Hae Anna.fi-sivustolta

Minimipalkka EU:n tavoite

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 13.01.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  EU-komission arvellaan esittävän jo huomenna eli 14. tammikuuta ensimmäisen ehdotuksensa minimipalkaksi, mikä voi johtaa palkkojen alenemiseen. Tasoksi on ilmeisimmin määritelty 60 prosenttia kunkin jäsenmaan keskipalkasta, joten palkansaajien tulotasoa voidaan alentaa siihen vedoten. On vedottu siihen, että saadaan köyhyys poistettua, vaikkei siten ole tapahtunut niissä Euroopan valtioissa, joissa minimipalkka on jo säädetty.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Löysin jo suomalaisesta mediasta otsikon aiheesta, joten hyvä siten. Minimipalkka merkitsee poliittista puuttumista työmarkkinajärjestöjen toimintaan, minkä vuoksi sitä karsastetaan ainakin eräissä Pohjoismaissa. Ranskassa minimipalkka on jo ja juuri siellä on mellakoitu liian alhaisen elintason vuoksi.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ruotsissa kaikki on jo yksityistetty, kuten lähesolkoot myös Suomessa. Jotta voitot saadaan mahdollisimman suuriksi, palkkojen on tultava alas. Poliitikot eivät voi muuta kuin pysyä niissä raameissa, jotka yrityksien omistajat säätävät heille. Itse asiassa voi sanoa, että verotulot on osin sosialisoitu eliitille.

  Minimipalkka on yksi tapa laillistaa pieni tilipussi, joka juuri ja juuri riittää elämiseen, jos yksilö pysyy terveenä. Saappaat jalassa kuoleva voi jopa iloita kohtalostaan, jos on rahvas, eikä kykene vakuuttamaan itseään sairauksien tai vanhuuden varalle. Varattomat saavat odottaa, sillä vakuutetut eivät tarvitse jonottaa.

  Pienituloisista harva rohkenee kehua ja väittää, että yksityistäminen on ollut hyvä asia. Sen sijaan uudet omistajayritykset voivat olla tyytyväisiä, koska rahavirta on loputonta. Voivat kääriä verotulot omilleen niiden lisäksi, mitä saavat asiakkailta ja vakuutusyhtiöiltä.

  Ja porras, joka tekee työn, joutuu kohtaamaan ne ikävyydet, joita vihaiset asiakkaat osoittavat. Eipä ihme, ettei kutsumusammatteihin ole tunkua.
   
 4. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 601
  Saadut tykkäykset:
  297
  Väärin. Ruotsissa ei ole kaikkea privatisoitu vaikka paljon onkin jo privatisoitu.

  Jäljellä olevat statsliga företag
  - https://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_över_statliga_företag_i_Sverige

  Resultatförbättring för statligt ägda bolag
  Publicerad 29 mars 2019
  Rapporten för den statliga bolagsportföljen, januari-december 2018, visar en ökad omsättning på 9,3 procent. Resultatet efter skatt har också ökat och uppgår till 38,9 miljarder kronor. Utdelningarna ligger i linje med föregående år och förväntas uppgå till cirka 20 miljarder.

  - https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2019/03/resultatforbattring-for-statligt-agda-bolag/

  Bolag med statligt ägande
  Staten är en betydande bolagsägare i Sverige. I den statliga bolagsportföljen finns 46 hel- och delägda bolag, varav två är börsnoterade. Dessutom förvaltas två verksamhetsstiftelser. Tillsammans sysselsätter bolagen med statligt ägande cirka 135 000 personer. Det uppskattade sammanlagda värdet på den statliga bolagsportföljen uppgår till 630 miljarder kronor.
  - https://www.regeringen.se/regeringens-politik/bolag-med-statligt-agande/

  -

  Minimipalkka Ruotsissa:
  Sverige
  I Sverige finns ingen lagstadgad minimilön, utan dessa etableras ett genom kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter, det vill säga arbetsgivare och fackföreningar, utan direkt statlig inblandning. Vanliga benämningar är då ingångslön eller grundlön. Kollektivavtalen är frivilliga, varför deras lägsta råmärke bara utgör minimilön inom de företag som valt att ansluta till kollektivavtalen. Därmed finns det ingen minimilön i Sverige, utan just lönen är en i lag helt oreglerad överenskommelse mellan arbetstagare och arbetsgivare.
  - https://sv.wikipedia.org/wiki/Minimilön

  Olen itse aikoinani ollut mukana perustamassa palkkasysteemiä ja ollut vuositolkulla mukana palkkaneuvotteluissa.
  Ei9 kenenkään palkkoja noin vain voi alentaa, ei edes EUn avulla.
  Turhaa pelotella EUlla, ehkä se Suomessa köy alentaa palkkoja, mutta Ruotsissa ei sellainen peli käy.
  -
   
  Last edited: 15.01.2020
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eipä ihme, että rahvaan palkat alenevat, kun neuvottelijoina on hyväuskoisia ihmisiä, jotka haluavat ymmärtää työnantajia tai eurooppalaisia poliitikkoja silmät ummessa. Jos minimipalkka saadaan koko EU:n alueelle, se tarkoittaa sitä, että vähin erin se on käytäntö. Ei tarkoita sitä, että tilipussi kevenee sellaisilta, jotka kykenevät pitämään puoliaan joko yksilöinä tai ryhminä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Expresseni pääkirjoitussivulla Ylva Nilsson toteaa, että EU:n ehdotus minimipalkasta on pohjanoteeraus. Jollei palkkojen lisäksi määritellä veroja, uudistus menettää merkityksensä. Yleissitovia sopimuksia tekevissä maissa on vähän selkkauksia työmarkkinoilla, joten siinä mielessä niitä kannattaa suosia.

  Pelkona on, että EU:ssa sallitaan sama kehitys kuin USA:ssa, missä työllään ei enää elä. Nälkäpalkkaisia on toki jo nyt, sillä esimerkiksi rekkaliikenteessä työntekijät joutuvat nukkumaan työpaikallaan, koska ei ole varaa muuhun.

  Lisäksi EU:lla on muun muassa geopoliittisia ongelmia, sillä esimerkiksi Turkki on vallannut kreikkalaisilta merivesiä. Eikä Ranskan toiveeseen saada apua terrorismin taltuttamiseen Sahelissa ole saatu vastausta.

  Aiheen omaankin pohdiskeluun antoi:  https://www.expressen.se/ledare/ylva-nilsson/eu-forslaget-om-minimilon-ar-ett-riktigt-bottennapp/
   
  Last edited: 18.01.2020
 7. annmatti Jäsen

  liittynyt:
  21.10.2018
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joo, määrätään EU:ssa mini/kansalaispalkka kaikille ja sitten eiku erotaan EU:sta!
   
 8. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Niin! Vaikea väittää, ettei EU:sta voi erota, koska britit kai jättävät unionin lopullisesti. Maksoivat enemmän EU:lle kuin saivat takaisin, vaan eivät tyytyneet osaansa. Ainoa kuuliainen Pohjoismaa on Suomi, joka liittyi rahaunioniin. Brittiero voi lohkaista maanviljelijöiltä tuloja, sillä jostain on säästettävä, eikä sitä voida tehdä eliittiä kurittaen.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti