Hae Anna.fi-sivustolta

Mikä on perhekoti

Viestiketju osiossa 'Vanhempana' , käynnistäjänä Ymmyrkäinen, 15.01.2010.

 1. Ymmyrkäinen Vierailija

  Voiko perhekotiin päästä asumaan kuka vaan yksinhuoltaja jolla on vaikeuksia pyörittää arkea lapsen kanssa. Yksi tutun tuttu asuu viikot ylivilkkaan lapsen kanssa perhekodissa ja on saanut apua, miten sellaiseen haeteaan tai miten sinne muuten voi päästä?
   
 2. ent. Vierailija

  Olen työskennellyt perhekodissa enkä ole kuullut/nähnyt perhekotia, jossa asuisi aikuinen lapsensa kanssa. En tiedä sitten, onko siitä eri variaatioita mutta käsittääkseni perhekoti on tarkoitettu huostaanotetuille tai avohoidon tukitoimin sijoitetuille lapsille ja nuorille. Erikseen on sitten (ilmeisesti kunnasta/kaupungista riippuen) tukitoimia vanhemmille ja ainakin mun kotipaikkakunnalla on tuettua asumista nuorille vanhemmille, jotka tarvitsevat apua pärjätäkseen lapsen kanssa. Sun kannattaa vaan rohkeasti ottaa yheyttä paikkakuntasi sosiaalityöntekijään/perhetyöntekijään ja selittää tilanteesi. He osaavat parhaiten neuvoa eteenpäin ja järjestää sulle apua.
   
 3. jep... Vierailija

  Tarkoitat varmaan ensikotia. Se on tarkoitettu lapsen ja vanhemman arkielämän saattamiseksi toimivaan arkeen.

  Perhekodit ovat vain lapsille/nuorille. Joko huostaanotetuille tai kehitysvammaisille itsenäistyville tms. Ei koko perheelle. Perhekodista tulee tälle lapselle/nuorelle koti, jossa eletään perheenomaisesti muiden kanssa. Työntekojät ohjaavat/hoitavat ja valvovat. Pienimuotoinen laitos.
   
 4. Hmmmm..... Vierailija

  Joissakin perhekodeissa on myös perhekuntoutus puoli johon pääsee vaikka koko perhe asumaan muutamaksi viikoksi.
   
 5. vierailija Vierailija

 6. vierailija Vierailija

  Joko olet juuri joutunut tai juuri päässyt v*ttuuntunut teini.
  Mielestäni perhekodissa oli ihan ok ja mikä parasa niin oppii väkisin sosialisoitumaan, jos ei muuten ole mahdollista.
  Noin 10 vuotta sitten kotiuduin omaan asuntoon.
  Vaikka jotkut työntekijät ovat täysin perseestä eikä aina ole mukavaa ei se ihan kidutustakaan ollut. Olen kuullut pahemmastakin paikasta kaverilta, jossa hän oli eli jotkut paikat ovat kaiketi sitten kidutuskammioita.
   
 7. vierailija Vierailija

  Mitä tehdä jos on joutumassa perhekotiin ja samalla haluaa pois kotoota eikä viihdy millään lailla kotona ja ei edes perheen seurassa?
   
 8. vierailija Vierailija

  Ha ha haa, pääsee? lopputuloksena, että lapsi jää sinne vieraaseen paikkaan, kylmään laitokseen ja isä, äiti haukutaan jakson päätteeksi pihalle.

  Sitten lasta aletaan manipuloida, että hei, sinun vanhemmat oli (huom. mennyt aikamuoto, koska enempi tai vähempi sovittelevat asian tiimoilta jo narua kaulaansa) niin huonoja, että ne halusi hylätä sinut lapsena.
   
 9. vierailija Vierailija

  Kannattaisi normaalisti mennä vuokra-asuntojonoon netin kautta. Sosiaalipuolen historia ei auta ainakaan työllistymään tulevaisuudessa.
   
 10. vierailija Vierailija

  Kannattaisiko kertoo iltalehteen, seiskaan tai muualle? Voisi auttaa monia, jotka päätyvät luottamaan liiaksi järjestelmään.
   
 11. vierailija Vierailija

  Niinhän se ihmiskaupan uhrikin hiljaa hyväksyy osansa ja ei enää yritä edes paeta, vaikka ovi unohtuisi joltain auki.
   
 12. vierailija Vierailija

  No ne on niitä suomen valtion "Palveluita" lapsiperheille, paitsi että sinulta ei edes kysytä haluatko tai tarviitko niitä. No niillä "palveluilla" ne aikoo juuri syntyvyyden kääntää nousuun. Tervetuloa talkoisiin, suomessa äiti on yhtä kuin *****, joka todistettavasti on maannut miehen puolen kanssa. Se oikeuttaa kohtelemaan joka paikassa kuin Mooseksen 1.kirjan naista syntiinlankeemuskertomuksessa.
   
 13. vierailija Vierailija

  Kalpeanaama puhuu kaksihaaraisella kielellä.
   
 14. vierailija Vierailija

  suomen valtio on keksinyt jännän keinon, miten normi kansalainenkin saadaan vankilamaisiin olosuhteisiin, ilman että kuullaan häntä tai yhtä ainutta todisteen tapaista perusteeksi vapaudenriistolle. Taisi olla se hallitus ennen vuotta - 07, joka oli siihen arkkitehtina.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti