Hae Anna.fi-sivustolta

MIKÄ KUORIAINEN TÄMÄ ON?

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä kunas, 20.07.2008.

 1. kunas Vierailija

  Terve. Uuteen kämppään on juuri muutettu ja tämmöisiä kuoriaisia tulee vähän välillä lattialla vastaan. kokoa n. 10 mm , tumman ruskean/mustan värisiä.

  http://www.toijanniemi.net/ttf/kuoriainen.jpg

  Ovatko jotain tuholaisia vai mistä ihmeestä näitä oikein tulee ja kuinka pääsee eroon?


  KIITOS!!


   
 2. Rohmukuoriainen Vierailija

  Vähän hankala sano kuvasta, mutta oisko se rohmukuoriainen? Hae googlella kuvia.
   
 3. tuuk Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.07.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  saattaisi kyllä ollakin mutta rohmukuoriaisesta sanotaan että on kooltaan 5mm mutta nämä ovat kyllä 10mm.
   
 4. Jauhopukki? Vierailija

  Olisiko jauhopukki. Tässä hyviä kuvia ja muuta tietoa tuholaisista:

  http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/991868004a1722b79accfa3d8d1d4668/otokkaesite1409net.pdf?MOD=AJPERES
   
 5. hyönteis ainetta. Vierailija

  katso vaikka hyonteismaailma.fi siellä on myös neuvoja minne voi lähettää tutkittavaksi.. Meillä ongelmia myös ja saatin pois Baaygon nimisellä merkillä.
   
 6. ...että mikä se oli, sillä kun olin lapsi, meillä oli myös tuollaisia yhdessä välissä. Koin elämäni järkytyksen, kun olin nukkumassa ja alkoi kuulua rapinaa sängyn läheltä ja kun nousin katsomaan näin, että lattian raoista tuli muutama juuri tuon näköinen "olio". Enpä suostunut omassa sängyssäni nukkumaan sinä yönä. Ne sitten vain hävisivät, en muista, että olisiko jotakin myrkkyä käytetty.

  Meillä äiti ja isä sanoivat niitä sarvijaakoiksi, mutta nyt - siis nyt 30 vuoden päästä - opin, etteivät ne voineet olla sarvijaakkoa, sillä ohessa on kuva niistä ja tämähän on aivan erinäköinen:

  http://www.aamulehti.fi/vastaa/otokat/Pentti_Puranen.jpg
   
 7. Äskeisen viestini alku jäi vähän epäselväksi ; ) Eli tarkoitukseni oli sanoa, että jos saat seville, että mikä se oli, kerrotko tähän ketjuunkin, sillä...
   
 8. sehän on Vierailija

  jauhokoisi. Asustaa puurakenteisissa vanhoissa taloissa seinän välissä. Vaaraton, ei ainakaan oo meidän jauhopusseihin menny. Joskus rapisee seinän välissä.
   
 9. Kopparin kaveriko Vierailija

  Olen jo pitkään etsinyt vastausta kysymykseesi, nyt löysin kohtalotoverin. Meillä on noita samoja ollut niin kauan kun talon historia tietää (n15v). Olen koittanut sitä "viisaammilta" asiantuntijoilta sitä kysellä ja googletella sitä, vastausta en ole saanut.
  Keväisin niitä tupsahtelee listojen välistä ja joskus ne ottaa surisevia lentoja. Eivät kaiketi osaa lentää, mutta putoavat tyylillä. Jos ne kopsahtavat katolleen, eivät siitä sitten omin avun pääsekkään pakoon. Kova kuori, saa liiskata kunnolla ja jättää pahan hajun jälkeensä. Liikkuvat mieluummin öisin ja talvet kai huilaavat.
  Nämä tuntomerkit sopivat moneen eri koppikseen, liekkö joku risteytys?
  Jos löytyy vastausta, kerro mullekin,:)
   
 10. Sani Vierailija

  Juuri samainen epeli lennähti eilen parveelta kädelleni ja sain selville, että kyseessä on todennäköisesti rohmukuoriaisen afrikkailainen serkku, 10mm. Eivät kestä alle 13c lämpötilaa, joten viimeistään pakkanen tai sammakot (heidän herkkuaan) korjaavat ongelman. Jos kuoriaisia on päässyt jauhoihin tms. tulee ne hävittää, koska juuri tämä haju/maku pilaa tuotteen ja ovat aika terhakoita lisääntymään. Suositellaan myös tuholaismyrkytystä, jos niitä useampia esiintyy. Siivekkäitä ja osaavat kiivetä pitkiäkin matkoja rakennusten seiniä pitkin. Itse asun ylimmässä kerroksessa. Tämäkään ei ole ihan satavarmaa tietoa.
   
 11. Vieraana Vierailija

  Meilläkin oli lapsuudenkodissa juuri noita, samannäköisiä kuin ap:n kuvassa. Ja ne ilmestyivät jostain listan raosta ja lentää surahtivat lyhyen matkaa ja mätkähtivät alas...

  En vieläkään tiedä mitä ne olivat, kiinnostaa kovasti!
   
 12. VIERAILIJA Vierailija

  Mistä tietää varmuudella että seinän välissä on muurahaisia? Rapina kuuluu yötä päivää.
   
 13. vierailija Vierailija

  asun vanhassa puutalossa,jossa tapettien välissä kuuluu rapinaa aina öisin. jotakin kuoriaisen tapaisia sieltä tapettien välistä tulee,inhottava ongelma. varsinkin omassa huoneessani olen huomennut näitä kuoriaisia. en pysty melkein nukkumaan,koska pelkään monia hyönteisiä aika paljon. inhan näkösiäkin ne kuoriaiset. miten niistä pääsee eroon???
   
 14. 5554rr76 Vierailija


  Kyseessä on Lardarius: tummanruskea jonka keskiosassa kulkee valeamman ruskea juova. Syö kaikkea ei kuole Raidilla ja saa liiskata tosi kovaa. Syö kuolleita hyönteisiä ja eläimiä, onkohan teillä niitä? Tulevat myös saniteettikaivoista. Lardarius viittaa rasvaan. Valitettavasti ne iskevät villavaatteisina ja- mattoihin, eri hartseilla käsiteltyihin materiaaleihin esim taulut öljyvärityöt varsinkin. Yritä liiskata ja siivota niin hyvin kuin voit. Auttoi meillä kun saimme nämä talon kanssa myös. Hyvää Syksyä kaikille!!
   
 15. vierimaee Vierailija

  Hei
  Tarkista netistä ovatko sokeritoukkia
   
 16. olisitpa itse Vierailija

  Niin huomaisit kyllä eron. Kyllä hölmömpikin erottaa sokeritoukan ja ton kuoriaisen toisistaan.
  Sokeritoukka-> toukka-> ei jalkoja!
   
 17. Urpo Vierailija

  Toukka->jalat
   
 18. emfymologi Vierailija

  - kyse ei ole oikeasta toukasta.Sokeritoukka on siirojen monituhantiseen lajiin kuuluva, kaikkialla napapiirien etupuolella maapallolla esiintyvä hyönteinen, joka elää ihmisten ja eläinten seuralaisena.
  Se syö valkuaisaineita, esim. ihmisten ihon hilsettä, eritteitä, kaikkea, mistä voi saada energiaa=sokereita.


  Yöaktiivisena hyönteisenä se liikkuu pääosin pimeässä - on liikkunut jo monia eri kehitysvaiheita aiemmin kuin ihmissilmä sen havaitsee (4-6 metamorfoosia).Aikuinen sokeritoukka muistuttaakin muinaisten aikojen fossiilisia hyönteisiä mikrokoossa.Niiden elinvoimaisuutta kuvaa se, että ne voivat horrostaa kauan listojen ja rakenteiden välissä jos lämpöä vain riittää.
  Suurimmat kiemurtelevat esim kylppärissä tai varaston lattialla kuin pienet liikkuvat elohopeat.Viihtyvät kosteissa, pakkasvapaissa tiloissa, kerros-ja asuintaloissa.

  Sokeritoukkaa on hyvin vaikea hävittää, toisaalta ennen ihmiset keräsivät omaan kotiinsa muista huushoilleista, koska niiden arveltiin pitävän luteet kurissa.

  Tiedä tuota, onko noin, tuskin kukaan haluaa kokeilla.Mitään vaaraa ei sokeritoukka kuitenkaan aiheuta, mutta saattaa nakertaa pikkuruisen yhdyskunnan pölyn ja vanha kaman keskelle.Tuholaismyrkkyä paremmin tehoaa säännöllinen siivoaminen ja tilojen kuivana pitäminen. Sulje kuiva-aineet aina ilmatiiviiseen astiaan, esim isoon lasipurkkiin ( saat ilmaiseksi , kun ostat 3 l kurkkuviipaleita tai punajuuria).

  Kaikki myrkyt ovat haitallisempia kuin sokeritoukka.
   
 19. vierailija Vierailija


  En näe kuvaa mutta mieleen tulee turkiskuoriainen jota olen itsekkin löytänyt
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti