Hae Anna.fi-sivustolta

Millainen on laadukas pussilakana? Satiini, percale, egyptin,,,?

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä Pölyt veks!, 20.03.2011.

 1. zep Vierailija


  Cmabrigden yilopitson tuktimusken muakan, ei ole väilä msisä jäjretsyksessä sanan kijraimet ovat, ainoa täkreä aisa on, että esnimmäinen ja viimienen kijrain ovat oikelila piakiolla. Loput voivat olla missä jäjretsyskessä tahasna ja imhinen voi sitli lukea tesktin ongemlitta, koksa aiovt eiävt lue jokaitsa kijraitna eriskeen, vain sanan kokoniasuuetna.
   
 2. provosoiduin - LOL Vierailija

  Otsikossa mainitaan myös egyptin,,,, mitähän materiaalia se mahtaa tarkoittaa????
  Vai olisko sittenkin kyse puuvillan eri laaduista, on vaan vältetty saman sanan toistamista?
   
 3. puuvilla Vierailija

  Satiini, percale, egyptin, kaikki samaa puuvillaa, vain kudontatapa erottaa.

  Oletko kokeillut puuvillakreppiä? Krepattua puuvillaa. Hassun tuntuista iholla, mutta nopeasti siihen tottuu, kesällä viileää, talvella lämmintä. Silitysvapaata ja hetikaunista.
   
 4. löllöpöllö Vierailija

  Osaaks kukaa sanoo pitääkö paikkaansa et puuvillasatiini lakanat nyppyyntyis pesus vai kui se ny oli? Äite vaa sano et puuvillasatiini nyppyyntyis,vaik meil koton ei ikän muistaakseni ollu satiini-/puuvillasatiinilakanoita. Ite olisin tilaamas semmosel ihanal kuosil. se nyppyyntyminen ny vaa mietityttää vaik se ny ei maailmaa si kaada jos ne tosiaa nyppyyntyy si joskus :D
   
 5. vieras Vierailija


  Meillä on 2-3 vuotta sitten hankittuja puuvillasatiinilakanoita, eivätkä ole ainakaan vielä nyppyyntyneitä :)
   
 6. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 033
  Saadut tykkäykset:
  17
  Minulla on ollut puuvillasatiininen pussilakana käytössä yli 10 vuotta ja vieläkin kuin uuden veroinen. (Muitakin pussilakanoita käytössä ja ne ovat kuluneet paljon nopeammin kuin tuo). Ei siis ole nyppyyntynyt.
   
 7. siksi Vierailija

  Siksi että laadukkaammat pussilakanat tuntuvat nukkuessa paremmalta. Ne Anttilan pussilakanat ovat karheita ja kovia. Herkkäihoinen saa sellaisista ihottumaa.. Se on hyvä jos itse pystyt niissä nukkumaan! :)
   
 8. Arja Full Moonista Vierailija

  Suosittelen percale-laatua. Kangas on kudottu ohuista pitkistä kammatuista langoista tiheään.
  Kangas ei nukkaannu eikä nyppääny eikä siitä irtoa kuitupölyä.Kangas on sileää se ei kerää huonepölyä. Suosittelen osta laatua ja säästä verkkokauppaa.
   
 9. Dara catpeople

  liittynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Wau, loistava esimerkki siitä, että ne taisi olla oikeassa Cambridgessa :D Mahtoikohan tuossa montaakaan sanaa olla ihan oikein kirjoitettu, mutta minulla ei ainakaan ollut minkään valtakunnan ongelmia ymmärtää lukemaani.

  Mitä lakanoihin sitten tulee, niin liekö mulla käynyt huono tuuri puuvillasatiinin suhteen, mutta kaksi aluslakanaa ja yhden helmalakanan olen kyseistä materiaalia omistanut, ja ne ovat kaikki olleet aivan mahdottomia pölynkerääjiä. Eivät nämä toki mitään kalleinta laatuakaan olleet, mutta jollei budjetti kovin suuri ole, en uskaltaisi ainakaan puuvillasatiinia itse suositella.

  Toivottavasti aloittaja on jo löytänyt hyvät lakanat :)
   
 10. Ulla Vierailija

  Hyvä satiinilakanat egyptilaista puuvilla saa ostaa Helsingissa, boutiquessa, ristissä Lönnrotinkatu ja Frederikinkatu. Luxuri liinavaatteet .
   
 11. Ulla Vierailija

  Hyvä satiinilakanat egyptilaista puuvilla saa ostaa Helsingissa, boutiquessa, ristissä Lönnrotinkatu ja Frederikinkatu. Luxuri liinavaatteet
   
 12. ancol Vierailija

  Annon colletion-sarjasta löytyy yllättävän laadukkaita tuotteita tänä päivänä!
  Casa Stockmannin percale-puuvillat jäi näppituntumaltaan ihan suoriltaan kakkoseks näille.
  Kun hintaa on tuotteella 28-35€, voit ostaa sen hyvillä mielin.

  Olen tyytyväinen.
   
 13. Balea Vierailija

  Parhaimmat pussilakanani ovat ulkomailta ostettuja, jopa sellaisesta halpaliikkeestä.

  Jostain syystä suomalainen Finnlayson menettää värinsä 10 vuoden aikana vaikka muuten pitää kuosinsa. Lakanan kangas haalistuu ja Finnlaysonilla on aika ikävän värisiä vuodevaatteita:vaaleansinistä, vaaleanvihreää. vaaleanpunaista ja vaaleankeltaista, jonka takia en sitä osta. Missä hienostuneet ruskeat ja beessit, rohkeat turkoosit tai marimekkomaiset mustavalkoiset kuosit ovat?

  Kodin Anttilan ja Anttilan myymät Anno-tuotteet ovat mielestäni huonoja. Värilliset tuotteet ruskea ja harmaa muuttuvat laikulliseksi käytössä ja pesussa. Huonon värinkestävyyden lisäksi saumat purkautuvat pesussa, vaikka värimaailma muuten mielyttää enemmän kuin Finnlaysonin tuotteet.
   
 14. valkea puuvilla Vierailija

  Tykkään valkoisista lakanoista, koska niissä ei tarvi pelätä värien haalistumista, vaikuttavat puhtaammilta ja ylellisemmiltä sängyssä kuin värilliset.

  Paras laatu ei aina ole se kallein. Olen ostanut lähes kaikki lakanat Ranskasta, koska asun Ranskassa. Puuvillasatiini voi olla hyvinkin hyvälaatuista, mutta halvimmat ovat ohuita ja nyppääntyvät. Percale ei ole pettänyt koskaan edes halvemmissa hintaluokissa. Se on pehmeä ja miellyttävä käytössä ja helppo silittää viikattuna, kun sen viikkaan ensin 4 osaan ja silittää yhden puolen ja viikkaa vielä kerran ja silittää yhden puolen. Sitten ei tarvitse kuin viikata paketti siihen kokoon kun sen haluaa kaappiin. Mankelia ei tarvitse, vaikka kuivaan lakanat rumpukuivaajassa.

  Hintaluokka 50-60 euroa kahden hengen pussilakanalta on tarpeeksi. Sillä saa jo hyvää laatua. Alennusmyynneistä sen saa aina 50-75 prosenttia halvemmalla. Ne kestävät vuosia ja jotkut lakanat vain paranevat käytössä. Tyynyliinat voi yhdistää valkoisina eri sarjoista, niissä tykkään koristereunoista, jopa pitsistä, mutta enimmäkseen vain litteästä reunakaistaleesta ja joskus valkeasta suuresta monogrammista valkoisen tyynyliinan keskellä. Tyynyt ovat täällä eri kokoisia kuin Suomessa, enimmäkseen 60x60cm, kakkostyynyt 40x70 cm. Jotkut tykkäävät pitkästä pötkylästä (traversin) tyynyjen tilalla.
   
 15. Unikeko Vierailija

  Minä pidän puuvillasatiinisista lakanoista. Sopivat hyvin allergiselle, koska niistä ei irtoa pölyä. Lisäksi niitä ei tarvitse pesu jälkeen mankeloida tai silittää, ovat heti sileät. Ja kestävät siinä missä muutkin puuvillaiset.
   
 16. nosleep Vierailija

  Ostin Hemtexiltä percale pussilakanasetin. Noin 6kk ollu käytössä ja nyppäänty aika nopeesti. En osta toisten. Finlaysonin lakanat ollu hyviä ja kestäviä, ehkä käytän jatkossa vaan niitä tuttuja turvallisia.
   
 17. Silkkiä Vierailija

  Ikinä en ole nukkunut näin hyvin vaihdettuani sekä tyynyt, peiton että lakanat ja tyynyliinat silkkiin. Ei tule kuuma, ei tule kylmä ja ihanan ylellinen tunne iholla
   
 18. Unikeko Vierailija

  Silkki on upea materiaali ja ihanan tuntuinen iholla, samoin silkkitäkki on todella luksusta. Yllättävän paljon on edelleen virheellisiä käsityksiä lakanoista ja kankaista. Lyhytkuituinen ja huonolaatuinen puuvilla nyppyyntyy nopeasti. Kyllä tässäkin asiassa pätee, että on syynsä miksi lada ja bemari ovat eri hintaluokissa. Satiinipuuvilla on kudontatyyppi samoin kuin percale, kannattaa katsoa mitä puuvillaa lakanoissa on käytetty ja kuinka tiivis kangas on. Tokihan se vaikuttaa hintaan, jos kangas on puolta tiheämpi ja parempilaatuista puuvillaa. Mulberrysilkki on hieno materiaali lakanoissa. Puuvilloista parasta on egyptiläinen puuvilla, joka on kaikkein pitkäkuituisinta, mutta kannattaa kiinnittää huomiota myös kankaan tiheyslukuun. Pima-puuvilla on myös laadukasta puuvillaa, muttei ihan yllä parhaan egyptinpuuvillan tasolle. Köyhän ihmisen ei kannata ostaa halpaa lakanaa. Nykyisin kaikki finlaysonit tuodaa Kiinasta, Suomessa ei taida olla enää valmistajia lainkaan. Marimekot ovat kestävyydeltään ja värinkestoltaan nykyisin todella huonoja, ikävä kyllä. Yves Delormen lakanat ovat upeita, mutta kalliita. Ulkomailtakaan ei voi tilata, kun koko on eri. Uusin tuttavuus on www.villasofia.fi lakanat. Ostin vaaleanharmaanpussilakanan ja laatu-hintasuhde oli hyvä. Aluslakanoita en ole vielä kokeillut, kiinnostaisi kokeilla, kun sopivat kirjoituksen mukaan petauspatjan ympärille. Aion tilata sellaiset seuraavaksi. Verkkokauppa onneksi kuljettaa tänne pääkaupunkiseudun ulkopuolellekin tilaukset.
   
 19. Satumaa Vierailija

   
 20. Pisara Vierailija


  Laadukas silkki on paras materiaali allergisille. Pölyää vähiten. Puuvilloista pitkäkuituinen egyptinpuuvilla pölyää vähiten. Satiini on vain kudontatapa, ihan tavallista puuvillaa.
   
 21. Tinde Vierailija  Egyptinpuuvilla on ihan eri puuvillaa, kuin tavallinen puuvilla (paras laatuisinta puuvillaa). Satiini ja percale ovat kudontatyyppejä.
   
 22. Ihananviileä Vierailija

 23. Jtu Vierailija

  Heh. Henkilö on täysin laatutiedoton. Yhtä hyvin voisi kysyä , miksi ajaa uudella mersulla tai bemareilla kun vanha Volga on yhtä hyvä. Jos jossain niin lakanoissa on todella eroa, maksaako ne 30 eur vai 1000 eur. Jo 200e lakanat, egyptiläistä percalea, esim 400TC, ovat varsin mukavat, sanoisin erittäin miellyttävät. Pitää tilata ulkomailta , koska Suomesta ei saa. Meillä ei juurikaan ole laatutietoisia kuluttajia tällä saralla.
   

Tarot-ennustus – valitse kortti ja lue, mitä se enteilee elämääsi

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti