Hae Anna.fi-sivustolta

Mies on pilvessä joka päivä

Viestiketju osiossa 'Parisuhteessa' , käynnistäjänä vierailija, 04.04.2019.

 1. vierailija Vierailija

  Eli rupesin 6kk sitten seurustelemaan parhaan ystäväni kanssa. Hän on kiltti, ihana, huumorintajuinen ja ylipäätänsä loistava tyyppi. Ainoa vaan että noin vuosi sitten hän rupesi pössyttelemään oikein huolella ja lupasi vähentävänsä meidän alettua seurustlemaan - muutosta ei juurikaan ole näkynyt.

  Ollaan molemmat 23-vuotiaita ja asutaan yhdessä toisen kämppäkaverin kanssa. Ongelmani ei ole lainkaan se että hän tykkää pilven poltosta, itsekkin nautin alkoholia viikonloppusin (välillä liikaakin) eikä pilven polttaminen ole itselkänikään suljettu pois. Sehän on ihan hauskaa ja paljon vähemmän todettuja terveydellisiä haittoja kuin esim alkholista tai tupakanpoltosta.

  Ongelmani on siis se että hän polttaa joka päivä. Hän peri juuri rahaa aika reilusti niin rahallisesti tämä ei enään häiritse mutta tiedän että hänellä menee normaalina viikkona lähes 100 euroa jatkuvaan pössyttelyyn + ennen perintöä oli usein tilanteita jossa hän mielummin käytti viimeiset rahansa pilveen kun ruokaan jonka minä tietenkin jouduin sitten ostamaan.

  Poikaystäväni on kiltti, ymmärtäväinen fiksu mies jolla on usein mielenkiintoista, hauskaa sanottavaa, mutta kun hän on pilvessä hänestä tulee apaattinen, itsekäs, laiska eikä häntä juurikaan kiinnosta kuunnella juttujani tai osallistua oikeastaan yhdessäoloon juuri lainkaan. Tämäkin olisi minulle täysin OK välillä, yhdessä kun asuu joskus tarvitsee omaa aikaa, mutta näen rakastamaani miestä vaan noin 20% ajasta niin on hirveän vaikea muistaa miksi ylipäätänsä rakastuin häneen alunperinkään.

  Tuon asiaa esille ja hän lähes loukkaantuu. Hän välillä itse ehdottaa että vietetään aikaa selvinpäin mutta hän yleensä viittaa enemminkin alkoholiin ja jatkaa päivittäistä pilvenpolttoa, mutta vaan vähemmän. Usein on myös tilanteita jossa hän vaikuttaa iloiselta että lähden matkalla tai johonkin pois ja tiedän tämän johtuvan siitä että hän kokee saavansa olla pilvessä ilman syyllisyyttä.

  En siis nalkuta hänelle aamusta iltaan, tulee lähinna vaan epämukava olo kun haistan pilven ilmassa ja tulen huonolle tuulelle väkisinkin.
   
 2. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 132
  Saadut tykkäykset:
  294
  Niin kauan kuin itse juo alkoholia ja polttelee joskus, on aika turha yrittää saada toista lopettamaan, etenkin jos yhdessä asuu.
  Näytä että olet kyllästynyt huumeisiin, lopeta itse juominen ja polttaminen ja vaadi kaverilta samaa. Jos hän ei suostu, laita välit poikki.
  Polttamiseen tottuu vähemmästäkin. Jos polttaaa jatkuvasti päivittäin, on jo niin kiinni että se on vaikeaa lopettaan.
  Miksi?
  Siksi koska psyykke haluaa mielihyvää poltosta, ilman sitä se hermostuu ja tietää mikä on avuksi tilanteeseen, lisää polttamista tietenkin.
  Vaikka olisi muutaman kuukauden ilman, siltikin monet kaipaa polttamista silloin tällöin edelleenkin, se on myös tapa, tottumus, josta on vaikea päästä eroon, vaikkei siis ainetta enää veressä/kropassa olisikaan, mutta psyykke muistaa ja muistuttaa joskus ja mielihalu on jäljellä pitkät pitkät ajat.
  -
   
 3. vierailija Vierailija

  Juu olet kyllä oikeassa tuon suhteen että vaikea valittaa jos itsekin juo alkoholia yms. Toivoisin häneltä vaan ns. normaalia käytöstä. Onko sitä pakko tehdä koko ajan? Eikö riitä että sillon tällöin? En itsekään halua elää täysin raitista elämää mutta oman järjen mukaan kyllä näissä asioissa pitäisi löytyä tervettä harmaata aluettakin eikä vaan että joko sitten kokoajan ollaan sekaisin tai ei ollenkaan koskaan.

  Ja tuo on kyllä juuri oikein miten siihen jää riippuvaiseksi. Monet argumentoi ettei marijuanaan voi jäädä koukkuun mutta tottakai aivot tottuvat teennäiseen mielihyvään jos sitä jatkuvasti ruokkii..
   
 4. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 132
  Saadut tykkäykset:
  294
  Vaikea vaatia toiselta jos itsekkin juo alkoholia ja polttaa joskus. Kyllä se vaan niin on. Kuinka paljon juo tai polttaa on yhdentekevää, sillä jos juo ja polttaa niin silloin tekee sitä.
  Itselläni on kaukaisia vanhoja kokemuksia polttamisesta. Kuukausien jälkeen himoitsin vielä joskus ajatuksissani ja jopa etsin kotoa jos olisin löytänyt edes pienen murusen :)
  On myös kokemus tupakapolton lopettamisesta kauan kauan sitten.
  Tupakapottoa oli vaikeampi lopettaa. Vielä 3 vuoden kuluttua usein kahvin tai ruokailun jölkeen kävi aivoissa salamnopeasti ajatus että nyt tupakoin. Tuntui siis että maistuisi hyvältä polttaa tupakka. Mikä pettymys se olikaan kun siinä samassa tajusin että eihän se käy enää päinsä.

  On huolimatonta itseään kohtaan jo noin nuorena juoda paljon ja poltella.
  Ymmärrän toki että kokeili varmasti tuntuu jännältä, olehan itsekkin ollut nuori ja tehtyt tyhmyyksiä.
  Tyhmyyksistään melkein kaikki viisastuu jonkun ajan kuluttua, mutta valitettasti ei kaikki..

  Mieti asiaa, oletko kiltti itsellesi juodessasi ja polttaessasi? Ota selvää mitä vahinkoa alkoholi ja marihuana tekee sinulle, haittoja on paljon. Siis jos ei osaa lopettaa jo nuorena. Mitä kauemmin tuollaista touhuaa, sen vaikeammaksi se käy lopettaa.

  Toivon hyvää sinulle, kaikkea hyvää. Ota ohjat käsiisi ja ohjaa itseäsi hyvälle polulle, tee elämästäsi siedettävä js mieluinen. Joka päivä polttava kaverisi ei ole elämäsi arvoinen. Eikö kuitenkin elämäsi ole sinulle rakkaampi kuin huumeisiin kiinni jäänyt pojannappula? Ajattele tulevaisuuttasi.
  -
   
 5. vierailija Vierailija

  Käytännössä kyse on poikaystäväsi kohdalla suurkäytöstä eli ongelmakäytöstä.Huomaathan itsekin, ettei hän kykene olemaan pössyttelemättä edes yhtä päivää. Valitettavasti netti on nykyään täynnä pro-kannabis propagandaa, joten tällekin palstalle hyökkää kohta joku selittämään ettei siitä ole mitään ongelmaa. Suurkäytön ongelmat: aivot kutistuvat, ihminen passivoituu, psykoosi uhkaa - suljetulle -pari vuotta se jälkeen psykoosinestäjiä kupoliin eli ei seiso ja läskiä tulee 20 - 50 kg kehoon.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti