Hae Anna.fi-sivustolta

Mies ja pokeri

Viestiketju osiossa 'Parisuhteessa' , käynnistäjänä *Tessa*, 02.05.2007.

 1. *Tessa* Vierailija

  Kuinka paljon on teidän mielestä liiallinen pokerin pelaaminen?

  Minusta tuntuu että miehellä ei ole muuta mielessäkään kuin pokeri. Joka päivä sitä pitää pelata joskus useampia tunteja yhteen menoon, sitten on vielä lisäksi yhteiset pokeri-illat kavereiden kanssa kolmen viikon välein, plus että suunnittelee käyvänsä kasinolla muutamia kertoja.

  Tottahan miehellä harrastus saa olla mutta liika on liikaa, varsinkin kun tuohon peliin jää helposti koukkuun ja pahimmassa tapauksessa menettää rahansa. Tuntuu jotenkin hölmöltä mun alkaa määräilemään aikuista miestä että miten paljon saa pelata, mutta ei tuo tunnu itekään tajuuvan että mikä on liikaa. Sitten mä on se hirvee valittava ämmä jos yrittää vähän rajoittaa toisen pelaamista. Monet riidat on tästäkin saatu aikaiseksi. Nyt ei vaan jaksais enää tapella koko asiasta vaan asiasta pitäisi saada jotenkin sovittua siten että molemmat olisivat tyytyväisiä, mutta minkäs teet kun toinen haluaisi pelata koko ajan.

   
 2. mariiajohanna Vierailija

  Paha sanoa, oma 5 vuotta kestänyt seurustelusuhteeni on välillä kärsinyt pokerin peluusta. Poikaystäväni on siis koko tämän ajan harrastanut pokan peluuta, nyt viimevuosina vielä enemmän kun siitä on tullut suosittua ja kaikki kaveritkin on alkaneet pelaamaan. Hammasta olen kiristellyt ja palopuheita pitänyt uhkapelin hölmöydestä. Mutta ainoa ratkaisu, minkä tähän olen löytänyt, on hyväksyminen. Poikaystäväni tekee kirjanpitoa peleistään, joka osoittaa, että voitot ovat suurempia kuin häviöt. Voithan pyytää miestäsi tekemään samoin, ja jos näyttää siltä että rahaa todellakin menee enemmän kuin tulee, sinulla on perusteltu syy pyytää pelin vähennystä. Meillä on omat rahat, tilanne olisi varmasti eri jos rahat peleihin lähtisi yhteiseltä tilitä.

  Kyllä minäkin aina välillä vielä nalkutan asiasta, mutta poikaystäväni pelaa sellaisiin aikoihin, jolloin olen töissä tai nukkumassa. Onhan minullakin harrastuksia jotka verottavat yhteistä aikaa, joten ei haittaa jos poikaystäväni sillointällöin viettää pokkailtaa kavereidensa kanssa. Sitten kyllä raivostun minäkin jos yhteinen aika muokataan pokkapelien mukaan, näin on ollut ja käy aina välillä vieläkin, mutta on taidettu päästä pahimman buumin ylitse... Pyydä miestäsi pelaamaan pokkaa silloin kun et ole paikalla tai teet jotain muuta. Yleensä jos telkasta tulee joku oma lempisarjani, tai laittaudun valmiiksi iltaa varten, poikaystäväni vetäisee näissä väleissä jonkun pienen rahapelin. Se mitä sanon siis, on se että anna äijän pelata, mutta pelatkoon niin ettet sinä siitä joudu kärsimään, ajankäytön suunnittelua siis.
   
 3. mies1 Vierailija

  Se on aivan alkoholiriippuvuuteen verrattavissa oleva asia ja myös siinä voi menettää omaisuutensa pahimmassa tapauksessa. Tärkeää olisi pelaajan saaminen ymmärtämään, että kysymyksessä on riippuvuus.
  Valitettavasti pelaaminen ei kerro mitään hyvää parisuhteesta ja minun mielipiteeni on , että pelaaminen syrjäyttää parisuhteen.
  Asia on vakava ja siksi en katso hyvällä edes nuorisoa, joka on kasvanut kiinni tietokoneeseen ja etenkin peliriippuvaista nuorisoa.

  Missä menee kohtuuden raja? Yksi keino voisi olla todellakin pelaamisen hyväksyminen, jos samalla saa miehen tunnustamaan, että se vie yhteistä aikaa, eikä ole aina järkevää. Mutta toisaalta kannattaa kiinnittää paljon huomiota siihen, mitä tarjoaa vaihtoehdoksi pelaamiselle, koska liikkeelle on lähdettävä alkeista. En tiedä vastausta, mutta se lähtee pelaajan omasta tahdosta tehdä muutakin.
   
 4. Ego Erkki Vierailija

  Heh heh, tässä taas yksi kirjallinen todiste naisten hyväuskoisuudesta.....
   
 5. Joo.. Vierailija

  Valitettavasti olen huomannut paikallisessa baarissa saman, että ihmiset jotka ovat riippuvaisuuteen taipuvaisia, kuten alkoholiriippuvuuteen, jäävät koukkuun myös pokerinpeluuseen. Se on tosiaan riippuvuus muiden joukossa ja jos siihen on pakonomainen tarve, se määrittää liikaa elämää ja tekemisiä ja alkaa ennen pitkää nakertaa esim. parisuhdetta. Tällainen ihminen ei helpolla tunnusta/ tunnista riippuvuuttaan kuten ei muitakaan riippuvuuksia tunnusteta. Alkoholistikin yleensä vähättelee juomistaan ja voi sanoa pystyvänsä lopettamaan koska tahansa jos niin päättää. Ei taida mennä ihan noin helposti... mutta niin on helppo sanoa varsinkin jos mikään ei siihen pakota.

  Baarissa kävijät ovat kaikki niin fiksuja ja filmaattisia muutenkin. Kaikki tietävät kaiken ja antavat mielellään elämänohjeita muille kun ovat niin täydellisiä. Oma elämä on usein aivan kuralla, mutta sekin on jonkun muun, kuten vaikka ex-puolison syy.
  Itse en hyvällä katselisi tuota pelaamista, mutta jos pitäisi valita alkoholi- ja peliriippuvuuden välillä onhan pelaaminen paremmin siedettävissä. Tosin samalla tavalla se vie aikaa kotoa/perheen parista, samalla tavalla istutaan tuntikausia kaverien kanssa/koneen ääressä ilman muuta elämää, samalla tavalla perutaan muita menemisiä. Itse se pitää päättää haluaako säätää oman elämänsä toisen riippuvuuksien mukaan vai hakeeko sen elämänsä muualta.
   
 6. Tyylilyylinen Vierailija

  Kyllähän kummallakin osapuolella pitää olla oikeus omiin harrastuksiin ja omiin tekemisiin. Jos kumminkin yhteinen aika menee koneen äärellä, niin onko sitten enää järkeä olla yhdessä, jos ollaan nimellisesti yhdessä, mutta toinen puolisko on liimaantunut pysyvästi omaan harrastukseensa.

  Jos mies ei kykene viettämään esim. mökkiviikonloppua pelaamatta, niin se on jo merkki riippuvuudesta. Jos näyttää siltä, että esim. nukkumaanmennessä miestä kiinnostaa nykyään pääsääntöisesti enemmän pokeripeli netissä kuin sekstaaminen vaimon kanssa, niin eiköhän sekin ole aika selkeä merkki siitä, mistä mies mielihyvänsä saa. Tai jos seksin jälkeen miehellä ei ole "aikaa" jäädä sänkyyn halimaan, vaan kiirehtii koneen äärelle. Pokeripeli ei saisi myöskään olla esteenä siihen, että kotityöt yms. tulee tehtyä.

  Onko peliaika pois yhteisestä ajastanne vai siitä ajasta, jolloin muutoinkin katsoisitte vain telkkaria tms? Jos sinä esim. keskiviikkoisin katsot Innon ja Tilan telkkarista, niin mikäpä siinä olisi esteenä, että mies sillä aikaa nakuttelee pokeria.

  Pariskunnan tulisi sopia yhdessä siitä, mikä on tarpeeksi ja mikä on liikaa. Jos miehen mielestä pelaaminen arki-iltana klo 16-24 on OK, niin sitä se tuskin sinun mielestäsi on.
   
 7. *Tessa* Vierailija

  Tokihan se saa pelata sillä aikaa kun minä katson jotain omaa lempparisarjaa tai leffaa mut mitäs sitten kun siitä alkaa tulla pakkomielle? nälkä kasvaa syödessä ja halutaan koko ajan olla pokerin äärellä. Miten sitten pystyy rajoittamaan pelaammista jos ei nytkään mielellään rajoittaisi.. entä kun ei osatakaan sitten lopettaa ku rahat alkaa olla vähissä. Olen itsekin mielenkiinnolla välillä seurannut sen pelailua ja jännittänyt sen kanssa, mutta eniten pelottaa just tämä riippuvuus ja että pelaaminen ei pysy kohtuudessa. Eipä se muutenkaan olisi mukava katsella äijää joka istuu tuppisuuna illat pitkät koneen ääressä, vielä tähän ei olla onneks menty. Sitä en todellakaan tulisi koskaan hyväksymään että yhteiset suunnitelmat kaatuisivat pokerin takia tai että pokeri menee mun edelle. Olenkin miehelle ehdottanut että kirjaa ylös voitot ja tappiot niin näkee sitten itsekin että onko mitään järkeä koko hommassa.
   
 8. Tuppisuukkonen Vierailija

  Hyvä keskusteluyhteys taitaa olla aa ja oo tässä jutussa. Jos alat huutamaan ja raivoamaan, niin se todennäköisesti vain tarkoittaisi sitä, että mies yrittäisi pelata salaa.

  Jos tuntuu, että mies pelaa liikaa, niin eikös nettiä voi ottaa vaikka vähäksi aikaa pois käytöstä kokonaan. Jos kyseessä on normaali pöytäkone, niin ottaa vaikka verkkovirtakaapelin irti ja sinun käsilaukkuun, niin ei varmaan äijä pelaa enää:)

  Mies voisi kirjata voitot ja tappiot ylös vihkoon ja hän voisi päättää, mitkä on ne illat, jolloin hän pelaa. Miehenkään ei tarvitse hävetä toimintaa, kun hän hyvällä omalla tunnolla pelaisi silloin, kun on sen aika.

  Käsittääkseni on olemassa myös ilmaisia pokerimatseja, jotka lähinnä pelataan USA:ssa, joten ne alkavat vasta myöhään illalla Suomen aikaa. Esimerkiksi sisareni pelaa yksinomaan näitä ilmaisia matseja. Eräs työkaverini puolestaan on asettanut rajan, kuinka paljon hän voi yhdessä illassa pelata, joten hän pelaa ihan pikkusummilla. Jos rahat hävitään heti ekassa matsissa, niin päivän pelit on sitten siinä.

  Onko miehellä jotakin muutakin kivaa tekemistä vai pelkästään tuota pokeria? Voisitteko yhdessä puuhata jotain, mikä kiinnostaa kumpaakin? Varsinkin nyt kun kevät etenee ja sääkin todennäköisesti vähän lämpenee, niin voi keksiä ulkoilmatoimintaa
   
 9. Johanna Raunio Vierailija

 10. annukka34 Vierailija

  Oletteko onnistuneet rajoittamaan miehen golfinpeluuta? Meillä pokerinkaltainen ongelma, mutta golfista. Joutuuko taas viettämään kesän yksin kun kausi on jo avattu...
   
 11. tunkeeväliin Vierailija

  """Hyvä keskusteluyhteys taitaa olla aa ja oo tässä jutussa. Jos alat huutamaan ja raivoamaan, niin se todennäköisesti vain tarkoittaisi sitä, että mies yrittäisi pelata salaa.

  Jos tuntuu, että mies pelaa liikaa, niin eikös nettiä voi ottaa vaikka vähäksi aikaa pois käytöstä kokonaan. Jos kyseessä on normaali pöytäkone, niin ottaa vaikka verkkovirtakaapelin irti ja sinun käsilaukkuun, niin ei varmaan äijä pelaa enää:)"""

  Anteeksi nyt, mutta luulen että et ole törmännyt samaan ongelmaan?
  Juu, helpolta kuulostaa, muttei se ihan noin mene. Arvelepa tykönäsi, mikä huuto ja meuhaaminen on päällä jos kone ei ole toiminnassa. Ja kun on, veikkaanpa että pelaa kahta kauheammin.

  """Mies voisi kirjata voitot ja tappiot ylös vihkoon ja hän voisi päättää, mitkä on ne illat, jolloin hän pelaa. Miehenkään ei tarvitse hävetä toimintaa, kun hän hyvällä omalla tunnolla pelaisi silloin, kun on sen aika."""

  Meillä ei ainakaan kukaan häpeä mitään, hyvällä omallatunnollahan voi pelata aina, koska "mitään ongelmaa ei ole" (miehen mielestä siis). Eli siis voi pelata usein... Ja pitkään...

  """Käsittääkseni on olemassa myös ilmaisia pokerimatseja, jotka lähinnä pelataan USA:ssa, joten ne alkavat vasta myöhään illalla Suomen aikaa. Esimerkiksi sisareni pelaa yksinomaan näitä ilmaisia matseja. Eräs työkaverini puolestaan on asettanut rajan, kuinka paljon hän voi yhdessä illassa pelata, joten hän pelaa ihan pikkusummilla. Jos rahat hävitään heti ekassa matsissa, niin päivän pelit on sitten siinä."""

  Tämä nyt ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä. Meillä pointti ei niinkään ole se raha (jollei nyt ihan jouduta jostain muusta tinkimään poksun takia, sitä ei vielä ole tapahtunut) vaan se aika, joka tuhraantuu koneen äärellä, ja on pois kotihommista, minulta, jne... Sekä tietenkin se, että joskus se menee siihen että yöt pelataan, päivät nukutaan, argh!
  Lisäksi peliongelmaisen tunnuspiirre on sama kuin alkoholistilla; Rajat voi kiertää! Jos nyt ihan vähän vielä... vrt. Viinat loppuu kotoa, voiko vielä juoda? No voi, kun menee kapakkaan, tai naapuriin... Ihan yks vaan...


  """Onko miehellä jotakin muutakin kivaa tekemistä vai pelkästään tuota pokeria? Voisitteko yhdessä puuhata jotain, mikä kiinnostaa kumpaakin? Varsinkin nyt kun kevät etenee ja sääkin todennäköisesti vähän lämpenee, niin voi keksiä ulkoilmatoimintaa"""

  On tekemistä, mutta kun poksu vie, se vie. Viis säästä, viis muusta, pelit pyörii ja ukko istuu koneella. Se mitä minä tai muut toivovat, on ihan yksi lysti. Koska "eihän pokeri ole ongelma, se on harrastus!!!"

  Olen käynyt lukemassa lohdullisia ja lohduttomia tarinoita Valtin forumilta.
  Kävi siis varmasti kaikille selväksi että tämä pelaamis-homma on ongelma minullekin. Ei siis miehelleni;) Useita kovaäänisiä keskusteluja on käyty, ja tullaan varmaan käymään jatkossakin. Nyt on menossa suvantovaihe, taidan itse istua koneella nyt enemmän. Ehkä se herättää miehen... *toiveajattelua*
   
 12. *Tessa* Vierailija

  Eipä suostu kirjaamaan ylös voittoja ja tappioitaan.. sillä on ne ylhäällä omassa päässään. Ja ärsyttävää on myös et suututaan pelin takia jos ei mee hyvin, mä oonkin sille sanonu et turha tulla mulla valittaan jos ei mee hyvin. Eilen sit piti suuttuu kun sanoin että pitäs tänään välipäivän, taka-ajatuksena että voitas hommailla tuolla makkarin puolella. Mut eipä sit näköjään hommailtukaan kun toisen piti suuttua ja osoittaa mieltään :/ vielä tänä aamunakin jakso murjottaa.

  Mä voin halutessani asettaa käyttäjätunnuksen ja salasanan koneelle, koska koneen omistan minä ja taidanpa vielä maksaa netinkin. Mutta siitähän se soppa vasta syntyiskin jos sen tekisin..
   
 13. Lipponen Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.12.2015
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vahingossa näki uuden sivuston http://netticasinohex.fi/ . Siellä on paljon tietoa pokerista, on mahdollisuus pelata ilmainen pokeri.
   
 14. pettynyt_n Vierailija

  Hiukan olen mieheen pettynyt, kun kertoi että ei pelaisi enää. Sivuhistoriasta löytyy kuitenkin http://www.gamblerit.net/ ja muita pokeri tai kasinopelisivuja... Pankkihistoriassa ei näy siirtoja, että kenenköhän kautta lie pelaa? Ei näköjään auta tuki, perhe tai terapia, jos tollaseen kiikkiin jää. Mies valehteli juuri että ei pelaisi enää ja ollaan vielä lomamatkalla, vahingossa läppäriltä näin :( loma pilalla osittain, mutta kai se pitää ymmärtää
   
 15. Jonna Vierailija

  Onhan noita addiktioita kaikenlaisia ja tietenkin, jos liikaa aikaa, rahaa tai huomiota vie, niin kannattaa hakea apua ajoissa. Kyllä se siitä iloksi vielä, muuttuu täältä löytyy muuten lisää infoa asiasta http://kasinoblogi.com
   
 16. Masa Vierailija

  Elähän mittään, kyllähän ihmisellä pittää harrastuksia olla. Jos tykkää pelata (maltilla tietennii) niin mikäpä siinä. Ja eipä tuo pahitteeksi ole jos samalla vähän ekstra lomarahhoo sattuu sillon tällön voettammaan niin voi emännän viijä hemmoteltavaks. Tätä kautta oon löytännä parhaat suomalaiset pelit: https://voittojahti.com/
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti