Hae Anna.fi-sivustolta

mikä ehkäisy raskauden jäljeen kun pco??

Viestiketju osiossa 'Lapsettomuus' , käynnistäjänä eppu, 05.09.2010.

 1. eppu Vierailija

  Täällä eräs onnellinen tarina, tulin raskaaksi viime vuonna (vain) vuoden yrittämisen jälkeen. Söin e-pillereitä 10 vuotta ja lopetin enkä tullut raskaaksi, todettiin pco, söin terolutit ja metforminit ja sitten clomien avulla heti ekasta kierrosta raskaaksi. :) Nyt ihana 8 kk vauva. Ollaan käytetty kondomia nyt ehkäisynä mikä ei toimi olleenkaan joten seksi ollut todella vähäistä... Kuparikierukka epäilyttää, kun muutenkin on normaalisti runsaat ja kivuliaat menkat. Uskaltaako ottaa hormonaalista ehkäisyä, esim. ehkäisyrengasta kun on pco? Nehän estää ovuloinnin, joka muutenkin on pco:n takia ongelmallista... pelkään, että jos käytän taas ovuloinnin ehkäisevää ehkäisymenetelmää, se jotenkin "jää päälle", kun haluttaisiin joskus toinenkin lapsi...

  Mitä muut synnyttäneet pco:laiset käytätte ehkäisynä?? Hassua miettiä ehkäisyä, kun ei tiedä, että olisiko edes tarvetta, mutta lääkäri sanoi, että ovulaatio saattaa silti joskus tapahtua.... Omat voimani eivät riittäisi heti toiseen lapseen...mutkikasta!!
   
 2. Minä vain Vierailija

  Hei,
  En varsinaisesti osaa tässä asiassa auttaa mutta asia mietittää itseäkin. Odotan tällä hetkellä toista lasta ja ensimmäisen ja toisen välillä käytössä oli kondomit. Koitin asiaa kysellä ensimmäisen jälkeen jälkitarkastuksessa lääkäriltä mutta hän ei asiaan osannut ottanut kantaa.
  Asia siis kiinnostaa itseäkin että mitä vaihtoehtoja ehkäisylle on tämän toisen raskauden jälkeen. Molemmat raskaudet on saatu aikaiseksi clomeilla mutta ilman niitä oma kierto ei toimi oikeastaan ollenkaan.
  Väestöliiton lääkäriltä asiaa sen verran kyselin toista lasta toivoessa että miten usein kuukautisvuoto olisi hyvä ottaa teroluteilla kun ilman noita vuoto voi tulla ehkä kerran puolessa vuodessa. Hän meinasi että vuoto olisi hyvä tulla vähintään parin kuukauden välein eli teroluteja olisi hyvä käyttää vaikka uusi raskaus ei olisi toiveissakaan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti