Hae Anna.fi-sivustolta

Milloin muskottipähkinä on vaarallista?

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä NL, 13.02.2011.

 1. NL Vierailija

  Anteeksi, jos kirjoitan väärälle alueelle, mutta kysyisin, että milloin muskottipähkinästä tulee vaarallista? Onko vaarallista syödä toisena päivänä juuressosekeittoa (pakkauskoko 380 g), jossa mausteena on muskottipähkinää, ja toisena sitten kasvishampurilaisen (pakkauskoko 170 g), missä on myös mausteena muskottipähkinää? Vai onko elintarvikkeihin käytettävä määrä aivan olematon?
   
 2. Strawberry Fields Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  1 272
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä mikä on vaarallinen käyttötapa, mutta normaalitapaan ruuan maustamiseen käytettynä tuskin mitään vaaraa vaikka söisi useampia ruokia jossa käytetty muskottipähkinää. Itse käytän sitä usein, raastan suoraan pähkinästä tarvittavan määrän ja hengissä ollaan. Elämäkin saattaa olla vaarallista suurina annoksina nautittuna ;).
   
 3. Ruokatieto Vierailija

  Lainaus:"Muskottipähkinäjauhetta myydään kauppojen maustehyllyissä. Voimakkaanmakuista maustetta käytetään ripaus esimerkiksi kakuissa, piparkakuissa, lanttulaatikossa ja lasagnen valkokastikkeessa. Oikein käytettynä muskotti ei ole terveydelle haitallista.

  Myrkytystietokeskuksen verkkosivuilla muskotista sanotaan: "Voi aiheuttaa suun kuivumista, sydämen tykytystä ja harhoja. Maustekäytössä vaaratona. 2 pähkinää = n. 2 tl jauhetta on aiheuttanut oireita. Pähkinää syöneelle annetaan lääkehiiltä. Oireinen potilas tulee toimittaa lääkäriin." (Ruokatieto)"
   
 4. outi58 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 641
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistan jostain lukeneeni, ettei Suomessa nykyään myydäkään kokonaista muskottipähkinää, kun nuoret ovat käyttäneet sitä huumaavaan tarkoitukseen! Olenko oikeassa?
   
 5. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 044
  Saadut tykkäykset:
  17
  Pitkään näin onkin ollut. Pari vuotta sitten löysin kokonaisina Hakaniemen kauppahallista. En ole viitsinyt toisen kerran kokonaisia ostaakaan, kun se on helpompaa käyttää jauhettuna. Jos niitä kokonaisia tänä päivänä jostain saa niin ei kuitenkaan saa ihan jokaisesta kaupasta vaan on erikoisliikkeiden tavaraa.
   
 6. pähkinää Vierailija

  Tietääkö joku, saako tänä päivänä jostain suomen kaupasta kokonaisia muskottipähkinöitä?
  Maistuu vaan mielestäni paremmalle juuri raastettuna. Kun kaapista löytyisi raastinkin, joka on aikoinaan ihan sitä tarkoitusta varten hankittu.
  Aiheuttaa juu aistiharhoja liikaa nautittuna.
   
 7. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 044
  Saadut tykkäykset:
  17
  No kauppahallien maustemyyjiltä kannattaa kysellä. Lähikaupoissa tuskin on.
   
 8. Mina kaytan kokonaisia muskottipahkinoita, koska se on mielestani helpompaa. Valmiiksi jauhettuun muskottipahkinaan tulee mielestani nopeasti tunkkainen maku.

  Olen ehka hieman naivi, mutta miten tuo myyntikielto vaikuttaisi huumausainekayttoon. Eiko jauheesta ole huumeeksi?
   
 9. ttppii Uusi jäsen

  liittynyt:
  08.01.2011
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei, sillä se huumaava aina on haihtuvaa. (ja vastaa pieneltä osaltaan siitä maustakin, joten jauhe on sekä huume- että maustamiskäytössä aika hyödytöntä). Ja niistä kokonaisitakin pähkinöistä tulee kuulemma niin pahat tripit, ettei käytännössä pahinkaan piripää käytä kuin kertaalleen...
   
 10. Vierailija Vierailija

  Muskottipähkinää saisi syödä useita grammoja, että saisi jonkinmoisia sivuvaikutuksia siitä. Ruoassa sitä käytetään vähän, joten huolesi on turha. Ns. muskotin yliannostuksen huomaa mm. suun kuivumisesta. Muskotti vaikuttaa kuitenkin hitaasti, joten mahdolliset oireet alkavat vasta useiden tuntien kuluttua.
   
 11. Piii Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Etnisissä ruokakaupoissa olen nähnyt myytävänä kokonaisia muskottipähkinöitä, mutta citymarkettien ja prismojen valikoimaan ne ei kuulu.
   
 12. Patarouva Vierailija


  Käytän ainoastaan juuri raastettua muskottipähkinää. Pähkinät ostan Punnitse & säästä -kaupasta tai Runsaudensarvesta, jossa on myynnissä myös monenlaista tofua ja tempeä.

  Itse en käyttäisi valmiiksi jauhettua muskottipähkinää, mutta jos joku välttämättä haluaa sellaista tuotetta käyttää, niin siitä vain ihan vapaasi. Turha kuitenkaan valittaa, kun vieraat eivät innostu mauttomasti maustetusta ruoasta.
   
 13. kokki Vierailija

  Jos ruoan "mauttomuus" johtuu siina kaytetysta muskottipahkinajauheesta vaihtoehtoisesti kokonaisena raastettuun muskottipahkinaan...niin kylla siina on ruoanlaittajassa jo vikaa :D Ei kannata ihan menna pylly edella puuhun tuossa ruoanlaitossakaan. Muskottipahkinahan antaa vain savayksen ruokaan, liiallisesti kaytettyna antaa ruoalle kitkeran maun. Eli jos ei ole kokonaista pahkinaa saatavilla, niin kayttakaa ilmanmuuta sita jauhetta :) ruoka ei varmasti sen takia mauttomaksi muutu!
   
 14. musccot Vierailija

  Ainakin puolikkaan pahkinan saa syoda, ennen kuin siita mitaan tulee. Ja siinakin vaiheessa sita maustetta olisi ruuassa jo niin paljon, etta saat olla aikamoinen muskottipahkinan maun ystava ja runsas mausteen kayttaja! :D
   
 15. neitonen Vierailija

  Hei tuli vaan mieleen kertoa, kun näistä puhuttiin, että itse olen ostanut oman muskottimyllyni Decanterista, ja heillä sitä edelleenkin myydään. Tuossa linkki;
  Muskottimylly - Decanter
   
 16. Suoma Vierailija


  Muistan lukeneeni, kuinka eräskin hätäinen blondituulipuku osti kauppahallista kokonaisen muskottipähkinän tuhannen euron kilohintaan.
   
 17. kkkkas Vierailija

  [​IMG][​IMG]

  Paljonkos se makso kokonainen
   
 18. kulinaristi Vierailija

  Normaalikäytössä ei varmaan mitään vaaraa koska eihän sitä niin usein käytetä.
  Mutta huumehan se on.
   
 19. voi ei! Vierailija


  kaikkea sitä saakin lukea - yksi kokonainen muskottipähkinä!!!
   
 20. TuulaI Vierailija

  Kaapissani oleva 5 kpl pussi muskottipähkinöitä painaa 20 g, joten jos kilohinta on 1000 €, maksaisi se pussi 20 €. Jos oikein laskin, yhden kappaleen hinnaksi tulisi siis 4 euroa eli aika kova hinta.
  Nämä on ostettu ulkomailta, jossa ei tuollaisia kilohintoja tarvitse maksaa - edes Kauppahallissa.

  Hieman epäilen tuon blondin ostoksia - häntä lienee huijattu siinäkin asiassa:)))
   
 21. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 044
  Saadut tykkäykset:
  17
  Blondeista en tiedä, mutta minä ostin joitain vuosia sitten Hakaniemen kauppahallista muskottipähkinän ja se maksoi euron kappaleelta.
   
 22. Kdkdkksa Vierailija

  Iki vanha keskustelu, mut tiiän kaupan kotkassa jossa myyää kokonaisii muskotti pähkinöit
   
 23. Meri Vierailija

  Muskottipähkinää käytetään mausteena vain vähän, hyppysellinen. Jos laittaa monia teelusikallisia tai syö muutamia muskottipähkinöitä tai imppaa niin se on vaarallista!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti