Hae Anna.fi-sivustolta

Mihinkä aikaan laitatte lapset nukkumaan?

Viestiketju osiossa 'Kasvatus' , käynnistäjänä Ulla, 17.08.2006.

 1. Ulla Vierailija

  tehdäänpäs nyt galluppia mihinkä aikaan laitatte lapsenne nukkumaan a) arkena b) viikonloppuna?


  Itse olen laittanut lapset 19.00 nukkumaan, mutta nyt valvovat 20.00 asti jolloin jo itse menevät nukkumaan. olenkin miettinyt että pitäisikö vain johdonmukaisesti pitää kiinni että klo:19.00 nukkumaan vai antaisinko valvoa kahdeksaan asti. pojat ovat 2,8 vuotiaita..
   
 2. yks joulumamma Vierailija

  meillä kuopus menee 19,30 nukkumaan,kesällä ei osannut enää mennä 19,00.Isompi koululainen menee 20,00 nukkumaan.Ilman narinoita sujuu arkena ja viikonloppuna.ja ikää oli 8v ja kuopus kohta 2v.
   
 3. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 083
  Saadut tykkäykset:
  17
  Mielestäni tuo klo 19.00 on sopiva aika 2,8 vuotiaalle.
   
 4. Nana Vierailija

  Meidän 1 vuotia tyttö menee nukkumaan klo 19-20.
   
 5. mami Vierailija

  Meidän 6v, 4v ja 1,4v menee nukkumaan joka ilta klo 19.00. Tai 18.45 sänkyyn, iltasatu ja 19 jo nukutaan.
   
 6. J:H Vierailija

  Kuulostaa tosi aikaiselta jos seiskalta jo ollaan unilla. Heräävät varmaan myös tosi aikaiseen?
   
 7. Ulpu Vierailija

  Meidän 1 vee menee nukkumaan klo 19.30 - 20 välillä. Nukkuu 12-13 tuntia.
   
 8. omppu Vierailija

  meillä 1,4-vuotias
  menee nukkumaan klo 22. ja herää klo 8 aamulla. aiemmin en voi laittaa nukkumaan kun muuten nousee tosi aikaisin. no hoitoonmeno edessä ja kohtahan sitä pitäöä seitsämältä olla jo miltei matkalla, joten rytmi muuttuu...
   
 9. mami Vierailija

  Arkisin tarha-aamuina herätään 6.00 ja viikonloppuisin 7.00. Nuorin nukkuu vielä 2,5 tunnin päikkärit. Unta tulee riittävästi. Iltaisin jää vanhemmille omaa aikaa ja kuitenkin noustaan aamulla aikaisin ylös. Siis vaikka lapsetkin menisi nukkumaan 21.00 niin heräävät viimeistään 7.00.
  Meille sopiva rytmi!
   
 10. :) Vierailija

  Niin sehän on tärkeää, että vanhemmille jää aikaa;) Kyllä tuo klo 19 on tosi aikasin mennä nukkumaan, varsinkin jos lapset ovat hoidossa ei kotona ehditä olla yhdessä kuin pari tuntia:(

  Meillä mennään nukkumaan n. klo 21, viime talvena aikaistui klo 20, saa nähdä miten tänä talvena, lapsi ei ole hoidossa. Meillä on ainakin tähän asti nukuttu n. klo9, joskus varsinkin viikonloppuisin myöhempäänkin, pokkeuksena on sitten joskus herätty aikaisemmin.

  Olisi tosi kamalaa nousta jo klo 7, kun ei tarvi mennä töihin eikä lapsen hoitoon. Viikonloppuna klo 7 kuulostaa hirveältä:(
   
 11. Aurora V Vierailija

  Meillä tyttö 1 v 5 kk, joka menee nukkumaan klo 19-19.30. Nukahtamiseen menee 1-60 min... Herää nykyään n. klo 7, ennen kuin hän aloitti tarhan jo 6.30.

  Tyttö on väsynyt jo klo 18 aikaan, jolloin täytyy keksimällä keksiä ohjelmaa ettei päivällisen jälkeen tarvitse heti ryhtyä iltapuuron keittoon. =) Illalla sitten kylvetään ja puuro on 18.30-19-aikaan. Vanhemmat nukahtavat viimeistään klo 23.

  Meille tämä rytmi sopii hyvin, vaikka viikonloppuisin olisi mukavaa nukkua myöhempään... Minkäs teet, kun on aamuvirkku tytär. Kotihoidossa rytmiä voisi ehkä siirtää tunnilla, mutta tarhan aikataulun kannalta tämä toimii parhaiten eikä tyttöä tarvitse herättää aamuisin.

  Tähän asti rytmi on ollut sama myös viikonloppuna, sillä vauva-aikana säännöllisyys on ollut tärkeää. Pikkuhiljaa tästä ollaan ruvettu joustamaan esimerkiksi jos ollaan juhlissa. Tuntuu vaan että tyttö herää klo 7 joka tapauksessa!
   
 12. mami Vierailija

  Lapset ei ole tarhassa joka päivä koko päivää. Muutaman kerran viikossa puolikkaan päivän. Kyllä kuule yhteistä aikaa on lasten kanssa vaikka kuin! Ja tarha alkaa aikaisin joten aikaisin on noustava. Jos lapset menee 21 nukkumaan ja 6 herää niin siinä on 2 tuntia vähemmän unta. Koska aikaisin kuitenkin herättävä.
  Enhän minäkään valita että te heräätte vasta 9 tai myöhemmin!!!
  Aamulla kun aikaisin herää, on paljon pidempi päivä kuin että makaisi lahnana 10 asti sängyssä. Johan me tuohon aikaan ollaan käyty ostoksilla, torilla, uimassa, leikkipuistossa... ties vaikka missä!
  Juu ja vanhemmatkin menee nukkumaan ihan viimeistään 22.
   
 13. kenen etu? Vierailija

  Siis pitääkä väsynyttä lasta valvottaa pari ylimääräistä tuntia, että vanhemmat saavat viettää "laatuaikaa" hänen kanssaan ja puhtaan omantunnon?

  Meilläkin mennään nukkuumaan 19.00 (nuorempi 4) ja suoraan sanoen kun olen 12 tuntia viettänyt muksun kanssa niin minä kaipaan omaa aika, enkä edes tunne syyllisyyttä. Jos ei uni tule heti niin omassa huoneessa saa hetken leikkiä hiljaa.
   
 14. Vaavipikkuneiti Vierailija

  Meillä mennään omaan huoneeseen rauhoittumaan klo 18.30, luetaan iltasatuja ja klo 19 sanotaan hyvää yötä. Päivän rasittavuudesta riippuen nukahtaa klo 19.15-19.30. Neiti on 2,4v. Aamulla herää kuudelta, mutta ei se haittaa, koska olen itsekin aamuvirkku. Ehtii tosi paljon touhuta aamun aikana, ennen tarhaan menoakin.
   
 15. Aurora V Vierailija

   
 16. mami Vierailija

  JUST NÄIN!!!!!!
  Minullakaan ei ole muuta "omaa aikaa" kuin tämä 19.00-21.00(22.00).
  Sanokoot kuka mitä tahansa, en rupea valvottamaan väsyneitä lapsia. Siitä se vielä kovempi riemu syntyy ja nukkumaan meno vaikeutuu kun lapset jo yliväsyneitä. On tullut sekin koettua.
   
 17. Jenni Vierailija

  Meijän 1v4kk pimu menee nukkumaan klo21,joskus myöhemminkin.
  Herää 7-8maissa.
  Miehellä kaksi vuorotyö(ilta ja yö) ja itsekkin menen näillä näkymin loppuvuodesta hommiin(vuorotyö,työajat 09-20 välillä)
  Joten tämä rytmi sopii meille.
  Tavalliseen päiväkotiin ei tyttöä voisi viedä,vaan aloittaa hoidon "ryhmiksessä" jossa saa olla ilta-v-loppu hoidossakin.
   
 18. -e- Vierailija

  meillä menee 6.v tyttö nukkuu 20.30 ja herää 7.15.. minusta hyvä aika. viikonloppuisn saa sitten valvoa 22 asti tai jos jotakin erikoista niin vieläkin pidempään..
   
 19. henna Vierailija

  Moi!

  Meillä 2-vuotias nukahtaa yleensä vasta 22 tai jälkeen. Tosin vaihtelee järkyttävästi, kun herääminenkin vaihtelee. Välillä nousee klo 7 ja välillä 9.30 .. että välillä ollaan nukkumassa jo klo 20. Ett sillee. Nukutusta kylläkin yritetään yleensä jo väh. tuntia ennen - eli 21.00 tai jo 20.. riippuen monelta ollaa herätty.
   
 20. Äitykkä Vierailija

  Lapsesi nukahtaa vasta tunnin päästä siitä, kun laitatte hänet sänkyyn. Ei lapsi ole väsynyt eikä valmis vielä unten maille 19.00, ihan liian aikainen nukkumaan meno aika. Jos lapsi nukkuu päiväunet niin kyllä pitäs ainakin 20.30 asti jaksaa valvoo ja sitten nukkumaan, jolloin nukahtaa heti eikä tarvii sängyssä kieriskellä tunti tolkulla. Kidutusta moinen.
  Meillä oli aikoinaan klo 19.00 iltapala ja sen jälkeen iltapesut ja sitten saivat olla rauhallisissa puuhissa kunnes mentiin sänkyynn klo 21.00 tai hieman ennen. Nukahtaminen oli kivutonta. En ehtinyt montaa riviä satua lukea, kun nukahtivat.
  Aamulla kuudelta ylös tai 6.15, siinä jäi 10 tuntia yöunille. Päivällä hoidossa nukkuivat 2 tuntia päiväunia, joskus jopa kolmekin tuntia. Halusin muutenkin olla päivän päätteeksi lasteni kanssa, antaa heille aikaani.

   
 21. Aurora V Vierailija

  Äitykkä,
  välillä tyttö tosiaan valvoo jopa tunnin siitä kun hänet laitetaan nukkumaan, mutta se ei ole "virkeätä" valvomista, vaan sängyssä pyörimistä, itkemistä ja huutoa, ja tyttö on aivan rättiväsyneen näköinen. Eli hän ei ole liian virkeä, vaan päinvastoin jo yliväsynyt. Ennen nukkumaanmenoa hän on käynyt ylikierroksilla, kitissyt ja purrut vanhempiaan ynnä muuta mukavaa. Mitä sitten kutsut "kidutukseksi", sellaisen valvottamista vai nukuttamista?

  Viime aikoina hän on nukahtanut heti kun on laitettu sänkyyn klo 19 ja nukkunut jopa aamukahdeksaan, varmaankin siksi että päiväunet tarhassa ovat lyhyempiä kuin kotona nukutut. Ilmiselvästi hän siis tarvitsee 12 tuntia unta yössä. Ja nukahtaminen on ollut sangen "kivutonta", ihan kuten sinun lapsillasi.
   
 22. Vierailija

  "Viime aikoina hän on nukahtanut heti kun on laitettu sänkyyn klo 19 ja nukkunut jopa aamukahdeksaan, varmaankin siksi että päiväunet tarhassa ovat lyhyempiä kuin kotona nukutut. Ilmiselvästi hän siis tarvitsee 12 tuntia unta yössä. "

  Vaikuttaa siltä, ettei lapsesi nuku päikäreitä ollenkaan.

  Tottakai lapset alkavt olemaan väsyneitä iltaa kohti, mutta se ei tarkoita sitä, että olisivat valmiita nukahtamaan. JOS lapsi nukkuu kunnon päikkärit, kyllä hän jaksaa valvoa
   
 23. Onko kellään koskaan käynyt mielessä semmoinen asia että TOISET IHMISET (lapset tai aikuiset) TARVITSEVAT UNTA ENEMMÄN JA TOISET PÄRJÄÄ VÄHEMMÄLLÄ??!!

  Esim. minun on pakko saada unta 10 tuntia, mutta veljeni pärjää hyvin 4-5 tunnin unilla. Ollaan aikuisia 25 vuotiaita.
  Toiset lapset tarvitsevat 12 tuntia yö-unia jaksaakseen, toiset lapset jaksavat hienosti 9-10 tunnin unilla. Iästä riippuen, tuleeko vielä päiväunia päälle vai jääkö päikkärit kokonaan pois.

  Kyllähän noita "sääntöjä" on vaikka kuin, mutta joikainen on yksilö, ja yksilöillä on omat, erilaiset tarpeet.
  0-0,5v tarvitsee unta 16 tuntia/vrk
  0,5-1v unta 13h/vrk
  1-3v unta 11-12h/vrk
  3-5v unta 10h/vrk
  5v-> unta 9h/vrk

  joku vauva/lapsi lehti mistä näin luin lääkärin odotushuoneessa eilen, en tosin tiedä miltä vuodelta lehti mahtaa olla,
  Mutta toiset 5 vuotiaat vielä tarvitsevat 12 tuntia unta vuorokaudessa.
   
 24. Äitykkä Vierailija

  Tiedetään, että tarpeita on yhtä monta , kuin on yksliöitä, mutta nykyään on menty siihen, että vanhemmat ajatteleavt ensimmäisenä omia tarpeitaan ja muokkaavat näin lasten nukkumisetkin omien tarpeiden mukaan. Olen käytännössä todennut, että vanhemmat ottavat lapsilta päiväunet pois, jotta saavat heidät nukkumaan illasta kaksi tuntia aikaisemmin. Lapsille kunnon päiväunet on yhtä kuin
  "henkivakuutus".
   
 25. Mutta entäs jos esim. 5 vuotias ei nuku päiväunia, siis ei ole väsynyt niin että nukkuisi? Mutta kuitenkin tarvitsee 12 tuntia unta. Jos aamulla on 6.00 herätys, niin kyllä on valmista kamaa yöunille jo 19.00, ja nukahtaa heti.
  Ei siinä ole kellään yhtään kellään kivaa jos joutuu pakottamaan lapsen päikkäreille vaikka lapsi ei väsynyt, tai jos joutuu illalla väkisin valvottamaan 21 asti vaikka lapsi olisi jo niin väsynyt ja kiukkuinen että olisi heti nukahtanut klo 19.00.
  Kuka silloin ajattelee ja kenen parasta?? Toiset lapset lopettavat ITSE päiväunien nukkumisen jo 3 vuotiaina. Ja vastaavasti haluavat itse illalla aikaisemmin nukkumaan. Aina ei ole kyse vanhempien haluamisista!
  Jos lapsi nukkuu päiväunia 2 tuntia, on silloin äidillekin omaa aikaa se 2 tuntia. Jos siis on kotiäitinä (työssäkäyvistä en nyt tässä puhu).
  Mutta jospa tämän riidan aiheuttaakin se että, toisten lapset menevät aikaisin nukkumaan (ei päikkäreitä) ja illalla voi äiti sitten sen ylimääräisen 2 tuntisen viettää miehen kanssa kahdestaan, kun taas ne joiden lapsi nukkuu päikkärit, ja äidin oma aika on silloin, niin sitä ei voikkaa viettää miehen kanssa jos vaikka mies on töissä.
  Nojaa...
  En muuten nyt puhu vauvoista tai muutenkaan alle 3 vuotiaista. Niin pienet kyllä päikkärit nukkuu ja toisilla siihen päälle vielä yöuniakin 12 tuntia.
  Meillä tehdään niinkuin parhaaksi tulee. Ja lapset ovat etusijalla, ei vanhempien yhteinen aika. Tärkein ensin. Jos lapsi/lapset 19.00 valmiita nukkumaan, niin ne laitetaan silloin nukkumaan!
  Toiset on illan virkkuja, aamun torkkuja. Toiset taas aamu virkkuja, ilta torkkuja! Muistan kun isomummu aina niin sanoi!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti