Hae Anna.fi-sivustolta

Mies Riosta

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä OViajante, 22.01.2007.

 1. OViajante Vierailija

  Lueskelen silloin tällöin O Globoa netistä. Lehdessä on ollut kovasti esillä Riossa joulun jälkeen alkaneet yhteenotot poliisien ja jengien välillä. Näissä on siviilitkin saaneet siipeensä. Miten se näkyy siellä tavalliselle kadunmiehelle?
   
 2. Mies Riosta Vierailija

  No aika kauhuissaan kansa on ollut. Toisaalta cariocat ovat jo vakivaltaan tottuneet. Yolla ei pahemmin parane liikkua, silla hengestaan voi paasta ihan milloin tahansa. Juuri uutenavuotena pari raggaria paasi hengestaan kun rupesivat bussissa riehumaan ja uhkailemaan muita matkustajia. Eras kanssamatkustaja kylamnrauhallisesti ampui hengilta 2 poikaaa kun taas 2 poikaa paasi karkuun.
  Koko homma johtuu Pan American kisoista ja siita etta kaupungin johto haluaa siivota slummit ennen kisoja. Tasta johtuen rikollisliigat aloittivat avoimen sodan poliiseja vastaan. Jopa rauhallisemmissa kaupunginosissa, kuten Botafogo, on tapettu poliiseja. Kaikki poliisilaitokset ovat linnoitettuja ja niissa on ymparivuorokautinen valmiustila. Yolliset tulitaistelut ovat olleet lahes joka oisia. Ongelmahan on se etta kukaan ei tieda milloin ja missa rikolliset iskevat ja he eivat juurikaan valita siita kuka joutuu karsimaan eli tapetaan ihan satunnaisesti. Onneksi (jos nain voi sanoa) suurin osa levottomuuksista tapahtuu kaupungin pohjoisissa ja itaisissa kaupunginosissa. Etelaiset, lantiset ja keskinen kaupunki on hieman rauhallisempi.
  Toivottavasti saavat nuo rikollisjengit aisoihin, mutta KUKAAN ei usko nain kayvan vaan enneminkin ollan siina uskossa etta huonommin kay.
   
 3. Yksinmatkaajamies Vierailija

  Suunnittelen Rion reissua mutta alkaa kyllä pelottamaan nuo väkivaltaisuudet. Eli siellä on paljon vaarallisempaa kuin normaalisti? Mitenköhän siellä pärjäisi karnevaalien aikaan? Mistä kannattaisi vuokrata huone, olisiko Ipaneman lähimaasto hyvä&turvallinen? Suunnitelmissa olisi mennä Rion lähialueille(Buzios, Angra dos Reis ym.), onko turvallista matkustaa turistibusseissa?
   
 4. Mies Riosta Vierailija

  Jaha. Kirjoitan viela kerran.
  Brasiliassa turistin turvallisuus perustuu yhteen ja vain yhteen seikkaan eli siihen etta pitaa nayttaa mahdollisimman koyhalta. Joten ei kalliita kelloja, kaulakoruja, rannekorjua, sormuksia eika kalliita merkkivaatteita. Neuvovat sulautumaan, mutta jos on samanlainen valkoinen jassikka kuin mina niin ei oikein onnistu. Pukeutukaa mahdollisimman tavanomaisiin vaatteisiin. Valttakaa KAIKKEA mika herattaa huomiota. Pysykaa mahdollisimman selvinpain, tosin juopoilla on oma suojelusenkelinsa.
  Kun kuljette jalan, olkaa hereilla. Jos naette epailyttavan tyypin antakaa sen ymmartaa etta sen huomasitte. Suurin osa ryostoista perustuu yllatykseen.
  Aina kun kuljette, muistakaa etta kaikki mita teilla on mukana voi menna joten ei kannata ottaa sita 2000 euron digijarjestelmakameraa mukaan, paitsi jos sen MAHDOLLINEN menettaminen ei haittaa.
  Kateista kannattaa pitaa 2 eri paikassa. Itsellani on aina taskussa 20 - 30 realia silta varalta etta joku nulkki tulee aseen kanssa ja haluaa rahaa. Ne tyytyy vahaankin. Sitten jos osuu kohdalle isompi porukka, yleensa 10 - 15 teinia, lahtee kylla kalsareita myoden kaikki.
  Mita tulee Rion vakivaltaisuuksiin, ne eivat ole kohdistettu turisteihin joten ei siina mielessa hataa. Ainoa asia mita voi kayda on se etta joutuu keskelle tulitaistelua, mutta niita ei yleensa kayda Copacabana - Ipanema - Leblon alueilla. Siksi Ipanema on ihan ok alue asustella. Nyt on ns. Alta temporada eli hotellien ja asuntojen hinnat ihan pilvissa. Jos ei ole Riossa kaynyt, niin SUOSITTELEN hotellia silla asunto voi osoittautua aikamoiseksi pettymykseksi, hintaansa nahden.
  Mita sitten tulee turistibusseihin Rion lahialueille. En ole kuullut etta varsinaisia TURISTIBUSSEJA olisi poltettu, mutta jos aikomuksena on menna linja-auto asemalle ja ottaa sielta bussi, niin riski on olemassa. Tosin useinmiten vain YObusseissa. Muutenkin turisteille suositellaan siirtymista paivasaikaan, on vahemman ongelmia.
  Noilla ohjeilla kylla parjaa ja muistakaa etta Rio on ISO kyla. Ongelmistaan huolimatta Rio on maailman hienoin kaupunki jota ei kannata jattaa nakematta. Todennakoisyys tulla ryostetyksi on kuitenkin erittain pieni ja jos tosiaan on liikkeella sellaisella asenteella etta kaikki maallinen mita mukana on ei paljoa merkitse, ei ole mitaan hataa.
  Rohkeasti vaan tanne.
   
 5. Yksinmatkaajamies Vierailija

  Kiitokset vastauksista Miehelle Riosta! Kuulostaa ihan järkevältä... Asutkos siellä vakituisesti? Miten muuten kannattaa matkustaa Rion lähialueille, lähteekö busseja lentokentältä tai jostain muualta, taksihan tulee kalliiksi?
   
 6. Mies Riosta Vierailija

  Asun vakinaisesti.
  Lentokentalta ei busseja kulje, vaan linja-auto asemalta. Aseman nimi on Rodoviario Novo Rio, sijaitsee leopoldinan kaupunginosassa lahella keskustaa.
  Sinne kannattaa menna taksilla.
  Itse en busseja kayta, joten en oikeasti osaa kertoa miten toimia bussiasemalla.
   
 7. jommi Vierailija

  Madventures ohjelman pojilta kysyttiin mikä on ollut vaarallisin maa missä ovat reissailleet, vastaus oli Helsinki ja asematunnelin seutu.
   
 8. Jommi Vierailija

  Siis maa tietysti Suomi ja kaupunki Helsinki sorry.
   
 9. Lagoinha Vierailija

  Kiva lukea että Mies Riosta kerrankin toivottaa turistit tervetulleiksi kaupunkiinsa. :) Missä tahansa voi sattua, Brasiliassa se voi olla todennäköisempää kuin Espanjan Aurinkorannikolla (vaikka siellähän niitä suomalaisia nimen omaan onkin ryöstetty ja tapettu...) Rioon todellakin kannattaa tutustua, mutta pitäen nuo Rion miehen varoitukset mielessä. Eikä jokainen Brasilian kaupunki ole niin vaarallinen, minä tunnen oloni aivan turvalliseksi eräällä pienemmällä paikkakunnalla.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti