Hae Anna.fi-sivustolta

Millä Fiumicinosta Rooman keskustaan?

Viestiketju osiossa 'Kaupunkilomat' , käynnistäjänä Ingegerd, 23.11.2009.

 1. Ingegerd Vierailija

  Matka Fiumicinon lentokentältä Rooman keskustaan on käsittääkseni noin 35 kilometriä. Meneekö sieltä juna tai metro tai bussi? Millä on viisainta mennä - hotellimme on ihan keskustassa? Taksilla toki pääsee, mutta ainakin aiemmin Italiassa taksilla ajeleminen oli aika kallista.
   
 2. Piritaar Vierailija

  Olemme menneet keskustaan, Terminin pääasemalle aina junalla.
   
 3. viime keväänä Vierailija


  Meitä oli keväällä kolme henkeä ja menimme keskustaan taksilla. Maksoi n. 40 euroa muistaakseni (vai oliko se 45 euroa, ei enempää kuitenkaan). Eli kun matkan ajankohta läheni, sain sähköpostia hotellista, jossa esitettiin taksin lähettämistä meitä vastaan mainitulla hinnalla. Koska olimme ensikertalaisia, otimme tarjouksen vastaan ja olimme kaikin puolin tyytyväisiä palveluun.
   
 4. Tornatore Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuolta löytyy kysyjän tarvitsemat tiedot:
  Rooma ? Wikitravel

  PS. Virallinen taksilla ajelu Italiassa on hieman edullisempaa kuin Suomessa.
   
 5. Helinä Vierailija


  Olen menossa yksin Roomaan syyskuun alussa ja jos joku on kulkenut viimeaikoina suoraan junalla tai bussilla keskustaan, kertokaa kokemuksia.
  Mistä juna tai bussi lähtee? Hinta?
  Ja onko kokemuksia muutaman päivän matkalipun käytöstä?
  Ja vinkki myös kivasta nukkumispaikasta lähellä nähtävyyksiä?
  (hyvä vuode ja suihku + puhdas, on vaatimus, muuten kaikki käy)
   
 6. Jatta Vierailija

 7. heli Vierailija


  Keikka heitetty, ja vastaan tähän, jos jotakuta kiinnostaa, että juna lähtee 3 terminaalin läheltä, eli ohi matkalaukkuhihnan ja käytävää pitkin ulos. Pitää kulkea melko pitkään,ennenkuin tulee rautatien opaste, mutta kyllä se sieltä tulee. Lippuja saa ostaa automaateista, mutta nyt ne toimi miten toimi, itse ostin kioskista, siinä oli iso kyltti, että biljettejä. Olin saanut kauhun Madridissa automaattien käytössä.... lippu maksoi 14 euroa. Busseja käsittääkseni lähti myös 3 terminaalin läheltä ja maksoi huomattavasti vähemmän.
  Hotelli oli Hotel Torino,varasin sen booking.com kautta. Siisti, hvyä aamiainen, mutta ainakin yhden vastaanoton herran käytös oli surkeaa,kun olin maksamassa laskua, käski tulla vasta aamulla,kun hänellä on kiire.... Sanoin, että me maksamme nyt. Ja piste. Sijainti on lähellä asemaa, mutta suosittelen jotain muuta paikkaa, koska nähtävyydet ovat kuitenkin kauempana. Metro olisi ollut kätevä liikkua, mutta siitä oli ainakin yksi haara remontissa. En ostanut mitään passia,mutta se on kätevä, koska sillä pääsee museoihin sisään ohi jonon. NÄin kertoi passilla matkannut rouva paluumatkalla. 3 päivän Rooma-passia 25 euroa,myytiin lentoasemalla, mutta sillä ei voinut matkata tässä lentokenttäjunassa. Me nimittäin hikoilimme 35asteen helteessä Forum Romanumilla yli tunnin lippujonossa. Tämä lippujen myyntitouhu oli aivan käsittämätöntä, mietin pari eri kertaa, että jos on varaa turisteja näin kyykyttää, niin ehkä tämä oli minulta eka ja vika kerta Roomassa. Ja lentoasemalla kannattaa tarkistaa vaikka kanssamatkustajilta, että kyseinen juna menee Terminin asemalle, siitä nimittäin lähti muita junia,eikä ollut minkäänlaisia opasteita. Muutamat ehtivät loikata takasisin asemalaiturille,kun vasta junassa tajusivat, että meneekin jonnekin aivan muualle.... mutta kaunis kaupunki ja menen toisenkin kerran, mutta hotellin katson lähempää nähtävyyksiä.
   
 8. henchoz Uusi jäsen

  liittynyt:
  07.07.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olenko oikein ymmärtänyt, ettei C.I.S -lippua (7vrk) saa ostettua Fiumicinosta?

  Jos kuitenkin saa ostettua, niin se ei ilmeisesti käy matkalippuna Leonardo Express junaan?
   
 9. Uudet hinnat Vierailija

  Luultavasti ei saa, toisinaan on lentokentän rautatieaseman lehtikioskista saanut mutta ovat usein loppu. Terminiltä löytyy varmasti useammastakin myyntipisteestä. Jos majoitus ei ole aivan Terminin kupeessa kannattaa käyttää paikallisjunaa jonka lippu maksaa 8 euroa. Turistille usein sopivia asemia ovat Trastevere, Ostiense, Tuscolana tai Tiburtina. Paikallisliikenteen lippujen hinnat nousivat toukokuussa, aika reilustikin (tosin edelliset olivatkin voimassa vuosikausia).

  Kertalippu, voimassa 100 min. leimauksesta 1,50
  Päivälippu, voimassa leimauspäivän klo 24 asti 6,-
  3 päivän lippu, voimassa kolmannen päivän klo 24 asti 16,-
  7 päivän lippu, voimassa 7. päivän klo 24 asti 24,-

  Lentokenttäjuniin tarvitsee aina eri lipun, tuo paikallisjuna 8,-/suunta tai Leonardo Express 14,-/suunta.

  Ja muistakaa leimata lippu ennen junaan nousua!
   
 10. just palannut Vierailija

  Ja junan lisäksi pääsee keskustaan busseilla terminaali 3 edestä - ulos ja oikealle. Mm. Terravision sekä muutama muu, lippuja voi ostaa terminaalin kiskasta, mutta kuskikin myy - jos on tilaa busseissa, sillä ne ovat erittäin suosittuja. Liput á 4,- ja bussi jättää myös matkalle mm Piazza Venetsia.

  Junaliput taas saa kätevästi automaateista jonottelematta, mutta moni kiskakin niitä myy laiturialueen vieressä. Juna kulkee pöpelikössä, josta ei näy mitään n 30 min, bussi kulkee koko kaupungin läpi, ruuhkista riippuen 60 - 70 min - ja halvempi kuin hop-in -bussit ;)
   
 11. henchoz Uusi jäsen

  liittynyt:
  07.07.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. matkailija -74 Vierailija

  Hei
  Osaako kukaan kertoa paljon lastenliput maksavat yleisissä kulkuneuvoissa? Roomaan hiihtolomalla...
   
 13. Atac Vierailija

  Alle 10 -vuotiaat aikuisen kanssa ilmaiseksi, sen jälkeen normihinta. Varsinaisia lastenlippuja ei ole.
   
 14. matkailija -74 Vierailija

 15. Bristol Vierailija

 16. Bristol Vierailija

  Roomassa oltiin huhtikuun puolivälissä 2013.

  Atralin bussilla mentiin Fiumicinosta Terminille, hinta 5 egee, ei pysähtynyt lainkaan matkalla.

  Paluu Terravision bussilla 6 egee, lippuja myytiin Terravision Cafessa, joka on asemarakennuksessa Via Marsalan puolella. Erikoista oli boarding card, jonka lipunmyynnissä antoivat, että kaikki lipun ostaneet mahtuivat kyytiin, ei ollut kuitenkaan bussi täynnä.
   
 17. Bristol Vierailija

  Kuinka ihmeessä samalla kentällä Fiumicinossa voi työskennellä 19 matkatavarankäsittelijää, jotka penkovat turistien laukkuja ja anastavat arvokamaa hihnalta?

  Itseltä ei viety mitään, ainoa harmi oli kun vaimoa kusetettiin Via Cavourin pikkukaupassa Roomassa, kai sekin kuuluu maan tapoihin. Kokonaisuutena perusitalialaisista jäi positiivinen kuva, hotelliporukka oli fantastisen auttavaista.

  Kymmenet tyntekijt varastaneet laukkuja Italian lentokentill - Matkat - matkailu - Ilta-Sanomat
   
 18. reissu-fani Vierailija

  Ostin Fiumicinin lentokentältä Terravision-bussifirmalta meno-paluubussilipun Rooman keskustaan Terminin asemalle. Pelkkä menolippu olisi ollut 5 euroa, menopaluu oli 8 euroa. Lippuluukulla tyttö sanoi, että takaisin tullessani pitää tulla Rooman keskustan Terminin asemmalle puoli tuntia aiemmin. Olin maanantaiaamuna klo 8 Terminin asemalla Terravisionin bussipysäkin edessä. Paikalla oli hirveä ruuhka ja kun minut ohjattiin hakemaan boardingpass Terravisionin tiskilta viereisestä asemarakennuksesta, jossa minulle sanottiin että pääsen vasta reilun tunnin kuluttua lähtevään bussiin. Siinä vaiheessa iski paniikki sillä en ollut varannut aikaa näin paljon lentokentälle matkustamiseen. Onneksi raiteelta 24 lähti pikajuna Fiumicinoon. Lipun sai ostettua junan lähtölaiturilta. Lippu maksoi 14 euroa. Muistakaa leimata lippu lipunmyyntipisteen vieressä olevassa laitteessa ettei tule sakkoja sillä lentokentällä oli lippujen tarkastus. Ensi kerralla ostan pelkän menolipun bussifirmalta keskustaan.

  Rooman keskustassa kulkemiseen kannattaa ostaa 3 päivän lippu, joka maksoi n. 16 euroa. Sillä pääsee kulkemaan keskustan busseilla, metrolla ja junalla. Tästäkin sain oppitunnin sillä lähtiessäni paluumatkalle lentokentälle yritin nousta bussiin mennäkseni hotellilta Terminille mutta bussikuski ei ottanut minua kyytiin koska en ollut ostanut lippua etukäteen. Aiemmat kolme päivää olin kulkenut 3 päivän lipulla ja unohtanut että yksittäinen lippu pitää ostaa etukäteen. Rooman kokemukseni mukaan mistään latino- tai rentousmentaliteetista ei voi puhua mitä asiakaspalveluun tulee. Ulkomaalaista rahaa maahan tuovaa asiakasta ei juuri ymmärretä tai tilanteita ei katsota läpi sormien jos hän ei ymmärrä italialaista byrokratiaa.
   
 19. Hansu Vierailija

  TERRAVISION -bussifirmaa EI voi suositella! Ostin etukäteen meno-paluun ja menokyyti oli 20 minuuttia myöhässä. TAM -bussifirman autoja kerkesi sinä aikana kun odottelimme, lähteä parikin kohti Roomaa viereiseltä laiturilta. Paluumatkan oli tarkoitus lähteä klo 5.30, mutta ilm. bussiyhtiön työntekijä tuli sanomaan 5.20, että linja ei kulje tänä aamuna. Onneksi taas vierestä oli lähtemässä TAM, joten pääsimme kentälle suunnitellussa aikataulussa. TAM:iin piti tietysti ostaa uudet liput ja hyvityksiä Terravisionilta saa hakea netistä. Laitoin sähköpostia Terravisionille, josta as.palv. lupasi vastata viestiin 15 arkipäivän kuluessa. Rahamäärä ei ole iso, mutta ketuttaa silti. Kannattaa siis käyttää jotain muuta firmaa kuin Terravisionia, jos haluaa vaivattoman ja luotettavan kyydin Rooma-Fiumicino välille.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti