Hae Anna.fi-sivustolta

Miksi kissasta lähtee karvaa aivan tolkuttomasti

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Ansku, 10.06.2006.

 1. voi Vierailija


  kissa on jostakin stressaantunut
   
 2. Cat man Vierailija

  Kissan ruokinassa pitää erotella se onko kissa joku puhdasrotuinen, vai ihan tavan maatiais. eli kotikissa.
  Meillä on molemmat puhdasrotuinen Norski ja sitten vanha maatiaiskisssa, molemmat leikattu.
  Norski ei koskekaan raakaan kalaan, olkoon mitä tahansa, syö oikeastaan vain raksuja.satunnaiseti menee myös purkkkimössö.
  Kotikissa taas syö kaiken mitä lautaselle laittaa, on siis kaikkiruokainen, jopa sipuli menee jos on tarpeeksi hienonettua.

  Kissa ruokinta ei todellakaan ole mitään tiedettä. Turkki pysyy kotikisalla kiiltavana ja hyvässä kunnossa kun saa muikkuja välillä.
   
 3. kissa fani Vierailija  Sä oot kun niitä haukut !!!!
   
 4. rollille: Vierailija


  Onnittelut! Sinut on valittu vuoden idiootiksi!
   
 5. Kissani Vierailija

  Kiva lukea näistä ohjeista kuinka kissalle pitäisi antaa lihaa.
  Olen kokeillut antaa kissalleni erilaisia lihoja ja sydäntä. Nuuskaisee vain, ei suostu syömään. Mieluummin on nälissään. Kaupan pehmeät kissanruuat "peittelee" heti. (hajukin ilmeisesti risoo)

  Kaupan kuivamuonaa syö vaihtelevasti, kanaa on suostunut syömään harvoin muuta lihaa ei ollenkaan, pakastetut muikut, silakat ja pakastekala maistuu ei lohi. Katkaravut ovat herkkua.
  Karvaa lähtee tolkuttomasti vaikka harjaan, kissa näyttää virkeältä ja hyvinvoivalta, turkki pehmeä ja kiiltävä, ei näyttäisi olevan iho ongelmiakaan.
  Ehkä kissat vain ovat erilaisia, toisilta lähtee enemmän kuin toisilta, mene tiedä.
   
 6. Miisi Vierailija

  2 Kissastamme lähtee aivan älyttömästi karvaa.Joka kerta kun ne ottavat syliin,niin vaatteet ovat ihan karvaiset! Kissamme syövät märkäruokaa,kuiva muonaa ja ihan lihaa,lohta sekä kalaa.Mikä kävisi karvanlähtöön kun sitä lähtee vuoden ajasta riippumatta!
   
 7. perus vastaus Vierailija

  Ihan normaalilta kuulostaa. Vasta jos kissoilla on kaljuja läikkiä, niin se kertoo jo siitä, että jokin on vialla. Harjaus kerran tai jopa päivässä (jos ne siis tykkäävät siitä), ja pari kertaa vuodessa kissojen kunnolla peseminen ja kuivaaminen pyyhkeellä (suurimpina karvanlähtöaikoina) auttaa jonkin verran ainakin karvanlähdön hallitsemiseen. Myös jonkin öljyn anto (mitä siis myydään eläinkaupassa) kerran päivässä saa ainakin turkkia pysymään kunnossa, voisi auttaa karvanlähtöönkin.
   
 8. sohvis Vierailija

  Viekää lemmikkinne eläinlääkärille, jos haluatte lemmikkinne parasta. Luuletteko eläinlääkärin päivystävän Elleissä ja vastailevan ilmaiseksi kysymyksiinne. Kyllä olette viisaita.
   
 9. öhhöh Vierailija

  No, eihän nyt talviturkin vaihtamisesta kesäturkkiin eläinlääkäriä tarvita. Nyt kun oli helteet, niin kissoista lähtee vielä enemmän karvaa, vielä kesälläkin. Mun kissalta läti alavatsasta karvat pois,ajattelin ,että onkohan sillä matoja ja annoin matokuurin. Karvat alkoi kasvamaan takas.
   
 10. kape Vierailija

  en usko et vika on kissassa kissa on myös eläin joka vaihtaa turkkinsa se pitää hyväksyä miks joku häirittee mun puhetta älytöntä nää ihmiset ei tykkää eläimisistä on aika julmaa kun joku ei välitä mistään muusta kuin häiritä ihmisiä kissa vaihtaa turkkinsa mis on tää häiritsiä..kissa on sosiaalinen eläin..minä rakastan minun kissaani vaikka hän levittää karvansa ympäri huonetta..
  mä siivoan ne ei se kuitenkaan ole koko vuotta..kissa on viisas ja ainakin mun ymmärnyksen mukaan mun kissa tajuu mua jamä tajuun häntä
   
 11. kape Vierailija

  sori en vaan ole teidän viestissänne..halusin vaan puolustaa mun ja kaikkien muidenkin kissoja
   
 12. kape Vierailija

  ei se ruokavalio vaikuta karvanlähtöön..se vaan on kissan luonto aattelele jotain villieläintä jos tiikeri vaihtaa karvansa onko ihminen auttamassa..ei todellakaan ole..miks meidän pikkukissamme ei vois vaihtaa karvaansa..ja voimme auttaa kun siivoamme karvat..yrittäkää ymmärtää meidän kissamme ovat vaan tätä evoluutiota..rakastakaa kissojanne sitä ne toivovat..
   
 13. kape Vierailija

  ei se ruokavalio vaikuta karvanlähtöön..se vaan on kissan luonto aattelele jotain villieläintä jos tiikeri vaihtaa karvansa onko ihminen auttamassa..ei todellakaan ole..miks meidän pikkukissamme ei vois vaihtaa karvaansa..ja voimme auttaa kun siivoamme karvat..yrittäkää ymmärtää meidän kissamme ovat vaan tätä evoluutiota..rakastakaa kissojanne sitä ne toivovat..
   
 14. kape Vierailija

  sori..olin liian julkee...en mä halua teitä enää häiritä..
   
 15. Rumpu Vierailija

  Meillä kissat eivät ole kertaakaan saaneet eläinkaupan raksuja koska meilläpäin ei ole eläinkauppoja. On järjetöntä matkustaa yli sadan kilometrin päähän pelkästään kissanruoan takia. Hyvin ovat voineet lähikaupan muonalla ja ovat jo 17 ja 15 vuotiaita.
   
 16. vierailija Vierailija


  "Raakaa kanaa" ???? Haloo, ei varmaankaan kannata?
   
 17. En yhtään tiedä. Vierailija

  Minun kissastani lähtee runsaasti karvaa. Tämä on kuuma kesä, joten voiko se olla syy karvanlähtöön? Olen kyllä poissa kotoakin aika paljon eikä kissallani ei ole lajitoveria seuranaan ja ennen eli laumassa. On ollut kanssani 2 vuotta ja tänä kesänä vasta alkanut tämä. Ruokana käytän Pirkan pussiruokia.
   
 18. kaksikolme Vierailija

  Yleisesti eläimiltä lähtee karvaa paljon silloin kun lämpötilan muutos on äkillinen tai muuten merkittävä. Se ei kumminkaan poissulje sitä mahdollisuutta, ettei kissa kärsisi aikaisista oireista esim. kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Kaikki tulee vähän salakalavasti, että tarkkailethan tilannetta, virtsaamisesta aina ruuan maistuvuuteen asti. Jos ei lopu, niin kehottaisin viimeistään syksyn ja viileän sään tultua menemään terveydentarkastukseen, missä otetaan verikokeetkin.

  Ei varmaan ole raapinut itseään enempää, että sen takia karvaa lähtisi enemmän? Se voisi viitata ruoka-aineallergiaan, ellei iho ole vähän palanut auringossa löhöillessä ja sen takia karvatkin uusiutuisivat nopeaan.
   
 19. Heips,

  mun kissan karvanlähtö loppui heti, kun en enää antanut sille märkäruokaa (markettien pussiruoat) vaan raakaa naudan jauhelihaa. Kissakaveri sekä omistaja tyytyväisiä ja onnellisia. Loppui kuin seinään myös ohikusemiset yms. ikävät tempaukset. Raksuja saa edelleen mutta rajoitetusti.
   
 20. vierailija Vierailija

  Suomi ja suomalaisten ammatiylpeys xD
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti