Hae Anna.fi-sivustolta

mikä pieni koirarotu lapsirakkain, ja helposti koulutettavissa?

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä piia77, 21.11.2007.

 1. Dorre Vierailija

  Miten olisi cairn? Se on just sopiva kaikkeen tuohon vaadittuun, paitsi haukkuuhan se kun vieraita tulee ja jos jotain epäilyttävää tapahtuu. Muuten se on kyllä aivan mahtava koira ja oppii vaikka mitä. Turkkia ei tarvitse ylen määrin trimmailla, cairnin kuuluukin olla hieman "räsysen" näköinen. Meillä on ollut neljä cairnia, ja kun emme niitä näyttelykoirina pitäneet, vaan ihan seurana ja ilona täällä kotona, niin ei turkeillekaan tarvinnut ikinä tehdä mitään, mitä nyt joskus varpaitten välistä pitkiä karvoja leikattiin lyhyemmiksi ja korvien tupsuja hiukan nypittiin, jos viitsittiin. Ne oli sitten hauskoja ja nättejä koiria!

  Westie on hiukan samanlainen, mutta totta puhuen, itsetietoisempi ja varsinkin urokset voi olla aika itsepäisiä. Mutta ihania nekin on. Turkki vaatii kyllä enemmän hoitoa kuin cairnilla.
   
 2. Tollerifan Vierailija

  Pienenpää rotua ollaan etsimässä meidän koiralle Niilolle kaveria:)) Niilo on novascotiannoutaja ja etsitään sille kaveria joka oisi sitä pienenpi ja lapsi ystävällinen´??? Kuka tietäisi tai antaisi rotu ehdotuksia??=))
   
 3. gukgj Vierailija

  osta jack russeli se on kiva
   
 4. pipse Vierailija


  Älä nyt hyvä ihminen edes ehdota bichonia, jos turkin pitää olla helppohoitoinen! Bichonin turkissa on kamala vaiva, se pitää harjata auki muutaman päivän välein, turkin vaihtuessa pentukarvasta aikuiseen karvaan, ei kerta päivässä tunnu riittävän.
   
 5. Sheltti-fani Vierailija

  Hei, sheltti on helppo kouluttaa, oppii nopeasti uusia juttuja, jos vaan jaksaa muutaman kerran opettaa, ja on lapsirakas, ja sopii agilityyn. Helppohoitoinen vaikka onkin paksuturkkinen, ei tarvitse trimmata, harjaus kerran viikossa/kahdessa riittää. Sheltistä sanotaan tosin että on herkkähaukkuinen, mutta meillä ainakin auttanut haukkumiseen pentuna kun suihkautin heti räksytyksen alkaessa paine-ilmapullosta tai vesisuihkeella päin kehoa, niin muutaman kerran toisto riitti, haukkuminen loppui. Tosin pihalla haukkuu herkemmin kun kuulee ääniä. Arka meidän shelttimme ei ainakaan ole, päinvastoin, tahtoisi olla kaikkien kaveri, niin ihmisten kuin koirien. Siihenkin vaikuttaa sosiaalistaminen pentuna. Kun vie heti pienestä lenkeille ja antaa tutustua ihmisiin ja koiriin, ei jää araksi. Lapsirakas se on myös, tahtoisi leikkiä jokaisen vastaantulevan lapsen kanssa, meillä kotona myös lapsia. Jäljestämisleikistä se tykkää myös kovasti, ainakin kotona ollaan leikitty paljon erilaisten lelujen / sukkien ym etsimistä, kun ensin antaa haistaa hajun ja sitten piilottaa lelun/sukan, koira tykkää etsiä sen hajun perusteella.
  Tokoonkin olisi varmasti hyvä, jos innokas kouluttaja löytyisi (me olemme olleet tosi laiskoja koulutuksen suhteen, silti oppinut perusujutut tosi vaivattomasti! ) Että suosittelen lämpimästi shelttiä!
   
 6. Katariina K Vierailija

  Cavalier on ihana koira, ei hauku ja on ihmisystävällinen, mutta tuo agility.... sopiiko siihen? Himen vierastan "koirilla leikkimistä" eli agilitya myös, se on koirien kiusaamista. Cavalier on kyllä oppivainen.
   
 7. japsi Vierailija

  Miten olisi japaninpystykorva? Turkki vaatii kyllä harjaamista, muttei trimmaamista. Ne on jalostettu seurakoiriksi eivätkä hauku.
   
 8. sispp Vierailija

  Kannattaa muistaa, että jos rotukoiran ostaa vain kotikäyttöön eikä suunnittele näytteilyitä, niin turkin voi trimmauttaa myös "rotuvaatimusten vastaisesti" esim. itse olen nähnyt villakoiraa ja bichon friseetä ihan lyhytturkkisenakin, jolloin ei vaadi niin paljon harjaamista.

  Jäin miettimään AP:n aloitusviestistä sitä, että jos kerran tarkoitus on harrastaa agilityä tai vastaavaa, niin kyse ei ole ajan puutteesta, vaan siitä, ettei viitsi hoitaa turkkia. Rupesin miettimään sitä, että jos hankit kovin pienen koiran, niin sitä pitää yleensä pissattaa useammin ulkona kuin isompia rotuja. Oletko ottanut sen huomioon? Erityisesti jos olet kotiäitinä, mutta tarkoitus on mennä töihin jossain vaiheessa, niin joku Chihuahua ei välttämättä pärjää 9 h yksinään ilman pissatusta.

  Kannattaa muistaa, että kääpiökokoiset koirat on yleensä kaikki jalostettu seurakoiriksi, joten niiltä ei yleensä vaadita sellaisia ominaisuuksia kuin isommilta koirilta (esim. keskikokoiset koirat on monet jalostettu esim. lintukoiriksi kuten vaikkapa Cockerspanieli). Itse ottaisin lapsiperheeseen vaikkapa mäyräkoiran tai suosiolla vähän isomman koiran esim. labradorin noutajan. Älä ainakaan osta mitään maltankoiraa tai kiinanpalatsikoiraa, koska ne ovat lähinnä perässävedettäviä. Tietysti se oma lenkitysinto kannattaa tarkistaa myös (esim. mäyräkoira vaatii yleensä paljon liikuntaa).

  Suosittelen, että käyt kirjastosta lainaamassa koirarotukirjan, josta saat perustiedot. Rajaa vaihtoehdot esim. viiteen ja sen jälkeen kannattaa kysellä täältä lisää, että onko omakohtaisia kokemuksia.
   
 9. MM stine Vierailija

  ´minun mielestäni teidän pitäisi hankkia westie koska westie on erin omainen seura koira ja lapsi rakas ja ei helposti sairastu aktiivinen pikku koira joten kannattaisi hankkia westie suosittelen aloittajille narttua. ;)
   
 10. koirahaluinen Vierailija

  Minusta Tanskalais-ruotsalainen pihakoira sopisi hyvin sillä se on helppohoitoinen ja innokas oppimaan.
   
 11. koirae Vierailija


  olen samaa mielta, ja hakusessa koira joka on lapsirakas
   
 12. koirae Vierailija


  juu, tiiäks sinä mikä rotu sopii lapsiperheesee
   
 13. Huhhuh Vierailija

  Huh, minä olen tavannut useita t-r pihakoiria ja vain yksi on ollut sellainen, jonka olisin huolinut. Kaikki muut ovat olleet enemmän ja vähemmän hermostuneita, ärhenteleviä ja näykkiviä. Yksi oli erityisen inhottava; änki tekemään tuttavuutta ja yhtäkkiä näytti hampaita ja yritti napata naamaan, salavihainen siis.

  Ehkä yhtenä syynä on se, että t-r pihakoirat ovat vielä suhteellisen harvinaisia ja siitä syystä jalostuksessa ei ole käytettävissä materiaalia valittavaksi asti, joten ne ei-hyväluonteisetkin voi päätyä jatkamaan sukua (ja ikävää luonnettaan). Sen paremmin asiaa tuntemattomana arvelen että näin voi olla.
   
 14. jenna_roosa Vierailija


  Entäs cairnterrieri?Omasta kokemuksesta voin sanoa että todella kiltti ja lapsiystävällinen rotu,sopii agilityyn:)
   
 15. Garlo Vierailija

  Mul on cotton se on ihan urpo.
  Sit mul on myös am. cocker seki on urpo mut viisaampi ku toi cotton.
   
 16. Volk Vierailija

  Mulla on aina ollut vain isoja koiria, joten onko asia tosiaan niin kuin joku ketjussa sanoi, että pienet koirat vaativat useammin pissitystä? Meillä tosin paimenkoirat viedään neljän tunnin välein baanalle, mutta uteloittaa tuo asia, kun kokemusta pienistä roduista ei ole.
   
 17. Miä vaan.. Vierailija

  Tuo koirakouluttaja puhuu täyttä totta, olen kanssa lukenut että bostoneilla on usein allergioita. Mutta toki tämäkin asia on yksilöllistä. Toiset ovat allergisia vaikka mille ruuille, jo osa ei ollenkaan. Tottahan se on että bostoneilla on usein allergioita..
   
 18. Tikutaku Vierailija

  Cairnterrieri sopii kaikkeen tuohon vaadittavaan ja on ihana pikku koira! Tosi kiltti ja tykkää lapsista ja jaksaa leikkiä vaikka kuinka paljon, on oppivainen ja älykäs. Haukkuu tietysti tarvittaessa mutta ei ole ikinä mikään räksyttäjä. Ja niin nätti pieni nappisilmä!

  Cairnin määritelmä monissa koirakirjoissakin: suuri koira pienessä paketissa.

  Kaikilla roduilla on jotain sairauksia mutta cairn on vielä aika terve rotu. Viiden cairnin verran kokemusta eikä kellään mitään vikoja eikä sairauksia. Cairn vaatii - vähän yksilöstä kyllä riippuen - trimmausta, mutta ei ihan jatkuvaa, joillekin riittää pari kertaa vuodessa, ja on mulla ollut pari sellaistakin, ettei ole tarvinnut trimmata ollenkaan. Niille ei vain yksinkertaisesti kasvanut karva koskaan niin pitkäksi eikä cairnin turkki mene yleensä takkuun, joten turkin hoito hyvin helppoa.
   
 19. keijukainen Vierailija

  "Kääpiösnautseri olisi sopivin, mutta sehän pitää trimmata." Trimmaus tehdään vain pari kertaa vuodessa asiantuntijalla. Itsellä nyt 4kk: ikäinen kääpiösnautseri. Ei lähde karvoja eikä hilsettä eli voi suositella perheeseen, jossa voi olla epäilystä koira-allergiasta. Syö kolme kertaa päivässä 1 dl kuivamuonaa. Tykkää lapsista ja on erittäin aktiivinen, mutta osaa myös ottaa rennosti. Nukkuu yöunet 22-8; ei tarvitse enään yöllä viedä tarpeille. On jo oppinut sisäsiistiksi. Todella ihana pentu ja nyt aiotaan hankkia toinen kaveriksi. Rodulla ei myöskään ole sairauksia.
   
 20. saara jokinen Vierailija

  moi,
  meille oisi tulossa labratorinnoutaja oisiko teistä mikä koira toiseksi hyvä rotu....
   
 21. Heiii! Vierailija

  Mitä mieltä olette Welsh corgi cardigan:ista ?
   
 22. ansku Vierailija


  katsoin wikipediasta että corgi on haukkuherkkä vahtivuuen takia.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti