Hae Anna.fi-sivustolta

Minä ja teini VIHAAMME

Viestiketju osiossa 'Kasvatus' , käynnistäjänä vierailija, 02.07.2018.

 1. vierailija Vierailija

  16.5-vuotiaan pojan kanssa on helvettiä.
  Hän ei siedä äitiään yhtään - ei tule syömään perheen kanssa yhtä aikaa, ei tule samaan huoneeseen äitinsä kanssa. Jättää syömättä tai syö kaikkea muuta kuin on ruuaksi laitettu. Ei siivoa huonettaan, heittää pestyt vaatteet johonkin nurkkaan lojumaan.
  Halveksii elein ja ilmein. Väistelee, roikkuu puhelimellaan kaiken ajan. Ei pidä kiinni sovituista säännöistä eikä tietenkään auta tai tee pienintäkään kotityötä.
  Tämä äiti on väsynyt, koti on paikka, jossa on painostava ilmapiiri. Äiti pelkää tulevaa talvea - ehkä on muutettava pois.
   
 2. vierailija Vierailija

  Tuota menoa jos hön käryy tai te käryätte tuosta, että hän on tuollainen ja sää joudut olee tollasen kanssa, nii lastensuojelu puuttuu asiaan ku joku tekee ilmotulsen. Parasta siis ennen kh joku tekee, nii sun piyää ihan itse tehdä loppu. Vaikka se onkin jo tuossa iässä kuin puulle tekis.:3
   
 3. vierailija Vierailija

  Pojalla on varmasti jokin asia pahasti vinossa. Edes murrosikä ei selitä noin äärimmäistä käytöstä äitiään kohtaan. Tässä tarvitaan jonkun ulkopuolisen, luotettavana aikuisen ja viisaan ihmisen apua, joka kykenee saamaan pojan avautumaan ja uskoutumaan.
  Mieleen juolahtaa myös lääkkeen tai huumeen vaikutus.

  Huostaanotto ei aina ole ainoa keino päästä haasteellisesta tilanteesta irti, on niitä muitakin keinoja, mutta neuvoa pitää kysyä ammattilaisilta. Mitä pikemmin poika saadaan avun piiriin, sitä paremmat ovat vaikutukset.
   
 4. vierailija Vierailija

  Kannattaa äidin vain olla kuin ei oliskaan, ei olla huomaavinaan loukkauksia. Tai sanoa rauhallisesti, ettei äidin tarvitse kuunnella solvauksia. Minä siivosin lasten sotkut niin kauan kuin asuivat kotona, eikä kenenkään ollut pakko syödä ruokaa josta ei tykännyt. Ei teini nälkään kuole, jos ei muu maistu niin voileipä ja hedelmät. Muutama vuosi, ja teini muuttaa omilleen. Sitten voi huokaista helpotuksesta. Ja jälkeenpäin ovat päällimmäisinä ne hyvät muistot, kun aika parantaa haavat.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti