Hae Anna.fi-sivustolta

Mielipidettä pukeutumiseen (akat. iltajuhla)

Viestiketju osiossa 'Kodin juhlat' , käynnistäjänä LK, 07.11.2007.

 1. LK Vierailija

  Olen menossa akateemiseen iltajuhlaan ja frakkia en omista. Kuulin kuitenkin että varteen otettava vaihtoehto perus, mustan puvun tilalle olisi laittaa sen kanssa smokkipaita ja rusetti + heepeneet. Olisiko tänä ihan ok pukeutuminen?
   
 2. hmmmmm... Vierailija

  En nyt ihan ymmärtänyt koko viestiäsi, mutta jos kutsussa on frakki niin vaihtoehtona olevaa mustaa pukua en kyllä koristelisi millään ruseteilla yms.
   
 3. Ei-ei Vierailija

  Tumman puvun kanssa ei laiteta smokkipaitaa ja -rusettia. Valkoinen kauluspaita, niitäkin on juhlavampia kuin normaali puuvillapaita ja silkkisolmio. Mustat, hyvin kiillotetut kengät. Taskuliina.

  Smokki ei ole frakin korvike, senhän kai tiesitkin.
   
 4. Vuokraa frakki Vierailija

  Jos todella olet menossa akateemiseen íltajuhlaan ja olet itse akateeminen, niin sen verran respektiä, että pukeudut asianmukaisesti. Varmaan kutsusta näkee mikä on pukeutumiskoodi. Frakin voi aina vuokrata.
   
 5. juht Vierailija

  frakille tumma puku on ihan asianmukainen korvike; tummalla puvulla voi aina "korvata" frakin. smokki ja frakki sen sijaan sopivat eri tilaisuuksiin, eivätkä korvaa toisiaan.

  esimerkiksi meidän tiedekunnassa ei paljon frakkeja näy, enemmänkin tummia pukuja. varmempana sanoisin melkeen tumman puvun kun frakin... jos onkin ainoa, joka on frakissa, voi olla vähän orpo olo :) tummassa puvussa tuskin on ainoa (?), mutta silti etiketin mukainen :) vaikka tumma puku voi olla myös tummanharmaa tai -sininen, menisin kuitenkin ehdottomasti mustassa.

  "Frakki tai juhlapuku

  Frakki on suurten juhlien, häiden, promootioiden, juhlapäivällisten tai -konserttien edustava ilta-asu. Frakki voidaan korvata tummalla puvulla mutta ei smokilla."
  "Tumma puku on monikäyttöisin puku, sillä voidaan korvata mikä tahansa muu juhlapuku."
  lähde: http://www.plussa.com/entry_print.jsp?_tp=74%2C95&_drc=1&_ct=2&_cid=61
   
 6. omituinen neuvo Vierailija

  Plussan lähteenä oli käytetty V.P Miettistä, hieman ihmetyttää. Jos pukukoodina on frakki, ei frakkia korvata mustalla puvulla ainakaan kansainvälisessä yhteisössä. Ehkä tuo mustalla puvulla korvaaminen on suomalainen käytäntö. Omassa tiedekunnassani kaikilla oli frakki kun sellainen mainittiin kortissa. Frakit vuokrattiin, lainattiin tai hankittiin kuolleen sedän kaiman ullakolta, mutta frakki oli.
   
 7. tepagee Vierailija

  Yleensä pukukoodi on "frakki tai tumma puku" ja silloin voi todellakin laittaa myös tumman puvun. Smokkia ei missään tapauksessa eikä mitään smokin paita ja rusetti + tumma puku yhdistelmää. En ole koskaan törmännyt siihen, että kutsussa olisi vain frakki, mutta jos näin on, menisin frakissa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti