Hae Anna.fi-sivustolta

mikä pieni koirarotu lapsirakkain, ja helposti koulutettavissa?

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä piia77, 21.11.2007.

 1. piia77 Vierailija

  etsin siis pientä koiraa, joka on kuitenkin aktiivinen ja tykkää "harrastaa" erilaisia juttuja mm. tokoa, jälkeä, agilitya jne.
  Rodun pitäisi olla myöskin mahd. vähän haukkuva (kerrostalo) sekä lapsirakas. Hoito mahdollisimman helppoa eli ei joka kuukautista trimmausta :)

  Tällä hetkellä mielessä cavalier, onko muita?

  Kiitos jo etukäteen!
   
 2. Kahvi Uusi jäsen

  liittynyt:
  30.11.2006
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  0
  cavalier ei liene paras "harrastuskoira" (korjatkaa te jotka tiedätte paremmin). Se on pikemminkin seurakoira. Miten ois vaikka basenji? Se ei hauku (ei kuitenkaan ole mykkä), on älykäs, nartuilla on juoksuaika suurinpiirtein kerran vuodessa (mikä on helpottavaa), se on enimmäkseen seurakoira, mutta sen kanssa voi hyvinkin harrastaa. Katso vaikka lisätietoa ww.koira.com ja rotujen alta. sieltä löytyy kasvattajiakin.
   
 3. Miruliisi Vierailija

  Basenjin tuntevana voin heti sanoa, että basenji on erittäin itsepäinen ja itsenäinen koira. Ei se ainakaan mihinkään tokoon ja agilityyn suostu. Lisäksi se on kuin kissa, inhoaa märkää ja kylmää keliä, makoilee mieluiten kotona vällyjen alla.

  Ja vaikka se ei hauku, se sen sijaan ulvoo ja se ulvominen voi olla todella häiritsevää kerrostalossa.

  Borderterrieri, bostoninterrieri, sheltti...
   
 4. tipsutin Vierailija

 5. Ai vai Vierailija

  Ai käy siis tokoon ja agilityyn? Ei ainakaan ne tipsut, ketä tunnen. Hankala tilanne, mikäli turkki ei voi olla trimmattava.

  Kääpiösnautseri olisi sopivin, mutta sehän pitää trimmata.
   
 6. :O) Vierailija

  Kääpiöpinseri...tosin saattaa haukkua, riippuen yksilöstä. Turkki heppohoitoinen, agility sopii...kivoja koiria!
   
 7. corgisti Vierailija

  Itselläni on welsh corgi pembroke ja voin suositella!
  Ei tarvitse erityistä turkinhuoltoa, pesu tarvittaessa ja harjausta silloin tällöin...
  On helppo oppimaan, käy tokoon ja agilityyn ( kumpaakin olemme harrastaneet) ja moneen muuhunkin.
  Pärjää hienosti lasten kanssa...
  Ei ole haukkuherkkä, ja kooltaankin sopii pieniinkin asuntoihin.
   
 8. alkuper. Vierailija

  corgia en itseasiassa ole muistanutkaan :)
  Millaisia kokemuksia westiestä teillä on?
   
 9. pinsu Vierailija

  On kyllä paljon kiinni koiran luonteesta.
  Meillä kääpiöpinseri, erittäin aktiivinen, lapsirakas,
  osaa myös itsekki olla vauva vaikka ei kuulu pinserin luonteenpiirteeseen.
  Tuttavaperheessä on myös pinseri ja se just päinvastoin.
  Erittäin laiska, ei tuu toimeen lapsien kans, ei halua olla sylis ym.
  Siis se on varmaan niinku koiran pienestä opettaa.
  Niin ja tietty lapsetki, meillä lapset tietää et koiraa ei saa kiusata,
  siitä oon kyll niin tarkka!
   
 10. Kahvi Uusi jäsen

  liittynyt:
  30.11.2006
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  0
  westie on muuten ihana, mutta en sanoisi, että helpoimmasta päästä. vaatii "tiukan" kasvatuksen sillä siinä on sitä terrieriä. Välillä pitää myös trimmata. Mutta jos jaksaa kouluttaa niin varmaan todella ihana kaveri=)
   
 11. Mee Vierailija

  OT:
  Miruliisi: Tiedätkö mistä olisi saatavilla bostoninterrieri? Niitä kun ei tunnu saavan mistään kun pentueita tulee todella harvoin ja niistäkin kaikki varattuja.
   
 12. Miruliisi Vierailija

  Ei varmaan auta kuin mennä jonoon luotettavalle kasvattajalle. Niitä löydät Suomen Bostonit ry:n sivuilta.
   
 13. kääkkä2 Vierailija

  Kääpiöpinseri ja pinseri on kaksi eri rotua!
   
 14. ...... Vierailija

  kannattaa ottaa huomioon, että koiratkin ovat luonteeltaan yksilöitä. Tietenkin toiset koirarodut soveltuvat paremmin tietyntyyppisiin harrastuksiin, mutta yksilöissäkin on eroja.
   
 15. KOIRA-FANI Vierailija

  BICHON FRICE TAI JACK RUSSELL?
  MOLEMMAT IHANIA ROTUJA PAITSI JACK RUSSELL SAATTAA OLLA PIENENÄ TÄYSTUHO!
   
 16. Cavalier-fani Vierailija

  Cavalierit kyllä tykkäävät harrastamisesta! Agility, toko ja jälki käy. Ne eivät ole kovia haukkumaan mutta haukkuvat kyllä vähän esim. kun vieraita tulee... Niiden serkut kingcharlesit ovat pienempiä, lyttykuonoisempia ja haukkuvat enemmän. Mutta bichon frise vaatii kyllä todella paljon turkinhoitoa ja trimmausta!!!
   
 17. villiskoiruus Vierailija

  Kääpiövillakoira! Se on iloinen, seurallinen, sopeutuvainen ja mitä mainioin agilityyn ja se tekee temppuja hyvin mielellään. Karvaakaan ei lähde!
   
 18. noutajako Vierailija

  Miten olisi bordercollie? Vai onkohan liikaa paimenviettiä. En tunne rotua kylläkään.

  Jos ottaa paimennusviettisen koiran, se on helppo kouluttaa tempuihin mutta saattaa olla lasten kanssa riehakas. jos ottaa terrierin, se on itsepäinen "rotantappamiseen" suunniteltu koira joka repii kyllä vaatteet päältä kun sille päälle sattuu. Russelia siis en varmastikaan suosittele lapsiperheeseen. olen nähnyt kuinka ne roikkuu pikkukakaroiden housunlahkeissa ja vahtivat jotain jääkaapinovea tms. tuntikausia, sinnikkäitä pikku pirulaisia.

  Olisiko helpompi jokin vähän suurempi koira? Esim. joku noutaja tms. Jos koiralla on massaa siitä ei tule niin arka ja räksytysarka- Kuitenkin mitä aktiivisempi rotu, sitä enemmän se tosiaan myös tarvitsee sitä aktivointia. Eli jos lapsiperheestä puhutaan niin kuinka paljon sitä aikaa todella sitten on tarjolla koiran tarpeisiin? Eli olisiko parempi joku keskivertokoira jolla ei niin kauhean voimakkaita viettejä-
  Toisaalta, esim. noutajat tykkäävät kurasta ja ravasta yli kaiken, kanniskelevat esineitä ja monet myös kuolaavat.
   
 19. noutajako Vierailija

  http://www.interrogatum.com/cgi-bin/fun//kintro.pl

  tuolta löytyy testi mikä koirarotu sopii
   
 20. Jambo000 Vierailija

  Itse olen hankkimassa corgia meille, menee hyvin näyttely koirana kait.. :) Westie on tosi hyvä valinta. On tosi suosittu näyttelykoira
   
 21. Terveys Vierailija

  Eikös westieillä ole todella paljon iho-ongelmia ja allergioita? Kaverin westie ei kyllä tervettä päivää nähnyt, aina oli nahka ruvella, vaikka mitä sille syötettiin. Terveyspuoltakin kannattaa aina miettiä.
   
 22. -- Vierailija

  En kyllä sanoisi, että kääpiövillakoiralla on helppohoitoinen turkki! Tietysti riippuu siitäkin, onko koira kotikoira vai viedäänkö sitä näyttelyihin ja myös karvan karkeudesta. Omallani on hirveästi pohjavillaa, mikä menee samantien takkuun harjauksen jälkeen vaikka puhdas olisikin.. Muuten ihania otuksia :>
   
 23. ymmärrys Vierailija

  Minusta kääpiövillakoiran ja amerikan coceri tai tavallinen coccerikin ovat parhaita rotuja. vilkkaita ja hyvin oppivaisia..
  itsellä on kääpio villarin ja cocon sekoite ja turkki ainakin on helppo hoitaa trimmattu vain kuono ja tassut. karva on pehmeää eikä karvaa jokapaikkaa niin kuin lyhyt karkea karva koirani, joita kanssa muutama itsellä ollut.
  astmakin rauhoittunut ehkä se että koira ei pudota karvaa jatkuvasti sopii joillekin allergisillekin niin kuin minä. Niin j a villis on ihan hulluna kaiken ikäisiin lapsiin.

   
 24. koiraihminen Vierailija

  Vastailen vähän näihin rotuihin mitä täällä on ehdotettu, sillä on omakohtaista kokemusta kaikista:

  - cavalier: kiltti ja rauhallinen mutta taipuvainen ylipainoon ja sydänvikaan. Hyvä perhe koira, mutta ei varsinaisesti agilitykoira, liian liimautuvainen ihmiseen.

  - westie: paljon allergioita, tarvitsee yleensä hyvän ja johdomukaisen kasvatuksen, trimmaus mieluiten parin kuukauden välein. Tykkää olla menossa mukana ja on kiva perhekoira.

  - tiibetinspanieli: monet tulleet tosi ärhäköiksi kun ei osattu kasvattaa. Muakin on purrut yksi naamasta. Oikein koulutettuna mukava perhekoira, mutta aika itsepäinen. Ei agilitykoiraksi kovin sopiva.

  - bostoninterreri: paljon allergioita. Paljon tuttuja bostoneita, joilla hiivaongelmaa. Sopii hyvin agilityynkin. Leimautuu hyvin ihmiseen, aika riehakas mutta sopii lastenkin kanssa.

  - bichon frise tai bichon havanna: molemmat vaatii trimmausta ja pesua aika usein. Monet tämän rotuiset ovat aivan järkyttävässä kunnossa jos turkkia ei hoideta kunnolla. Ei mitään varsinaisia agilitykoiria vaan ennemmin perhekoiria

  - kääpiövillakoira: nirsoja, mutta muuten kivoja perhekoiria. Ei parhaita agilityyn, mutta kyllä sekin onnistuu. Monesti todella leimautuneita ihmisiin. Sopii lasten kanssa hyvin.

  - amerikancockeri: sairas rotu pitkälti (allergiaa tms), kannattaa tarkkaan katsoa mistä ostaa. Parin tutun jenkit kuoli 2 ja 3-vuotiaina, oma piti lopettaa 6-vuotiaana. Turkki trimmattava usein. Ahneita. Mutta todella kilttejä ja ihmisen kanssa viihtyviä, hyviä perhekoiria. Oma oli agilityssä hyvä.

  - cockeri: pitää trimmata. Vähän allergia- ja korvaongelmia. Kiltti perhe koira, mutta usein arkoja jos ei osata sosiaalistaa oikein tai on huonolta kasvattajalta. Sopii myös agilityyn.

  - corgi: mukava ja melko rauhallinen koira, ei agilityn ykkös rotuja mutta toimii. Olen tavannut monia aika itsepäisiäkin. Viihtyy perheen kanssa hyvin. Turkinhoito ei ole työläs.

  - jackrussel: vilkas ja erittäin aktiivinen, voi olla kova tuhoamaan. Hyvä agilityssä mutta usein liian kuriton :D. Vaatii hyvän kasvatuksen. Sopii myös lasten kanssa. Terrieri pienessä paketissa.

  - kääpiöpinseri: helppo turkin hoito, sopii agilityyn ja perhekoiraksi. Jos ei ole tottunut pienenä lapsiin, vierastaa niitä yleensä. Osa helppohaukkuisia, osa hiljaisia. Haukkumisen voi kouluttaa pois. (itsellä siis 3 kääpiöpinseriä)

  - basenji: en suosittele lapsiperheeseen ensimmäisenä, joskus huumorintaju puuttuu. Osa kyllä varmasti myös hyviä perhekoiria. Ei hauku, mutta pitää muuten kymmeniä erilaisia ääniä, lurituksia ja ulvontaa..

  - kääpiösnautseri: jonkun verran virtsakiviongelmia ja allergiaa. Trimmattava parin kuukauden välein. Kiltti ja seurallinen koira, sopii agilityyn. Perhekoiraksi sopiva.

  - borderterrieri: erittäin vilkas ja rohkea, energinen. Sopii harrastavaan ja aktiiviseen kotiin. Voi olla vähän rauhaton yksin kotona ja järsiä paikkoja joita ei kuuluisi. Agilityyn hyvä, mutta voi olla alkuun hankala päästä koulutuksen alkuun.

  - sheltti: osa tosi arkoja, jos ei olla osattu sosiaalistaa tai on huonot lähtökohdat. Paljon karvaa, muttei tarvii trimmata. Sopii perhekoiraksi. Onnistuu myös agilityssä, mutta jos on arka, niin ei. Jonkun verran hammasongelmia.

  - coton de tulear: osalla tosi vaikea turkki, joka takkuuntuu helposti ja osalla helpompi. Jos huono arpa osuu kohdalle, niin päivittäinen harjaus. Olen tavannut sellaisia takkukasoja, että ne on pakko ajaa kaljuksi. Kilttejä ja mukavia koiria ja sopii perhekoiriksi.. mutta ei varsinaisesti agilityyn.


  Olen siis ollut pari vuotta trimmaaja, ruokintaneuvoja ja koirankouluttaja. Kotona nyt kolme kääpiöpinseriä, aikaisemmin oli amerikancockeri.
  Olen jokaisen ylläolevan rodun tavannut henkilökohtaisesti ja jokaista usemman kuin yhden tai kaksi yksilöä. Suurinta osaa olen trimmannut tai kouluttanut.
  Jokaisesta rodusta voi löytyä sopiva yksilö, mutta vaatimuksia oli aika monta. En sanoisi että yksikään koira välttämättä täyttää noita kaikkia.. paitsi meidän kääpiöpinseri narttu, joka ei hauku, tykkää agilitystä ja tokosta, sekä jäljestä, tykkää perheestä eikä sitä tarvitse trimmata.. lapsiin ei ole tottunut, mutta tykkää niistä yleensä silti.
  Mutta kääpiöpinseristä eniten tietävänä sanon, että osa niistä kyllä on kärkkäitä haukkumaan nuorempana, mutta mahdollista kyllä kitkeä se pois.
   
 25. Bossijawessi Vierailija

  Melkoisia yleistyksiä! Itselläni kokemuksia westiestä ja bostoneista. Westeillä on allergiat yleisiä joo, mutta oikealla ruokavaliolla pysyvät kurissa, kannattaa syöttää vain laaturuokaa alusta asti. Meidän westiepojalla ei ole ollut koskaan mitään iho-ongelmia, onneksi. Yhdelläkään tuntemallani bostonilla ei ole ruoka-aineallergioita. Sairaus tai allergia voi iskeä mihin tahansa koiraan, ei rodulla ole suurtakaan merkitystä. Jos aikoo hankkia koiran on tiedostettava riskit ja on oltava valmis pistämään koiran hoitoon rahaa. Luonneongelmaisia koiria on rodussa kuin rodussa ja kasvatuksen on oltava aina määrätietoista. Ja mitä harrastuksiin tulee niin kannattaa vain mennä koiran kanssa kokeilemaan rohkeasti eri lajeja, kyllä se oma juttu sieltä löytyy, kyllä agility voi sopia niillekin roduille, joita ei siellä kentillä tavallisesti näe.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti