Hae Anna.fi-sivustolta

Miksi kasvirasvajäätelö EI OLEKAAN TERVEELLISTÄ???

Viestiketju osiossa 'Kilot kuriin' , käynnistäjänä Evian2007, 17.05.2007.

 1. ameba Vierailija

  Joo, mutta maidossa on epäluonnollista se maito eikä se rasva. Eläinrasva luonnon transseineen on sekasyöjä-ihmiselle täysin luonnollista ravintoa, yhdessä muiden luonnonrasvojen kanssa. Riistassa rasvaa on melko vähän, joten ihmisen aineenvaihdunta ei ole tarkoitettu käymään pelkällä eläinrasvalla, vaan rasvaa täytyy saada monipuolisesti eri lähteistä.

  Luonnon transrasva on muuten rakenteeltaan ja kemiallisilta ominaisuuksiltaan täysin eri tavaraa kuin teollinen transsi, ja esim. pohjoismaiset ravitsemussuositukset - toisin kuin suomalaiset - tekevät eron näiden kahden välille.
   
 2. Terveydelle haitallisinta on "osittain kovetettu kasvirasva" (lukee näin ainesosaluettelossa), jossa teollinen kovetusprosessi on "jätetty kesken". Osittain kovetettua kasvirasvaa on mm. leivonnaisissa (teollisuuden käyttämät rasvat" ja uppopaistorasvoissa (parempi kuumuudenkestävyys). "Kovetettu kasvirasva" vastaa haitallisuudeltaan tyydyttynytta rasvaa, eli lihan, maidon ym. rasvaa. Osittain kovetetun ja kovetetun kasvirasvan eroa kun monet eivät ymmärrä.
   
 3. hille2 Vierailija

  Kiitos ravitsemusterapeutti. olen varmaan lukenut huonosti tuoteselosteita, kun olen aina luullut, että osittain kovetettu rasva tarkoittaa sitä, että tuotteeseen on käytetty osittain (esim. vaikkapa 30% kovetettua rasvaa). Hyvä että selvensit.
   
 4. vierailija Vierailija

  Kyllä kovetettu rasva on vaarallisempaa.
  Maitorasvaan on tehokkaat kolesterolilääkkeet ja ne on luonnollisia rasvoja. Kovetetut kasvisrasvat on korkeassa lämmössä poltettua kasvisöljyä, ehkä jopa syövän lähde.
  Epäilen että on; Karsinogeeni on aine, joka altistaa syövälle
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti