Hae Anna.fi-sivustolta

minkä ikäiselle polkupyörä?

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä Kevätkukkanen, 16.03.2008.

 1. Ainoinen Vierailija

  Minä tilasin omani tuolta www.pukysuomi.fi - verkkokaupasta. Tosi kivan näköisiä pyöriä ja olen kuullut juuri tuosta saksalaisesta PUKY merkistä, että on erittäin laadukkaita ja kestäviä.
  Sain jo vastauksenkin, että pyörä on tulossa minulle postissa.
  Meilläkin on vajaa 2v. poika, joten juuri sen ikäiselle tuo potkupyörä olis juuri oiva vaihtoehto.
   
 2. mimmi Vierailija

  Ostin lapselleni 12" työntöaisalla olevan Nopsan lapsen ollessa 1 v 10 kk. Lapsi oppikin pian polkemaan, ja siitä lähtien meno on ollut hurjaa. Kiinnitin työntöaisaan koiran ohuen talutushihnan, jolloin pystyin jarruttelemaan hieman alamäkiajoa. Apupyörät otimme pois lapsen ollessa 2 v 10 kk, eli vuosi sitten huhtikuussa. Nyt lapsen ollessa taas vuoden vanhempi on harkinnassa ostaa hieman isompi pyörä, eli 16". Polkupyörällä ajamaan oppiminen ja siitä yleensä kinnostuminen ovat hyvin yksilöllisiä. Kerroin oman tarinani siksi, että hyvin pienikin lapsi voi ajella jo lenkillä mukana.
   
 3. Earlyrider 1v 10kk Vierailija

  Baobabbaby


  Me saatiin tuollainen potkupyörä lahjaksi, ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä alkuhämmenyksen jälkeen, ei siis tiedetty potkupyörästä ennen. Ei sitten ostettu ollenkaan pyörää apupyörillä, koska tuossa oppii tasapainon ja voi myöhemmin siirtyä apupyörättömään pyörään. Suosittelen siis.
   
 4. Tytöt 06 ja 08 Vierailija

  Meillä esikoinen sai 12 tuumaisen apupyörineen viime keväänä n. 2,5-vuotiaana, mutta silloin oikeastaan vasta kunnolla hoksasi polkemisen edelliskesänä hankitulla kolmipyöräisellä. Kolmipyörä veikin voiton kiinnostuksesta alkukesäksi, "oikeaa" pyörää ei suostunut edes kokeilemaan, eikä osannut polkea, kun polkutekniikka hiukan erilainen kuin kolmipyörässä. Loppukesästä tyttö halusi kokeilla kaverinsa pyörää ja hoksasikin sitten tekniikan yht'äkkiä vajaa 3v:nä.

  Tänä keväänä pikkusisko 1v7kk mielellään istuskelee isosiskonsa pyörän päällä, kun työnnetään, mutta jalat ei vielä yllä polkimille. Isosisko pyöräilee jo vauhdilla. Tosin jarruttaminen alamäissä ei ihan vielä ole sujuvaa, kun jarruissa on tytön ajellessa vain on- tai off-vaihtoehdot...
   
 5. vieras Vierailija

   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti