Hae Anna.fi-sivustolta

Mihin Thaimaassa?

Viestiketju osiossa 'Thaimaa' , käynnistäjänä Naranja, 26.03.2005.

 1. Naranja Vierailija

  Hei Thaimaanmatkaajat!

  Emme ole koskaan käyneet Thaimaassa, vaan kaukomatkamme ovat aina suuntautuneet länteenpäin. Ensi talvena olemme kuitenkin harkinneet lähtevämme sinne, sillä niin paljon kehuja olemme kyseisestä maasta kuulleet.

  Kohteita vain on niin monia... Mitä eroa niillä on ja mitä suosittelette? Olemme n. kolmekymppinen pariskunta ja matkailleet jonkin verran, emme kaipaa luksusta, vaan enemmänkin paikallista elämänmenoa, kirkkaita vesiä (sukellus&snorklaus), kaunista luontoa ja jonkin verran yöelämääkin. Toivoisin myös pääseväni ratsastamaan norsulla! ;)
   
 2. tyttönen Vierailija

  No ainakin itse suosittelen lämpimästi Pattayaa.. Se
  on niin mukava paikka.. Rantoja, mahdollisuus retkiin ja mukavia kojuja ja kauppakeskuksia.. Kannattaa =)
   
 3. poikanen Vierailija

  Suosittelen Phukettia mutta en Karon Beachia. Karon Beachillä majoittuu keskimääräistä enemmin typeryksiä. Esim. Katalla on kaunis ja siellä parempi ranta. Patongilta sitten taas löytyy enemmin ja parempaa yömenoa.
   
 4. lapsonen Vierailija

  Suosittelen Phuketin Kata beachia. Siellä ei ole paljoa typeryksiä mitä nyt joku poikanen.
   
 5. heh heh Vierailija

  hyvin heitetty kalikka, yhteen typerykseen osui jo!!!
   
 6. Nnn Vierailija

  Jo 10 krt käyneenä suosin Phuketissa Kata beachia.
  Eipä sen puoleen, Karon ok, Patong ok, mutta tällä hetkellä kallistun Kataan.
   
 7. vinkki Vierailija

 8. Malla Vierailija

  Jos kaipaatte nimenomaan hyviä snorklauspaikkoja, parhaimmat Thaimaan vedet löydätte ehdottomasti Krabin alueelta. Phuketissakin niitä on, mutta vähemmän nähtävää. Krabilla on lukuisia kohteita pienen venematkan päässä.
   
 9. reissumies Vierailija

  Pattaya hyvä paikka, sieltä tehdään retkiä esim Kwai-joelle, jossa pääsee ratsastamaan norsulla. Myöskin snorklauspaikoille lähtee kyytejä päivittäin.
   
 10. xx Vierailija

  Jos haluatte nähdä kaunista Thaimaata niin älkää ensiksi menkö Pattayalle tai Bangokkiin. Ovat enemmän shoppailijoiden paikkoja ja niiden jotka haluavat yöelämää.

  Phuketissa on hyviä paikkoja ja sieltä pääsee lähisaarille sukeltamaan. Phuketissa Kata ja Karon ovat hyviä. Itse pidän enemmän Karonista. Krabi on myös näkemisen ja kokemisen arvoinen.
   
 11. Piritta Vierailija

  Tultiin juuri Krabista Aonangista. suosittelen ehdottomasti. Käytiin myös Phuketissa Karon biitsillä, mutta ei ollut niin kiva paikka mielestäni.
  Muutama päivä oltiin myös Lantan saarella (jonne 2 h laivamatka Ao Nangista), on myös kiva kohde muutaman päivän vierailulle. Lantalta on myös lyhyempi matka kirkkaammille sukelluskohteilla, eli myös halvempi.
  Tosin yöelämää näistä muista kohteista (phuketia lukuunottamatta) ei taida löytyä.
   
 12. Mikko Vierailija

  Ehdottoman hyvä vaihtoehto Phuket.
  Majoitus jollakin Patong-Karon.Kata hotellilla, hotellit ovat hyvätasoisia missä olen majoittunut, yleensä 3*riittää hyvin minulle siellä, ei liikkuvalle ihmiselle kovinpaljon väliä millä rannalla asustelee. Karon ja Kata parempia uimarantoja, Paton menopaikka, mutta liikkuminen helppoa rantojen välillä.
  Norsuratsastusmahdollisuus erinomainen esim. Siam safari, näkee hyvin paikallista luontoa.
  Snorklaus esim Phuket Townin puolella sukelluskeskuksesta johonkin lähisaarille ja oli siellä muualtakin lähteviä retkiä.
  Harkitkaa myös Bhang Nha reteä jos ehditte samalla reissulla, mutta pitäishän sitä olla lomallakin.
  Tulette taatusti viihtymään matkustaessanne Phukettiin ja uskon että menette sinne vielä ensiloman jälkeen uudelleenkin on se niin ihana paikka.
  Hyvää matkaa!

   
 13. ep Vierailija

  OLIN THAIMAASSA-JOULUKUUSSA KARON BEACHILLA.SE OLI EKA MATKA THAIMAAHAN, MUTTEI VIIMEINEN.UUSI MATKA JO VARATTU ENSI JOULUKSI KATALLE. SOPIVAN RAUHALINEN PAIKKA, JOS MENOA KAIPAA NIIN SITTEN PATONGILLE. RETKET KANNATTAA OTTAA PAIKALLISILTA MATKATOIMISTOILLTA,OVAT PUOLET EDULLISEMPIA JA HOMMA HOITUU.KÄVIN MM.RACHA-ISLANDILLA,IHANA PAIKKA.VARMASTI ON PALJON MUITAKIN MAHTAVIA KOHTEITA MUTTA MINULLA ON TOISTAISEKSI KOKEMUSTA VAIN KARON BEACHISTA. THAIMAA LUMOSI,VAIKKA ENSIN OLIN EPÄILEVÄINEN MAATA KOHTAAN.MENE, ET KADU.
   
 14. JANNU Vierailija

  Phuket ehdottomasti! Sieltä on mahdollisuus liikkua kaikkiin haluamiinne harrastuksiin.
  Patong biletykseen.
  Pikkubussilla Krapille(Ao Nang) pariksi päiväksi snorklaan(kannatan).
   
 15. tuuli Vierailija

  Thaimaassa olen käynyt vain Rayongissa, joka täytti kaikki toiveeni. Ihanat rauhalliset rannat, ympäristö aitoa thaimaata, ei vain turisteille tehtyä. Kwai joen reissu matkatoimistolta, muut reissut taksilla tai lavataksilla, snorklausreissut saariin pienen porukan kesken ihania. Paratiisirantana mainostettu Koh Samet kauppiaitten kyllästämä, ehkä olisi pitänyt etsiä saaren rauhallisempi puoli. Hotellini Novotel vähän liian fiiniä ja pokkuroivaa, hintatasokin aika kallis, lähibaarien aurinkotuolit viehättivät enemmän. Ihan paratiisi stressin sulatteluun. Iltamenoa en kaivannut, mutta niitä kaipaavalle voi olla liian rauhallista. Minulle riitti rantabaarissa tähtitaivaan alla istuskelu varpaat hiekassa.
   
 16. Naranja Vierailija

  Kiitos kaikille jo tähän mennessä vastanneille! Kaikki viesteissä mainitut paikat kuulostavat mukavilta ja varmasti viettäisin kaikissa ihanan loman.

  Eniten mainintoja tässä ketjussa on kerännyt Phuket ja siellä joko Kata tai Karon beach. Myös Krabi on herättänyt kiinnostukseni. Saattaisin lähteä jompaan kumpaan näistä. Vai olisiko vielä joku paikka, jota pitäisi harkita?

  Yksi toive matkakohteelle voisi olla vielä se, ettei siellä kuulisi liikaa suomea. ""Stockmannin laatu, Anttilan hinta"" -huudot eivät ole omiaan nostamaan lomatunnelmaa, mutta eivät kyllä toisaalta sitä pilaakaan.

  *Jatkaa esitteiden selaamista*
   
 17. Päivi Vierailija

  Phuketissa ei ole pelkoa suomen kuulemisesta. Tuntui, ettei meitä suomalaisiakaan niin kovin montaa ollut, lie sitten, että kauppiaat olisivat suomea puhuneet. Muihin suomalaisiin törmäsi lähinnä Aurinkomatkojen retkillä. Suosittelen myös Kataa Phuketissa. Rauhallista, mutta menoakaan ei tarvinnut kaukaa hakea (Patongilta).
   
 18. AaPee Vierailija

  Jos suomailaisuus ärsyttää,miksi matkata lomalentoja ahtaissa Boeingeissa.Ota vaikkapa sas'sin lento Tukholmasta,Bangkokiin,hinta edullinen.Tai Finskin reitti Bangkokiin.Jatka siitä lentäen tai autoillen kohteisiin.valinnanvaraa on.Jos haluat löhöillä massaturisti
  rannoilla ok.Mutta jos kaipaat muuta,matkaapa vaikka autoil-len pohjoiseen.
  Varma tapa pysyä erillään Finskeistä,on turistirannoilla
  hakeutua ruokailemaan paikallisten suosimiin paikkoihin.
  Hinta-laatusuhde niissä kohdallaan.Jos haluat retkeillä
  Ryhmämatkoilla,osta retkesi kansainvälisistä matkatoimistoista,hinta paljon halvempi kuin esim.AM:llä.
  Palvelu todella hyvää.Hyvää matkaa menetpä minne tahansa
  Thaimaassa,toivon että pidät näkemästäsi ja kokemastasi!
   
 19. Kerkko Vierailija

  > Stockmannin laatu, Anttilan hinta"" -huudot eivät ole
  > omiaan nostamaan lomatunnelmaa

  Thaimaalaiset ovat mukavia ihmisiä, mutta samaa ei voi sanoa Thaimaassa olevista intialaisista räätäleistä. Krabissa (Ao Nang) 2002 näitä räätäleitä tuntui olevan vähemmän kuin Phuketissa 2005. Tiedä sitten mikä on tilanne nyt.

  Krabi oli paikkana pienempi ja enemmän minun makuuni kuin Kata Phuketissa, mutta seuraavan kerran menen silti Phuketiin, koska Krabissa ei voi snorklata rannasta, vaan snorklaaminen vaatii aina venereissun. Kata Noi sen sijaan sopii hyvin pienimuotoiseen snorklaukseen sukelluspäivien välissä.

  Sukeltamiseen on molemmissa hyvät puitteet. Lähikohteet ovat pääosin yhteiset: King Cruiser, Anemone Reef, Phi Phi jne. Hinnat ovat suunnilleen samaa tasoa - riippuen siitä kuinka pitkä venematka on. Phuketista tehdään lisäksi reissuja Rachan saarille.

  Jos olet erityisen kiinnostunut sukeltamisesta suosittelen lähikohteiden lisäksi Similan-saaria sekä Hin Daengia ja Hin Muangia. Molemmissa käyneinä, pidin Hin Daengia ja Hin Muangia yksittäisenä kohteina parempina kuin yhtäkään Similainin kohteista, mutta toisaalta Similanilla on enemmän kohteita eikä Similanin kohteitakaan voi huonoiksi haukkua. Krabilta pääsee helpommin Hin ??engille ja Phuketista Similanille.
   
 20. KonstaS Vierailija

  Juuri tultiin reissuta ja voin sanoa että matka oli onnistunut paitsi tietenkin ensimmäisen viikon sairastelut eivät ollet mieluisia:) Peach blossom hotellissa vietettiin 2 viikkoa mutta en valitettavasti voi suositella hotellia ”vähän” vaatimammalle matkaajalle. Huoneen siisteys ei ollut kehuttava ja muutenkin henkilökunnan asenna asiakkaisiin kohtaan oli erittäin epämukavaL Muuten ihan iloisin mielin tuli vietettyä tuo loma phuketissa. Karon beachilla ja kata beachilla tuli tietysti aikaa vietettyä ja siitä löytyy mukavasti videomateriaalia. haluaisinkin jakaa sen teidän kanssa jotta saatte visuaalista käsitystä millaista paikan päällä onJ


  – Reissu paketissa 1

  – Reissu paketissa 2

  – Snorklaus reissu Kata Beachilla
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti