Hae Anna.fi-sivustolta

Miksi kielletty rakkaus kiehtoo jopa henkistä tietä kulkevaa

Viestiketju osiossa 'Yliluonnolliset ilmiöt' , käynnistäjänä Egontemput?, 07.01.2012.

 1. engel48 Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on sellainen kutina , että syrjähyppyihin " syyllistyvät" kaikkien yhteiskuntaluokkien edustajat suunnilleen tasapuolisesti.
  Sellainen näkemys , että" henkisen tien kulkijat" olisivat poikkeus säännöstä on kovin yksioikoinen ja lapsellinen näkemys.

  Eikös erään suuren puolueen johtopaikoilla keikkuva piispakin käynyt kokeilemassa , kuinka kutaa se vieras pimpero tekee.
  Meidän puolessa on sanonta:
  "Jos ukkomies saa vierasta, se on kuin kankea sepässä käyttäisi"
   
 2. Amelie Vierailija

  Tällä ei ole mitään tekemistä Rakkauden kanssa. Mielestäni on todellla outoa miten tässä ketjusssa on sotkettu seksuaalinen himo ja jopa lapsiin sekaantuminen 'rakkauteen'. Todellinen Rakkaus ei koskaan sisällä mitään muuta kuin lempeyttä, lämpöä, kunnioitusta, hellyyttä, avunantoa, anteeksiantoa, hyviä ajatuksia jne.
   
 3. tieteilijä Vierailija

  En taida kumota.

  Niin? Missä olen väittänyt ettei kuulu humanistisiin tieteisiin? Tai ylipäätään: missä olen väittänyt mihin tieteeseen/tieteisiin sosiologia kuuluu? (ja muuten. Sosiologia kuuluu myös yhteiskuntatieteisiin. Voit vaikka selailla eri yliopistojen tiedekuntien sivuja ja todeta saman seikan. Se lienee nopein konsti todentaa asia)

  Väärin. määritteyä on niin monenlaista. Tässä tämä meneekin metsään, kun oletat kirjoitukseeni edelleenkin ihan ihmeellisiä asioita, joita siellä ei alunperinkään ole ollut.Tyypillistä tällä palstalla, olen huomannut.

  Niin? En ole missään väittänyt ettei se menisi noin. Kunhan muistutin sinua, että se ei mene ainoastaan noin. Kirjoitithan näin: "Muuten, kaikki huomiot mitä ihmiset tekevät ympäristöstään on tulkintaa" Tuo väitteesi on edelleen väärin. Vaihda kaiken tilalle vaikkapa useimmat, niin asia on ok. Mutta en kyllä ole täysin varma, että se on edes useimmat. pitäisi ehkä olla: jotkut tai pareminkin: pieni osa...

  Niin. Mutta en minäkään ole väittänyt etteikö tutkijat tekisi tulkintoja, kuten ei tutkijatkaan.

  Eipä sitä anteeksi tarvitse pyydellä. Ihmiset ovat vain joskus vähän liian äkkivääriä omissa tulkinnoissaan, kun tulee kiire väittää esimerkiksi toisen tekstiin ihan ihmeellisiä asioita tai merkityksiä, joita siellä ei ole alun alkaenkaan ollut.
   
 4. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 006
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Aivan, pedofiliasta ja rakkaudesta ei voi puhua samas lausees.


  Nykysin ois kyllä ihmiskunnan ja Maapallon hyväksi ja eduksi se että niitä geenejä ei enää leviteltäisi... Tuo evoluution tuoma tarve nykysin kyllä johtaa tuhoon. Maapallo ei kestä meitä kaikkia kohta enää.
   
 5. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 006
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Onko sulla lapsia?
   
 6. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 006
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Piispa -nimike ei takaa mitään kenenkään henkisyydestä...
   
 7. tieteilijä Vierailija


  minullakin on tuollainen mutu-tuntuma, että syrjähypyt tapahtuvat yhteiskuntaluokasta riippumatta.

  Olisi tosin mielenkiintoista, jos joku tutkisi onko eroa ns. henkisen ihmisen ja taviksen välilllä tässä asiassa.
   
 8. tietelijä Vierailija

  Tää kyllä menee jo varmasti täysin off-topiciksi. Poistakoon ylläpito, jos kiinnostaa ja haluaa.

  Totta. Ja onneksi lapsettomuus näyttää olevan lisääntyvä trendi. Harmi vain, että lapsettomuudesta kärsitään enemmän infrastrukuuriltaan kehittyneemmissä maissa, jossa ei muutenkaan lisäännytä niin räjähdysmäisesti kuin ns. kehitysmaissa.

  Mutta lienee siinäkin joku viisaus evoluution näkökulmasta. Ehkä meidän kannattaakin kuolla sukupuuttoon geeniemme kanssa ja antaa niiden jatkaa sukua, jotka siihen kykenevät omillaan ja ilman lääketieteen väliintuloa. Taitaa tämän ja edellisen kappaleen joku ihminen lukea täysin väärin ja voisin jo arvata millaista kommenttia tulee, mutta tulkoon. Enkä nyt sitten piilovihjaile tuohon pettäminen nimimerkin suuntaan, vaan *joku ihminen* todellakin mielessä 'määrittelemätön joku ihminen')

  Nykyisessä maailmassakin jo tapellaan vedestä ja ruoasta, ja moni asia on tässä yhtälössä pahast' vinksallaan. Ruokaa olisi maailmassa kaikille, jos ruoanjakeluketjuja vähän muutettaisiin tasapuolisemmaksi.mutta se idea ei oikein saa kannatusta maailmalla eikä suomessakaan.

  Typerää on sekin, että suomeen lennätetän toiselta puolen maapalloa ihmisiä keräämään metsämarjoja joita sitten myydään kotimaisena marjana siinä mielessä, että samalla luodaan mielikuvaa ympäristöystävällisestä tuotteesta. Itse ainakin koen, ettei ole ympäristöystävällistä ostaa kotimaista marjaa, jonka kauppaan saamiseen on käytetty tuhottomasti luonnonvaroja (lentomatkat) verrattuna siihen, että joku suomessa asuva on käppäillyt metsään ämpärin kanssa ja kerännyt marjat talteen. Ei olisi hiilijalanjälki niin suuri kuin noilla ulkomaalaisten poimimilla marjoilla. Tuo nykymalli on vähänkuin riistokeräämistä. Metsät ovat joskus hirveän näköisiä ulkomaisten poimijoiden jäljiltä. Roskia täynnä ja marjaättäistä monin paikoin lehdetkin revitty irti. Se ei tee hyvää varvuille. Pitäisi osata marjatkin kerätä hellästi ja luonto säästäen...
   
 9. Pettäminen Vierailija

  Jotkut näyttävät tosiaan olevan aika äkkivääriä. Totta ettei tekstissäsi ollut kaikkea mitä toin esile. Yritinkin tuoda esille uusia puolia että tulisi keskustelua ja toista näkökulmaa. Olen pahoillani että tein niin, jos sallit.
   
 10. tieteilijä Vierailija

  Kai sitä saa tehdä niin, mutta olisi kai fiksumpaa ilmaista tekstissä, että tekee niin, että lukija voi ymmärtää miksi vastasi niinkuin vastasi. voisi selventää hiukan ja voisi olla helpompi jatkaa ajatusta, jos se on tarpeen.
   
 11. Sivumerkki Vierailija


  Höh, olisikohan fiksua huomata uudet näkökulmat kun näkee ne, eikä alkaa äksyilemään.

  O tempora, o mores
   
 12. engel48 Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun maapallo liikakansoituu jatkuvasti, kaikki ponnistelut elonkehän ( maa ,vesi , ilma) suojelemiseksi valuvat hukkaan .
  Tarvittaisiin nopeasti kansainvälisiä sopimuksia , joilla syntyvyyttä alettaisiin rajoittamaan kaikissa maissa tasapuolisesti.
  Kiinassa on saatu toimimaan yhden lapsen politiikka. Maailman mitassa se olisi liian radikaalia.

  Käsitykseni mukaan kahden lapsen sääntö olisi toteuttamiskelpoinen.
  Toisin sanoen yhdelläkään naisella ei olisi oikeutta synnyttää enmpää, kuin kaksi lasta. Eikä yhdelläkään miehellä oikeutta siittää enempää kuin kaksi lasta.

  Yksi eläinlaji, ihmisapina lisääntyy jatkuvasti muun luonnon kustannuksella. Pitkässä juoksussa tilanne on täysin kestämätön.
   
 13. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 932
  Saadut tykkäykset:
  18
  Paitsi ettei se toimi sielläkään:
  One-child policy - Wikipedia, the free encyclopedia
   
 14. Geisha Vierailija

  ihmetellään, että miksi nuoret ihmiset eivät halua enään parisuhteeseen, tai uutisten mukaan, miksi he eivät enää halua seksiä, jonka avulla tuotetaan lapsia.

  Jokainen tietää, Japanissa ikärakenne on vanhenemassa, joten tämä on todellinen huolenaihe heillä.

  Mutta miksi sama ilmiö leviää kaikkialle? Yhä suurempi osa ihmisistä asuu omasta halustaan yksin ja tapaa ns. ihmisiä. Ja ne, jotka haluaisivat elää parisuhteessa, eivät enää löydä kumppania, sillä kaikilla parinmuodostuskriteerit ovat nousseet siten, että kohta kukaan ei löydä kumppania itselleen.

  Kun kuitenkin vakaassa parisuhteessa elävä elää taloudellisesti, ja hyvässä tapauksessa henkisestikin mukavammin kuin yksinelävä, joten miksi tämä muutos maapallon päällä?
   
 15. Utelias Vierailija

  te henkiset?

  Kirjoitat, että ns. henkisiä kietoo ns. kielletty rakkaus, mutta keitä te olette te henkiset laajammin?

  En ole nähnyt yhtään henkistä elämässäni. Jos teitä on, niin minkälaisia ja millaisia olette? Suhteessa meihin ei henkisiin?
   
 16. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 006
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Kyllä se nimenomaan on sitä miten sen tulkitsee. Sä tulkitsit näin, se jolle vastasit toisin. Minäkään en esimerkiksi tulkitse että AINA hyvien tekojen takana ois tuo itsekkyys, VAIKKA hyvistä teoista yleensä on hyötyä myös itselle, ne palaa itselle. Eli tulkita voi eri tavoilla, sun, mun, jonku kolmannen...Se on sitten taas eri juttu kenen tulkinta on oikea ja kuka sen päättää.
   
 17. Sem Voima kanssamme

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  23 334
  Saadut tykkäykset:
  20
  Kun on läsnä niin sekin hoituu olla luonnon kanssa yhtä keräämässä niin hillasuolla, avohakkkuulla puolukassa tai mustikassa. On näitä sen verta usein tullut omaan laariin kerättyä vuosikymmeniä.
   
 18. engel48 Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisitko pääkohdat kääntää.
  Kansakoulun 50- luvulla käyneenä en puhu vieraita kieliä.
   
 19. jestas Vierailija


  Näköjään jäänyt myös tiedonhankinta oppimatta.

  Siellä Wikipedian sivulla, vasemmassa laidassa on kohta "languages" ja lista maailman eri kieliä. Jollakin sivulla lista on pidempi, jollakin lyhyempi. Sieltä kun etsit sanan "Suomi" ja klikkaat sitä, niin voit lukea artikkelin suomeksi.
   
 20. engel48 Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  0
  No sieltähän se suomennos löytyi.
  En ole kovin kiinnostunut, enkä perehtynyt näihin nykyvempaimiin. Käsipuhelintakaan en ole koskaan omistanut, enkä aio tulevaisuudessakaan sellaista hankkia.
   
 21. engel48 Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  0
  On siinä mielessä Kiinan yhden lapsen politiikka onnistunut, että väestöräjähdys on pystytty torjumaan.
  Ajatteleppas, jos kiinalaiset lisääntyisivät kahden prosentin (1,4 miljardia )vuosivauhtia, kuten eräissä muslimi- ja katolisissa maissa tapahtuu.

  Syntyvyyden rajoittaminen on elämän ja kuoleman kysymys. Hallitsematon väestöräjähdys on se kaikkein pahin vaihtoehto luonnon ja koko ihmiskunnan kannalta. Se tietää vääjäämättä verisiä sotia vähenevistä luonnonvaroista, nälkää, kulkutauteja, barbariaa.
   
 22. Asiantuntijat Vierailija

  sanoivat radiossa tänään, että liikakansoitus ei ole enää uhka maapallon päällä, sillä maapallon väestökasvu on taittunut syistä, jotka kaikki tietävät. Ehkäisy, maailmanlaajuisen hyvinvoinnin lisääntyminen, tietämyksen leviäminen jne.

  Luonto on tämän ajan uhka (ihmiselle), ei ihminen, sillä luonto on nousussa ja ylimielinen ihminen on tämän ajan altavastaaja.

  Luonto ei halua ihmiselle pahaa, mutta ihminen ei kuuntele. Ihminen ja luonto voisivat tehdä yhteistyötä, mutta nyt näyttää siltä, että näin ei käy. Ihminen kuvittelee itsestään liikoja, sillä luonto on loppupeleissä täysin ylivoimainen ihmisen suhteen. joten onnea ihmiskunnalle.

  Jos joku ihminen ylipäätään tajuaa, kuinka korkeatasoinen luonto ja sen edustajat ovat.
   
 23. Syytön luonto Vierailija

  Kyllä se on ihminen joka on edelleen ihmiselle uhka. Ihan kuten liikakansoitus niin nyt ihmisen muut toimet uhkaavat ihmisen ja monen eläin-sekä kasvilajin elinpiirin pysyvyyden ja sitä myöten niiden elossapysymisen.
   
 24. Minä Vierailija

  Luonto on tämän ajan uhka (ihmiselle), ei ihminen, sillä luonto on nousussa ja ylimielinen ihminen on tämän ajan altavastaaja.
  Luonto on parasta , eikä mikään uhka. Ihminen se tuhoaa luontoa, mm. sotkemalla, hakkaamalla puut ja siksihän noita kamalia myrskyjäkin on.
   
 25. Minä Vierailija

  Tajua että se pettäminen riippuu ihmisestä,sun yläpäästä.Eikä henkisistä ihmisistä.
  Jos on vähäkään omaa tuntoa, niin silloin et petä.Näin se vaan on.
  Miksi pitäis pettää, kostoksi vai, vai miksi.Ei kuulu minun tapoihin.
  Pettäminen on RAUKKAMAISTA touhua.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti