Hae Anna.fi-sivustolta

Mies ei enää rakasta - onko pitkällä liitolla toivoa?

Viestiketju osiossa 'Parisuhteessa' , käynnistäjänä vierailija, 22.03.2020.

 1. vierailija Vierailija

  15 vuotta yhteistä elämää, kaksi teini-ikäistä lasta, velaton okt, mökki ja auto. Molemmilla töitä ja talous erittäin vakaa. Elämä helppoa, ei sairauksia eikä muutakaan ongelmaa.

  Mies ilmoitti että ei enää rakasta, kuulemma rakkaus loppui 4 kuukautta (!!) sitten. Ja nyt on ajatellut että eletään kämppiksinä. Ei koske minuun, ei tule metriä lähemmäksi. Jos yritän pussata tai halata on jäykkänä eikä katso edes minua.

  Sanoo ettei ole toista naista. On päivät töissä, kaiken muun ajan kotona (ei harrasta mitään, eikä käy koskaan edes kavereilla eikä sukulaisilla). Jos joku nainen on niin en keksi muuta kuin face tms.

  Juttelee kanssasi kuitenkin runsaasti arjen asioista eli ei pidä mykkäkoulua. Jos ei olisi sanonut, että tunteet kuolleet niin mistään en olisi huomannut, paitsi nyt kun ilmoitti asiasta. Sanoi, että ei näe meillä mitään yhteistä tulevaisuudessa. Kuulemma se sentään on hyvä puoli kämppisliitossa että saa vakipi*lua. Se viilsi sydämeen, enkä ole enää antanut tuon jälkeen koskea minuun.

  Kuulemma teki erosuunnitelman jo viime marraskuussa, mihin aikoo muuttaa jne. Sanoin, että teet vain eropäätöksen ja lähdet, ovesta pääsee ulos koska vain. On kuulemma meinannut jo monta kertaa lähteä vuosien varrella, mutta ei tiedä itsekään miksi ei ole lähtenyt. Sanoin, että kerro heti kun haluat eron. Mies sanoi, että se pitää olla yhteinen päätös. Sanoin, että ei se ole yhteinen jos hän eron haluaa ja minä en ole ollut edes miettimässä eroa.

  Onko kenelläkään ollut vastaavaa tilannetta ja miten lopulta kävi? Ja kyllä, voisin toki itsekin laittaa erohakemuksen, mutta ei ole koskaan ollut edes mielessä. Miksi mies ei eroa ja lähde jos kerran jo 4 kk sitten loppui rakkaus? Rahasta se ei ole kiinni, hän voi vuokrata vaikka heti asunnon itselleen. Omakotitalomme voi laittaa myyntiin ja rahat jakaa.

  Sanoin miehelle että en halua elää missään välitilassa tietäen, että miehen tunteet loppuneet mutta ei saa aikaiseksi lähteä. Minä kuitenkin joko olen suhteessa rakkaudesta tai sitten erotaan. En halua kyräilevää kämppisliittoa.
   
 2. järki ja tunteet Vierailija

  Avioliitossa rakkaus alkaa arkipäiväistymään ennen pitkää. Avioliitto ei olekaan mielestäni rakkaudesta kiinni, vaan tahtotila. Alttarillakin vastasitte papin kysymykseen Tahdon ei teiltä kysytty, haluatteko te vaan tahdotko.
  Kypsät ihmiset eivät elä pelkästään tunteittensa mukaan, vaan sen mukaan, mihin ovat sitoutuneet.
   
 3. vierailija Vierailija

  Ehkä nyt voisitte ottaa toisistanne etäisyyttä ja pitää suhteestanne "lomaa". Aika näyttää sitten mikä teille sopii. Ensisijaisesti kaikki järjestelyt lähtee lapsistanne. Aikuiset ihmiset selviävät mutta lapset tarvitsevat tukea ymmärtääkseen ja sopeutuakseen. Miehelle kamat kasaan ja menoksi.
   
 4. Saksanpähkinä Besserwisser

  liittynyt:
  09.06.2012
  Viestejä:
  2 152
  Saadut tykkäykset:
  401
  Pah, mitä tuommoiselle miehelle uhrata enää ajatustakaan! Anna olla jo! Ei mies ole välttämätön elämällesi.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti