Hae Anna.fi-sivustolta

Miksi kissasta lähtee karvaa aivan tolkuttomasti

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Ansku, 10.06.2006.

 1. Kiude Vierailija

  Tässä hieman apuja, jos ei osaa lähteä kirjoja etsimään: ruokakirja kissanystäville sekä Mirjam Nummisen Kissanhoidon opas. Rautakirjalta voi tilata ulkomaiset kissalehdet Cat Fancyn ja Your Catin. Molemmissa lehdissä kerrotaan mm. sairauksista, tutkimuksista, luonnonlääkinnästä, roduista, uutuustuotteista yms.
   
 2. cat girl Uusi jäsen

  liittynyt:
  13.06.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meilläkinon poika maatiais kissa, ja häneltäkin lähtee karvaa sen verran että on kyllä h ousun lahkeet ihan karvoissa. Kyseessä on siis lyhytkarvainen, oranssi maatiaiskissa. Minullla ei ole kylläkään mitään parhaita keinoja mutta meidän kissalla ainakin on karvanlähdön aika. se voi katsos minusta oola että kissoillakin "vaihtuu" talviturkki ja kesäturkki. minusta vaan mutta en todellakaan ole varma...

   
 3. Mie vaaan Vierailija

  Meillä kaikilla neljällä kissalla vaihtuu turkki parhaillaan. Ja mitä kuumempi ilma sitä enemmän irtoaa karvaa sohvaan ja vaatteisiin, arghh. Kissat terveitä, madotettuja ja hyvin ja asianmukaisesti syötettyjä.

  Itseltäkin irtoaa hiuksia.
   
 4. Nyy Vierailija

  Eipä taida olla Kiudella ihan EU:n rehulainsäädäntö hallussa. Jokainen voi itse käydä EVIRA:n sivuilta lukemassa, rehulainsäädännöstä (joka on yhteinen EU:n alueella), että eläinten rehussa ei saa olla jauhettuna itsestään kuolleita eläimiä, sairaita tai suoraan ihmisravinnoksi kelpaamattomia ruhon osia. Itsestään kuolleet eläimet ovat eläinjätettä, joka poltetaan eläinjätteen käsittelylaitoksessa. Siitä syystä, että EU:n alueella on kielletty käyttää antibiootteja eläinten rehussa ja teurastamoilla on varoajat myös eläinlääkkeiden suhteen, ei näitä aineita voi luonnollisestikaan olla myöskään lemmikkieläinten ruuissa. Näitä asioita valvotaan EVIRA:n toimesta. EU:n ulkopuolelta tulleita eriä tarkastaa ainakin tulli.

  Jos joku väittää olevansa dr. tai joku nettisivusto on englanniksi, ei tarkoita sitä, että tekstiä ei voisi lukea kriittisesti. Amerikassahan on kaikki mahdollista, myös antibioottirehujen käyttö. Ei kuitenkaan Suomessa.
   
 5. Kiude Vierailija


  Kaikki kaupan teolliset ruuat eivät olekkaan suomessa valmistettuja:) ja edelleen suosittelen lihaisia ruokia joita ei marketista saa. Kissa on lihansyöjä. Halvemmaksi tulee loppupeleissä ostaa kunnon ruokaa koska tällöin kissan ei tarvitse syödä sitä niin paljon kuin marketin halpaa moskaa. Kukin ruokkii kissansa miten haluaa. Helppohan se on kissan kuoleman jälkeen hankkia aina uusi, kun noita ilmaiseksikin saa. Sääliksi käy niitä kissaraukkoja jotka sairastuvat huonon ruokinnan vuoksi. Mutta ihmiset ovat selvästi välinpitämättömiä. Kissojen sairastuminen virtsakivien takia on lisääntynyt ja lisääntyy koko ajan, merkittävin aiheuttaja on viljaa sisältävä ruoka (marketin raksut). Ottakaa riski, mutta syyttäkää itseänne sitten kun kissanne todella sairastuu.
   
 6. Kiude Vierailija

  Niin ja lisäys vielä että suurinosa marketin eläintenruuista sisältää lisä- ja väri aineita-
   
 7. hip** Vierailija

  Meillä lähti äskettäin molemmista kissoista ihan hillittömästi karvaa. Kampasin ja harjasin ne oikein kunnolla parina päivänä ja sain aika mielettömän kasan karvaa. Siinä tais olla talviturkki. Enää en ole kiinnittänyt huomiota asiaan.
  meillä muuten syövät myös HIIRIÄ yms...; )

  Joskus ostan eläinkaupasta (satunnaisesti, kun pääsen kaupunkiin saakka ja olen tarpeeksi varoissani), mutta sinne vaan ei edes pääse AINA juuri, kun olis tarvis. Välillä ei tosi pitkään aikaan. En omista ajokorttia, julkiset kulkee surkeasti ja lähin eläinkauppa on useampien kymmenien kilsojen päässä ja joskus on rahat niin vähissä, että on pakko ajatella järkevästi mihin ne laittaa. Ennemmin ostaa pienemmällä summalla tilapäisesti sitten siihen saakka, kunnes rahaa taas tulee kuin ostaa suurella, vaikkakin pidemmäksi aikaa.
  Budjetissa pitää ottaa huomioon myös se, että perheessä on muitakin eläinjäseniä & ihmisiä, joiden kesken rahan tulis riittää suht tasaisesti ja kutakuinkin järkevästi. Ei ole mitään järkeä pistää viimeisiä rahojaan pariin kissaan, jos joku muu jää sitten jostain paitsi, seuraavaksi pariksi viikoksi.
  Nämä tilanteet kun perheessä aina vaihtelee. Välillä tulee ikäviä yllätyksiä rahanmenoon ja joskus on pakko pihistää jostain päästä.
   
 8. Kiude Vierailija

  Jos et pääse eläinkauppaan useasti,ostappa kerralla hieman enemmän raksuja. Itse ostan kerralla kolmen kilon säkin (22€) Nutron in cat raksuja. Hinta kuulostaa ehkä kalliilta, mutta ei pidemmän päälle sitä ole, säkki riittää kahdelle kissalle kuukaudeksi. Eli jos kerran kuukauteen edes sinne eläinkauppaan pääsisit. Jos ei ole varaa pitää kissoja, ei niitä kannata hankkia... Voit myös marketista löytää terveellistä ruokaa kissallesi kun ostat vaikkapa vähärasvaista naudan jauhelihaa, tai luonnonkanaa. Jos se on kissoillesi täysin uutta, anna sitä pikkuhiljaa pieninä annoksina, ettei uudenlainen ruokavalio aiheuttaisi oksentelua ja ripulia,jos näin käy se on kuitenkin normaalia ja loppuu kunnes kissa on tottunut. Kana on kallista mutta liha ei niinkään. Tärkeimpänä nyt näkisin kuitenkin että kissat saisivat kunnon raksuja syödäkseen, ja niitä ei marketista saa.

  http://hurmaavaitsemurha.blogspot.com/2006/02/elm-on-mutta-ei-se-mitn.html

  käykää kaikki lukemassa ko. sivuilta kuinka sinunkin kissallesi voi käydä ku syötät sille friskiesiä tai latzia!
   
 9. Kiude Vierailija

  Hiiret ovatkin ihanteellisin ruoka kissalle! Itse asun keskustan tuntumassa enkä kissojani voi ulos päästää..joten meillä ei valitettavasti hiiriä syödä. Toivottavasti asut maalla, tälläkin asutusálueella (keskustaan alle 1km) näkee kissoja vapaana ulkona,ja sillon tällön kappaleina ajotien varrella.. Ja ulkokissoja pitäville tiedoksi, on kiellettyä pitää kissoja vapaana asutusalueella! Naapurissani asuu kissoja inhoava perhe, ja usein kivittävät pihamaallen saapuvia kissoja,kissat kun ovat mm. raapineet auton peltiä jne (kuulemma). Olen kyllä koittanut heille kaupata kissankarkotinta.. Jos asuu tieheämmin asutulla alueella, kannattaa kissoille rakentaa tilava häkki ulos,riittää kun esim terassin reunustaa kanaverkolla (ja katto on tietysti oltava). Olen nähnyt noita rakennelmia ja minusta ovat oikein hauskoja. :))
   
 10. Henzu Vierailija

  Kissalta lähtee luonnollisesti karvaa.. Täällä jumppaillaan päivittäin imurin kanssa, kun kaksi maatiaista juoksentelee ympäriinsä ja kiehnää matoissa jne ;)
   
 11. Piia R. Vierailija

  Mutta ei ole luonnollista, jos karvanlähtö on koko ajan runsasta. Karvanlähtöajat on erikseen.
  Meillä maatiaisten karvanlähtö on nykyään aivan minimaalista Royal Canin Hair and Skin -raksujen, Pirskatti-vitamiinien sekä öljylisien ansiosta. Aivan ihanaa, kun ei käsi ja syli eivät enää silittelyn jälkeen ole ollenkaan karvaisia :))
   
 12. kaksi karvapesää Vierailija

  meillä on kaksi sisäkissa jotka ovat kesän aina mokillä.. karvojen lähtö on kuitenkin ulkoilusta huolimatta hyvin runsasta ympäri vuoden, kun he painivat keskenään jää isoja karvatuppoja pitkin lattioita. kissani saavat whiskasin annospusseja ja purina one adult ja indoor formula raksuja. silloin tällöin laktoositonta kermaviiliä.ulosteet on kiinteitä, matoja ei pitäis olla.
   
 13. .. Vierailija

  ^Kannattaa lisätä öljyjen määrää ruokinnassa. Kissoille voi antaa ihan ihmisten kalaöljykapseleita.
   
 14. siruli65 Uusi jäsen

  liittynyt:
  03.06.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikäli kyseessä ei ole normaali karvanlähtö, niin kissallasi saattaa olla matoja. Raakaa kalaa ei kannata hirveäsi syöttää vaikka kissat tykkääkin niistä. Matokuuri on muistettava säännöllisesti mikäli syöttää raakaa kalaa tai jauhelihaa raakana. Raakasta kalasta tulee leveää heisimatoa, jota ei saa edes axilurilla pois. Vaatii kalliimman ja vahvemman lääkkeen. Itse aina keitän kalat kissoilleni ja kyllä ne tykkää keitetystäkin kalasta. Jauhelihan voi ensin pakastaa jotta pöpöt kuolee ja sitten voi huoletta antaa raakanakin.
   
 15. hesy Vierailija

  käy hesyn sivuilla lukemassa oikeat ruokinta ohjeet!!!!meillä vanhin kissa voi hyvin ikä 23v
   
 16. kissa hullu Vierailija

  Ihmeellistä että sinun kissoilla karvat lähtee talvisin? ennen kevättä jokaisella kissalla lähtee aika paljon karvaa irti aina, tuo on normaali ja luonnollinen prosessi, koska kissat valmistautuu tuolleen ettei kesällä ole liian paksu turkki.
  Sitten ennen talvea siinä syksyllä alkaa jo huomaa ettei karvoja pahasti lähde enää paljon ollenkaan, koska myös talvisin kissat saa taas paksumman turkin, jos karvoja lähtee talvisin niin kantsis käydä kissan kanssa lääkärissä. kysy vaikka eläinlääkäriltä.

   
 17. raapineet auton peltiä jne (kuulemma). " mikä valke!! rauta ei kiinosta kissoja, ei ne siihen kynsiään terota! mikä valepukki tuo sinun kissan vihaaja! jos olisin ollut sinä niin olisi tullut kamala riita noitten tyyppien kanssa jotka kivittävät kissoja! perkele!
   
 18. Oikeassa olet noin se vaan on!
   
 19. ei kissoille saa antaa halpaa paska ruokaa. paska purkki joka maksaa esim. ei edes 30 europenniä... tuo hinta sanoo jo että purkki on roskaa kissoille, kissat sairastuvat tuollaisesta paskaruoasta. ja ihminen vaan ajattelee kunhan se syö hä? hyi.
  et itsekään söisi paskanmakausita ruokaa jos ei tarvitse?

   
 20. Verkkuli Vierailija

  Meidän kissa täyttää 4 päivän päästä 1 vuoden, ja karvaa lähtee iha sikana lähteekö sillä pentukarva ? osaako kukaan sanoo. se syö kitekatin seikkailijan pusseja ja kitekatin tai latzin muroja.
   
 21. MMAUKU Vierailija

  Meillä 2 maatiaiskissaa sijoituksessa..
  Ollut jonkun puolvuotta ja nyt ruvennu lähtee karvaa aivan tolkuttomasti, sohvat on peitetty lakanoilla ja matot otettu pois. verhotkin pitäis vissiin kun ihan karvoissa??!
  Karvaa lähtee ihan kun kädellä koskee niin tupoittain,, ei kiva!!.
  ja kun se ei tunnu loppuvan ollenkaan, meitä vähän rupee oksettamaan pikkuhiljaa...
  ilkeesti sanottu mutta niin se vaan on !!
  Hilsettäkin löytyy ?? mistä johtuu??
  Tämähän on vaan ongelma siksi koska itse emme ottaisi kissoja, mutta sijoitukseen oli pakko ottaa ja nyt on löydettävä keinot tuohon karvan lähtöön....
  Rakastamme pieniä kuitenkin kovasti!!

  madotettu viimeksi maaliskuussa kun tulivat tänne.

  Syötetään Eläinkaupan laihdutusraksuja.. (royal canin indoor 27 ohjeessa sanotaan 60g/per kissa päivältä) En tiedä miksi, meisystäväni äiti kovana kissafriikkinä sanoo että meidän lapsukaiset ovat lihavia, itse en nää kuin kaksi normaalikokoista kissaa!.
  Ja Latzin hyytelöruokia, puoli purkkia / 2pv.
  Kastikkeessa olevat ei mene, sheebaa kerran viikossa sellai pieni pyöreä purkki.

  Kalaa ei olla annettu kertaakaan.
  Muutakun eläinkaupasta ostettuja "herkkupaloja" sellassia haisevia silakoita vai mitä ne nyt on.. kuivattuja..

  Nyt ajattelin ruveta sekoittamaan märkäruokaan vähän öljyä ja kananmunnan keltuaisen.
  onko huono idea??.

  Ja aloittaa syöttämään raakaa jauhellihaa ja jotain muutakin lihaa, meilläkun on hirvestä, porosta ja possusta tehtyä ihan omaa jauhellihaa, ei säilöntäaineita tai mitään.

  Ottaisin neuvoja vastaan!.
  Karvaa lähtee siis molemmista todella paljon, 3 vuotiaita, samasta pentueesta..
   
 22. maarit.j.- Vierailija

  Nyt mun kissoilla tuntuu lähtevän karvaa hyvin runsaasti,mistä johtuu että kesällä lähtee karvoja paljon? ovat maatiaiskissoja.
   
 23. kissa-apina Vierailija

  Tiukkapipo huutomerkki-typerä-hymyhymiö-täti. Ihme pätemistä, vinoilua ja hauki-on-kala-mussutusta huutomerkkien kera. Ärsyttää tollaset lehmät.

  Sit ihan aiheeseen:

  Ihmettelin kun meillä kissat (neljä sellaista) alkanu ripuloimaan. Karvaa lähtee eikä turkki enää kiillä kuten ennen. Ruoka on ollut samaa kuivamuonaa kuten aikasemminkin (Kitekat, nyt vaihdettiin kokeeks Latzin kuivamuonaan), eikä aikaisemmin ole vastaavia oireita ollut. Kissat madotettiin tossa pari kuukautta sitten.

  Kaikillako joku allergia vai ettei olisi sitten joku bakteeri tai virus? Tai jos madotus oli tehoton eikä poistanut mahdollisia matoja?

  Käynyt myös mielessä, jos olisi biotiinin puute, mutta voiko sellaista ilmetä jos syö kuivanaksuja? Aikaisemmin ei tosiaan ripulia ole juurikaan ollut, joten liekö sitten jokin allergia tai pöpö.
   
 24. Napsu-kisu Vierailija

  Mun kissa on hassu. Haluan josku hemmotella sitä ja ostan eläinkaupasta jotain kallista herkkuruokaa, mutta sepä ei kelpaa. Eikä myöskään makupalat. Yritän sanoa sille, että ne ovat kallista herkkua, mutta ei se ymmärrä. ; )
  Purkiruoat ei kelpaa ollenkaan ja pussiruoista ainoastaan Latz on herkkua.Muut jää syömättä. Munuaista syö suurella ruokahalulla ja jäätelö on hyvää. : )
  Karvaa lähti talven jälkeen, mutta nyt se on loppunut melkein kokonaan.
   
 25. katajarinne Vierailija


  eläinlääkäri käsi anaa madotuksen 2 kertaa vuodessa ja lisäksi voi antaa kalanmaksaöljykapselista 3-5 tippaa päivittäin
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti