävetä lastasi?
   
 12. Voi teitä... Vierailija

  Olipas harvianisen typeriä kommentteja nuo 2 edellistä!

  "Joo-o" - sinua varmasati häpeää yks sun toinen.
  "Lapsiraukka" - sinua ei ilmeisesti ole rakastettu kun tuollaista kirjoitat.
   
 13. voi osua oikeaankin Vierailija

  Ajattelin samaa, että mies on saanut jonkun hermoromahduksen tms. kun on puoliväkisin pakotettu isyyteen.
   
 14. Havu Vierailija

  Aikuinen ihminen tekee itse päätöksensä. Ei ketään voi puoliväkisin pakottaa isyyteen, jos isyyteen itse suostuu niin silloin vastuu on kannettava. Ja jos sitä ei halua niin silloin ei suostuta vaikka toinen kuinka anelisi, erotaan vaikka mielummin. Eri asia tietysti jos huijataan ehkäisyn kanssa, mutta siitähän tässä ei ollut kyse.

  Mitä ihme vässyköitä nämä nykyajan miehet oikein on? Eivät aikuisia ollenkaan, eivät osaa itse päättää mitään, vaan ovat ihan vietävissä ja sitten alkaa naamakin vääntyleimään kun muut tekevät elämän suurimmat päätökset heidän puolesta?
   
 15. kylmä totuus Vierailija


  No kyllä se aika usein on kun vaimo pakottaa/kiristää/uhkaa miestäänsä lapsentekoon.
   
 16. kylmä totuus Vierailija


  Ja jollain palstalla joku valitti kuinka hänen kultamussukkapoikansa (dippainssiopiskelija) sai kanssa jotkut tikstaks oireet (taisi olla paniikkihäiriö) kun joutui vähän tekemään oikeaa työtä. Siis hei haloo, mikä meitä ihmisiä vaivaa?? Kyllä sodankäyneet ja -nähneet IHMETTELISIVÄT MEITÄ.
   
 17. joo-o.. Vierailija

   
 18. joo-o.. Vierailija
  No, ne jotka minua häpeävät, eivät kuulu läheisiini. Saavat hävetä ihan rauhassa. Ap. sanoi itse häpeävänsä miestään, kun sukulaiset ja kaverit näkee miten se repii naamaansa.

  Sinua varmasti hävettää myös läheistesi ongelmat, koska niin hanakasti tartuit viestiini. Se koira älähtää jne.
   
 19. koti-isä evp. Vierailija

  Ilmeisemmin miestäsi ei kiinnosta idea tulla isäksi, niin paljon kuin sinua haluttaa tulla äidiksi.
  Itse sitoutumiskammoisena miehenä tekisin juuri noin. Pakotettuna siittäjänä menisi naamani aivan tasan tarkkaan norsunvitulle. Repisin korvat ja hiukset päästäni ja muikistelisin naamaani kuvottaviin asentoihin.

  Onneksi ihmisen ei tarvitse olla iskä-äiskä-lapset-parisuhteessa koko elämäänsä, vaan vapauskin on tarjolla...

  Olen valinnut sen!

   
 20. Havu Vierailija

  Oikeasti miehet ottakaa nyt vähän vastuuta itsestänne ja omasta elämästänne älkääkä suostuko uuden elämän alkuunsaattamiseen vastoin tahtoanne vaikka toinen kuinka haluaisi ja painostaisi! Aikuinen ihminen on viimekädessä itse vastuussa omista päätöksistään ja joutuu ne itse tekemään.
   
 21. reps..... Vierailija

   
 22. reps..... Vierailija


  : D

  No ompas se isyys vaikeaa kun pitää repiä lärvinsä kappaleiksi sen takia!!?
   
 23. Tulipunaruusu Vierailija

  Kyllä tic-oireet voivat joskus ilmetä ensimmäistä kertaa vasta aikuisiällä. Ja sitä paitsi tiedätkö sinä, vaikka miehelläsi olisi tic-oireita lapsena ollutkin, mutta ne ovat vain olleet välillä pois. Yksi vaihtoehto sitten on, että miehellesi on tullut jokin neurologinen ongelma. Toivottavasti nyt ei kuitenkaan ennakoi aivoverenvuotoa tai aivoinfarktia.
   
 24. kataja Vierailija


  No ei se lapsenteko nyt NIIN karmea saavutus voi olla että sen takia pitäisi aivoinfarkti saada. Vähän relausta kiitos.
   
 25. Tulipunaruusu Vierailija


  Vitsinäkö tarkoitit? Eihän lapsenteolla ja aivoinfarktilla mitään yhteistä olekaan. Tuskin tässäkään tapauksessa. Voihan se katsos olla ihan sattumaa, että mies on saanut jonkun neurologisen vaivan samoihin aikoihin kun on lapsentekoon joutunut.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti