Hae Anna.fi-sivustolta

Miksi kohteen hintatasolla on väliä?

Viestiketju osiossa 'Rantalomat' , käynnistäjänä ihmettelevä n30, 08.02.2007.

 1. ihmettelevä n30 Vierailija

  Olen jonkin verran täällä nyt lueskellut viestejä ja ihmetellyt kun aina kysytään onko kohteessa halpaa/minkä verran syöminen tai juominen maksaa tms. Itse kun olemme aina ajatelleet, että kohde valitaan sen perusteella kuinka mielenkiintoinen se on. Eli valintaan ei liity sellaiset asiat kuin kohteen paikallinen hintataso, mutta valitseeko monet kuitenkin kohteensa hintatason perusteella? Sen ymmärrän, että kohteen valintaan liittyy se kuinka paljon matka maksaa sinne (vrt Bora Bora/Turkki), mutta en ymmärrä miten ruoan yms. hinta vaikuttaa valintaan? Täytyy syödä vain omaan budjettiin sopivissa ravintoloissa.
   
 2. blondaus Vierailija

  Samaa olen myös ihmetellyt.Eihän Suomessakaan voi sanoa , mitä ravintolassa syöminen maksaa.Sehän on aivan kiinni paikasta ja mitä syödään.Yleisesti ottaen sanoisin, että joka tapauksessa etelässä syö halvemmalla.
   
 3. Helmi1 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  517
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joissain paikoissa ei välttämättä edes löydy kaikille "budjettiin sopivaa ravintolaa". Voin hyvin kuvitella, että varsinkin isommalle perheelle ravintoloiden hintataso paria päivää pidemmällä matkalla saattaa olla jopa kynnyskysymys. Asian ylenpalttinen taivastelu on suorastaan...no, ylimielistä.

  Kuinka tärkeäksi hintatason sitten kukin rankkaa on tietysti makuasia. Kieltämättä itsekin ihmettelen matkakuvauksia, joissa tärkeimmäksi seikaksi nostetaan tarkat listat jokaikisen suusta tungetun tuotteen hinnoista. Ihmisenä, jolla on aina nälkä ja lähes koko ajan jano olen itse ehkä kuitenkin hiukkasen kiinnostuneempi siitä mitä syön kuin siitä, mitä laskussa viivan alla lukee.
   
 4. tebis Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  726
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meikälänen matkustaa sen verran harvoin että tietenkin hintatasolla on merkitystä. Ei kohdetta pelkästään sen takia valita, mutten tieten tahtoen halua välttämättä perheen kanssa matkustaa kohteeseen jossa sama tai jopa kalliimpi hintataso kuin suomessa. haluamme matkalla shoppailla, ja syödä hyvin, siellä missä haluamme (eikä sitä jaksa etsiä niitä kohteen edullisimpia ruokapaikkoja....)
  Mielstäni siinä ei ole ihmettelemistä, jos kyseleen kohteen hintatasoa, samalla voi hiukan arvioida budjettiakin etukäteen.... Esim. bulgariassa kaksi viikkoa tai italiassa kaksi viikkoa........budjetit eroavat paljon toisistaan....
  Ollaan paljon käyty turkissa ja nyt mennään esim kesäkuussa mallorcalle. olen kyllä kysellyt palma novan hintatasosta, jo ihan mielenkiinnosta....tiesimme jo matkaa varatessa että on lähellä suomen hintoja,eikä vaikuttanut päätökseemme, silti hintataso kiinnostaa/kiinnosti....
   
 5. et edelleen Vierailija

  matkaile pelkästään siellä turkissa?Ei tarvitsisi täällä hintoja kysellä.
   
 6. Ålands Tapsa Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipas "painava" mielipide sieltä "susirajan" takaa tähän keskusteluun. Tässä menisikin koko ilta analysoidessa syvemmin kirjoittajan kahteen lauseeseen sisällyttämää viestiä matkailun iloista ja suruista. En nyt kuitenkaan ehdi enempää analysoida tänään, on koululautakunnan kokous kl. 19, joten palaan huomenissa tarkemman asiaan. Kyllä sieltä varmasti jostain viestin syövereistä ne tarvittavat palaset löytyvät joilla saadaan tämä "palapeli" kasaan ja keskustelu jatkumaan.
   
 7. henkka43 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun aikoinaan liikuimme koko perheen voimin, 4 henkilöä, oli lomailualueemme hintatasolla hyvinkin merkitystä pienessä perhebudjetissamme.
  70/80 luvuilla autoilimme jonkin verran, paitsi keski- ja eteläeuroopassa niin varsinkin Unkarissa. Paitsi ihmisten asenteet, asioiden hoituminen niin myöskin todellinen halpuus houkutti.
  Olimme reisussa aina vähintään kaksi viikkoa.
  Kävimme myös Puolassa.
  Myös työmatkalla.
  Yksi ulkomaan päiväraha vastasi 70-luvun puolivälissä mustassa pörssissä vaihdettuna puolalaisen liikeapulaisen kahden kuukauden palkkaa.

  Itäsuomalaiset kävivät sankoin joukoin Leningradissa vaihtamassa rättejä paikallisiin palveluihin. Myös pimeä rahanvaihto oli edullista.

  Nyttemmin, liikuessamme vaimon kanssa kahdestaan, ei kohteen kustannustasolla ole merkitystä. Oma käyttäytyminen säätelee kulutusta ja taloudellinen tilanteemme on aivan toinen kuin 30-vuotta sitten.

  Ymmärrän kuitenkin hyvin hintatasosta kiinnostuneita nuoria ja varsinkin perhekuntia joiden täytyy kaikki kertoa 2:sta suuremmalla luvulla.
   
 8. Lisssu Vierailija

  Todellakin hintatasolla on väliä! Varsinkin kun se raha ei täällä meilläpäin puussa kasva ja lapsia matkustaa mukana 3kpl. Kurjaa se on lasten käskeä kynsiä syömään loppulomasta kun rahat ei riittäneetkään ruokaan koko lomaksi .
  Mieluummin otan selvää hintatasosta ja varaan rahaa riittävästi mukaan :)
   
 9. -anne- Vierailija

  Niin just tehtiin mekin :) Ollaan ehkä joskus seilattu samalla PolFerriersin laivalla... Ainakin reissu kuulosti samanlaiselta, me tosin reissattiin 80-luvun puolivälissä.

  Tottakai kohteen hintatasolla on merkitystä kun kertoo menot 2:n sijasta 5:llä

  Sitä paitsi, minun mielestä parhaita lomareissuja on olleet ne telttamatkat Unkariin. Harmi ettei ukko-kulta suostu enään ilmapatjalla nukkumaan :)

  Reilu viikon päästä odottaa eka Thaimaan matka, elämys varmaan sekin ...

   
 10. Barbeito Uusi jäsen

  liittynyt:
  09.08.2006
  Viestejä:
  608
  Saadut tykkäykset:
  0
  niin että ei paskalle taivu niin ei kai se hintataso silloin vaikuta valintoihin. Harvalla meistä vain taitaa olla sellainen tilanne.

  En itsekään valitse matkakohdetta hintatason perusteella, mutta kyllä se yksi vaikuttava tekijä pohdinnoissa on. Vaikka olisi varaa mennä kalliiseenkin paikkaan, on se itse kunkin arvostuksista kiinni, mihin haluaa rahansa käyttää. Syöminen ja juominen on minulle yksi loman tärkeimpiä nautintoja enkä silloin ala etsiskellä syöttölöitä ja juottoloita päivän menun ylenevässä hintajärjestyksessä. Lomalla ei olla köyhiä eikä kipeitä.

  Eikä liikkeellä tarvitse olla kuin kaksi henkeä, niin tuossa ravintoloissa suun kautta alas menevässä kulussa voi olla aika huimat erot kahden viikon matkalla. Otan esimerkin: Saigonissa paloi rahaa kahdessa viikossa ihan kaikkeen (retket, taksit, ravintola, ostokset jne.) 1000 €, Madeiralla meni pelkkään ravintolaRUOKAILUUN (toki ruokajuomineen) 600 - 700 €. Noita kahta paikkaa ei tietenkään ylipäätään voi verrata toisiinsa mutta kun aletaan puhua vaikka jostain Kreikan saaresta, Kyproksesta tai Turkista, jotka ovat kuitenkin aika lähellä toisiaan muuten, voi erilaisella hintatasolla jo olla merkitystä kohteen valinnassa.

  Olen Helmin kanssa aivan samaa mieltä asian ylenpalttisen taivastelun aiheuttamasta mielikuvasta.
   
 11. verran Vierailija

  Hanian reissullasi syöt,siis euroina.Virtuaalimatkoillasihan palaa vain leikisti rahaa.
   
 12. Rantalomailija Vierailija

  No tottakai hintatasolla on merkitystä, mutta se ei ole ratkaisevin seikka. Yksin tai kaksin matkustavalle (eikä pohatoille) sillä varmaan ole merkitystä, mutta isolla perheellä (meillä 4 lasta) sillä on vaikutuksensa.
  Tärkeimpänä kriteerinä on lämpö ja turvallisuus. Lentomatkan pituuskin painaa vaakakupissa. Hotellivalikoima, tunnelma ... onhan näitä kriteerejä. Kyllä mietin ja kyselen myös hintatasosta ennen matkaa. Onhan tämä hienoa, että voi kysellä tällä palstalla matkailusta, siksihän tämä on. Ja vieläpä saa asiallisiakin vastauksia tämän tästä.
   
 13. Alkuperäinen Vierailija

  Ehkä kyse on sitten vaan siitä mitä lomallaan arvostaa. Meillä opiskeluaikana tuli matkusteltua jonkin verran (1 kaukomatka vuodessa) ja kyllä siinä oli aina säästämistä, että siihen kohteeseen päästiin mihin haluttiin (lennot makso paljon ja hotelli haluttiin hyvä). Mutta vaikka opintotuella ja satunnaisilla työtuloilla elettiin (ei lainarahoilla eikä "isin" rahoilla) ei kohteen valinnassa koskaan tullut eteen se paljonko eläminen siellä paikan päällä maksaa. Kyllähän se tietysti kiinnosti ja otettiinkin selvää paikallisesta hintatasosta, mutta ei korkea hintataso olisi meitä koskaan saanut kohdetta vaihtamaan. Käytiin Thaimaassa, joka on halpa ja voitiin syödä hyvää ruokaa yms. Sitten yksi vuosi käytiin Bahamasaarilla ja siellä oli huomattavasti korkeampi hintataso kuin Suomessa ruoan suhteen. Hyvässä ravintolassa saattoi joutua maksamaan 100 dollaria/hlö (pelkkä pääruoka). Eli ei siis opiskelijoina syöty hyvissä ravintoloissa :) Joskus kalleimmissa kohteissa jouduttiin jopa syömään pikaruokapaikoissa yms. ja yleensä syötiin aamiaisen lisäksi vain lounas (kun illallinen oli kalliimpi).

  No tietysti nyt töissä ollessa ei tarvitse noin säästellä ja pystytään syömään ihan hyvin kohteesta riippumatta. Meille kohteen nähtävyydet, maisemat, hotellit yms. ovat tärkeitä. Se paljonko pihvi maksaa tai maksaako drinkki 5 euroa vai 12 euroa ei ole mitään merkitystä, koska valitaan omalle kukkarolle sopiva vaihtoehto. Lentomatkan pituudellakaan ei ole mitään merkitystä, mutta ymmärrän kyllä, että lapsiperheelle, jolla on pieniä lapsia pitkät lentomatkat ovat hankalia eikä ole välttämättä järkevääkään lähteä vauvan kanssa toiselle puolelle maapalloa. Mutta sekin on tietysti ihan ymmärrettävää, että jos lomalla tärkein asia on syöminen ja juominen niin niihin sitten enemmän rahaa panostaa ja on kiinnostunut siten enemmän hintatasosta. Kyllä mun mielestä Suomikin on halpa maa syödä ja juoda ravintolassa, yleensä ulkomailla on saanut maksaa paljon enemmän paljon huonommassa ravintolassa, ainakin länteen päin mentäessä (siis Euroopan ulkopuolelle).
   
 14. kulinaristi Vierailija

  Ei hinnoilla ja matkustamisella ole juuri mitään tekemistä toistensa kanssa. Mutta en myöskään halua mennä maahan/paikkaan josta sanotaan että siellä on halpaa... se tarkoittaa käytännössä sitä että paikalla on alhainen taso.
   
 15. The Boss Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  189
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harvinaisen kypsä aloitus tällä palstalla. Rekisteröipä oma nimimerkki, Sinulla saattaa olla paljonkin sanottavaa.

  Todella: monellako lomamatkan valintakriteerinä on halpa ruoka ja juoma? Mutta niin uskomatonta kuin se onkin, sellaisia on ja paljon. Ei paina maan kulttuuri, ei rantojen hienous, ei lämpö, ei mikään muukaan, mitä maa tarjoaa. Mutta jos ruoka on halpaa, ja erityisesti juoma niin sinne.

  Kyse on kyllä ajattelutavasta, ei ollenkaan köyhyydestä vs. varallisuudesta.

  Oma ensimmäinen rantalomani suuntautui 70-luvun alussa Las Palmakseen, Spantaxin koneella mentiin. Varoja ei ollut silloin, ei todella. Mutta kertaakaan ei tullut edes mieleen matkasuunnittelussa ottaa selville, "mikä on kohteen hintataso". Syödään ja juodaan sitä mihin on varaa, näin ajattelimme, tuore aviopari kun oltiin.

  Ja aivan kuin aloittaja totesi: joka maasta löytyy sekä edullisia että hintavia syöttölöitä. Niistä voi valita varallisuuden mukaan. Mutta olisi onnetonta, jos moisen seikan antaisi määrätä lomapaikan valinnan.
   
 16. Helmi1 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  517
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkuperäiselle:
  Juu, täytyy ehdottomasti tarkentaa, ettei syöminen ole missään tapauksessa merkittävin kriteeri matkaa valittaessa (paitsi Helmin miehelle, joka ampui alas unelman Guatemalasta). Ei ei. Paikalliseen kulttuuriin tutustuminen on tärkeintä, ja ruokakulttuuri on yksi osa sitä.

  Opiskelijana minulle tärkeintä oli saada olla kiinnostavassa maassa kauan, mielellään monta kuukautta - asia, joka alkoi laitoksellamme ilmeisesti jo aiheuttaa valmistumiseni suhteen suuria epäilyjä. Silloin olivat bahamat yms. ehdottomasti pois laskuista. Rähjäromantiikka oli aikakauden teema.

  Joopa joo. Nyt on jo monta vuotta työelämässä takana, ja tässä vaiheessa muut kehuskelevatkin talouden helpottumisella. Minä en. Siinä missä elintaso on kasvanut, on matkakuumemittarin elohopea aina vain ylempänä. Työnantaja on ystävällisesti välillä tarkastanut alaisensa palkkaa ihan kiitettävästi ylöspäin, mutta siitä ei seurannut muuta kuin runsaslukuisempaa matkojen ostoa. Nyt katsoisin silti jopa sen Bahaman - jos sinne muuten veri vetäisi - olevan mahdollinen.
   
 17. Jos valitsee Vierailija

  Oikeat vanhemmat ja oikean aviomiehen
   
 18. Helmi1 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  517
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisäksi auttaa, jos valitsee rahan haluamisen!
   
 19. tebis Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  726
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan se noloa, jos matkustaa "halpaan" paikkaan...joku luulee vielä persaukiseksi...   
 20. vai omat Vierailija

   
 21. tebis Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  726
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis kirjoitukseni oli "kuittaus", jos et sitä ymmärtänyt ;)
  Itselleni on se ja sama mitä muut minusta ajattelevat...
  Esim. Thaimaassa ei ole alhainen taso, vaikka hintataso oli huippuedullinen!
   
 22. kehi Vierailija

  No nyt tuli kerrankin asiaa tälläkin palstalla!
   
 23. matkustushaluinen Vierailija

  Haluamme käydä talvella lämpimässä pari kertaa. Yksi kaukomatka yleensä Thaimaahan, siellä on edullista oleminen ja 3 viikon matkalla sillä on jo merkitystä.
  Toinen onkin sitten viikon matka ja silloin ei ole niin väliä hintatasosta , mutta kyllä meidän lomat ovat sieltä halvimmasta päästä aina olleet, mikä ei missään tapauksessa tarkoita, että matkat olisivat jollain tapaa huonompia.
   
 24. väärin Vierailija

  Kyllä ne huonompia jos ovat halvimmasta päästä. Ilman muuta.
   
 25. Porin ässä Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.09.2006
  Viestejä:
  250
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jokainen matkustakoon varojensa mukaan,ja aivan minne haluaa,jos jollakin on enemmän fyrkkaa,kun toisella ,niin mitä sitten.Dubaihin rakennetaan nyt sellaista turistirysää,että taitaa tämän palstan porukoilta loppua rahat,jo yhden yön jälkeen että silleen.Eivät näillä palstoilla paljon ökyrikkaat kirjoittele,toisilla vinkuu visa,ja toiset säästävät tuloistaan tai eläkkeistään,päästäkseen edes johonkin reumatismia pakoon.Ei kallis ruoka aina ole parasta,jos esim.joku sanoo että kaviaari on erittäin herkullista samoin kuin osterit,on tullut syötyä kumpaakin sorttia,niin rohkenen olla eri mieltä,ennen korkkaan hernekeitto purkin, on meinaan jotain makua.On tullut jonkin verran suoritettua vertailuja noissa ravintoloissa etelänmailla,monessa niin sanotussa hienossa raflassa ovat puitteet tosi loistokkaat,ja palvelu ja pokkurointi aivan oivallista,mutta silti olet saattanut syödä maukkaamman aterian jossakin katukeittiössä,halvalla.Paikallisten ihmisten kanssa kun tulee juttuun,niin silloin usein löytää edulliset ja usein makoisammat ruokapaikat.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti